esimin takintisi annesi!!!

valla ben geçen anneme bile çattım, konuşurken başladı gene baban babannen büyükbaban bla bla bla, zaten ömrüm bu nakaratlarla geçti, anne dedim ben batmandayım burnumuzun dibinde savaş var, dilini bilmediğim bana çok yabancı bi yerdeyim yeni evliyim yeter da dedim başlıcam babannemede babamada tamam kapat dedim

valla ben geçen anneme bile çattım, konuşurken başladı gene baban babannen büyükbaban bla bla bla, zaten ömrüm bu nakaratlarla geçti, anne dedim ben batmandayım burnumuzun dibinde savaş var, dilini bilmediğim bana çok yabancı bi yerdeyim yeni evliyim yeter da dedim başlıcam babannemede babamada tamam kapat dedim

NeMeSiS :):):) bla bla bla ingilizce bir kavram :) :1:

Yani ben şimdi eşim anneci diye yalan söyleyemem, benim eşim annesi çaldırmazsa kolay kolay aramaz. Çünkü annesi aramasına fırsat vermez:)

Ama sık sık çaldırır kapatır kayınvelidem, ara beni diye. Eşimde önemli bişey oldu sanıp arar.

haklı olabilirsin, ayrıca iltifatın için teşekkürler
orda ikinci bi satır daha vardı bilgisayarı açtım kapatamıyorumdu sanırım, e onu ne yapacağız, şimdi ben kv olsam oğlum eşiyle ve bebeğiyle 4 aydır görüşemiyo olsa ve neticesinde tatile gitmiş olsalar şunun için aramam yani, hadi torunun havuzdaki sahip çıkılma tembihini geçeyim, tatil bu, akşam olsun belki arıcak oğlun seni, gün bitmiş olacak ve anlatacak şeyler olacak çünkü

diğer konu arkadaşımızın yazdığı şey, sen " havuzda sahip çıkın bu ne yahu" dediğin için sadece bunun üzerine yazdım.

tabiiki farklı,sen de kaynanandan farklı olacaksın.:34:bak belki kaynanalığa çok yakınım oğlumun yaşından dolayı.elbette iyi olmayı isterim ama iyi olurum diyemiyorum zaman gösterecek:1:

ben iyi yaptığımı düşünürken belki gelincikler farklı algılayacak.görüşmek istemeyecekler.tabii ben de ona göre hareket edeceğim ama ezdirmeyeceğim kendimi,gelmezlerse gelmesinler zaten umursamayacağım,kendimi de üzmeyeceğim bunun için:34:

egem annemde öyle derdi daha doğrusu dua ederdi aman kendileri iyi anlaşsınlar tek bana gelmesinler gelin istezse gelemesin derdi ikigelini var abimin eşi bilmiyoruz neden kırıldığını her sorana başka neden anlatıyor çünki neyse şimdi anneme abim çocuklar gelirler ama geliin gelmez okadar çok üzülürlerki babamla anlatamam tabii bu üzüntü abime çocuklara asla yansıtılamaz herhalde hepsi beraber olmak istiyorlar ......

diğer konu arkadaşımızın yazdığı şey, sen " havuzda sahip çıkın bu ne yahu" dediğin için sadece bunun üzerine yazdım.

evet şimdi düşününce bilgisayar mevzusuna takılabilirdim ilk önce, belki ilk madde havuz olduğu için böyle yazdım bilemedim şimdi, neticede anneler zaten yapılan hali hazırda var olan bilinen şeyleri vurgulamayı sever, misal annem yemek yediniz mi der dururdu bi ara hayır fotosentez yapıyoruz demiştim, artık soru yemeğin var mı şeklini aldı :1:

egem annemde öyle derdi daha doğrusu dua ederdi aman kendileri iyi anlaşsınlar tek bana gelmesinler gelin istezse gelemesin derdi ikigelini var abimin eşi bilmiyoruz neden kırıldığını her sorana başka neden anlatıyor çünki neyse şimdi anneme abim çocuklar gelirler ama geliin gelmez okadar çok üzülürlerki babamla anlatamam tabii bu üzüntü abime çocuklara asla yansıtılamaz herhalde hepsi beraber olmak istiyorlar ......

işte bu gelinlerin neye alındığını anlayabilsek:50:
boşver üzülmesin annenler gelin gelmiyor diye.en azından abinle çocuklar geliyormuş,bizim onlar da gelmedi bu bayram:50:

kendi anneniz aynı şeyi söylese "anne bakıyorum merak etme,bakmadan dururmuyum hiç" diyorsunuzdur..çünkü normal olan budur..

yooo anneme, hadi uzatma çocuğun kafasını havuza soktum çıkmak için debeleniyor, biraz daha konuşursan başaracak diyorum. Allahım sen buna akıl ver diyor kapatıyor. Kaynanamda dese ona da aynısını söylerim :27:

Ben çalışan bir bayanım, benim çocuğuma annem baktı, büyüttü 5 yaşına getirdi, torunu için canını verir. (babanne sorumluluk almak istemediği için bakmadı).

Ama eli ile büyüttüğü çocuğumu 1 kere aramadı annem, çünkü biz yola çıkarken dedi ki, siz gidince sağlıkla geldik diye, gelincede sağlıkla döndük diye arayın yeter, 4 aydır görüşmüyorsunuz, gidin güzelce ailece kafa dinleyin, bunu hak ettiniz dedi.

Ama kayınvalidemin aklı nedense bizde kaldı.

Kaldı ki tatildeki oğlunu arayıp pc nasıl kapanacak diye soracak. Komik, hiç bişey yapamıyorsan çek fişini.

Anneniz o şekil davrandı diye, kayınvalidenizinde aynı şekilde davranmasını beklenmeniz gerekmiyor ki ? Belki anneniz daha geniş, belki kayınvalide daha pimpiriklidir. Yani aradı da 1 er saatten 5 saat mi konuştu ? İş idareyi bilmek. Tatilde eşiniz kapatsın telefonunu , merak ediyorsa sizden arasın sorarsa X şimdi denize gitti dersiniz sorularına siz cevap verirsiniz biter gider.

Valla eşim yurtdışında çalıştı, 8-10 ayda bir gelirdi hiçte kimseye 8-10 aydır görmedim başbaşa olacağız muhabbeti yapmadım. Hatta tatilde bile şakır şakır arkadaşlarımla konuştum. Ki bunlar 40 dk.dan asla az olamaz :)

Yani benim 3-5 dklık telefon görüşmeleri problem eden mantığı anlamam mümkün değil ne yalan söyleyeyim.

Ne yeni evli muhabbetini anlarım, ne mahrem muhabbetini anlarım, ne de böyle telefon konuşmalarıyla bölünen tatili, özel hayatı başbaşalığı anlarım.

Kısaca bu sizle ilgili birşey değil. Bu tamamen benle ilgili birşey. Benle ve hayat görüşümle. Allahtanda benim gibi bir eşim var.

Son düzenleme:
Her anne böyle midir?
Ben istisnai tam tersi bir olay yaşadım.
Bir kadın var ( kızı arkadaşım ) bir de oğlu var.
Allahım, kızının üzerine o kadar düşüyor ki adım adım takip ediyor, hiç ayrılmıyor yanından her ne derse tamam! Kızını takip etmek için kendine sosyal ağ hesabı açmıştı. Kızını takip ediyormuş.
:52:
Bir gün dedi ki; Ben kızımın üzerine daha çok düşerim, çünkü oğlum evlenince değişecek, eşi değiştirecek ama kızım hep benimle demişti.
:53:

Her anne böyle midir?
Ben istisnai tam tersi bir olay yaşadım.
Bir kadın var ( kızı arkadaşım ) bir de oğlu var.
Allahım, kızının üzerine o kadar düşüyor ki adım adım takip ediyor, hiç ayrılmıyor yanından her ne derse tamam! Kızını takip etmek için kendine sosyal ağ hesabı açmıştı. Kızını takip ediyormuş.
:52:
Bir gün dedi ki; Ben kızımın üzerine daha çok düşerim, çünkü oğlum evlenince değişecek, eşi değiştirecek ama kızım hep benimle demişti.
:53:

evet farklı bir görüş açısı..
benim kv.demde "keşke bir kızım olsaydı,kılzar daha sağduyulu oluyor, daha düşkün oluyor" demiş bi gün benim anneme
bir bakıma onlarda haklı

yooo anneme, hadi uzatma çocuğun kafasını havuza soktum çıkmak için debeleniyor, biraz daha konuşursan başaracak diyorum. Allahım sen buna akıl ver diyor kapatıyor. Kaynanamda dese ona da aynısını söylerim :27:

Anneniz o şekil davrandı diye, kayınvalidenizinde aynı şekilde davranmasını beklenmeniz gerekmiyor ki ? Belki anneniz daha geniş, belki kayınvalide daha pimpiriklidir. Yani aradı da 1 er saatten 5 saat mi konuştu ? İş idareyi bilmek. Tatilde eşiniz kapatsın telefonunu , merak ediyorsa sizden arasın sorarsa X şimdi denize gitti dersiniz sorularına siz cevap verirsiniz biter gider.

Valla eşim yurtdışında çalıştı, 8-10 ayda bir gelirdi hiçte kimseye 8-10 aydır görmedim başbaşa olacağız muhabbeti yapmadım. Hatta tatilde bile şakır şakır arkadaşlarımla konuştum. Ki bunlar 40 dk.dan asla az olamaz :)

Yani benim 3-5 dklık telefon görüşmeleri problem eden mantığı anlamam mümkün değil ne yalan söyleyeyim.

Ne yeni evli muhabbetini anlarım, ne mahrem muhabbetini anlarım, ne de böyle telefon konuşmalarıyla bölünen tatili, özel hayatı başbaşalığı anlarım.

Kısaca bu sizle ilgili birşey değil. Bu tamamen benle ilgili birşey. Benle ve hayat görüşümle. Allahtanda benim gibi bir eşim var.

Aksine kayınvalidem geniş, sizin tabirinizle annem dardır.

Uzaktan nasıl görünüyor bilemiyorum, ama burada merak söz konusu, ben yaşadığım için bunu anlayabiliyorum.

Eğer o kadar pimpirikliyse 5 yaşındaki kızımla 16 aydır tek başımıza kalıyoruz, bize karşıda pimpirikli olurdu değil mi?

Daha 1 kere korkuyormusunuz, bir şeye ihtiyacınız var mı, gelip kalmamı istermisin soruları görmedim ben.

Demekki sadece oğluşuna karşı pimpirikli. :)

Son düzenleme:
benim eşim aradaki dengeyi sağladı.yeni evliyken eşime onları şikyet edecek oldum,eşim onlar cahil sende mi cahilsin dedi.haaaa dedim eşe söylenmeyeceksin.sonra denenleri çok umursamadım ya da annem dese ne düşünürüm diye empati yapmaya çalıştım.eşim beni de ailesine ezdirmedi,laf söylettirmedi.arkamdan bazen söyleiklerini de duydum hatta.bir bayram kıyafet aldık.üstüne eşarp bulamadım.çarşıya gittik,kayınpederimde yanımızdaydı.epey yer gezdik sonra aldım.eve geldik,ben üstümü değiştim yanlarına giderken kaynanamın al al ne olacak her yer dolu dediğini duydum.gittim elbisemi ve eşarbımı aldım getirdim.anne bak güzel mi dedim.biraz bozuldu,biraz şaşırdı güle güle giy dedi:1:

onlar için değişecek giysin oldumu tamamdır,fazlasına gerek yok.öyle görmüşler,ne yapacaksın.böyle ufak tefek şeyleri bertaraf etmeyi bildim.annemin giysilerini,ayakkabılarını,babamın giysilerini de hep biz aldık.evlerinin eksiklerini de biz tamamladık.en son babama oturma odası takımı aldık.kanapeleri kırılmıştı:34:

Bence kayınvalide ile mutluluğun sırrı işte burdaki cümlede
bizim sülalede benle aynı zamanda iki tane daha gelin vardı
onlar daha kayınvaldeleriyle evlenmeden bile annem annem diye gezip,diplerinden ayrılmadılar,bense tam tersi oldum
hala sen demem kayınvaldeme,siz derim
ve suan diğer gelinlerin hepsi kayınvaldeleriyle bozustu ve küstü
ama ben şuan kayınvaldemle cok iyiyim

Allahım bana muhtac etmesin ama eger bakıma ihtiyacı olursa seve seve evimde de bakarım
tabi kayınvaldemde iyi bir insandır sağolsun

adunul arkadaşım

yooo anneme, hadi uzatma çocuğun kafasını havuza soktum çıkmak için debeleniyor, biraz daha konuşursan başaracak diyorum. Allahım sen buna akıl ver diyor kapatıyor. Kaynanamda dese ona da aynısını söylerim"demiştiniz
alıntı yapamdım nedense :27:

"Allah aşkına, biz tatile çıktığımızda da annem hiç aramadığı kadar çok arar çocuktan gözünüzü ayırmıyorsunuz değil mi diye, niye kaynana olunca art niyetli, bahane bulucu oluyor." demiştiniz ya

ona nazaran diyorum ki demekki kayınvalide söyleyince art niyetle ilgisi yok bakın kendi anneize de durmun anormal olduğunu aksediyorsunuz

Son düzenleme:
evet farklı bir görüş açısı..
benim kv.demde "keşke bir kızım olsaydı,kılzar daha sağduyulu oluyor, daha düşkün oluyor" demiş bi gün benim anneme
bir bakıma onlarda haklı

Benim halalarda öyle, birinde 3 erkek, diğerinde 2 erkek var.:23:
Hep kız istemişler, hep duyduğum laftır; aaa kızın var rahat edersin sen..
Hatta tanışma gecem de bile her eve bir kız şart, teyzemde 3 kız var diyor ki, ooh ne güzel sen rahatsın, her işi kızlar yapıyordur diye.
Onların kızı neden istediği belli gerçi.. :27:

Son düzenleme:
bu tür hastalık derecesinde zaafı olan insanlar kadın yada erkek farketmez evlenmemeli....

adunul arkadaşım

yooo anneme, hadi uzatma çocuğun kafasını havuza soktum çıkmak için debeleniyor, biraz daha konuşursan başaracak diyorum. Allahım sen buna akıl ver diyor kapatıyor. Kaynanamda dese ona da aynısını söylerim"demiştiniz
alıntı yapamdım nedense :27:

"Allah aşkına, biz tatile çıktığımızda da annem hiç aramadığı kadar çok arar çocuktan gözünüzü ayırmıyorsunuz değil mi diye, niye kaynana olunca art niyetli, bahane bulucu oluyor." demiştiniz ya

ona nazaran diyorum ki demekki kayınvalide söyleyince art niyetle ilgisi yok bakın kendi anneize de durmun anormal olduğunu aksediyorsunuz

:)))) yok öyle değil, bu tür durumlara şaka ile yaklaşırım demek istedim. Kısaca dert etmem böyle şeyleri.

Son düzenleme:
Keşke 16 aydır bize de aynı ilgiyi gösterseydi de altında başka bişey aramak zorunda kalmasaydık.

Benim halalarda öyle, birinde 3 erkek, diğerinde 2 erkek var.:23:
Hep kız istemişler, hep duyduğum lafıt aaa kızın var rahat edersin sen..
Hatta tanışma gecem de bile her eve bir kız şart, teyzemde 3 kız var diyor ki, ooh ne güzel sen rahatsın, her işi kızlar yapıyordur diye.
Onların kızı neden istediği belli gerçi.. :27:

ay dimi oda doğru :1:
Allah vermeyince vermiyor işte..

Back
X