Eşimin tuhaf alışkanlıkları

Ayy tıpkı been bendede atmama hastalığı var mutlaka bi,r işe yarar diyerek çöp eve dönecek ev az kaldı araştırdım çocukluk travmasıymış

Bunu soylemek bana dusmez ama ojuyunca uzuldum yazmak istedim. Sanirim esinizde istifçilik gibi bir psikolojik problem var. Yardim almasi lazim. Yada siz ona hic birseyi bahsetmeyeceksiniz.

benim annem de böle yaoardı valla Su bi kenarda durmalı lazım poşet kesinlikle kurtarıcılar arasında ha ayrıca kabları atmazdı annem millete börek sarma ne bileyim yaptıklarından koyup göndereceğinde değerli deil ya geri gelmesini beklemeden rahat takılırdı

Ay eşinde her şeye karışıyormuş ben okurken ruhum daraldı. Benim eşimde evde bulunan eşyalardan yakınır.. Neden çok eşya varmış ona her şey fuzuli gelir. Ben 3 yıllık evliyim art ık umursamıyorum evet fazlalık var annem ne koyduysa çeyizime 1-2 takım daha fazladan koymuş . Bana söylendiği zaman seninde oltaların çok yer kaplıyor diyorum ödeşiyoruz.

Bizim evdede poşetler asla atılmaz, ve yedek su bulunur. Ben kendi evime çıksam yine öyle yaparım, alışkanlık çünkü.

Sizin yapmadiginizi görünce yadirgamistir.

Benim eşim de öyleydi. Annesinin düzenini istedi evimizde. Aynı şekilde yoğurt kabı vs muhabbeti döndü ilk yıkınızda,bunları her yaptığında,her konuştuğunda ben iki misli konuştum. 2.yılımızda benim düzenime alıştı hatta artık annesine diyor "biz böyle yapıyoruz sen de öyle yapsana" diye..
Yani bi şekilde senin düzenine alışacak.. O okul hırkasını atmakla başlayabilirsin düzenine alıştırmaya..

Son düzenleme:
ben annen gibi istifçi değilim deseydin.
dipnot:benim poşetliğim var poşetler içinde yaklaşık 10 litrelik 5-6 damacanamda dolu vaziyette balkonda dolaplarda...

soyledikleri mantikli seyler,
bizde poset bulundururuz, su saklariz, saklama kabi olarak kullanabilcegim uc bes seyi saklarim.
ama anneden ornek vermek cok itici durmus, benim esimde annem soyleydi boyleydi diye baslasa cok biliyosan kendin yap der elimi cekerim o islerden.

eşinin söledikleri şeyler vala lazım oluyor bende poşetleri atmam sürekli lazım oluyor.poşetlerimin yeri vardır oraya koyarım. bazen dondurma kaplarını atmam lazım oluyor yıkıyorum pikniğe gidince onlara bişiler koyuyorum yada birine hamur işi sarma yapınca onlara koyuyorum takımlarıma kıyamıyorum. bu arada malum su kesilmeleride oluyor balkonda 5 damacana var nolur nolmaz bigün gelmeyince susuz mutfakta bulaşık birikiveriyor

Bişi gördüğünüzde sizde benim babam böyle yapmazdı eksik gedik oldugunda deyiverin olsun bitsin.

ben de asla evde tutmam o saydıklarınızı..Eşinize aynen şunu söyleyin; onlar kötü plastikten yapıldığından ve kansorajen madde içerdiği için sağlığımızdan olmayalım diye atıyorum deyin zira tek kullanımlıktır o dedikleriniz.. Sağlık herşeyden kıymetli siz kayınvalideniz gibi olmayın zamanla alışacaktır eşiniz

Hiç poşet olmaz bizdede ben dışardan gelen poşetleri kullanmam hemen atarım ama peynirdir yoğurt kabıdır atmam sokaktaki hayvancıklarıma mama verirken lazım oluyor

Ayyy bende de atma hastalığı var sanırım asla biriktirmem hiç sevmem kalabalığı gereksiz eşyayı.....Lazım olur diye kenara konulan bişeyin hiç lazım olduğunu görmedimmm....

eşiniz anormal gelmedi bana
ama annesini örnek vermesi hoş durmamış

ve bende eşiniz gibi düşünüyorum

depo olmasına rağmen 1 damacana su tutuyorum evde (2 yılda sadece 1-2 kere kullandık ama durduğu yerde akıtmaya başladı içindeki suyu yeniliyorduk şuan 5 lt var sadece )

poşet muhakkak atmam ---- içi kumlu/pasaklı olmadığı, ayakkabı olmadığı sürece

yoğurt ve dondurma kabı 2 şer tane bulundurum (sürekli değiştirirdim zaten hep alınıyor yeniliyorum sürekli)

Ben anan değilim diyin.

Bu arada bizde de bol bol poşet, peynir kabı, şişelerde su bulunur. Neye ihtiyacımız olduğu belli olmuyor sonuçta.

3 damacana 19 lt suyum kenarda hep vardır. Wc lazım oluyor. Suyun nadir de olsa 12-13 saat gelmediğini düşünürsek o bile bazen yetmeyebilir. Tabakları çalkalayıp makinaya koymak vs. Posete gelince 2 ayrı poset kutum var biri ıvır zıvır posetler çöp ve wc için lazım bazen yetmiyor bile diğeride güzel posetleri katlayıp koyarım. Birine birşey vermem gerekir, götürmem gerekir onları kullanırım. Sadece dondurma kapları kalır. Oda kedilere,köpeklere su vermek için. Netice de burda eşe kızacak bir durum yok kap lazım olmuş. Annesini örnek vermesi normal napacak kimi örnek gösterecek başka :)

Abuk subuk şeyler için eşinize kızıp evliliklerinizi yıpratmayın lütfen.Kalın sağlıcakla

Yani şimdi adam büyüdüğü yerde şu yok bu yok lafına alışık değilse ondan yadırgıyordur. Ben, evlendikten sonra hala annesinin düzenini bekleyen erkeğe kıl olurum ama siz de eşinize hep bişey lazım olduğunda yok diyorsanız, bundan ben de rahatsız olurum inanın. Belki yoğurt kabı değil ama birkaç yedek plastik kap alınabilir yada bir küçük bidon yedek su. Çünkü su olmayınca wc berbat oluyor. Ben bu mantıkla hep tedbirli olmayı uygun bulurum. Annesini örnek göstermesi hoş değil ama eşiniz yok veya bulamadım sözünü çok sık duymak istemediğini belirtmek istemiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…