• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin tepkisizliği

bartilan

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2024
29
-5
6
33
Merhaba Eşimin bu aralar durgunluğu üzerine fikirlerinizi merak ediyorum. 3- 4 gündür temel şeyler dışında çocukların ihtiyacı dışında benimle çok iletişimde değil. Bu noktaya gelene kadar yaşadıklarımızı aktarayım.
olay öncesinde bir akşam çocuklar yattıktan sonra kitap okuyordum o da telefonunda takılıyordu. Biraz ses gelince rahatsız oldum şu telefonu kıssana dedim. Bir şey demedi kıstı ben yatıyorum dedi gitti yattı. Ertesi gün kardeşim bizdeydi bir şeyler içtik yedik uykum geldi ben yatayım dedi. Tam salondan çıkarken şu bardakları da tabakları da mutfağa götürsene dedim. Durdu baktı baktı sonra geldi aldı gitti yattı. (normalde hep götürür)
Sonraki günde yarın arabayı bırakır mısın çocuklarla çıkarız dedim. Tamam dedi. Sabah yazdım arabayı bıraktın mı diye çocuk gece uyanınca onunla ilgilendim uyuyamadım sabahta geç kalktım işe yetişemem diye bırakmadım dedi. Bende söylendim erken kalkabilirdin, bırakabilirdin, biraz geciksen bir şey olmazdı vs dedim.

O günden sonra durum bu çok iletişim kurmuyor.

Merhaba Eşimin bu aralar durgunluğu üzerine fikirlerinizi merak ediyorum. 3- 4 gündür temel şeyler dışında çocukların ihtiyacı dışında benimle çok iletişimde değil. Bu noktaya gelene kadar yaşadıklarımızı aktarayım.
olay öncesinde bir akşam çocuklar yattıktan sonra kitap okuyordum o da telefonunda takılıyordu. Biraz ses gelince rahatsız oldum şu telefonu kıssana dedim. Bir şey demedi kıstı ben yatıyorum dedi gitti yattı. Ertesi gün kardeşim bizdeydi bir şeyler içtik yedik uykum geldi ben yatayım dedi. Tam salondan çıkarken şu bardakları da tabakları da mutfağa götürsene dedim. Durdu baktı baktı sonra geldi aldı gitti yattı. (normalde hep götürür)
Sonraki günde yarın arabayı bırakır mısın çocuklarla çıkarız dedim. Tamam dedi. Sabah yazdım arabayı bıraktın mı diye çocuk gece uyanınca onunla ilgilendim uyuyamadım sabahta geç kalktım işe yetişemem diye bırakmadım dedi. Bende söylendim erken kalkabilirdin, bırakabilirdin, biraz geciksen bir şey olmazdı vs dedim.

Diğer konularınıza baktım da eşle genel bir iletişimsizlik bir bıkkınlık var
Ne kadar süredir evlisiniz
Hep bir talep surat asma tüp bebek süreci ikiz bebekler vs vs yıpranmışsınız gibi geldi

Sabah yazdım arabayı bıraktın mı diye çocuk gece uyanınca onunla ilgilendim uyuyamadım sabahta geç kalktım işe yetişemem diye bırakmadım dedi. Bende söylendim erken kalkabilirdin, bırakabilirdin, biraz geciksen bir şey olmazdı vs dedim.
ben bu harekete feci küserim mesela. bir de unutmam en az üç sene başına kakarım o yüzden adama hak verdim.

Ben mi anlamadım bunlar bir bana mı normal geldi😬
Derdi aradım buldum adamın üzerine biraz fazla mi gidiyorsunuz ne?

Adam sizin eşiniz mi hizmetliniz mi? Ne biçim bir üslup iletişim şekli bu?

Abi hakli kusura bakmayın. 2 dk okudum yazdıklarınızı enerjim gitti

Esinize konusma sekliniz burdan itici geldi. Muhtemelen ona da öyle geliyordur (tepkilerinizde hakli olabilirsiniz, yorumum sadece konusma sekline bagli)

Ben mi anlamadım bunlar bir bana mı normal geldi😬
Derdi aradım buldum adamın üzerine biraz fazla mi gidiyorsunuz ne?

Diğer konularınıza baktım da eşle genel bir iletişimsizlik bir bıkkınlık var
Ne kadar süredir evlisiniz
Hep bir talep surat asma tüp bebek süreci ikiz bebekler vs vs yıpranmışsınız gibi geldi
Sürekli evde olmak, çocuklarla uğraşmaktan eşime mi sarıyorum bende bilmiyorum.

Eşinize hak verdim, genel bir iletişim sorununuz ve emrivaki konuşma tarzınız var gibi.

Sadece bu kadar olduğuna emin misiniz? Gündelik şeyler için sinirler bozulsa da bu kadar aranız açılamazdı. Mutlaka altında yatan neden farklıdır. Sürekli aynı şekilde davranıyorsanız da olabilir. Araba konusunda neden söylendiniz anlamadım işe giden bir insanın önceliği araç. Böyle basit şeyler için eşinize söylenmeyin derim

Sen de çok haklısın
Burada bakıcı tut diyince de kızıyorlar
Terapi-yardımcı kadın-bakıcı yasaklı kelimeler bu sitede. Ama imkanın varsa tut.

Sen tükenmişsin eşin de tükenmiş çalışıp eve gelip bebek bakıyor. Stresten birbirinize sarmışsınız.

İkizlere yalnız bakan çiftler için çok anormal gelmedi bana nerden mi biliyorum, kendimden biliyorum. Tahammülsüzlük her iki taraf içinde hat safhada oluyor. Hayat karmaşası,stresi içine birde ikiz bebek bakımı ekleniyor ve bu tek bebekle X2 olurken ikiz bebekle X5 oluyor.

Malesef bu 4 yaşına kadar da devam ediyor. Sonra çocuklar kısmen bireyselleşiyorlar ve artık birbinize daha fazla zaman ayırabiliyor daha fazla görebiliyorsunuz. Ama o eşiği atlatmak için 4 yıl gerekiyor.
Şuan yorgunluk yarıştırıyorsunuz ve gerçekten gerek yok. Bakın herkes kendi üstüne düşen sorumluluğu yerine getiriyor zaten sizde de böyle görünüyor. Yardım etsede yeterli gelmiyordur biliyorum o yüzden aile desteği yada bakıcı desteği alabilirseniz mental sağlığınız için daha iyi olacaktır. Biz alamadık çok yıprattık birbirimizi. Allahtan sevgimiz bakiydi ve yeterliydi de süreç sonunda az yarayla atlatabildik. Darısı size olsun inşallah 🤲🏻

TLF un sesini kıs dedim adam tlfun sesini kıstı

Salonda oturuyorum tabakları al dedim durdu durdu baktı aldı ( hep yaptığı iş ne bakiyyyy)

Uyuyamamis cocuklardan arabayla gitmiş işe geç kalmamak için ( niye araba kapıda değil)

Bı bakın okuyun yazdıklarınızı . Ben tek başıma dört çocuk büyüttüm sizin gibi naz edemedim kimselere

Olabilir. Kendinize zaman ayiramiyorsaniz veya esinizle de kaliteli zaman geciremiyorsaniz insan bunaliyor ve en yakinina sarabiliyor. Hepimiz yapmisizdir cocuklar kücükken. Bunu ama sadece esinizle beraber, esinize karsi degil, cözebilirsiniz. Iletisim önemli. Eminim sizin ihtiyaclariniz da cok arka plana düsüyordur bu aralar

Rahatsiz oldugu bisey varken kendini konusarak ifade etmek yerine surat asan insanlardan nefret ediyorum. Abi varsa bi problem, hareketimden lafimdan rahatsiz olduysan soyle konusalim halledelim. Kavgaysa kavga, ozur dilencekse dilerim. Ama yani boyle surat asip karsidakini muallakta birakmak o kadar ergence bi tavir ki.
Senin konusma tavrini elestirenler olmus. Onu bilemicem. Bana cok anormal gelmedi. Ama belki tonlamanda vs problem vardir. Yani neyse ne iste. Rahatsiz olduysa soylesin beyfendi.
Mecburen alip karsina tatli tatli konusucan, bisey mi dedim kalbini mi kirdim hadi konusalim filan diceksin. Insallah anlatir sen boyle tatli dille sorunca.

Adam konuşma tarzınızdan bıkmış bence.
Şunun sesini kıssana, şunları götürsene, bunu yapsana vs çirkin bir üslup.
Normalde tabak taşıması ya da ev işi yapıyor olması emir verebileceğiniz anlamına gelmiyor. Üstelik evde misafir var.
"Giderken bardakları da götürür müsün" demek zor bir şey değil.

Adam gece çocukla ilgilenmiş, uykusuz kalmış. O çıkarken siz hala uyuyordunuz muhtemelen. Arabayı aldığı için söylenmek, erken kalkabilirdin demek çok şımarıkça geldi bana.

Sen de çok haklısın
Burada bakıcı tut diyince de kızıyorlar
Terapi-yardımcı kadın-bakıcı yasaklı kelimeler bu sitede. Ama imkanın varsa tut.

Sen tükenmişsin eşin de tükenmiş çalışıp eve gelip bebek bakıyor. Stresten birbirinize sarmışsınız.

İkizlere yalnız bakan çiftler için çok anormal gelmedi bana nerden mi biliyorum, kendimden biliyorum. Tahammülsüzlük her iki taraf içinde hat safhada oluyor. Hayat karmaşası,stresi içine birde ikiz bebek bakımı ekleniyor ve bu tek bebekle X2 olurken ikiz bebekle X5 oluyor.

Malesef bu 4 yaşına kadar da devam ediyor. Sonra çocuklar kısmen bireyselleşiyorlar ve artık birbinize daha fazla zaman ayırabiliyor daha fazla görebiliyorsunuz. Ama o eşiği atlatmak için 4 yıl gerekiyor.
Şuan yorgunluk yarıştırıyorsunuz ve gerçekten gerek yok. Bakın herkes kendi üstüne düşen sorumluluğu yerine getiriyor zaten sizde de böyle görünüyor. Yardım etsede yeterli gelmiyordur biliyorum o yüzden aile desteği yada bakıcı desteği alabilirseniz mental sağlığınız için daha iyi olacaktır. Biz alamadık çok yıprattık birbirimizi. Allahtan sevgimiz bakiydi ve yeterliydi de süreç sonunda az yarayla atlatabildik. Darısı size olsun inşallah 🤲🏻

Olabilir. Kendinize zaman ayiramiyorsaniz veya esinizle de kaliteli zaman geciremiyorsaniz insan bunaliyor ve en yakinina sarabiliyor. Hepimiz yapmisizdir cocuklar kücükken. Bunu ama sadece esinizle beraber, esinize karsi degil, cözebilirsiniz. Iletisim önemli. Eminim sizin ihtiyaclariniz da cok arka plana düsüyordur bu aralar

Adam konuşma tarzınızdan bıkmış bence.
Şunun sesini kıssana, şunları götürsene, bunu yapsana vs çirkin bir üslup.
Normalde tabak taşıması ya da ev işi yapıyor olması emir verebileceğiniz anlamına gelmiyor. Üstelik evde misafir var.
"Giderken bardakları da götürür müsün" demek zor bir şey değil.

Adam gece çocukla ilgilenmiş, uykusuz kalmış. O çıkarken siz hala uyuyordunuz muhtemelen. Arabayı aldığı için söylenmek, erken kalkabilirdin demek çok şımarıkça geldi bana.
Bu süreç gerçekten çok yorucu oluyor. O konuşmadıkça daha çok derinleşiyor.

Back
X