Eşimle 1 aydır konuşmuyoruz

Haklısınız tabiki konulmayı çok denedim sanırım hep buna alıştı nasılsa ben gider konuyu açar arayı düzeltirim diye. Hep ben yaptık bunu en haklı olduğum durumlarda Bile ..ama artık çok yoruldum çok kırıldım biraz da o çabalasın istiyorum ama hiç öyle değil elinde telefon watsap oyun alan derken gülüyor tv izliyor saatlerce yani fazla duyarsız iken ben neden gideyim konuşayım diyorım belki yanlış düşünüyorum ama gerçekten içimden gelmiyor

Hakikaten bir garip insan mışsınız kusura bakmayın ama..yani burda bir problemden bahseditosam elbetteki kendimi karakterimi anlatacam güçlüysem güçlüyüm dicem ki kibir olmasın diye yaptığım daha nice şeyi de söylemedim burda.. siz bundan neden bukadar rahatsız oldunuz anlamadım siz bunu övünmek olarak görürseniz olaya başka türlü bakıyorsunuz derim.. ayrıca eşime bunları söylediğimi dillendirdiğimi nerden biliyosunuz

Haklısınız bende konuşmazdım öyle birşry yapsa. Ama malesef çok uzamış. En önemlisi yatağınızu ayırmamlısınız her ne olursa olsun.mesela bem her kapıdan çıktığında öper gönderir birde balkondan bakarım. Bence bağlarınızı kuvvetlendirmelisiniz. Sonra bu kadar uzun küs kalamaz. Onunla konuşun belki o haklı belki siz haklı ama konuşun. Yoksa herşey daha kötü olucak. Eleştirsin neden sıkıntı duyduğunu sorun. 1 ay uzun bir vakit. Cinsel olarak ihtiyaç duymamasıda ilginç. Ne biliyim hani muhatap olma dicem oda 1 ay olmuş. Güzel bir ders vermem lazım. Son kez bir otur konuş. Onada baskıyla ne sıkıntısı olduğunu nasıl bu kadar küs kal dı ğını ve mutlu olabildiğini sor. Ben sen benle konuşmayınca üzülüyorken sen eğleniyorsun de. Baktın çözülmüyor. İyi bir dersi haketmiş demektir. Ya annenize gidin gelmeyin. Terkettim diye. Ama terketmeleride oyuncağa çevirmemek lazım. Ben bir kez annemin evine gittim ama boşanıcaktım kararlıydım. Yani sırf burnu sürtülsün diye değil gerçekten boşamak istediğinizde gidin tepkisini görün. Sonra o gelmeyince eve geri gitmeyin sakın. Ki 1 ay küs kalan evi terkedincede annnene hemen gelmez.

Aynen kafamda öyle bir plan var zaten işim gereği çıkmam gerekiyor şehir dışına gidicem bu durumu kullanıp
Süper denk gelmiş haftasonu ile de birlesiyorsa 2 günde kafa tatili ver kendine ama iş için gidiyorum deme işyerinde bilgi vermesin imkan varsa tembih et herkesi

Bildigim birsey varsa o da taktikle evliligin yurumedigi. Hangi bir gune kadar taktik uygulanacak ki?
Evlilikte iki taraf da caba gostermeli. Tek tarafli cabalar digerinin totosunu kaldiriyor. Yurutmek istemiyorsa bitirmwyi de bilmeli. Devam edecekse de caba sarfetmeli. Ayni evin icinde sessiz savas oynamak resmen ergen tribi. Artik buyume ve sorumluluk alma zamani. Iki taraf da konusmayi ogrenmeli konusabilmeli. Kusluk sadece yara acar ve her yara giderek her kusluk de daha da buyur. Sonu ise malum. Kusmemeyi becerebilmeli. Derdi neyse soyleyebilmeli. Yapmayacaksa da yolundan cekilmeli.

sorun bence sizin sürekli ben güçlüyüm diye göstere göstere davranmanız
siz sürekli ona böyle imalarda bulunmadan da güçlü olabilirsiniz
güçlü olmak biraz da idare edebilmeyi gerektirir.
bir şey yaparken alırken fikrini sorun
ya da yardımını isteyin
bunları yaptınız fikrini sordunuz ondan yardım aldınız diye güçsüz olmazsınız
paylaşımda bulunmuş olursunuz

Bir seyi yapabiliyor olmak illaki yapman gerektigi anlamına gelmez
Ben de ampul değiştirebilirim ama esim evdeyse ondan rica ederim
Tek basima hayatımı idare ettirebilirim ki ayri olduğumuz dönemde bunu yasadim ama o varken sorumluluklarimi görevlerimi onunla paylaşırım.
Eşinize hiç ihtiyacınız yokmus gibi davranmaniz onu uzuyor olabilir.

Araba kullanmaniza falan karismasi da sacmaymis. Orta yolu bulmak icin evlilik terapisi alin. Yine de olmuyorsa bosanin

Ders vermek icin ev terk etmek ya da ayri kalmak geri dönülmez yollara sokar sizi

Katılmıyorum buna, benim herşeyi yapabilmem eşimin hoşuna gidiyor konu olunca övünür bile benim eşim her işi yapabiliyor diye. Eşim zaten yoğun çalışıyor ben her işimi kendim yapıyorum altımda arabam var, hiç birşey yapmayıp devamlı eşimi arasaydım şuraya götürür müsün şunu yapar mısın diye İnan zamanla şikayet ederdi.

Bu çatışmaları çözmek için konuşmayı denediniz mi

Belkide bir süre ayrı evlerde yaşarsanız ozaman kararınızı verirsiniz yola devam yada herkes kendi işine baksın

Evlilikte bi tarafin baskin olmasini dogru bulmuyorum. Guc gosterisi degil evlilik. Ben sinirliysem esim , o sinirliyse ben alttan alirim ki ikimiz de genel olarak pek pasif insanlar degiliz. Ama sevgiyi gectim o karsilikli saygi bir kere gidince donusu olmuyor ikimizin de ortak fikrine gore. Cozum odakli degilsiniz de birbirinize guclerinizi ispatlamaya calisiyorsunuz karsilikli, evlilikte olmamasi gereken bir durum. Onemli olan ben degil biz diyebilmek

Her iki taraf da gerektiğinde alttan almalı. Evlilik güç yarışı değil ki. Her şeye diklenmek de güç değildir zaten. Bence biraz alttan almaya çalışın. Eşiniz de çabanızı görüp o da gerektiğinde alttan alması gerektiğini anlayabilir.

Güçten kastınız nedir tam olarak? Kavanoz kapağını açabilmeniz mi? Çok ağır bir şeyi kaldırabilmeniz mi? Araba kullanıyor olmanız mı? Nedir yani güç, güç, güç! Güç gösterisi mi evlilik? Yarışmada mısınız? Kibirli davranıyorsunuz belki farkında değilsiniz.?

E tabiki güçlü kadın sevmez erkekler o mantıkta yetişiyorlar mı ki?
Dünya onların etrafında dönüyor zaten, bir de biz dünyanın bir tarafından tutmuş onlardan yana dönsün diye gayret gösteriyoruz anne baba olarak... Özellikle anne olarak... Dinler, mitler, masallar, atasözleri vs vs. erkek egemenliği ve gücü üzerine kurulu değil midir zaten? e tüm bunlar dışında biz ne yapıyoruz ? birde sünnet olmayı düğün merasimine dönüştürüyor, erkekliğe adım atmayı kutluyoruz. hadi oğlum pipinle bir poz daha ver diye şakşaklıyor, sen erkek adamsın diye yaptıklarını tasvip ediyoruz, bak erkekliğe adım attın diye ölçüsüz gaz veriyor, erkek adamın erkek evladı olur diye cinsiyet ayrımını dayatıyoruz. Sonra da kalkıp eleştiriyoruz bu durumu. Zaten 1-0 yenik başlarken hayata kadın olarak bir de tutup mağlubiyeti über mağlubiyete dönüştürüyoruz. Biraz da anne babalara suç bulmalı erkekleri sistemli biçimde egolarını şişirecek özgüvende yetiştiren de biz ebeveynleriz. Ve sonuç=konu sahibinin hayatında işte. Anneler "erkek evlatlarınızı yetiştirirken ultra dikkat edelim lütfen" diyerekten kamu spotu yapıp konuyu kapatayım hemen. Hırsızın hiç mi suçu yok sayın kk üyeleri?

Suç sende değil canım. Her erkek gibi eşinin yetiştirilme tarzında. Baskın karakterlerde alttan alma durumu karşılıklı olmazsa çatırdar o ilişki. Bir evlilik danışmanından yardım alın. Egodan ya da durumun ciddiyetinden bi haber davranıp biriniz hayır gitmiyoruz derse o zaman halk ağzı ile "ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz" denir..

Bence tatlım eşini önemse biraz birlikte birşeyler yapmaya çalışın hatta onsuz alışverişe bile gitme birazcık umursandığınida bilsin sen tarafından bu ona muhtaçlığını göstermez aksine onsuz birşey yapmak istemediğini gösterir şahsen ben araç kullanmama rağmen eşim yanimdayken direksiyonu ona bırakır yan tarafta oturmanin tadini çıkarırım buda onu mutlu eder dene bence hiç birşey kaybetmezsin aksine esini mutlu edersin

Yaptiginiz yemegi yiyor ya dabyikadiginiz utulediginiz xamari giyiyorsa yemek yapmayin ya da kendinize kadar yapin camasirini da kendi utulesin. Ne demek ayri uyumak 1 aydir konusmamak

Bu çatışmaları çözmek için konuşmayı denediniz mi
Az önce dışarı çıkmayı yürümeyi önerdim kalktı giyindi asansörde birdenbire öptüm sarılıp özlediğimi farkedip.. yolda konuşuruz diye düşündüm önce elini tuttum sonra yürüdük haftaiçi olan bir durumun konusunu açtım sordum ortam yumuşatma amacıyla..sonra istemeye istemeye anlattı ve rahatsız olduğu balkona şortla çıkmam mevzusuna geldi konu bir şekilde.. be ordan hazır yeri gelmişken konuşalım dedim demez olaydım caddede yüksek sesle içini dökmeye başladı insanlar bakınca sesiz konuşur musun herkes bakıyor diye araya girmek zorunda kaldım ben uyandıkça o daha da yükseltti konuşmak istiyorm diyip.. yamam konuş ama biraz sessiz dedikçe yine yükseltti ve sonuç bağırdı insanlar baktı be ben yolumu değiştirmek zorunda kaldım ayrı gayrı eve geldik.. tüm çoplaklığıyla anlattım İşte ne yapayım ben kızlar nerelere gideyim boşanalım dedim o da kabul etti ve haftaya dilekçe vercez

Yaptiginiz yemegi yiyor ya dabyikadiginiz utulediginiz xamari giyiyorsa yemek yapmayin ya da kendinize kadar yapin camasirini da kendi utulesin. Ne demek ayri uyumak 1 aydir konusmamak
İşte onu yapmaya vicdanım el vermiyordu ama son zamanlarda tak etti hepsini olmasa da bir kısım şeyleri yapmıyorum artık içimden de gelmiyor zaten kendimi kullanılmış gibi hissettiğim için. O da farkına varıyor olacak ki çok ufak da olsa yapabildiği şeylere el atmaya başladı ama konuşma anlamında hiçbişey yok beceremiyoruz sanırım bitirdik yukarıda da anlattım en son olan şeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…