- 25 Eylül 2014
- 561
- 258
- 103
- Konu Sahibi akrepburcu
-
Aslında sürekli boyle değil donem donem diyelim. Mesleği konusunda iyi. Hatta web sitesi hazırlıyor.Kusura bakmayin ama, ne yazikki adam bos bir adamsa , bos zamanlarinida bu sekilde bos bos gecirir. Ne kendine ne size ne cocugunuza ne isine ne ailesine ne topluma yararli hicbirsey yapmadigi ortada. Azicik dolu olgun biri olsa azicik perspektif sahibi olsa o zamanini baska yararli isler icin degerlendirir. Ama bu sadece esinizin degil toplumun genelinin sorunu bu bakis acisini taa kucuk yasta edinmesi gerek. Adam ayrim gun dersimi verdim geldim evde yatarim kafasinda demekki. Anlattiginiz profil evli cocuk sahibi olgun birinin profilide degil gibi, mezun olduktan sonra hemen mi evlendiniz ?
Bence is yapmadigi icin degilde bu sekilde elestirin bakalim ne diyecek, o zaman gurur yapip belki bos degilim ben elimde su bu gelir diyerek gunun kalan 2. yarisi icin ise yarar bir ugras bulur kendine: cocuguyle ilgilenmek, size yardim etmek, mesleginde gelismek ilerlemek gibi seyler mesela.
Ben aslında bana yardımcı olmamasından sikayetciyim. Birlikte bir şeyler yapıyoruz bazen. O konuda rahatsiz degilim pek. Şikayet ettiğim nokta umursamaz biraz. Her şeyi benden bekliyor, bende kosturuyorum sürekli.Direk bu alışkanlıklarını terketmesini beklerseniz ters tepebilir, daha da oyun oynar sizden uzaklaşıp. Onun yerine birlikte severek yapacağınız bi şeyler önerin, mesela kocaman bi puzzle alın yapın bitince de duvara asarsınız baktıkça birlikte ne güzel bi şey başardığınızı izleyin :)
Çünkü inanın hepsi aynı, benim eşim de öyle. Ben artık uyarmıyorum, hiç dokunmuyorum. O yüzden bi şey yapmak istediğimde hakkım oluyor, bugün de film izleyelim diyorum ya da sıkıldım bi yere çıkalım diyoru çıkıyoruz. Bazen ben de onunla oynuyorum, ya da o oyun oynarken işlerimi yapıyorum ya da hobi edindim onlarla uğraşıyorum.
Değiştirmeye çalışırken gerilip kırılmaya değmiyor, nasılsa başka dert yok diyorum. Zaten bi süre sonra sıkılıyorlar oyundan falan.. :)
Ben aslında bana yardımcı olmamasından sikayetciyim. Birlikte bir şeyler yapıyoruz bazen. O konuda rahatsiz degilim pek. Şikayet ettiğim nokta umursamaz biraz. Her şeyi benden bekliyor, bende kosturuyorum sürekli.
Aynen çok doğru bir tespit. Büyük temizlik yapinc yardim eder sağ olsun. Hali filan yıkar, süpürür yerleri camları filan siler. Gündelik işlerde sıkıntı çıkarıyor iste. Zaten yorgun argın geliyormuş. İsim bitene kadar çocuğa baksa yeter diyorum. Zorla bakıyor iste.Klasik erkek işte. Alışmış sizin her şeyi çekip çevirmenize, ben yapmasam akrepburcu yapıyor nasılsa canım benim diye oturuyor işte rahat rahat. :) Böyle düzene çabuk alışırlar, siz ne kadar fedakar olrusanız o kadar bırakırlar sorumluluklarını. Bazı şeyleri yaparken illa ki ondan da yardım alın bence, yoksa yapmayın bence...
Aynen çok doğru bir tespit. Büyük temizlik yapinc yardim eder sağ olsun. Hali filan yıkar, süpürür yerleri camları filan siler. Gündelik işlerde sıkıntı çıkarıyor iste. Zaten yorgun argın geliyormuş. İsim bitene kadar çocuğa baksa yeter diyorum. Zorla bakıyor iste.
Ben aslında bana yardımcı olmamasından sikayetciyim. Birlikte bir şeyler yapıyoruz bazen. O konuda rahatsiz degilim pek. Şikayet ettiğim nokta umursamaz biraz. Her şeyi benden bekliyor, bende kosturuyorum sürekli.
Yapar ama hepsini değil yani bi kaçını. Çocukla yapamadığını.İnanamıyorum tüm bunları yapıyor mu?kızmayın ama daha naapsın adam, benim eşim kaç yıldır sadece bulaşık makinasını boşaltır canı isterse. bi de tabağını masadan alıp lavaboya koyar. bi tek bunu öğretebildim maşallah bozulmasın....
Beni asagilamiyor o kadar da. Diğerlerinde haklı sınız.kosturmayin sizde kolesimisiniz siz o evin. Erkekler cocuk sahibi olmanin neresi anlamiyorum ben bilmiyorum, onlarin kafada cocuk sahibi olmak bir ``yapma`` birde masrafi icin cebinden ``para`` cikarma olarak mi indirgenmis acaba. Hadi anne karnindayken daha tam algilayamiyorlar baba olduklarinida , cocuk dogduktan sonra neden sanki dodan bebek sadece ve sadece kadina ait bir sey gibi davranip onla alakali hicbir sorumlulugu almiyorlar. Bebek kadinin bedeninin uzantisiymista onlarla hicbir alakasi yokmus gibi davraniyorlar, erkekten cocuk konusunda birsey yapmasini isteseniz uzayli gormus gibi sasiriyor. Sadcec sizin elinizde kocanizin bu bakis acisini degistirmek, yaparken nasil katkida bulunduysa bakiminda da yardim edecek, o evde oda yasiyorsa bir zahmet islerine katkida bulunacak. Yoksa evlilik adi altinda hizmetci ve kulucka makinesi+murebbiye falan mi aldigini dusunuyor adam ???
Birincisi gunun yarisi bos olan rahat bir meslek yapiyor kocaniz size cok cok yarimci olmasi lazim, kosturmayin yapmayin sadece bebeginizle ilgilenin gorsun bakalim gercek hayat nasilmis.
Ne dersi kuzuhanımlar mrb... 1.5 yıldır evliyiz. 6,5 aylık oğlumuz var.
Eşim öğretmen. Yarım gün çalışıyor. Çok şükür öyle büyük sorunlarımız yok ama eve gelince sürekli telefonda olsun pc de olsun oyun oynuyor. Ben vaktini bu şekilde öldürmesini istemiyorum. Bana biraz yardımcı olsa bu yüzden ara sıra tartışıyoruz.
Oğlum 1 aydır diş çıkartıyor çok huysuz. Bir yandan ona bakıyorum, bir yandan ev işleri, bir yandan derslerim. Ne yapacağımı şaşırdım. Kv ve kp de uyarıyor ama yine aynı. Taktı mı takıyor bir şeye. Özünde iyi bir insan ama böyle çocukça tavırları beni sinirlendiriyor. bazı günler hiç bir şey yapmayıp öyle oturup oyun oynuyor. iyi söyledim olmadı, kötü söyledim olmadı. Ben mi abartıyorum sizce?
kv kayinpeder nerden biliyor sikayet mi ettinhanımlar mrb... 1.5 yıldır evliyiz. 6,5 aylık oğlumuz var.
Eşim öğretmen. Yarım gün çalışıyor. Çok şükür öyle büyük sorunlarımız yok ama eve gelince sürekli telefonda olsun pc de olsun oyun oynuyor. Ben vaktini bu şekilde öldürmesini istemiyorum. Bana biraz yardımcı olsa bu yüzden ara sıra tartışıyoruz.
Oğlum 1 aydır diş çıkartıyor çok huysuz. Bir yandan ona bakıyorum, bir yandan ev işleri, bir yandan derslerim. Ne yapacağımı şaşırdım. Kv ve kp de uyarıyor ama yine aynı. Taktı mı takıyor bir şeye. Özünde iyi bir insan ama böyle çocukça tavırları beni sinirlendiriyor. bazı günler hiç bir şey yapmayıp öyle oturup oyun oynuyor. iyi söyledim olmadı, kötü söyledim olmadı. Ben mi abartıyorum sizce?
Haklisin dedigim gibi hersey yolundaysa bu konu haricinde yapcak birsey yok cnm biz yinede dua edelim hersey istedigin gibi olsun insalahÖyle dediğim zaman hep çocuğu bahane ediyorsun diyor. Bugün mesela dersi yoktu öyle ilgilenmedi pek çocukla. Bende oradan oraya koşup durdum.Yeni bir oyun kesfetmis bu gunlerde ondan boyle. Ne zaman bir şey kesfetse adam soyutluyor kendini. Hevesini aldıktan sonra sıkılip bırakıyor. Ara ara boyle donemlerimiz oluyor maalesef. Bundan sonra neye sarar allah bilir. Kimi zaman fotoshopa kimi zaman belgesllere, web sitesi hazırlamaya. Tmm geliştirsin kendini ama bizi unutmasın ya.
işte tam olarark bunun için evlenir evlenmez çocuk yapılmaması gerekiyor. Daha eşinizin nasıl bir aile üyesi olduğunu, nasıl bir baba olacağını, nasıl bir ev düzeniniz olacağını bilmeden nasıl bu belirsizliğin içine bi bebek dünyaya getirmeye cesaret edebiliyorsunuz? Yani küçük bir bebeğiniz olmasa çift olarak onun da eğlenebileceği spor aktivitelerine, sosyal faaliyetlere yönelin, kurslara gidin filan diye önerilerde bulunucam ama artık çok geç gibi bu öneriler için. Ne bir çocukla sizin eşinizi bu alışkanlıktan vazgeçirmeye çaba harcayacak enerjiniz vardır ne de 1.5 yıldır bu hayata alışmışken eşinizin hayatını değiştirmek için bir isteği vardır.hanımlar mrb... 1.5 yıldır evliyiz. 6,5 aylık oğlumuz var.
2 Unv. Olarak aof canim.Ne dersi kuzu
Onlarda goruyor. Ust katta oturuyorlar zaten . onlara cikinca da oynuyor. Goruyorlar yani.kv kayinpeder nerden biliyor sikayet mi ettin
Haklisiniz ama kendisi istedi cocugu. Yasida gelmisti.işte tam olarark bunun için evlenir evlenmez çocuk yapılmaması gerekiyor. Daha eşinizin nasıl bir aile üyesi olduğunu, nasıl bir baba olacağını, nasıl bir ev düzeniniz olacağını bilmeden nasıl bu belirsizliğin içine bi bebek dünyaya getirmeye cesaret edebiliyorsunuz? Yani küçük bir bebeğiniz olmasa çift olarak onun da eğlenebileceği spor aktivitelerine, sosyal faaliyetlere yönelin, kurslara gidin filan diye önerilerde bulunucam ama artık çok geç gibi bu öneriler için. Ne bir çocukla sizin eşinizi bu alışkanlıktan vazgeçirmeye çaba harcayacak enerjiniz vardır ne de 1.5 yıldır bu hayata alışmışken eşinizin hayatını değiştirmek için bir isteği vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?