Eşimin yardımseverliği beni çıldırtıyor..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Eşim araba alıp satıyor. Durumumuz iyi ama mükemmel değil evimiz yok kirada oturuyoruz ve 60 milyar borç var. Ama eşim dükkanın kapısındaki arabaları gördükçe hepsi kendinin sanıyo sanırım ama malesef henüz bankanın ve bankaya aylık bi ton ödememiz var.
Tmm yardım etsin ihtiyaç olanlara ama ben artık çok sıkıldım yani. Kendini mükmml zannediyor. eşimin yengesi dayısından boşandı geldi çocuklarıyla bzm buraya çalışıyo ama iş yerinden parasını vermiolarmş. Çocuğuna harçlık verioz her şeyini alıoz gıkım da çıkmadı buna hiç bi zmn. Ama üstüne bi de bugün gidip 100 tl vermiş kadına. Ya madem gtsin düzgün bi iş bulsun. Neymiş efendim işte her isteyene para veriyo. Herkes sömürüyor bu huyunu bildiği için çok kızıyorum. Geçen ay bu yengesinin oğlu daha 17 yaşında elin kızını hamile bırakmş kızda reşit değil kız hamile kalmş aldırmak için bizden para istedi bzde annesine anlattık düşünün annesi de parayı bizden istedi babası dururken artık o kdr şeyki ne de olsa bnm eşim verir yani. Herkes bunu biliyo kimse çekinmiyor bıktım bu durumdan yani. Elin oğlu elin kızını hamile bıraksın bnm kocam para versin. Sonra başı belaya girecek o olcak yani. Nebiliym eşimin kardeşi de yannda çalışıyo arabaları var onunda babası yardım etti evlat ayırıyor eşime yardım etmediler öteki çocuklarına ettiler eşim kendi emekleri ile bişeyler yapmaya çalışıyor. Geçen gelmiş ortak mı olsam diyo kardeşle. Neymiş her arabanın karı ikiye bölüncekmiş ee kardeşinin üç arabası var bzm dokuz. Biz mal mıyız neden kendi malımızı ortak olup bölüşelim? Zaten dükkanına almışsın araba sarmasına yardım ediyorsun daha neden kendi malını bölüp zora giriyorsun. Aynen böle anlatınca kendi dd anladı tabi ama bu düşünceleri beni deli ediyo. yardım et de Nebiliym işte işine yardım et kazanmasına et kendi malını niye böylesin ki zaten kendi malının yarısı bankanın her ay iki bin ödüyorsun.

Son düzenleme:
Bende ilk okumaya başlayınca yazıktır etsin 100 liradan me olacak diyecektim ama galiba bu insanlar pekte muhtaç degiller yani bana biraz bu yenge cin göz gibi geldi normalde ihtiyacı olan insanlar isteyemez çekinir utangaçtır ama bu hamilelik nedir ya yuh

Başlığı okuyunca, arkadaşa, eşe, dosta yediriyor sandım.
Adam, gayet ihtiyacı olana ve dara düşene zor anında yardımcı oluyor elinden geldiğince.
Evinizde yiyecek yemek yokken yapması abes kaçar ama, anlattığınıza göre durumunuz orta standartta.
Bugün bir verir, yarın başka yerden ona misliyle gelir.
Ve inanın, bolluk bereket sadece paylaşmaktan geçer.

Bende ilk okumaya başlayınca yazıktır etsin 100 liradan me olacak diyecektim ama galiba bu insanlar pekte muhtaç degiller yani bana biraz bu yenge cin göz gibi geldi normalde ihtiyacı olan insanlar isteyemez çekinir utangaçtır ama bu hamilelik nedir ya yuh
Ya çocuğun babası sağ anası babası dururken biz mi para verecez ya kıza bişey olursa yardım etmekten içeri girer eşim yani. Babası vermezmiş uğraşmazmş yuh dedim ya arayıp eşimden para istemişler

Başlığı okuyunca, arkadaşa, eşe, dosta yediriyor sandım.
Adam, gayet ihtiyacı olana ve dara düşene zor anında yardımcı oluyor elinden geldiğince.
Evinizde yiyecek yemek yokken yapması abes kaçar ama, anlattığınıza göre durumunuz orta standartta.
Bugün bir verir, yarın başka yerden ona misliyle gelir.
Ve inanın, bolluk bereket sadece paylaşmaktan geçer.
Ya elin oğlu elin kızını hamile bırakmş ona bile para yollıycaktı

Bu konuda sonuna kadar haklısin ya bir sey olsa herkes melek siz suçlu olursunuz haa gerçekten ihtiyacı olanlara verin inanın Allah sizr kat kat karşılığını verir ama ortada ki zinaya para vermek hoş degil hani verdiginiz paranin sevabı degil günahı olur ama eşiniz gercekten gercek yardim yapmayi seviyorsa size en yakin ilkokula gidin ce gözlemleyin orda o kadar cok ihtiyaci olanı bulacaksinizki bir tişört alsaniz omur boyu size dua ederler ve daha hayırlı bir yardımdır

Ya elin oğlu elin kızını hamile bırakmş ona bile para yollıycaktı
Üzerine vazife değil elbette ama karşı taraf talep etmiş, böyle bir yükün altından madden kalkamayacağını belirtmiş ki eşiniz para yollamayı göze alıyor.
Bence şikayet etmek bir kenara, bonkörlüğü ve yardımseverliği ile övünülecek davranışlar bunlar.
Her ne zaman sizden kısar, evine yuvasına bakmaz da başkasını önde tutar, o zaman sorun var derim.

Üzerine vazife değil elbette ama karşı taraf talep etmiş, böyle bir yükün altından madden kalkamayacağını belirtmiş ki eşiniz para yollamayı göze alıyor.
Bence şikayet etmek bir kenara, bonkörlüğü ve yardımseverliği ile övünülecek davranışlar bunlar.
Her ne zaman sizden kısar, evine yuvasına bakmaz da başkasını önde tutar, o zaman sorun var derim.
Sanırım ben sizin kadar iyi değilim biraz cimriyim

Sanırım ben sizin kadar iyi değilim biraz cimriyim
Estafurullah, ne iyilikle ne cimrilikle alakası var bu durumun.
Sadece hayata bakış açısı diyelim.
Günümüzde kimse 100 le 1000le hatta 10bin le zengin ya da fakir olmaz.
Hayat şartları malum, gelen bir şekilde gidiyor.
Gideni nasıl değerlendirdiğiniz çok önemli.
Dünyevi şeylerle harcamak, eşya çoğaltır; böyle insanlarla paylaşmak ise maneviyatı ve karakteri sağlamlaştırır diye düşünüyorum.
Çünkü mesele doymak ise 2 tl ye de karın doyuyor, 2bine de.
Barınmak ise 300 tlye de ev var, 30bine de.
Bu seçimler ve nelerle mutlu olacağımız sadece bizlere ait.

Eşim araba alıp satıyor. Durumumuz iyi ama mükemmel değil evimiz yok kirada oturuyoruz ve 60 milyar borç var. Ama eşim dükkanın kapısındaki arabaları gördükçe hepsi kendinin sanıyo sanırım ama malesef henüz bankanın ve bankaya aylık bi ton ödememiz var.
Tmm yardım etsin ihtiyaç olanlara ama ben artık çok sıkıldım yani. Kendini mükmml zannediyor. eşimin yengesi dayısından boşandı geldi çocuklarıyla bzm buraya çalışıyo ama iş yerinden parasını vermiolarmş. Çocuğuna harçlık verioz her şeyini alıoz gıkım da çıkmadı buna hiç bi zmn. Ama üstüne bi de bugün gidip 100 tl vermiş kadına. Ya madem gtsin düzgün bi iş bulsun. Neymiş efendim işte her isteyene para veriyo. Herkes sömürüyor bu huyunu bildiği için çok kızıyorum. Geçen ay bu yengesinin oğlu daha 17 yaşında elin kızını hamile bırakmş kızda reşit değil kız hamile kalmş aldırmak için bizden para istedi bzde annesine anlattık düşünün annesi de parayı bizden istedi babası dururken artık o kdr şeyki ne de olsa bnm eşim verir yani. Herkes bunu biliyo kimse çekinmiyor bıktım bu durumdan yani. Elin oğlu elin kızını hamile bıraksın bnm kocam para versin. Sonra başı belaya girecek o olcak yani. Nebiliym eşimin kardeşi de yannda çalışıyo arabaları var onunda babası yardım etti evlat ayırıyor eşime yardım etmediler öteki çocuklarına ettiler eşim kendi emekleri ile bişeyler yapmaya çalışıyor. Geçen gelmiş ortak mı olsam diyo kardeşle. Neymiş her arabanın karı ikiye bölüncekmiş ee kardeşinin üç arabası var bzm dokuz. Biz mal mıyız neden kendi malımızı ortak olup bölüşelim? Zaten dükkanına almışsın araba sarmasına yardım ediyorsun daha neden kendi malını bölüp zora giriyorsun. Aynen böle anlatınca kendi dd anladı tabi ama bu düşünceleri beni deli ediyo. yardım et de Nebiliym işte işine yardım et kazanmasına et kendi malını niye böylesin ki zaten kendi malının yarısı bankanın her ay iki bin ödüyorsun.
17 yasında elalemin kızını hamile bırakacağına gitsin bir ise girip mesai yapıp para kazansın. Hiçte durumu kötü insan hali değil bunlar. Zırnık koklatmayın derim. Bende gördüğü fakire yardım ediyor sandım.

Cinrilik değil bu genelde her ailede bi tane herkesin peşine koşan herkese yardım eden biri vardır benim babamda böyleydi ama inanın düşmeye görün annem vefat etti 10 yıl önce kim dost kim düşman gördük yapsın yapmasın demiyorum çoluğnuzun çocuğnuzun sadakası olur ama enayi yerine kıyulcak kadar ileri gitmesin

Sizi hatırladım. Eşiniz çalışanı veya ortağı olmadığı halde kardeşine galerisini açmıştı. O hiçbir masrafı ödemiyordu. Bir de size her gün kardeşi dahil 3 kişilik öğle yemeği yaptırıyorlardı.

Eşiniz daha da abartmış. Bir de durumumuz iyi demişsiniz ama iyi değil, 60 bin TL eksidesiniz. Eşiniz düzelmezse çift terapisine mi gitseniz acaba?

Sanırım sizi anlıyorum.Herkes sizden yardım istiyor ama size yardım eden yok.Bu yüzden bu yardımlar gözünüze çok batıyor.Ayrıca yardımların hepsini geçtim de kürtaj için para vermezdim ben.Ne halleri varsa görsünler derdim.

Bu parayı vererek bir bebeğin parçalanarak öldürülmesine vesile olacak siz buna iyi niyet mi diyorsunuz? Hayır yapmak bu değildir ki verdiğinizin nereye gittiğinden de sorumlusunuz ... Misal Ada'm içkicidir verdiğin anda içki alacaktır ona verilir mi hayır asla verilmez
Ben konu sahibini haklı gördüm anne baba hayatta çocuk 17 yaşında böyle bir halt ediyor ve parası taa kimden isteniyor sizce mantıklı mı?

Sizi hatırladım. Eşiniz çalışanı veya ortağı olmadığı halde kardeşine galerisini açmıştı. O hiçbir masrafı ödemiyordu. Bir de size her gün kardeşi dahil 3 kişilik öğle yemeği yaptırıyorlardı.

Eşiniz daha da abartmış. Bir de durumumuz iyi demişsiniz ama iyi değil, 60 bin TL eksidesiniz. Eşiniz düzelmezse çift terapisine mi gitseniz acaba?
Evet aynen öle. Ekside değiliz şükür arttırdık malı biraz 90 milyarlık mal var 60 binlik borç 30 u işte bzm ama yinede borç çok. Şmdi kardeşi de ortak oldu kiraya filan Allahtan. Ama işte yinede eşime yük oluyo bazen. Araba karını bölünüyo neblym sürekli borçlanıyo bize eşimde istemiyor sonra verirsin diyo anca. Gıcık oluyorum gerçekten

Benim eşimde dağıtmayı har vurup harman savurmayı çok sever benimde ilk zamanlarda hoşuma gitmiyordu defalarca uyardm baktım anlamıyor...
ben artık sıkıntı etmiyorum hoşuma ne gitse alırım yerim içerim gezerim banane ben uyardm dinlemedi herkesin paşa gönlü bilir. Sende çok sıkıntı etme boşver.

Bu parayı vererek bir bebeğin parçalanarak öldürülmesine vesile olacak siz buna iyi niyet mi diyorsunuz? Hayır yapmak bu değildir ki verdiğinizin nereye gittiğinden de sorumlusunuz ... Misal Ada'm içkicidir verdiğin anda içki alacaktır ona verilir mi hayır asla verilmez
Ben konu sahibini haklı gördüm anne baba hayatta çocuk 17 yaşında böyle bir halt ediyor ve parası taa kimden isteniyor sizce mantıklı mı?
Bu sizin görüşünüz, diğeri benim.
Aynı mantıkla, hiçkimseye yardım yapmamak gerekiyor, fatura mı görmek istiyorsunuz neye harcadı diye?
Sokakta üzüldüğümüz için mendil aldığımız çocuklar paralarını kime veriyor, alkol mü alınıyor ekmek mi, biliyor muyuz?
İçinden gelerek ya da rıza için yapılan şeylere benim bakış açım sorgu sual olmamasıdır.
Bir kişi yüzü tutup da istiyorsa, eğer imkan varsa vermek gerekir.
Geri kalan sevabı da günahı da onadır.
Belirttiğim gibi, görüşüm bu.

Back
X