Kesinlikler dram sevmekten baska bisey degil, mesela esimin eski esi ne güzel mesleği var,cook güzel bi şehirde yaşıyor hayatini istediği gibi yaşayıp mutlu olmak varken hem kendine hem bize zarar veriyor. Barışmak istemiştir olabilir,buna da saygi duyarım ama bir kadın barışmak istiyorsa bir sekilde barıştırdı bence,yani adamı ikna edebilirdi ki arada çocukta var.Burda da okuyoruz, bana eziyet etti beni sevmedi süründürdü, korkuyorum bi başkasına daha özenli davranır diye konu açanları. Bu tam olarak hırs. Önümüze bakamıyoruz. Hayatı yaşamayı bilmiyoruz. Sevmiyoruz hayatı. İnsanımızın genel sorunu bu, dram seviyoruz.
Amiin inşallah sağolun.. çocuğa nasıl yaklasacaginiza bile karar veremiyorsunuz böyle bir durumda,kadın işine gelince ben annesiyim o babası,sen kimsin oluyor işine gelmeyince sirius ablan sana şunu alsın,babası ise giderse sirius kızıma baksın moduna dönüyor.. hayırlısı olsun diyorum ben de artık ama çocuklu adamla evlenmeyi düşünenler milyon kez düsünsün vallaYa dusununce bile zor geliyor bana. Allah yardimciniz olsun.İnsallah huzurlu gunler gelir sizin icin. Ne diyecegimi bilmiyorum.Konunuz hakknda.
Boşandıktan sonra medeni bir sekilde çocuk için iletişim kurabilenlere saygı duyarım,bunu cidden yapabilmek bence çok zor çünkü cidden kolay kolay güzellikle boşanma diye birşey olmuyor maalesef,ama bence de boşandıktan sonra net sınırlar çizilmesi iki taraf icinde olması gereken bence, sonuçta arada çocukta olsa iki tarafta elbette hayatına devam edecek,yenı ilişkileri olacak. O çizilmeyen sınırlar sonrasında kaybolan yillar ve bozulmuş bi psikoloji olarak kalıyor.Bu konularda birebir deneyimlemek zorunda kalmış biri olarak, bizim insanımız ve toplumumuz açısından düşünüldüğünde ben artık asla ve asla eski eşle çocuk için iletişim kurulmasını kesinlikle desteklemeyen biriyim. Kendi eşim de asla ve asla görüşemez, bizim ilişkimizi öğrendiği günden bugüne dek pitbull gibi saldıran eski eşiyle. Öncelikle erkeklerin hatası, kendi eşimden yola çıkarak söylüyorum, evden ayrılan taraf olduğundan çocuğu kaybetme psikolojisiyle eski eşe hiç sınır çizilmemesi, maddi-manevi açıdan her duruma koşulması ve adam yeniden bir başkasına aşık olduğunda bunların bıçak gibi kesilmesi. Yani eski eşe sırf çocuğu idare etmek adına umut verilmesi, eski eşle iyi geçinirsem o çocuğa bakar ben de hayatımı yaşarım kafasıyla yapılan yanlışlar. Eski eşin hatası ile (bizdeki gibi takıntılı olmayanlar dahi) "ne var çocuk var tabi ki gelip koşacak, çocuk odasının tamiratı evin bozulan bilmem neyi gibi" sürekli "çocuğu beraber yaptık sonuçta" düşünce yapısıyla yapılan yanlışlar ve eski eşe "yaslanmak". Teoride çok modern, çok hoş görünebilir fakat dürüst olmak gerek bu eski eşler yeni bir adamla evlenselerdi acaba evdeki tamirata "nasılsa çocuğumun babası" diye eski koca gelebilir miydi? Peki sonra ne oluyor? Adam aşık oluyor, hayatına biri giriyor, evleniyor (benim eşim de kafasında hiç evlilik yokken, benimle bu yolu istedi) bu kez adam çizmesi gereken sınırları kendi çizmek istiyor. Çünkü adil olan bu. Yeni gelen insan ne oluyor? Günah keçisi. Hiç de değil. Burada forumda okuyoruz, kaç yıllık evlilikleri, kaç çocuğu adamların gözü görmüyor, bitiriyor, evden gidiyorlar. Bir adam nasılsa ben bekarım, sorumluluk duyacağım insan yok diye eski eşin evine gider tamirat da yapar, gider muhabbet de eder. Erkekler bu konuları böyle ciddiye alan canlılar değiller, çok da düşünmüyorlar. Ama eski eş güya modernlik adı altında (hele de adam barışmaya yanaşmadıysa geçmişte, yeniden geri gelmek istemediyse) bunlara izin verip, boş umutlar besliyorlar. Sonra adam haliyle hayatını düzenlediğinde "ne oldu bizim rutinlerimize?" deniyor, bunu yapan yeni eş değil ki... Ben bugün ayrılsam eşim eski eşinin olduğu sokaktan geçmez, onun da kafası değişti çünkü. O da ilk boşandığı zihniyet yapısında değil. Bu nedenle ben kadınların sadece kendilerini kandırdıklarını düşünüyorum, bence boşandığınız an sınırları çizin, "boşanmak" ne demek anlayın. O görüş günleri, hukuki protokoller boşuna değil. Türkiye de kaç çift çok saygılı, çok arkadaşça boşanıyor da bir de hayat bağı kalmamış insanlar çok saygılı anne-baba olsun. Birinin hayatına ciddi biri girdiği an o iş patlar. Bugün çizmediğiniz sınırlar, ya da kişisel hırslarınız yüzünden yanlış davranırsanız, yarın diğer gün "ben onun çocuğunun anasıyım" kozunuz da patlar.
Evet avukatsız olmuyormuş kesinlikle,basit bir şikayet olarak düşündüm ama iddianamede istenen ceza saka gibi, şimdi düşününce hatırlıyorum ifademi alan polis memuru "hakaretin 1 tanesi de aynı suç 100 tanesi de" demişti ve bende olan mesajların çoğunu eklemek istememişti,gerek yok diye geçiştirmişti,uyaptan bakıyorum karsi taraf esimle olan konuşmasını bile eklemiş, konuşan tarafların ikisi olduğu da belli mesajda,birbirlerine hakaret de var ama benimle alakası ne neden orda anlamış değilimYanlislar silsilesi olayi takip etmiş herkesin hatasi var kim haklı kim haksiz o cikar ortaya da . Avktsiz olmaz isiniz.bu size ders oldu boyle sayin. muhatap almayin artik karsi tarafi
Eski eşinden neden ayrılmış peki bilginiz varmıMerhaba hanımlar, herkese iyi geceler
Eşimle ikimizin de ikinci evliliği,benim bir çocuğum yok ve eşimin ilk eşinden bir kızı var. Öncelikle burda çocuklu adamla evlilik düşünüp başlık açanlar asla ama asla düsünmeyin,arkaniza bakmadan kaçın.. adam iyi olsa şirret bi eski eş herşeyi mahvetmekte yetiyor.. kadın bana bir sürü hakaret etti,iftira attı ama sonra kalkıp kendi yazdıklarını silip ben hakaret etmisim gibi(yazdıklarına cevap vermiştim haliyle) şikayet etmişti.
1.5 yıldır bu şikayet konusu devam ediyor, başta takipsizlik verilmiş,bana tebliğ edilmedi.. Sonra buna itiraz etmişler o da reddedilmiş ama reddedilmiş olmasına rağmen 20 gün sonra ceza davası dosyası açılmış ve savcının yazdığı iddianameye göre ceza almam talep edilmiş.
Basta nasil olsa takipsizlik çıkar diye avukat düşünmeden sadece karakola gidip ifade vermiştim,tam tersi kendisinin hakaret ettiği mesajları sunmuştum ama iddianamede ben konusmalar bende yok demisim,öyle yazıyor
Hakaret konusunda dava süreci yasayan var mı bu nasıl bi süreç,pazartesi ilk isim avukat bulup bundan sonrasinda bi avukatla ilerlemek olacak ama hem takipsizlik verilip hem itiraz reddedilmiş olmasına rağmen nasıl dava açılıyor anlamıyorum.
Evlenmeden önce çok sıkıntılı bi sevgililik dönemleri varmış,sürekli kavgalı ayrıl barış şeklinde.. Eşim atandıktan sonra evlenmişler,hemen hamile kalmış eski eşi, o dönemlerde de ailelerin dahil olması,kadının çok fazla kıskanç olmasi(kadın bu kismi kendisi de doğruladi) kopma noktasına getirmis ve çocuk doğduktan sonra ayrılmışlar.Eski eşinden neden ayrılmış peki bilginiz varmı
Yeminle bende aynı özlemle ve umutla okudum,maalesefBaşlığı okuyunca musakka mi acaba dedim
Hamilelik döneminde eşiniz eski eşinizin yanında mıymış yoksa o dönemde hamileykenmi ayrilmisEvlenmeden önce çok sıkıntılı bi sevgililik dönemleri varmış,sürekli kavgalı ayrıl barış şeklinde.. Eşim atandıktan sonra evlenmişler,hemen hamile kalmış eski eşi, o dönemlerde de ailelerin dahil olması,kadının çok fazla kıskanç olmasi(kadın bu kismi kendisi de doğruladi) kopma noktasına getirmis ve çocuk doğduktan sonra ayrılmışlar.
Eski eşine göre esimin annesi yüzünden olmuş ayrilik,severek ayrıldım annesi yüzünden,gençtim çokta kıskançtim seklinde kendisi de anlatti. Boşanma dilekçelerini de okumuştum uyaptan,düğün günü bile kavga gürültü küfürler havada uçuşmuş.
Burda hep okuyoruz ya evliliği kurtarmak icin çocuk yaptık ama olmadi gibi... esimin eski evliliğini,burda okuduklarimi gördükçe çocuk yapmak kötü giden bi evliliği bitirme noktasına getiriyormuş,bunu anladim. Bildiklerim bunlar.
Birliktelermis,bebek doğmuş 6 7 aylıkken ayrılmışlar.Hamilelik döneminde eşiniz eski eşinizin yanında mıymış yoksa o dönemde hamileykenmi ayrilmis
Sizin adınıza çok üzüldüm.sanki size bu davranışları yaptığında eline ne geçecek ki?Karakter meselesi işte,nefretin kimseye en çokta sahibine faydası olmaz inanın,dilerim biran önce sorunu halledip kurtulabilirsiniz eski eşten(musonun değişik versiyonuyla karşı karşıyasınız benden demesiBirliktelermis,bebek doğmuş 6 7 aylıkken ayrılmışlar.
Kocanın eski eşiyle muhatap olmak nedir ya ?Merhaba hanımlar, herkese iyi geceler
Eşimle ikimizin de ikinci evliliği,benim bir çocuğum yok ve eşimin ilk eşinden bir kızı var. Öncelikle burda çocuklu adamla evlilik düşünüp başlık açanlar asla ama asla düsünmeyin,arkaniza bakmadan kaçın.. adam iyi olsa şirret bi eski eş herşeyi mahvetmekte yetiyor.. kadın bana bir sürü hakaret etti,iftira attı ama sonra kalkıp kendi yazdıklarını silip ben hakaret etmisim gibi(yazdıklarına cevap vermiştim haliyle) şikayet etmişti.
1.5 yıldır bu şikayet konusu devam ediyor, başta takipsizlik verilmiş,bana tebliğ edilmedi.. Sonra buna itiraz etmişler o da reddedilmiş ama reddedilmiş olmasına rağmen 20 gün sonra ceza davası dosyası açılmış ve savcının yazdığı iddianameye göre ceza almam talep edilmiş.
Basta nasil olsa takipsizlik çıkar diye avukat düşünmeden sadece karakola gidip ifade vermiştim,tam tersi kendisinin hakaret ettiği mesajları sunmuştum ama iddianamede ben konusmalar bende yok demisim,öyle yazıyor
Hakaret konusunda dava süreci yasayan var mı bu nasıl bi süreç,pazartesi ilk isim avukat bulup bundan sonrasinda bi avukatla ilerlemek olacak ama hem takipsizlik verilip hem itiraz reddedilmiş olmasına rağmen nasıl dava açılıyor anlamıyorum.
Cook teşekkür ederim. Muso bile masum kalır benimkinin yanında. Bu hafta savunmami,itiraz dilekçelerimi verdim. Aslında Allah bir sekilde yardımcı oluyor,mesela takipsizlik karari bana başta gelmiş olsaydi kesin itiraz etmezdim,aman kapanmış nasıl olsa derdim. Ama bana tebliğ edilmediği için itiraz hakkımı şimdi kullandım, bunun faydası olacak inşallahSizin adınıza çok üzüldüm.sanki size bu davranışları yaptığında eline ne geçecek ki?Karakter meselesi işte,nefretin kimseye en çokta sahibine faydası olmaz inanın,dilerim biran önce sorunu halledip kurtulabilirsiniz eski eşten(musonun değişik versiyonuyla karşı karşıyasınız benden demesi)
Olunmaması gereken biriymis.Kocanın eski eşiyle muhatap olmak nedir ya ?
İnşallah herşey gönlünüzce olsunCook teşekkür ederim. Muso bile masum kalır benimkinin yanında. Bu hafta savunmami,itiraz dilekçelerimi verdim. Aslında Allah bir sekilde yardımcı oluyor,mesela takipsizlik karari bana başta gelmiş olsaydi kesin itiraz etmezdim,aman kapanmış nasıl olsa derdim. Ama bana tebliğ edilmediği için itiraz hakkımı şimdi kullandım, bunun faydası olacak inşallah
Bence musakkayı hatırlatmak için yazılmış hikayeYeminle bende aynı özlemle ve umutla okudum,maalesefah muso ahhh
Cook sağolunİnşallah herşey gönlünüzce olsun
öyle olmasini dilerdim,ama eski yorumlarindan bilenler biliyor gerçek olduğunuBence musakkayı hatırlatmak için yazılmış hikaye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?