kesinlikle bir adım atmıyor ve sonrası hep kavga ... yapacak bir şey yok alışmayı öğrenmem gerekiyor
bence bu durum kesinlikle eşinizin ailesinin yetiştirmesinden kaynaklı bir durum...mesela biz çocukken abimle ikimiz bakla bamya tarzı yemeklerş hiç sevmezdik(çoğu çocuk gibi) anneme yalvarırdık yumurta yada makarna yapıver bize siz bakla yiyin biz onları yiyelim derdik... ama özellikle babam çok katıydı bu konuda... "anneniz bir yemek yapar sofraya konur ve herkes o yemekten yer beğenmeyen birşey yemez aç kalkar kendisi bilir" derdi ve biz mecburen yerdik o yemeği...babam kesinlikle yemek seçtirtmezdi...ve sonuç: bugün abimle ikimiz her yemeği yeriz...hatta baklayı bamyayı da severek yeriz...eğer o zamanlar annem babam taviz vermiş olsaydı biz bugün bu tarz yemekleri yiyemiyor ve denemeye bile kapalı olacaktık... ikinci örnek ise erkek arkadaşım... ben şuan bir sebze canavarıyım... her türlü sebze yemeğini yerim... erkek arkadaşım ise hayatında hiç bir sebze yemeği yememiş... daha kabağın, patlıcanın, karnabaharın vs bi sürü sebzenin tadını bile bilmiyor...hayatı boyunca tatmamış bile...annesi babası da kendi haline bırakmış karışmamış küçükken bu konuda... duyduğumda şok olmuştum "insan hayatu boyunca bir kez bile tatmadığı bir şeyi nasıl sevmez? hadi bir kere tatmış olsan tadını beğenmesen o yüzden yemesen anlıcam ama seninki kesinlikle önyargı" bu da benim ona tepkim... erkek arkadaşımın durumunda suç demiyim ama eksiklik ailesinde bence yemek konusunda... benim sayemde artık yavaş yavaş sebzelerin tadına bakmaya başladı en azından! geçen gün ilk defa karnıyarıkın patlıcanını tattı ve " way be tadı güzelmiş aslında! " tepkisi de bu oldu :)) sizin eşiniz için artık çok geç onu değiştiremezsiniz ( uzman bir psikolojik yardım almadığınız sürece) ama en azından çocuğunuzu değiştirin ve onu bu konuda eğitin !
merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..
merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..
hayır çocukluğundan beri böyleymiş. ama belli bir yaşa kadar yogurt yemiş ama bir gün kaymağı agzına gelmiş tiksinmiş ve bir daha yememiş. ben yemek seçmediğim için bir insanın bir yiyeceği neden yiyemediğini anlayamıyorum yiyince alerji vs yapmadığına göre psikolojik olabilir mi acaba dedim[/QUOTE
cocukluğundan beri böyleyse yeme alışkanlığından psikolojik bi rahatsızlık olduğunu sanmıyorum. benim eşim okadar çok yemek seçerki nerdeyse damak zevki yok denecek kadar az.
mesela uzay filmlerinde görürüz ya hani hap yutarlar ve gerekli vitaminleri alıp doyarlar(tabağın içinde 3-4 tane minik renkli haplar.)keşke bizde öyle beslenebilsek de yemek yemeye ihtiyacımız olmasa der hep:84::84:
haklısın galiba eşim tartışmamalarımızda şöyle diyor bende mutlu değilim böyle olmaktan yapamıyorum elimde değil vs. biraz da bu önerilere uysam bende o da daha rahat ederiz. evliliğimizin ilk yılında bu kadar sorun değildi çünkü kızımız yoktu daha yemek için vakit ayırabiliyodum zamanım vardı artık ondan anlayış bekliyorum biraz da çaba. eşime kızmamın bir sebebide çaba göstermiyor kestirip atıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?