eşimin yemek seçmesi

mixmay

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2007
65
5
296
İçel Mersin
merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..

tatlım eşine sevdiği yani yediği yemeklerin listesini cıkarttır ya da beraber cıkarın listeyi.hergün o listeye bakarak yemek yaparsın.en azından bir fikir verir..gercekten zor bir durum.benim eşim herşeyi yer hiç seçmez.ben iki günlük yemek sevmem ama o yer o yönden sıkıntım yok hiç.

evet ben yemek seçerim.yediğim belirli yemekler vardır.onların haricinde birşey yemem.yeni bir tada asla alışamam.eşim hırvat,6sene oldu hırvat yemekleriyle tanışalı,asla yemem.nezaman hırvatistana gitsem açlığımdan birderi bir kemik kalıyorum.çok değiştirmeye çalıştım kendimi ama olmuyor çok illet birşey.

iş yerinde arkadaşlar bu mevsimde ne yapacagını şaşırıken ben iki kat daha fazla zorlanıyorum .. bir de kızım da böyle olunca iyice katlanamaz oldum.. beneim babam yemek seçez dünden kalan yemeği koy önüne yer. çalışan bir bayanım her gün yemek ne yapacağım diye düşünmek öyle zorki.. aslında kendide ne yiyeceğini bilmiyor bazen.. bunun bir tedavisi yok mu acaba...

yemekleri küçük tencerede küçük tavalarda yaparsan olabilir dökmekten veya yemekten kurtulursunuz.

ayrıca da beğenmiyorsa yemesin, gider lokantada yer eve yemek söyler vs çocuk değil ya sen mi düşüneceksin yesin diye annesi değilsin sonuçta. çok şımartmaktan kaynaklanıyor bence. biraz da aç kimseleri düşünsün yemeği küçümsemesin. heralde annesi onu çok şımartmış o yüzden böyle.

ne demek gitsin lokanta da yesin??? ayrıca sen annesi misin ne demek ?? ne kadar saçma yorum yapıosunuz gerçekten şaşırıorum bazen ya

Bazı yemeklerin yenmemesinin bir psiklojik sorun olduğunu okumuştum Mesela bende asla pişmiş soğan yemem ağzıma falan gelirsede vay halime bigün yemek yiyemiyorum o an gece uykuma bile giriyor çırpınırken annem uyandırıyor kötü bir durum
psiklojik bir yardım yani terapist eşliğinde olabilir Allah kolaylık versin sizede

kayınvalidem evlediğimizde kızım bu yaşına kadar ben çektim bundan sonra allah sana kolaylık versin dedi. eşim çok dayak yedim ben annemden ama yiyemiyorum diyor. bu sorun bizim sosyal hayatımızıda etkiliyor gittigimiz yerlerde yemek yemez ya da ben eşime yiyebileceği bir şey hazırlamak zorunda kalırım pilav makarna gibi.. ya da eşimi bilen kişilere söylüyoruz ona göre yemek yaparlar. yemeklerde soğan kullanmıyoruz varsa da kesinlikle elini bile sürmez

işte bende bunu öğrenmek istemiştim eşim anlatamam sana bunun nasıl bir duygu olduğunu diyor. siz gittinizmi peki sorun neden kaynaklanıyormuş

valla eşini çok iyi anlıyorum. çünkü ben de seçerim. ama bu problemin erkekte olması kötü çünkü yemeği yapan sensin.

farklı şekillerde denesen de mi yemiyor?

mesela ben önceden mantar, bamya, patlıcan asla yemezdim şimdi kızartmasını yiyorum.
kabak mücver olarak yerim sadece.
yoğurdu cacık olarak ya da bir şeye katık olarak, sade değil.
tereyağı sadece az olarak pilavda
pişmiş domatesi ise rendeleyip yapsan yiyebilir belki.

kuzu ve koyun etini altına da bulasan yemem ama

aslında beni bunaltan başka bir sebepte bu ne yapsam eşim ayak diriyor. cacık yapayım ye yok hazır yogurtla yapayım kaymaksız olanlardan yok... onu yapayım yok bunu yapayım yok.. birde emek verip yapıyorum begenmiyor içim almıyor diye yemiyor ona yeniden aç kalmasın diye bir şey hazırlıyorum .. bu seferde moralim bozuluyor

Olumlamaya çalıştım ama yapamadım,siz zorlanacağınıza o zorlansın.Kendi yemeğini kendi yapsın.Kalan yemeği dökmek ne demek inanamadım,kusura bakmayın ama yemek konusunda çok hassasım.Açlıktan ölen bu kadar insan varken bu şekilde yemek seçmeyi,dünden kalan yemeği yememeyi,eşi de çalıştığı halde herşeyi ondan beklemeyi kesinlikle aklım almıyor...

ayrıca arkadaşlar eşime burda konuştuğum kadar sakin konuşmuyorum genelde her yemek faslı kavgayla sonuçlanıyor ben eşime o bana bir sürü şey söylüyoruz .. artık evliliğimden de keyif alamaz hale geldim. bazen diyorumki o nasıl istiyorsa öyle yap ama alışamıyorum bir gün susarsam ikinci gün gözüme batıyor

bende, eşimde yemek seçeriz. ama damak tadımız aynıdır...menünün adını koymak yapmaktan daha zor... o yüzden ben hep sorarım.ne pişireyim, canın ne istiyor diye
yemekleri çok az yaparım,yani yiyebileceğimiz kadar..(sadece çorbaları 2 günlük yaparım) genelde aynı gün biter..
menüyü o seçsin o zaman. çünkü size o kadar az bir seçenek bırakıyorki...

Son düzenleme:
eşim dindar bir insandır 5 vakit namaz kılan neyse önemli olan bu degil ama bende hassasım allaha nasıl hesap vereceğiz diyorum bunca aç var nimet atılmaz vs. o da elimde değil diyor. ben hiç yemek secmem herşeyi yerim o nedenle onu hiç anlayamıyorum. yiyemediğim bir şey olsa eşimi belki anlayabilirim

aslnda arkadaşım eşine yaptır sevmediği yemekleri, insan kendi pişirdiğini tatmayı seviyor. ben daha önce sevmediğim yemekleri denemezdim de,( hatta hala kendim pişirmediysem denemiyorum ) sen de onun pişirdiği yemeği ye, belki böylelikle biraz alışır.

Herşeyi anlarım da ertesigüne kalmışyemeği yemiyor kısmını anlayamam.
Ayıp,günah şımarıklıktan başka birşey değil.
Sabırlar diliyorum sana .

Hangi yemekleri seviyor peki eşiniz ne tür yiyeceklerden hoşlanıyor?

benim eşimde çok yemek seçer. ne yapsın adamında midesi almıyor. soğan, sarımsak, pişmiş domates, biber, pırasa, patlıcan, ve diğer sebzelerin çoğunu yemez. bende birşeyi yemem oda bakla ve kabak. diğerlerini yerim. babamda hep yemek seçer. alışığım yani.

kendimde sevmediğim yemekler olunca eşimi anlıyorum. midem bulanıyor onları görünce. nimet, midemin bulanmaması lazım ama napiim elimde değil. bunun kalıtsal olduğunu düşünüyorum. babam seçiyor bende seçiyorum, eşimin babasına seçermiş (benzetmek gibi olmasın) oda seçiyor. örnek vereğim ballı sütü sevmiyorum yada muzlu süt vs. annebebekken hayret ederdim, anlardın ve içmezdin diyor. demekki yapıdan kaynaklanıyor. yoksa minicik konuşmayıda bilmeyen bebek nerden anlasın sütün içine bal katıldığını. psikolojik olduğunu sanmam.

olayın psikolojik boyutu olduğu aşikar. hani bir iki yiyecek olsa anlarım. bazı sebzeleri meyveleri etleri çoğu insan yemez ama bunlar azdır. eğer çok fazla seçici davranıyorsa, bunu tetikleyip başlatan travmalar yaşamış olabilir. bir psikologa gitmeye hatta beraber gitmeye ikna edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…