Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

Esrossss

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
112
11
18
Merhaba. ben 7 aylık evliyim. Eşimle tabiki her evlilikte olan tartışmalarımız oluyor. Ama bu tartışmalarımız arasında beni en çok yıpratan akraba ziyaretleri, gidip gelme mevzuları.

Şöyle ki benim ailem birbirine çok bağlıdır teyzelerim kuzenler hatta dıdının dıdısı bile hep birliktedir. Gidilip gelinir toplu yemekler gezmeler organize edilir.

Eşimin aile kültürü ise tam tersi. Eşim bazı kuzenlerini doğru dürüst tanımıyor bile. Çok kalabalık bi aileler. Ama bayramdan bayrama görüşüyorlar. Onda da en yakınlar ile yani.

Şimdi sorun şu biz bu konuda çatışma yaşıyoruz. Ben tabiki evlenmeden önceki hayatımı sürdüreyim akrabalarımdan çıkmayayım gibi bir derdim yok.

Ama bazen babaannem teyzem amcamla falan bizi davet ediyorlar. Ama eşim asla gitmek istemiyor. Ağlıyorum davet ettiler ayıp diye zor bela kırk takla atarak götürüyorum.

Ama çok yoruldum artik. Ben seni akrabalarıma götürüyor muyum sen de beni zorlama. Bize gelsinler bişey demiyorum. Sen de git ama beni zorlama ben kendi akrabalarımla görüşmüyorum ki seninkilerle görüşeyim diyor.

Bu durum beni çok yıprattı kızlar. Şimdiden ramazan bayramını düşünüyorum. Çünkü sadece anne babamı ziyaret edecek başka kimseye gitmek istemicek. Bekli saatlerce dil döküp ağlamam gerekecek. Kendini sadece anne babama karşı sorumlu hissediyor başka kimseyle görüşmek istemiyor.

Zaten sosyal biri değil. Arkadaş çevresi kısıtlı bana veya akrabalarıma özgü bir durum değil bu. yine de çok kafama takıyorum. Herkes bu konuda bizim dedikodumuzu yapıyor gibi görüyorum. Annem de üzülüyor neden böyle yapıyor bu çocuk diye.

Biz ikimiz çok güzel gezip eğleniyoruz ama başkalarını istemiyor. Mesela kalabalık bir aile pikniğine gidelim desem gelmez.ya da ramazanda benim iş yerimde eşlerle birlikte katıldığımız iftar programları düzenleniyor. Eminim ki biz gitmicez. Herkes karı koca geliyor ben tek nasıl gideyim zehir olur bana o yemek.

Sizce çok mu abartıyorum eşimin dediği gibi kişiliğine hakaret mi ediyorum. Yoksa haklılık payım var mı benim durumumda olan var mı ne yapılabilir

Niye zorluyorsunuz ki ?
Burada bi kadın eşim zorla akrabalarına götürüyor diye konu açsa , koca linç edilir.
Siz gidin , onu zorlamayın.

Ben seni akrabalarıma götürüyor muyum sen de beni zorlama. Bize gelsinler bişey demiyorum. Sen de git ama beni zorlama ben kendi akrabalarımla görüşmüyorum ki seninkilerle görüşeyim diyor.
Eşiniz verilebilecek en makul cevabı vermiş. Neden bu kadar zorluyorsunuz ki?

Bu konuyu sanki esim benim icin acmis ya..Onu hiç anlayamıyorum,sizi de aynı şekilde.
Zorlamayın.Kisa ve net.
Ama biraz torpuleyebilirsiniz,en azından bayramlarda kendini duzeltebilir

Hakli degil en azindan bayramdan bayrama yapabilir bu ziyaretleri akrabalarinizdan ona karsi farkli bir tavir olsa anlarim istemeyisini ama bu durum hos degil bende cok sevmem akraba ziyaretlerini ama giderim bazen sevmedigimiz istemedigimiz seyleride esimizin hatri icin yapiyoruz bu kadar fedakarlik gosteremeyecekmi

Severim kişiyi de sözünü de .. Eki Görüntüle 2260853
Evet doğru olabilir. Ama konu sahibinin eşi gitme veya az görüş demiyor ki,kişiliğim bu sen git beni zorlama diyor. Istemeye istemeye gitse belki çevre yüzünden suratini asmasindan anlayacak,onlar da memnuniyetsiz olacak. Bence sağlıklı evlilik,birbirini değiştirmeye uğraşmamayi da gerektirir.

Böyle ortamlari sevmemesi için sebep ney peki ? Ne zamana kadar yalnız kalacaklar?
insana insan lazim.. bir tek ölüm yalnız derler ama Tabut bile taşınmak için insan istiyor.

Herkesle görüş her yere git değil elbet ama aile toplanmaları iyidir.. karı koca çiftlerin oturup sohbet etmeleri iyidir... Birinden bir şey öğrenmek iyidir.

Ve evlilik değişime açık olmayı da gerektirir..

Arkadaş toplantıları konusunda bir parça haklı olabilirsiniz ama akraba konusunda haksızsınız.
Eşinizin böyle olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz?
Şimdi zorlayarak, ağlayarak sadece kendinizden soğutursunuz.

Ben de sevmiyorum akraba toplanmalarını. Düğün ve cenaze dışında görmüyorum çoğunu. Bayramlarda da gitmem.
Ben kendi akrabalarıma bile gitmezken eşim beni zorlasa büyük kavga çıkarırım.

Siz de bu konuda büyük sorunlar yaşamadan önce vazgeçin bence. Emin olun ağlayarak bir yere varamayacaksınız.

Ben eşine hakli diyenlere hak veremiyorum malesef. Bu gidip gelmeler her hafta, sıkacak bunaltacak derecede degilse tabi.

Evlenince akraba cevrenden uzaklasmak bana sacma geliyor. Iki yönde de asırıya kaçmamak şartıyla tabi. Babaanne 1.derece akrabadır. Anne babadan pek farkı yoktur. Yeri gelir gönül etmek için bir kac saat ugranır. Biraz kaba bir laf kusura bakmayin lütfen "eseğin hatırı yoksa sahibininde mi yok" derler.

Bence inatla konusun orta bir yol bulun. Karinca kararınca ikinizinde gönlü olacak sekilde.

Cocugu rahat bırakın. Dedıkodunu yapıyor gıbı hıssedıyormussun mahalle baskısı hala mı devam edıyor o ortam samıyetsız zaten gıtmem. Genelde burde erkek aılesı akrabasına gıtmek ıstemeyen gelınler gorduk haklı dedık. Suan esınde haklı adam kendı akrabası ıle gorusmuyormus. Sız burda secıcı olacaksınız nasıl dersenız her hafta zırt pıt gıtmek yerıne en onemlı akrabaları sececeksın ıkı haftada bır esıne teklıf edeceksın. Aılenede dıyeceksın ko benım esım yogun calısıyor ısten yorgun gelıyor her zamn oturmalara gelemez. Senın cumbur cemaat akrabaların mı onemlı yoksa aıle sadetın mı. Evlılık boyle bırsey ya mıllet dedıkodu yapıyor dıye kendını uzersın aılenı yıpratırsın. Ya da herkesı arkada bırakmayı ogrenır mutlu olursun.

Son düzenleme:
Esiniz kendi arabasına gidip gelmiyor. Asosyal da biriymiş dediğinize göre. Adamı değiştirmeye çalışıyorsunuz. Ama biri benim önümde ağlayıp dursa, ben inadına gitmem. Duygu sömürüsüne gerek yok. Adam sizi kısıtlamiyor. Tabi siz her yere eşinizle gitmek istiyorsunuz anlarım, ama böyle yaparak eşinizi daha da çok uzaklastirirsiniz. Kendiniz gidin. Gelince neşeli olun, güzel geçtiğini anlatın. Gelmek isterse zamanla o zaman. Kendiliğinden gelir. Yok istemese birakin

Eşiniz haklı bana göre çünkü ben tam eşiniz gibiyim. Yıllardır sesini duymadığım kuzenlerim var. Kendi amcamla dayımla uzun zamanda bir görüşürüm. Sevmiyorum. Eşiminkilere de gitmiyorum. Kendi gitsin. Ben onu zorlamıyorum. O görüşmüyor diye benim akrabalarıma da aoğuk olmak zorunda değil demeyin. Adam öyle alışmış, sevmek zorunda değil akraba ziyaretini. Sıkılıyor da olabilir. Ama arkadaşların toplandığı iftarlara giderim Eşli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…