yemekleri küçük tencerede küçük tavalarda yaparsan olabilir dökmekten veya yemekten kurtulursunuz.
ayrıca da beğenmiyorsa yemesin, gider lokantada yer eve yemek söyler vs çocuk değil ya sen mi düşüneceksin yesin diye annesi değilsin sonuçta. çok şımartmaktan kaynaklanıyor bence. biraz da aç kimseleri düşünsün yemeği küçümsemesin. heralde annesi onu çok şımartmış o yüzden böyle.
Bazı yemeklerin yenmemesinin bir psiklojik sorun olduğunu okumuştum Mesela bende asla pişmiş soğan yemem ağzıma falan gelirsede vay halime bigün yemek yiyemiyorum o an gece uykuma bile giriyor çırpınırken annem uyandırıyor kötü bir durum
psiklojik bir yardım yani terapist eşliğinde olabilir Allah kolaylık versin sizede
merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..
valla eşini çok iyi anlıyorum. çünkü ben de seçerim. ama bu problemin erkekte olması kötü çünkü yemeği yapan sensin.
farklı şekillerde denesen de mi yemiyor?
mesela ben önceden mantar, bamya, patlıcan asla yemezdim şimdi kızartmasını yiyorum.
kabak mücver olarak yerim sadece.
yoğurdu cacık olarak ya da bir şeye katık olarak, sade değil.
tereyağı sadece az olarak pilavda
pişmiş domatesi ise rendeleyip yapsan yiyebilir belki.
kuzu ve koyun etini altına da bulasan yemem ama
Olumlamaya çalıştım ama yapamadım,siz zorlanacağınıza o zorlansın.Kendi yemeğini kendi yapsın.Kalan yemeği dökmek ne demek inanamadım,kusura bakmayın ama yemek konusunda çok hassasım.Açlıktan ölen bu kadar insan varken bu şekilde yemek seçmeyi,dünden kalan yemeği yememeyi,eşi de çalıştığı halde herşeyi ondan beklemeyi kesinlikle aklım almıyor...
aslında beni bunaltan başka bir sebepte bu ne yapsam eşim ayak diriyor. cacık yapayım ye yok hazır yogurtla yapayım kaymaksız olanlardan yok... onu yapayım yok bunu yapayım yok.. birde emek verip yapıyorum begenmiyor içim almıyor diye yemiyor ona yeniden aç kalmasın diye bir şey hazırlıyorum .. bu seferde moralim bozuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?