Eşimin tuhaf alışkanlıkları

Ben şimdi tüm konuyu okuyunca şunu farkettim
Esine annesinden ornek verip onun gibi olmani beklediği icin kızıyorsun ama sen de "ben annemin evinde böyle görmedim " diyorsun
Sonuçta farklı değilsiniz ikiniz de kendi ailenizde gorduklerinizi uyguluyorsunuz
Elbette bir erkegin, kadin isine karismasi hos degil ve senin evini annesinden gordugu gibi sekillendirme hakkı yoktur
Sen kendi duzenini kurarsin o da buna zamanla uyum saglar
Ama yazdıkların sanki bu ulkede yasamamis gibi bir izlenim bıraktı bende

Bir de gereksiz gördüğü seyleri direkt çöpe atanlarin oldugunu görünce icim gitti, yeniden dönüşüme atilabilen şeyler cope gitmemeli bence
Plastik, cam, teneke gibi.

Ben eşinin isteklerini normal buldum. Lazim da olabiliyor. Ama problem annem de annem demesinde.

Benim annemin koca versiyonu ! Erkekler herseye karismaz bir sus de .herseye karisan erkeklerden nefret ediyorum allah sabir versin

Ben o kaplardan, kavanozlardan nefret ederim, direk atarım. Evde şu toptan satılan şeffaf kaplardan olur, bir takım da irili ufaklı saklama kabı vardır onları kullanırım.
Poşetler çöp kutusuna göreyse üçgen olarak katlayıp poşetliğe koyarım.
Su bizde de bulunmaz ama geçen sene 16 litrelik bir damacanayı doldurup bodruma koymuştuk. Bir şey olsa temizlikte kullanabilirim.
Bir de bunlar zamanla, ihtiyaca göre şekillenen şeyler. İhtiyacınız olursa siz de kap alır, poşet biriktirirsiniz.

Çok hoşuma gitti yazım tarzınız tatlı ve biraz komik anlatmışsınız:) bence çok sinir yapmayın bi kac poşet saklayın bi kaç yoğurt kabı gönlü olsun adamın

+1

Nefret ediyorum beşbin tane kavanoz ve plastik kaptan. Bir kaç takım ikea'dan aldığım saklama setim ve kavanozum var turşuydu, reçeldi asla saklamam fazla eşyadan nefret ederim.

Kayınvalidem ne bulursa sakladığından bana çok takık bu konuda, sürekli bir laf sokma halinde ama pek umurumda değil açıkçası.

Benimkide annesi sakladığı için bir ara dondurma kaplarını yıkıyordu kıyamıyormuş atmaya, iyi plastiktenmiş onlar. İşin garibi annem de hep saklardı, her yerde kutu, kap, bazalar belki bir gün giyilir denen kıyafetlerle dolu, süs eşyaları...Kaynanam desen çöp ev dense yeri, fi tarihinden kalma duvar kağıdı, bozuk saatler, küflenmiş makyaj malzemeleri, tarihi geçmiş kahve ve çaylar... kayınpederim de bozulan aletleri sağlam parçalarını kullanmak için atmayan bi adam. Çalışmayan fırın, tost makinesi, mikrodalga vs... 2 yıl böyle evde yaşayınca şimdi ne bulsam atıyorum

Bizimkiler de eşyaya kıyamaz eskilere mahsus demek ki bu özellik. Evde dört tane tv var annemlerde, üç tane masa say say bitmez

ay o ne? Okurken fenalik geldi :)
Ben de evimde gereksiz esyayi sevmem ama cok esyam olmadigindan, o plastik kapları mesela ivir zivir koymak icin kullanirim (bos odam var oraya yerleştiriyorum)
ama bu yazdığın gibi cop ev kivami beni de bayar :)
Benim.annemler de lazim olur diye saklayan cinsten, kırık /bozuk / eski seyleri atarım /attırırım

Bizimkilerin vitrinin üzerinde kullanılmayan hoparlör, çiçek saksıları vardı. Kaloriferin dibine de 2 tane çatal-kaşık çantası koymuşlardı. Böyle her şey ortada, her yer ıvır zıvır. İlk geldiğimde baktım kocaman dolabın birini eski gazete, köpük ve poşet dolabı yapmışlar. Düzenli de değil öyle buruşturup atmışlar şok olmuştum...Annem de asla cam kavanoz, kap atmaz ama en azından düzgün bir yere kaldırır.
Sadece atık yağları koymak için 1-2 cam kavanoz tutarım o kadar. Kalanlarım bana yetiyo

ben de cam kavanozlari yıkayıp kaldırırım annem bu zamanlarda kışlık konserve domates /sebze/komposto falan yapar koy yerinde lazim oluyor
Bir de oyle esyam olmadigindan sehriye, pirinç koyuyorum ama cam sağlıklı oldugu icin kullaniyorum
Anlattigin seyler abarti, ben de olsam atardim :) lazım olur denen şeyler lazım olmuyorsa atılmalı/verilmeli ihtiyacı olanlara

Yazdığının birebir aynısını yaşıyordum. Birgün bana daral geldi artık makası alıp eşimin üstündeki eski tshirt i kestim o gün bugündür karışmaz attıklarıma

Eşiniz annesinden istifçilikmi öğrenmiş anlamadım, tabi tedarikli olmak iyidir fakat bir erkeğin evin iç işlerine bu kadar takması ilginç

Yahu bu bugün ikinci konu buna benzer, istifçi demem ise şundan kaynaklanıyor ; bir program vardı istifçiler diye belgesel kuşağı onu çok izliyordum ; yurt dışında geçiyor çöp ev tarzında yaşayan insanları konu almıştı,hatta bir ara istifçi olurum diye korkup giymediğim sakladığım ne varsa attım çöpe , halada eşya atarım duruyorsa ve kullanılmıyorsa çok gözüme batar

İstifçilik ne kelime :)) sen benim caaaanım gelin evimi bir görseydin ana oğul doldurmuşlar.Evde tasolardan tut sünnet çubuğu ilkokul defterleri kv nin çeyizlik tabakları vs vs düşün artık

Tedarikli olmaya takik gibi geldi bana..
Lazım olabilecek şeyleri düşünmenizi daha hazırlıkli olmanızı istiyor eee annesi oyleymis.. Tedarik konusunda sen deneyimlisin diyin evin tedarikcisi o olsun:)

Geçen gün babam elinde 5lt boş siselerle geldi musluğun başına geçti napiyosun dedim su kesilirse napicaksin dursun kenarda dedi.. off yani dedim de 2 gün sonra 6 saat su kesildi bi güzel duş yaptım :)

Benim evde şuan 20tane 5lt su var çatıda su deposu var sular kesilince mileti çağırıp su savaşı yaparız artık tedarik böyle mi olur inat etti doldurdu onları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…