- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Seni sectim pikacuuww:)
Ben evli değilim. Ama mesela benim babam ütü de yapar, yemek de yapar hatta dolma bile sarar. Çamaşır katlar, bulaşıkları yerleştirir. Ev işleri kadına ait değil. Aynı evde yaşanıyorsa herkes evindeki işleri yapacak. Hele ki kadının da çalıştığı bir evde, mümkün değil tüm işlerin ona yıkılıyor olması. Ve bu sizin ricanızla da olmamalı. Evleneceğim kişi asla böyle bir kafaya sahip olamaz. Ustayla konuşmakta da hiçbir şey yok yahu, kafanızdaki cinsiyet rollerini silin derim.
Peki canim bak isteyince gayet tatli bi kadin olabiliyomussun:) konuna yorum yapayim madem:)Sen eğleniyor olabilirsin ama Ben gerçekten moralim bozuk olduğunda yazıyorum ilk şakana bir şey demiyorum güldüm hatta.Ama derdimin üzerine önceki konuları da ekleyip canımı sıkmaya çalışman hoş değil cidden.Zaten sinirlerimin bozuk olduğu anda bu sefer kırıcı konuşuyorum anlatabiliyor muyum?
Olmaz miyim. Kac kez söyledim baktim değişen bsy yok belki utanır diye babama söyledim. Hakikaten de bu kez niye babna söyledin ben halledecektim diyoKız emlakçıyı arayacak gelecek sucu yapacak yani bu kadar.
Ya deli olmadın mı kocan varken babanın yapması...valla sinir küpüyüm
Madem iş yapardı, sürekli iş verin yapsın. Veya oturup konuşun ben böyle çok yoruluyorum vs biraz vicdanına oynayın. Size değer veriyor belli ki, bam teline dokunabilirsiniz. Belki kendi üstlenir bundan sonra.Ben de evleneceğim adamın öyle olmayacagını umardım.Çünkü iş yapardı hep kendi evinde ve ailesinde...ama umduğum gibi olmadı.Bilmiyorum zaten hazır değildim evliliğe hiç iyi değilim
Peki canim bak isteyince gayet tatli bi kadin olabiliyomussun:) konuna yorum yapayim madem:)
Her isi yapma kocani gorevlere yonlendir, erkekler bundan anlar ancak. Ha tamirciyide ara nolcakki? Erkek varken sen konusunca noluyo? Boyle diye diye cozum odakli olunmuyo. Tirnagin varsa kafani kasi yani:)
Madem iş yapardı, sürekli iş verin yapsın. Veya oturup konuşun ben böyle çok yoruluyorum vs biraz vicdanına oynayın. Size değer veriyor belli ki, bam teline dokunabilirsiniz. Belki kendi üstlenir bundan sonra.
Olmaz miyim. Kac kez söyledim baktim değişen bsy yok belki utanır diye babama söyledim. Hakikaten de bu kez niye babna söyledin ben halledecektim diyoaylarca durdu yani. Bu işlerden anlamadıkları gibi sevmiyorlar da. Usta kazıklar mi mesela veya pazarlık nasil edilir bnmki bi haber.mesela. çiçek gibi büyümüş evin küçük çocuğu oldugu icin hic bir sorumluluk verilmemiş. Her seyi abileri halletmis. Arabaya kışlık lastik almaya abisiyle gitti mesela
Bana biraz abartı geldi. Benim babamda pek anlamaz bu tür şeyleri. Yani her erkek anlar/ bilir diye birşey yok. Bu yüzden ona karşı saygınızı yitirmeyin, çağırın bir usta o yapsın. Ya da annem gibi siz kendi başınıza öğrenip halledin
Ev işlerine de gelince bunu siz yapıyorsunuz, bırakın bazı şeyler ona kalsın bu konuda yontabilirsiniz. Mesela süpürgenin nasıl çalıştığını öğretmenize gerek yok
Kızlar eşim çok düşüncelidir.Dün yağmur yağıyordu otobüste olmama rağmen iner inmez beni arabayla almaya gelmiş işe geç kalmasına rağmen.Beni arayıp uyandırsaydın keşke ya yağmurda mı çıktın kıyamam ara beni şu arabayı bir öğren de al benden falan dedi.Yemeği asla bensiz yemez beni bekler evde öyle gider işe.Çok ilgilidir sarılır öper güzel şeyler söyler...
Ama şunu fark ettim eşim evin tamirat işleriyle pek alakadar değil sanırım.2 buçuk aylık evliyiz 4 buçuk senedir de sevgiliyiz.Yatakodası takımımızda sandıklı puf da almıştık.Ama geç gelecekti rengi için.Eşim onu arıyor sürekli takip ediyor.Beyaz eşyalarımızı getirtmek için sürekli uğraştı aradı sordu.Lavaboda gider kokusu vardı aradı apartmana geldiler onu da çözdü.Ama 2 haftadır musluk sıçratıyor.Söylüyorum dinliyor falan umursamıyor belli.Kalk bir bak aşkım diyorum kalkıyoruz bakıyoruz buna anahtar alıncak diyor.Tamam emlakçıda vardı diyorum susuyor.Bekle Allah bekle yok..üstüm başım ıslanıyor bulaşık durularken.Neyse tekrar söyledim sonra tekrar derken.Bir de bana sesini yükseltti hiç bir şey yapmıyormuşum gibi konuşuyorsun bu huyundan vazgeç artık diye.Sustum yine işe gitti.Klozetin de sifonu basmıyor yanına kadar götürdüm eşimi gösterdim benim bir şey dememe gerek yok halletmesi lazım.Bekliyorum o da yok.Bugün mesaj attım sabah ben çıktıktan sonra geldi görevden.Evin işlerini halletcek misin ben halledeyim mi diye.Başka mesajıma cevap verip ona susmuş.Evle ilgili yazdığıma da cevap vermek ister misin?dedim.Tamam uyanınca halletmeye çalışayım dedi.
Hala çalışacam diyor halletcem demiyor kızlar kafayı yicem ya sinirden.Ben de aynen şunu yazdım ama uyumuş daha görmedi.
'Halletmeye çalışırım dediğin şeyin çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum.Senin herhalde evin tamirat işleriyle uğraşasın yok,sorumlu hissetmiyorsun.5-6 kere söylemişimdir.Tamam diyip sonrasında sallamıyorsun insan bu sefer kendini önemsiz hissediyor takmıyor diyor.Söyleyince de zaten mutsuz bir şekilde tamam diyorsun.Geçen de bağırdın üzerine bir de haksız gibi azar işitiyorum.Sanki bir lütuf gibi davranıyorsun.Ben senin işlerini savsaklamıyorum on kere dedirtmiyorum.Ütü diyorsun ertesi güne ütülü oluyor.Bir de bu benim özel işim değil evin işi.Klozetin yanına kadar getirdim seni yani öyle kullanayım çok da önemli değil senin için.Diş fırçalamaya da giriyorsun duşa da şırıl şırıl su akıyor bütün gün duymuyor musun?Çalışıyor olsan anlıcam gün içinde zamanın da var.Güzel güzel söyle diye söz veriyorum kendime ama sabır kalmıyor.Sana hiçbir şey yapmıyorsun demiyorum ama bu konuda cidden sabır çektim sürekli.Bunlar benim işim değil ki kim halletcek.'
Çok gıcık oldum kızlar lütfen beni kışkırtmayın valla dalacam adama ya.Beni sakinleştirin bana güzel bir yol gösterin sinir oldum yemin ederim bütün gün işte kendimi yiyorum şuan
Kendi açınızdan yazmışsınız birikmiş birikmiş böyle ‘patlak’ vermiş. Ağır gelmedi bana ama büyük ihtimal elinden gelmediğini söyleyemediği için egosuna dokundunuz. Bu ufacık dokunma sorun olmaz, farkındalık sağlar belki. Annemde çok söylenirdi, belirli bir yerden sonra babamın erkekliğine laf ederdi. Yapamadığını kabullenip saygıyı yitirecek duruma gelmeyin. Umarım bir sonraki durumda kendisi usta çağırır.Rica etmesem yapmaz ancak rica etmem lazım...beni kıramaz normalde..bu tamirat işlerinde ne oldu ona anlamadım...aradım zaten sucuyu inş utanır..
sizce yazdığım mesaj ağır mı güzel mi
Ya evet inan bana o kadar sabrediyorum ki...çok inatçı ben böyle olduğunu bilmiyordum.ona arka balkona musluk tak dedim belki 1 ay önce tamam dedi.Yine söyledim bana ne gerek var kovayla su taşınıyor işte dedi.Hep muhalefet.Bana dese ki anlamıyorum tamirat işlerinden tamam dicem.Ya anlamıyorum gerçekten suratını asıp tamam diyor.Sanki büyük bir şey istiyorum.Bir de bana parlıyor yani.En nefret ettiğim şey tamam diyip söz verip yapılmaması.O zaman desin ki ben yapmıcam.Anlatabildim mi?Yani karşında duvar gibi davransaydı evle ilgili sorumluluk almasaydı ne yapardın?Ona dedim ki aidatı yöneticiye ver.Hatta gün içinde takmaz diye hatırlattım.Önceki ay çünkü ödemeden gitmiş ben ödedim çıkıp.Yine ödememiş.Ben de gidip ödemedim.Asansörde karşılaştık 2 ayı birden verdi.Neymiş kapıya gidip ödeme yapmayı sevmiyormuş.Ben de ödeme yapmadınız diye kapıya gelirlerse ben utanırım dedim.Muhalefet ya haklısın aşkım demez onlar kapıya gelecek insana benzemiyorlar.Hayır karşılaşmayı mı beklicez ödemek için dicektim sustum artık yoruluyorum böyle laf anlatmaya.
anladım sonraTamirci çağırsın o zaman kuzum ya
Kötü koca,kötü kocaKızlar eşim çok düşüncelidir.Dün yağmur yağıyordu otobüste olmama rağmen iner inmez beni arabayla almaya gelmiş işe geç kalmasına rağmen.Beni arayıp uyandırsaydın keşke ya yağmurda mı çıktın kıyamam ara beni şu arabayı bir öğren de al benden falan dedi.Yemeği asla bensiz yemez beni bekler evde öyle gider işe.Çok ilgilidir sarılır öper güzel şeyler söyler...
Ama şunu fark ettim eşim evin tamirat işleriyle pek alakadar değil sanırım.2 buçuk aylık evliyiz 4 buçuk senedir de sevgiliyiz.Yatakodası takımımızda sandıklı puf da almıştık.Ama geç gelecekti rengi için.Eşim onu arıyor sürekli takip ediyor.Beyaz eşyalarımızı getirtmek için sürekli uğraştı aradı sordu.Lavaboda gider kokusu vardı aradı apartmana geldiler onu da çözdü.Ama 2 haftadır musluk sıçratıyor.Söylüyorum dinliyor falan umursamıyor belli.Kalk bir bak aşkım diyorum kalkıyoruz bakıyoruz buna anahtar alıncak diyor.Tamam emlakçıda vardı diyorum susuyor.Bekle Allah bekle yok..üstüm başım ıslanıyor bulaşık durularken.Neyse tekrar söyledim sonra tekrar derken.Bir de bana sesini yükseltti hiç bir şey yapmıyormuşum gibi konuşuyorsun bu huyundan vazgeç artık diye.Sustum yine işe gitti.Klozetin de sifonu basmıyor yanına kadar götürdüm eşimi gösterdim benim bir şey dememe gerek yok halletmesi lazım.Bekliyorum o da yok.Bugün mesaj attım sabah ben çıktıktan sonra geldi görevden.Evin işlerini halletcek misin ben halledeyim mi diye.Başka mesajıma cevap verip ona susmuş.Evle ilgili yazdığıma da cevap vermek ister misin?dedim.Tamam uyanınca halletmeye çalışayım dedi.
Hala çalışacam diyor halletcem demiyor kızlar kafayı yicem ya sinirden.Ben de aynen şunu yazdım ama uyumuş daha görmedi.
'Halletmeye çalışırım dediğin şeyin çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum.Senin herhalde evin tamirat işleriyle uğraşasın yok,sorumlu hissetmiyorsun.5-6 kere söylemişimdir.Tamam diyip sonrasında sallamıyorsun insan bu sefer kendini önemsiz hissediyor takmıyor diyor.Söyleyince de zaten mutsuz bir şekilde tamam diyorsun.Geçen de bağırdın üzerine bir de haksız gibi azar işitiyorum.Sanki bir lütuf gibi davranıyorsun.Ben senin işlerini savsaklamıyorum on kere dedirtmiyorum.Ütü diyorsun ertesi güne ütülü oluyor.Bir de bu benim özel işim değil evin işi.Klozetin yanına kadar getirdim seni yani öyle kullanayım çok da önemli değil senin için.Diş fırçalamaya da giriyorsun duşa da şırıl şırıl su akıyor bütün gün duymuyor musun?Çalışıyor olsan anlıcam gün içinde zamanın da var.Güzel güzel söyle diye söz veriyorum kendime ama sabır kalmıyor.Sana hiçbir şey yapmıyorsun demiyorum ama bu konuda cidden sabır çektim sürekli.Bunlar benim işim değil ki kim halletcek.'
Çok gıcık oldum kızlar lütfen beni kışkırtmayın valla dalacam adama ya.Beni sakinleştirin bana güzel bir yol gösterin sinir oldum yemin ederim bütün gün işte kendimi yiyorum şuan
Kocan herşeyde ilgili sana sevgi doluymusKızlar eşim çok düşüncelidir.Dün yağmur yağıyordu otobüste olmama rağmen iner inmez beni arabayla almaya gelmiş işe geç kalmasına rağmen.Beni arayıp uyandırsaydın keşke ya yağmurda mı çıktın kıyamam ara beni şu arabayı bir öğren de al benden falan dedi.Yemeği asla bensiz yemez beni bekler evde öyle gider işe.Çok ilgilidir sarılır öper güzel şeyler söyler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?