Dudak ve damak yarıklarının bebeğin anne rahmindeki gelişimi sırasında oluştuğunu söyleyen Dr. Osman Köseli, bebeğin normal gelişiminde hamileliğin 5-6'ncı haftalarında dudakların, 10'uncu haftasında ise damakların birleştiğini söyledi. Yarık ile sonuçlanan dudak ve damağın birleşme kusurunun her yeni doğan bin bebekten birinde görüldüğünü belirten Dr. Köseli, dudak ve damak yarığının oluşmasında değişik etkenlerin bulunduğunu söyledi. Dr. Köseli, "Bu etkenlerin başında kalıtsal özellikler ve annenin hamileliliğin erken döneminde doktor kontrolü dışında kullandığı ilaçlar gelmektedir. Ayrıca annenin hamilelik döneminde yetersiz beslenmesi, radyasyona maruz kalması, uyuşturucu kullanımı, anneye ait hastalıklar, çevresel faktörler, annenin sigara ve alkol alışkanlığı bu duruma yol açabilir. Yarık dudak ve damaklı doğan bebeklerin bir kısmında yarık dudak ve damak dışında vücutlarında başka bir takım doğumsal anomaliler de görülebilir.Yarik damak dudak ya genetiktir yada sigarayla baglantilidr bunu aratsirip ogrenebilirsiniz direk ilgisi yok demek yerine keske az biraz okusa herkes. Ben erkek icsin kadin icmesin mi yazdim? Cumlelerimi sirf begeni almak icin kesip bicip kopyalamayin. Kimseye yaranmak icin bisey yazmiyorum ben dusuncemi yaziyorum. Konu sahibidir benim direk muhattabim ona yaziyorum cunku. Yazdigim seye de baska bisey yazacak olan olursa bu son cevabimdir. Sonra ban yiyorum polimige girdigim gerekcesiyle.
Evet kırılmışsınız ama vajinusmusa bir çare bulmalisiniz..Doktor olur ,egzersizler olur vardır mutlaka bir çaresi..Doğru yere konu açıyorumdur umarım, o kadar kötüyüm ki bugün sizinle paylaşmak istedim ben iki üç ay önce sigaraya başladım günde Bi tane içiyorum eşimde beni yakalamıştı sigara içerken dün sigara için içme diyorum beni dinlemiyorsun diye bağırdı bende sende içiyorsun sen içerken bana içme diyebilme hakkın var mı sence dedim. Sinirlendi el kaldırdı hadi vur dedim sonra elini indirip, senle ben bir değilim kendini benimle bir tutma ben erkeğim dedi.
başka odaya gitti bende iki gün önce Bi konuda eşime çok kırılmıştım Bi gönlümü bile alma zahmetinde bulunmadın üstüne birde yağ sürüyorsun dedim. Ve baddaniye alıp başka bir odaya yatmaya gittim oda gelip ben sana hiç kırılmıyormuyum hep sen mi kırılıyorsun bir haftadır makineye çamaşır atmıyorsun çamaşırım yok dedi,
Bu arada ben vajunusmusum, hayatımızda cinsellik diye birşey yok kadınlık yapamıyorsun dedi. Bu evlilik Bi kere yokuşa girdi Bi daha girerse herkes kendi hayatına baksın otel gibi yemek yeyip uyuyoruz dedi.
Bu vajunusmus benim hayatımı mahfediyor ilişkiye girmek için kendimi çok zorladım girebiliyorum şuan ama çok ağrılı oluyor cinsellikten kaçıyorum eşim yaklaştığında,
Kendimi çok yetersiz hissediyorum. Evlilik de bana çok ağır geliyor zaten hala alışamadım çok büyük bir sorumlulukmuş.
Sigaraya da üstesinden gelemediğim sorunlarım yüzünden başlamıştım ama pişman değilim sigara için.
Zor bir hayatım var ailem desem yoklar gibi birşey belki eski konularımı hatırlayanlar bilir.
Bana destek olmak yerine her konuda köstek oldular.
Kendimi haklı görmüyorum kesinlikle ama gerçekten çok zor şeyler yaşıyorum. Dün ayrı uyudum ne yapabileceğimi bilmiyorum.
Sizin desteğinize ihtiyacı duydum içimi dökmek istedim.
Tamam siz icin o zaman bol sans.Dudak ve damak yarıklarının bebeğin anne rahmindeki gelişimi sırasında oluştuğunu söyleyen Dr. Osman Köseli, bebeğin normal gelişiminde hamileliğin 5-6'ncı haftalarında dudakların, 10'uncu haftasında ise damakların birleştiğini söyledi. Yarık ile sonuçlanan dudak ve damağın birleşme kusurunun her yeni doğan bin bebekten birinde görüldüğünü belirten Dr. Köseli, dudak ve damak yarığının oluşmasında değişik etkenlerin bulunduğunu söyledi. Dr. Köseli, "Bu etkenlerin başında kalıtsal özellikler ve annenin hamileliliğin erken döneminde doktor kontrolü dışında kullandığı ilaçlar gelmektedir. Ayrıca annenin hamilelik döneminde yetersiz beslenmesi, radyasyona maruz kalması, uyuşturucu kullanımı, anneye ait hastalıklar, çevresel faktörler, annenin sigara ve alkol alışkanlığı bu duruma yol açabilir. Yarık dudak ve damaklı doğan bebeklerin bir kısmında yarık dudak ve damak dışında vücutlarında başka bir takım doğumsal anomaliler de görülebilir.
Gördüğünüz üzere okumadan cevap verecek kadar cahil değil burada hiç kimse. Bir çok etken var bununla alakalı sadece sigaraya bağlamanız sizin çok okumadığınız anlamına geliyor. Polemik yaratmak başka şey fikir sunmak başka. Ben yanlış bulduğum bir fikrin doğrusunu savunuyorum sizinle neden polemiğe gireyim ki bu kadar korkmayın tartışmaktan.
HahahaTamam siz icin o zaman bol sans.
Bende de vajinismus var ve ayni sorunlar bizde de yasaniyor☹Doğru yere konu açıyorumdur umarım, o kadar kötüyüm ki bugün sizinle paylaşmak istedim ben iki üç ay önce sigaraya başladım günde Bi tane içiyorum eşimde beni yakalamıştı sigara içerken dün sigara için içme diyorum beni dinlemiyorsun diye bağırdı bende sende içiyorsun sen içerken bana içme diyebilme hakkın var mı sence dedim. Sinirlendi el kaldırdı hadi vur dedim sonra elini indirip, senle ben bir değilim kendini benimle bir tutma ben erkeğim dedi.
başka odaya gitti bende iki gün önce Bi konuda eşime çok kırılmıştım Bi gönlümü bile alma zahmetinde bulunmadın üstüne birde yağ sürüyorsun dedim. Ve baddaniye alıp başka bir odaya yatmaya gittim oda gelip ben sana hiç kırılmıyormuyum hep sen mi kırılıyorsun bir haftadır makineye çamaşır atmıyorsun çamaşırım yok dedi,
Bu arada ben vajunusmusum, hayatımızda cinsellik diye birşey yok kadınlık yapamıyorsun dedi. Bu evlilik Bi kere yokuşa girdi Bi daha girerse herkes kendi hayatına baksın otel gibi yemek yeyip uyuyoruz dedi.
Bu vajunusmus benim hayatımı mahfediyor ilişkiye girmek için kendimi çok zorladım girebiliyorum şuan ama çok ağrılı oluyor cinsellikten kaçıyorum eşim yaklaştığında,
Kendimi çok yetersiz hissediyorum. Evlilik de bana çok ağır geliyor zaten hala alışamadım çok büyük bir sorumlulukmuş.
Sigaraya da üstesinden gelemediğim sorunlarım yüzünden başlamıştım ama pişman değilim sigara için.
Zor bir hayatım var ailem desem yoklar gibi birşey belki eski konularımı hatırlayanlar bilir.
Kendimi haklı görmüyorum kesinlikle ama gerçekten çok zor şeyler yaşıyorum. Dün ayrı uyudum ne yapabileceğimi bilmiyorum.
Hic bi konuda kadin/erkek ayrimi yapmam sevmem de lakin konu sigaraya gelince gercekten bi kadin sigara icmemeli diye dusunuyorum tabiki erkek de icmemeli ama kadin hic yaklasmamali bile bence. Vajinusmusa gelince de boyle bisey yasamadm lakin bi ara eşim 2 ay kadar bi sekilde cinsellikten kacmisti benimle ve bende o sure zaafinda kendimi ev arkadsi ya da kardesi falan gibi hissetmistm esimin ve cok uzuluyordm uzuldugum icin de esimi kirmak icin sozler soyluyordum. Esiniz de eminim sizi seviyor ama cinsellik yasayamamk maalesf evlilikte buyuk bir sorun. Dilerim atlatirsiniz.
Kendi fikrimi soyledim diye 58 kere yazdim hala da yaziyorum gariptir. Kimsenin dusuncesini elestirmiyorum sadece kendi fikrimi yaziyorum anlatamiyor muyum, tuhaf.Evli bir erkek de baba adayıdır ordan bakıyorsak.ve evet sigara sağlıklı sperm sayısını doğrudan etkileyen bir kaftördür.
yanılıyorsunuz oarada da anne aayı ev abab adayıda menvi olarak hassas olmalı konu eşitlikse.
Kendi fikrimi soyledim diye 58 kere yazdim hala da yaziyorum gariptir. Kimsenin dusuncesini elestirmiyorum sadece kendi fikrimi yaziyorum anlatamiyor muyum, tuhaf.
Doğru yere konu açıyorumdur umarım, o kadar kötüyüm ki bugün sizinle paylaşmak istedim ben iki üç ay önce sigaraya başladım günde Bi tane içiyorum eşimde beni yakalamıştı sigara içerken dün sigara için içme diyorum beni dinlemiyorsun diye bağırdı bende sende içiyorsun sen içerken bana içme diyebilme hakkın var mı sence dedim. Sinirlendi el kaldırdı hadi vur dedim sonra elini indirip, senle ben bir değilim kendini benimle bir tutma ben erkeğim dedi.
1 tane faydasi olmayip milyonlarca zarari olan ve annenin kendisi gectim karnindaki bebege de milyonlarca hastalik yukleyen biseyi elestiriyorum ve ilginctir elestiri aliyorum. Kafaniz guzel vallahi gule gule kullanin.anladım onu. 59. kez yazma madem.
konu şu ; evlat sahibi olabilirlik üzerinden gittiğin gerekcen havada kalıyor o bakımdan insanlar yüklenir tabi.
1 tane faydasi olmayip milyonlarca zarari olan ve annenin kendisi gectim karnindaki bebege de milyonlarca hastalik yukleyen biseyi elestiriyorum ve ilginctir elestiri aliyorum. Kafaniz guzel vallahi gule gule kullanin.
Saygisiz bisey soyledigimi dusunmuyorum kafaniz guzel dedim tesekkur etmelisiniz bence.Önce saygılı olacaksınız.
Okuduğunuzu algılayamam gibi bir probleminiz varsa yorum atmadan önce 58 kere okuyun o halde!
sizi siagar ahakkında eleştiren ben değilim. üslubunuzu düzeltin.
saygısızlık yaparak saygı görmeyi anlaşılmayı bekleyen ergenler gibi davranmayın.kaç yaşında insanlarız.
Ergen diyerek siz biraz haddinizi astiniz lakin sorun degil sikayet et butonu bu gunler icin var.Önce saygılı olacaksınız.Haddinizi bilin.
Okuduğunuzu algılayamam gibi bir probleminiz varsa yorum atmadan önce 58 kere okuyun o halde!
saygısızlık yaparak saygı görmeyi anlaşılmayı bekleyen ergenler gibi davranmayın.kaç yaşında insanlarız.
Ergen diyerek siz biraz haddinizi astiniz lakin sorun degil sikayet et butonu bu gunler icin var.
Ayrica siz de bana emir kipiyle konusmazsiniz biseyi 60. Kere yazmissam ve hala anlamiyorsaniz sizin guzel kafanizin problemidir. Yaklasik olarak 35 kere de kimse bana yazmasin muhattabim konu sahibu demistim lakin gene maalesef polikten kurtulamadim.Önce saygılı olacaksınız.Haddinizi bilin.
Guzel mi demedim. Guzel dedim. Iyi okuyun. Komiksiniz haErgen olmadan büyüebilen insan canlısı yoktur hanımefendi.dolayısıyla ergen olamk hakaret değildir.yetişkin birine kafanız mı güzel demek hakarettir.yine okuyup yine anlamama !
Ayrica siz de bana emir kipiyle konusmazsiniz biseyi 60. Kere yazmissam ve hala anlamiyorsaniz sizin guzel kafanizin problemidir. Yaklasik olarak 35 kere de kimse bana yazmasin muhattabim konu sahibu demistim lakin gene maalesef polikten kurtulamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?