- 13 Ekim 2009
- 1.834
- 702
- 163
Valla kadın olsun erkek olsun yemek seçen insan hiç sevmem; ağzının üstüne üstüne vurasım gelir.
Hem elinden bi halt gelmeyecek, hem de insanın binbir emekle önüne getirdiği yemeğe kulp bulacak, burun kıvıracaksın; zıkkımın kökünü ye
Benim de çevremde var böyleleri de ondan bu kadar öfkeliyim.
Her beğenmediklerinde o tabaktaki yemeği kafalarından aşağı boca etmek istediğim nankör tipler tanıyorum.
Nankörlük ya düpedüz
merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..
Abartmayın lütfen yemek seçmenin pskolojik sorunla hiçbir ilgisi yoktur. Sevmiyorsa yemek istemiyorsa zorla değil. Bu kadar senelik evlisiniz şu zamana kadar kabullenmeniz gerekirdi. Eğer zorlarsanız yemek konusunda bu "saygısızlık olur" bir insana zorla hiçbir şey yaptırılamaz. Herkesin ayırt ettiği şeyler olabılır. Bazılarının aşırıdır... Siz de küçük tencelerde yapın yemekleri. Ya da eşinize söyleyin o canı ne istiyorsa zaman ayırsın ve yemegini yapsın ya da dışardan söylesin vs vs bir sürü çözüm önerisi... Ama sevmediği bir şeyi zorlamak doğru değil.
yemekleri dondurucudan çıkarınca buzdolabı tadı/ kokusu geliyor. ne yapayımda gelmesin?
Bence bazı insanlar iştahsız.
Yani yemek yemeği sevmiyorlar, bunlar da bahanesi.
Babam da yemek seçerdi,annem bazen delirecek gibi olurdu.
Yemeği kendiniz mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama hergün yemek yapmak cidden zor oluyor.
7 gün en az 7 çeşit cidden çok zor
merhaba arkadaşlar.. ben 5 yıllık evliyim. eşimle evlendiğimde onun bir çok şey yemediğini biliyordum ama bunun benim için büyük bir problem olacağını hiç düşünmemiştim.süt peynir yoğurt tereyağ kabak sogan sarımsak pişmiş domates kuzu koyun eti vs. ayrıca taze yemek yer ertesi güne kalırsa yemez. kalan yemeği ya ben yerim ya da dökerim. 3 yaşında bir kızımız var o da zar zor yemek yiyen bir çocuk artık o kadar bunaldımki dün tartıştık bugunde söylendim bir sürü ne yapacağımı bilemiyorum. doktora git diyorum psikolojik bir şey sanırım. çevrenizde böyle sorun yaşayanlar var mı onlar ne yapıyorlar bana bi akıl verin çok bunaldım..
sizlerle yazışmaya başladığımdan beri daha sakinleştim. eşimle konuştum tekrar haftalık menü çıkarmaya karar verdik o yemeği bulacak ben yapıcam başka yolu yok. birde eşimde kızımızın onu örnek almasından çok korkuyor ve bunu hiç istemiyor. bazı arkadaşlar benim eşim zamanla yedi alıştı diyor da benim eşim öyle değiil yemeğin içine farklı bir baharat koyarım hemen bilir eşim elini bile süremiyor. peynir degse ekmeğe ekmeğin o bölümünü koparıp atar ya da o ekmekten kesinlikle yemez. tereyag mı var yemekte kokusu burnuna gelince bir kaşık bile yemez. beni 5 senedir yoran da bu oldu zaten kesinlikle uyum saglayamıyor bir lokma bile yiyemiyor.neyse yalnız olmadığımı anladım orta yolu bulmaya çalışmak en dogrusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?