Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşiniz uyku felci geçiriyor.. doktora gitsin
Öyle bişey değil uyku felci yani hayati riski yok :)daha çok korktum şimdi. zor evlendik zaten zor aldım onu bide adamı uykudayken kaybetmeyim hıkk diye Allah korusun ya![]()
karnı çok tok yatmasın
bide sırt üstü düm düz yatınca daha fazla olur
Bunun adına halk dilinde karabasan derler, ama uyku felcidir.
Öyle bişey değil uyku felci yani hayati riski yok :)
Onlara inanmadığı için görmüyordur. :))onu duymuştum ama yaratik görüyorlar genelde . bu hiç bişey görmüyor ki .
olabilir mi yinede karabasan :/
onu duymuştum ama yaratik görüyorlar genelde . bu hiç bişey görmüyor ki .
olabilir mi yinede karabasan :/
Onlara inanmadığı için görmüyordur. :))
Yok yahu ne yaratığı, kımıldayamıyorsun o an, seslendiğini sanıyorsun ama kimse seni duymuyor sadece inlemeler duyar yanındaki kişi. Daha dün gece kardeşime oldu gözümüzün önünde :)
ben fark etsem uyandırırım da bende uyuyorum o sıra. adımı sesleniyor öyle uyanıyorum
kızlar evleneli tam 3 ay oldu bugün.
3 aydır da eşim gece ara ara uykusundan irkilerek uyaniyor beni de uyandiriyor
bilerek sana sesleniyorum gitsin diye diyor ..
ne olduğunu soruyorum bi süre üzerinde baskı oluyormuş hareket edemiyormuş sürekli bana sesleniyomus ama ben duymuyormuşum
korkutmaya başladı beni son zamanlarda ilerlemeye başladı bu durum
dua okuyorum ona ama yine de oluyor
başına böyle birsey gelen var mı
ben ne yapmalıyım sizcee![]()
Bana da olmuştu bi dönem...Sırtüstü yatınca oluyordu. Artık alışmıştım hatta..Sonra geçiyor, sırtüstü yatsam da şu an olmuyor mesela..Doktorlar da çözmüş değil aslında. Sebebi yorgunluk ta değil aslında..Ben çok araştırmıştım beyinle ilgili bir durum. Beynin vücuttan önce uyanması durumu. Vücut uyuyor beyin uyanık dolayısıyla felç gibi bişey...
Yalnız o dönemden kan değerlerim düşmüş ben onunla ilgili olduğunu düşünüyorum
Eşiniz halk arasında karabasan diye tabir edilen uyku felcinden şikayetçi bence..
Bilinci uyanıyor ama uykuda geçici felç geçirildiği için hareket edemiyor bu da onu korkutuyor..
Doktor daha iyi bilgilendirir. Ama korkacak bir durum yok. Ne olduğunu bilmediğinden kaynaklı sadece..
Bana da olur bu, karabasan derler hatta korkunçlu hikayeleri vardır.
Ancak tip dilinde daha farklı anılıyor ki acayip beden yorgunu olduğum ve fakat uykuya dalmadan zorlandığım zamanlarda daha çok yaşarım. Uykuya geçemem kafamın içinde ama vücudum benden önce uyur gider :) Böyle bir şey bu, korkmayın. Bi zararı da yok.
Yorgunlukla hiç ilgisi yok, yorgun olan adam deliksiz ölü gibi uyur...
Bu huzursuzluk tamamen psikolojik belki de kafasında birşeyler kuruyor merak edipte... Burada "gitsin diye sana sesleniyorum" cümlesi sanki 3 harflileri varmış gibi yansıtıyor karşı tarafa ister istemez senide korkutuyor...
Zaman zaman saçma sapan rüyalar bende görürüm nefes alamayıp boğuluyor gibi veya bağırırım bağırırım sesim çıkmaz oysa çalışmıyorum evdeyim yorulmuyorum da...
Eşim tam tersi felaket yorgun geldiği zamanlar vurur kafasını yatar sabah yattığı pozisyonda da kalkar hiç deliksiZ...
Tedbir amaçlı dua okuyup yatsın / ayetel kürsi nas ve felak/ içini rahatlatır ama iyi bir psikolog şart eminim düzelecektir...