esimin takintisi annesi!!!

:)))) yok öyle değil, bu tür durumlara şaka ile yaklaşırım demek istedim. Kısaca dert etmem böyle şeyleri.

:) yaa burada mimiklerimizi, ses tonlarımızı, konuşma şeklimizi anlama durumumuz olmadığı için, birbirimizi anlayamamamız çok normal :1:

Benim kayınvalidem eşimi günde bayağı bir kez arar... Kardeşleri de birkaç kez arar... Hiç sorun etmedim aramalarını...
Üstelik kayınvalidem "Neden gelmiyorsun, gel" diye arar her seferinde... Zavallım her gün uğrar oysa ki... Hergün gittiğinde de yeni bir tiyatro oynanır gözler dolmuş "Ay çok özledim.. Ay nasıl dayanacağım.. hala alışamadım" =)))) olur, gün aşırı buluştularsa daha kötü... Eşim altı sene Amerika'da yaşadı evlenmeden önce... dahası okuduğu üniversitelerin hiçbirisi annesine de yakın değildi, toplarsan on iki sene kadar hiç aile ile kalmamış... Çoktan alışması lazımdı... Ama konu aslında benim... Ve evlilik...
Bildiğim halde hiç rahatsız olmadım, olmadık... Eşime çok üzülüyorum yalnızca.. Bu onu gerçekten sinir olarak yıpratıyor.. Kötü bir evlad olduğunu düşünüyor bazen... Bazen annesine karşı kin biriktiriyor ki bu çok tehlikeli bir şey... İnsanın, kendisini dünyaya getiren ve her ne olursa olsun "kutsal" olan o kaynağa kin beslemesi, bizim evliliğimiz açısından da kötü... Çok arada derede kalıyor... Bazen kendimi düşünürken buluyorum "Annesi mi onu daha çok seviyor.. Ben mi?"

Bağımlı eş psikolojisini bilirim.. Biz atlattık, atlatmadık sayılır.. Sizin benden uzun bir süre olmuş ve hala böyle devam ediyor... Değiştirmek zor olabilir.. Uzağa taşınmak da çözüm değildir hiçbir zaman, mesela ben uzak oturuyorum...

Evlilik terapisi düşündünüz mü?

Son düzenleme:
ay dimi oda doğru :1:
Allah vermeyince vermiyor işte..

Aynen öyle işte, anneme sen bakıcaksın annemle, babama diye az baskı yapmamışlar.
Şimdi aynı şeyi gelinlerine yapabilecekler mi bakalım?
Gerçi birinin gelini var Allah için severim kızı, halam melek oluverdi. Benim adıma kadar karışan insan, torunun adı için ağzını açamadı. Sıkıyorsaa açsın..
:23:
Herkes annem değil..
Onlardan öyle tiksiniyorum ki, annemin gözlerinden akan her bir damlanın öbür tarafta Rabbim hesabını sorsun inşallah..

arkadaşlar seviye falan diyoruz ama ben kendimden örnek vereyim,

eşimin ailesi oldukça geri kafalıdır bu yani tanım başka bişeyle ifade edemiyorum sanki bu dünyada yaşamıyorlar, 100 yıl önceki fikirler belki daha eski, ben boyun eğmedim hiç bir zaman lafımı da söyledim ama hem eşime hem onlara kötü oldum,

şimdiiii öyle bir kadın düşününki ben mesafe koydum normal davranıyorum, durup dururken eşime şu zaman beni aramadı da bana şöyle dedi direk iftira atıyo direk, hayır söylemedim deyince atıyo kendini yerden yere ağla ağla ben böyle kalıyorum:53: babası da öyle istediği bir şey olmadı mı başlıyor seni ben büyüttüm ağlıyor da ağlıyor en sonunda bana beddua edip eşimi de evlatlıktan reddediyolar, ama en ufak bir şeyde bu böyle.. şimdi diyelim ki eşim benden yana olsun ilişkiyi kessin ben mutlu olabilecekmiyim hayır, zaten kesmez kesmesin ama ben hep aynı şeyleri yaşamaktan nefret ediyorum ve mutlu olamıyorum dolayısıyla eşimde mutlu olamıyor, sadece onların susması için tamam diyor, ben sinirlenince sen haksızsın anlar ailem diyor hadi bakalım naparsınız,

mutlu olmadığınız evlilikleri bitirin, işmi yok, bulursunuz, çocuk mu var, boşansanızda olmaya devam edicek buhar olup uçmayacak, elbet büyür, ama giden zaman geçen ömür geri gelmiyo

Aynen öyle işte, anneme sen bakıcaksın annemle, babama diye az baskı yapmamışlar.
Gerçi birinin gelini var Allah için severim kızı, halam melek oluverdi. Benim adıma kadar karışan insan, torunun adı için ağzını açamadı. Sıkıyorsaa açsın..
Herkes annem değil..
Onlardan öyle tiksiniyorum ki, annemin gözlerinden akan her bir damlanın öbür tarafta Rabbim hesabını sorsun inşallah..

sorar canım sorar..hiçbir haksızlık karşılıksız kalmaz evelallah

Merhaba...

Eşiniz ipin ucunu kaçırmış iyice.

Naptığının farkında değil zannedersem.

Günde üç öğün görüşüyorlar.Daha da fazlasını istiyorlar bide.

Madem anacığının dizlerinin dibinden ayrılamıyor o zaman evlenmiyeymiş.

Neden evlenmiş ki...

İşten ayrılsın kırsın dizini otursun anacığının eteğinin altında.

Annesine ev işlerinde de yardım eder hem ütüsüne yemeğine bulaşığına.

bende yaklaşık bir yıllık evliyim eşim muhakkak arar her gün annesini ,annesi de onu arar. ben mutlu oluyorum,kendi annemi çok küçükken kaybettiğimden olsa gerek,eşimi annesiyle konuşurken bende en az onun kadar seviniyorum sanki ben annemle konuşuyorum gibi oluyor,mutlu oluyorum ben.
henüz bi çocuğum yok Allah nasip ettiğinde belki bende erkek annesi olurum ,bende ararım her gün evladımı ,bunun erkek annesi ya da bayan annesi olmakla ilgisi yok onun adı ANNE.
sizin konunuza yorum yapacak olursam,bence normal olması gereken bu,eşinizin babası hayatta mı bilmiyorum ama,yolunun üstü her gün eve gelmeden uğruyorsa,hal hatır sormak,nasıl olduğunu görmek içindir,evde yapılacak birşey var mı diye olabilir. telde konuşmakla yüzyüze görüşmek farklıdır,sahiplenmek,korumak ve en önemlisi içi öyle rahat ediyordur. bırakın anneciği hayattayken istediği gibi yapsın aradaki anne-oğul-gelin ilişkiniz olumsuz etkilenmediği müddetçe görüşsün,arasın konuşsun .

Herkes annem değil..

benim babaanemi tarif ettiniz, ikinci gelininin peşinde dolaşıyor, annem tam 29 yıl çekti onu ve geçen yıl da annemi kaybettik, babaannem yaşıyor, babam artık annesiyle görüşmüyor herşeyi nihayet anladı ama annem öldü, ne önemi var şimdi, babaannem mutlu, dedem mutlu öldüğüne sevindiklerini söylemişler akrabalarımıza, bir kez bile bizi aramadılar en küçük kardeşim 12 yaşında, kime oldu olan, bu dünyada adalet falan yok, kendi adaletimizi yaratmaya çalışıyoruz ama maalesef her zaman olmuyor, yapan elbette cezasını bulacak tek tesellimiz bazen bu

bende yaklaşık bir yıllık evliyim eşim muhakkak arar her gün annesini ,annesi de onu arar. ben mutlu oluyorum,kendi annemi çok küçükken kaybettiğimden olsa gerek,eşimi annesiyle konuşurken bende en az onun kadar seviniyorum sanki ben annemle konuşuyorum gibi oluyor,mutlu oluyorum ben.
henüz bi çocuğum yok Allah nasip ettiğinde belki bende erkek annesi olurum ,bende ararım her gün evladımı ,bunun erkek annesi ya da bayan annesi olmakla ilgisi yok onun adı ANNE.
sizin konunuza yorum yapacak olursam,bence normal olması gereken bu,eşinizin babası hayatta mı bilmiyorum ama,yolunun üstü her gün eve gelmeden uğruyorsa,hal hatır sormak,nasıl olduğunu görmek içindir,evde yapılacak birşey var mı diye olabilir. telde konuşmakla yüzyüze görüşmek farklıdır,sahiplenmek,korumak ve en önemlisi içi öyle rahat ediyordur. bırakın anneciği hayattayken istediği gibi yapsın aradaki anne-oğul-gelin ilişkiniz olumsuz etkilenmediği müddetçe görüşsün,arasın konuşsun .

Allah annenizin mekanını cennet etsin öncelikle..
ama normal olan bu demişsiniz ya..objektif bakmak gerek..
her gün aranır elbette..her gün yanına da gideblir..ama günde 3 kere gerçekten komik..ayrıca o anne hergün oğlunun evine geliyorken!

konu sahibinin anlatmak istediği evine değer vermemesi..
bu kadarına normal demeye benim aklım almaz

arkadaşlar seviye falan diyoruz ama ben kendimden örnek vereyim,

eşimin ailesi oldukça geri kafalıdır bu yani tanım başka bişeyle ifade edemiyorum sanki bu dünyada yaşamıyorlar, 100 yıl önceki fikirler belki daha eski, ben boyun eğmedim hiç bir zaman lafımı da söyledim ama hem eşime hem onlara kötü oldum,

şimdiiii öyle bir kadın düşününki ben mesafe koydum normal davranıyorum, durup dururken eşime şu zaman beni aramadı da bana şöyle dedi direk iftira atıyo direk, hayır söylemedim deyince atıyo kendini yerden yere ağla ağla ben böyle kalıyorum:53: babası da öyle istediği bir şey olmadı mı başlıyor seni ben büyüttüm ağlıyor da ağlıyor en sonunda bana beddua edip eşimi de evlatlıktan reddediyolar, ama en ufak bir şeyde bu böyle.. şimdi diyelim ki eşim benden yana olsun ilişkiyi kessin ben mutlu olabilecekmiyim hayır, zaten kesmez kesmesin ama ben hep aynı şeyleri yaşamaktan nefret ediyorum ve mutlu olamıyorum dolayısıyla eşimde mutlu olamıyor, sadece onların susması için tamam diyor, ben sinirlenince sen haksızsın anlar ailem diyor hadi bakalım naparsınız,

ne diyeceğimi bilemedim :53:

tamam aileside en azından sen haklısın diyip seni teselli edeblir..
ve yerine göre senin yanında olablir..yerine göre de ailesinin

koca adamda olsalar bu anne düşkünlüğü bitmiyor ! beraber yaşasaydın ne olurdu :S şimdi azda olsa tek kalabılıyorsunuz ya bız ! :( buarada bende derdımı anlatmak ıstıyorum nereye yazacagımı nasıl yazacagımı bılmıyorum yardım edın !ltfn

benim babaanemi tarif ettiniz, ikinci gelininin peşinde dolaşıyor, annem tam 29 yıl çekti onu ve geçen yıl da annemi kaybettik, babaannem yaşıyor, babam artık annesiyle görüşmüyor herşeyi nihayet anladı ama annem öldü, ne önemi var şimdi, babaannem mutlu, dedem mutlu öldüğüne sevindiklerini söylemişler akrabalarımıza, bir kez bile bizi aramadılar en küçük kardeşim 12 yaşında, kime oldu olan, bu dünyada adalet falan yok, kendi adaletimizi yaratmaya çalışıyoruz ama maalesef her zaman olmuyor, yapan elbette cezasını bulacak tek tesellimiz bazen bu

Benim halalarım, babaannem hepsi anneme çektirdi. İşleri güçleri annemdi.
Niye gelmedi, niye gitmedi, niye yapmadı..
Yakın oturmamamıza rağmen annanneme gitmemizi kıskanırlardı.
Annem hastalanmış, iki tane çocuk ne yapsın kadın bir başına?Tabiki gidecek, babam gel anne sen bak çocuklara dediğinde bahane yaratmış üstelik.
Babaannem ben çok küçükken felç oldu, halamlar canını yedi annemin, temizlik olurdu dedemle onu da çağır diye kavge ederdi, ya diğer gelinler nerde? Onlara ses yok, ama annem gidecek, sen şunu yap, şunu yap diye emir verirlermiş bide.
2 yıl önce babaannemi, 4 ay sonrada dedemi kaybettik, sonrada annem gitti..
Zaten şimdi o şeytan suratlı hala bozuntularını görmeye tahammül edemiyorum, yüzlerini gülmesi, bizim evde diledikleri gibi hareket etmeleri beni çileden çıkarıyor..
Babam için yutuyorum..
:ssz:

Son düzenleme:
Benim halalarım, babaannem hepsi anneme çektirdi. İşleri güçleri annemdi.
Niye gelmedi, niye gitmedi, niye yapmadı..
Yakın oturmamamıza rağmen annanneme gitmemizi kıskanırlardı.
Annem hastalanmış, iki tane çocuk ne yapsın kadın bir başına?Tabiki gidecek, babam gel anne sen bak çocuklara dediğinde bahane yaratmış üstelik.
Babaannem ben çok küçükken felç oldu, halamlar canını yedi annemin, temizlik olurdu dedemle onu da çağır diye kavge ederdi, ya diğer gelinler nerde? Onlara ses yok, ama annem gidecek, sen şunu yap, şunu yap diye emir verirlermiş bide.
2 yıl önce babaannemi, 4 ay sonrada dedemi kaybettik, sonrada annem gitti..
Zaten şimdi o şeytan suratlı hala bozuntularını görmeye tahammül edemiyorum, yüzlerini gülmesi, bizim evde diledikleri gibi hareket etmeleri beni çileden çıkarıyor..
Babam için yutuyorum..
:ssz:

şimdi öbür tarafta da uğraşsınlar bakalım yapabiliyorlar mı, onlar için hesap günü çok yakın, zulmetmek neymiş görecekler..

canım oda biraz abartı olmuş allah sabır versin öncelikle ama bende 2 aylık evliyim daha önce 6 senelik bi ilişkimiz vardı ben bukadar ailesine düşkün olduğunu bilmiyodum zamanla gördümkü oda düşkün dediğin gibi herkesin bi ailesi var ama erkekler bunun farkında değil aslında artık ailesi sensin yani eşine söylesen nebilim konuşsan belki bi faydası olur ama terste tepebilir eşini tanıyan sensin sabır diceksin allaha sığınıcaksın dua ediceksin bol boll kendi evladımız olduğundada bekli bizde öyle olucak babamın bi lafı vardır allah rahmet eylesin babacım devir dayım herşey diye evliliğine ailesini sokma sabırlı oll

Back
X