- 29 Eylül 2012
- 4.121
- 753
- 248
benim eşim aradaki dengeyi sağladı.yeni evliyken eşime onları şikyet edecek oldum,eşim onlar cahil sende mi cahilsin dedi.haaaa dedim eşe söylenmeyeceksin.sonra denenleri çok umursamadım ya da annem dese ne düşünürüm diye empati yapmaya çalıştım.eşim beni de ailesine ezdirmedi,laf söylettirmedi.arkamdan bazen söyleiklerini de duydum hatta.bir bayram kıyafet aldık.üstüne eşarp bulamadım.çarşıya gittik,kayınpederimde yanımızdaydı.epey yer gezdik sonra aldım.eve geldik,ben üstümü değiştim yanlarına giderken kaynanamın al al ne olacak her yer dolu dediğini duydum.gittim elbisemi ve eşarbımı aldım getirdim.anne bak güzel mi dedim.biraz bozuldu,biraz şaşırdı güle güle giy dedi
onlar için değişecek giysin oldumu tamamdır,fazlasına gerek yok.öyle görmüşler,ne yapacaksın.böyle ufak tefek şeyleri bertaraf etmeyi bildim.annemin giysilerini,ayakkabılarını,babamın giysilerini de hep biz aldık.evlerinin eksiklerini de biz tamamladık.en son babama oturma odası takımı aldık.kanapeleri kırılmıştı![]()
Egem hanım cahillik konusunu yeni nesil kayınvalideler için geçerli bulmuyorum ben..
çok haklısnız eski nesil çok farklıydı..
ama artık gelinlerde değişti kayınvalidelerde..
hani bize sitem ediyorsunuz ya bizim kayınvalideler cahil konumunda değil bence..
köyden örnek vereceğim..yanlış anlaşılmasın benim annemde köyden geldi..sonuçta köy ve şehir yaşantısı farklı..yada eskilerle yenilerin çağ farkı var
eskinin kayınvalideleri köy ortamında yaşamış..tabiki yeniye göre farklı..
ama bizim kayınvalidelerimiz şehir ortamında, daha farklı olması gerek..