Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

Sabah dinledim şu şarkıyı da size armağan etmek istedim :)

İstediğiniz gibi oynatacağınız bir kukla mı istiyorsunuz?

Kusura bakmayın ama eşiniz yerden göğe haklı.

Anneniz de anlamsız beklenti içine girmesin.
Aynı cevabı verin kendi akrabasıyla görüşmeyen adam benimkilerle mi görüşecek anne
herkese böyle söyle, bizim ilişkimiz güzel daha ne?

Aile toplanmalari elbetteki iyidir ama içe dönük sosyal olmayan biri için,bunun sık sık olması insana kendini gergin hissettirir. Konu sahibinin eşi gibi düşündüğüm için bunu net söyleyebilirim.
Esimi tanıdığında 14 yaşındaydım,ailesini tanidigimda 17 civarıydım ve ilk izlenimim 'Aman Allahım bu ne kalabalık, bugün bayram da benim mi haberim yok' tu. 30 ysindayim ve hala aynı şeyi düşünüyorum. Ben misal annemin teyzesini dayısını çok tanımam ama esimin annesinin dayısının torunuyla veya bilmem didisinin didisiyla kuzen gibi yakındır. Sürekli görüşülür,evlerde ziyafet curcuna olur. Bu durum beni geriyor. Bayramlarda bir nebze mecbur hissediyorum ama normal zamanlarda eşim ve çocuklarla gezip eglenecegime bu kalabalığın içinde bulunmayı sürekli erteliyorum. Evliliğin ilk zamanlari eşimle çok tartışırdık,anlayış göstermeye başladığından beri ben de hadi gidelim demeye başladım nadiren de olsa,zorladiginda inadına gitmezdim.

Akraba ziyareti konusunda esiniz hakli. Alisik olmayan biri icin hic kolay degil surekli amca, kuzen bilmemne takilmak. Ben de yapamazdim. Ama ne bileyim isyerinizdeki esli bir etkinlige ya da kirk yilda bir olan bir aile piknigine de esinin hatri icin katilmasi gerekir. Ama tabi bu aile etkinliklerinden biktigi icin hicbirine gelmek istemiyor da olabilir.

Valla acık acık aılenıze söyleyin esım asosyal cok sık gelmeyi sevmiyor ben yanlız takılıyorum kendınızede onada zulmetmeyin...sıze kısıtlamıyor sonuca gıdın dıuor sız de katılabıldıgınız olcude katılın..sahsen ben esımı cok zorla mazdım gel de gel dıye

Benim eşim de böyle ama bu kadar değil bata değişti gide gele kendi ailesi kopuk olunca cok normal bizim de öyleydi zaman ben onu sürüklemeyi bıraktım biraz oda alıştı biraz derken ortayı bulduk gelmek istemiyorsa gelmesin gelince şuraya yapmak sen daha mutsuz olcan müsait değil dersin olur birer

İsteklerini ağlayarak yaptırmayı çalışanı ben şahsen ciddiye almam. Küçük kızım 5 yaşında o bile ağlayarak birşeyi elde edemeyeceğini öğrendi.
Siz kaç yaşındasınız konu sahibi?
Eşinizin karşısına geçip neden benimle teyzeme gelmiyorsun diye ağlamak kusura bakmayın çok itici bi tavır.
Konu ya gelince. Bayram dışında akraba ziyaretlerine katılmak zorunda değil. Zorla gelecekse hiç gelmesin der kendim giderdim. Nasılki beni kimse zorla biryere getiremesse koskoca adamda zorla bir yere gitmez. Az rahat bırakın şu insanları. Evli insanlar yapışık ikiz olmak zorunda değil.

Abartıyorsunuz :) eşiniz akraba düşkünü olsa kendi akrabaları ile görüşür zaten, hoşlanmıyor demek ki.

Sizi de engellemiyormuş zaten sen gidebilirsin, onlar bize gelebilir. Ama beni zorlama diyormuş. Daha ne desin adam, gayet makul bir teklif yapmış.

Siz istediğiniz gibi gidin akrabalarınıza , eşinizi zorlamayın.

Eşim bir şeyi ben istediğim için veya zorunda olduğu için yapacaksa hiç yapmasın daha iyi. Kendisi istediği için,içinden geldiği için yapsın isterim. Yoksa bir manası kalmıyor benim için. Siz de zorlamayın eşinizi. Zaten adam ben benimkilere gideyim sen sizinkilere git demiyor ki. Kendi ailesine karşı da böyleymiş. Davet ettikleri zaman siz gidin. Herkesin aile yapısı aynı olmak zorunda değil. Siz eşinizi kendinize uydurmaya çalışıyorsunuz ama adam böyle bir ailede yetişmemiş ve bunalıyor olabilir.

Bence eşiniz haklı.ben de hiç sevmem öyle zorla akraba ziyaretini.tamam anne babaya saygılıysa gerek yok fazlasına.ilk evlendiğim yıl ilk bayramda eşimin ailesi herkesle bayramlaşmaya götürdü.komsunun annesi yasliymis ona bile gittik eşim gitmezmis normalde ama benle mecburen geldi dedim madem siz zaten girmiyordunuz annen baban gidiyormuş biz niye gidiyoruz.ondan sonra hiçbir bayram akraba ziyaretine bile gitmedim sevmiyorum zoraki görüşmeleri.teyzesini amcalarını severim onlarda aynı binadaydı giderdim o da zoraki değildi başka da kimseye gitmem.ben kendi akrabamlarada öyleyim sadece annemler ve kardeşlerim.dayimlara falan gitmem hatta eşim der ayıp oluyor gidelim diye ne gerek var bu zamana kadar gitmemisim bundan sonra alıştırmaya gerek yok bence.

Her iki tarafda kendinden biraz feragat etmeyi ogrenebilmeli sürekli görüşmek istemeyebilir siz ona o da size anlayış gösterir ben uzun uzun süren misafirliklerden hoşlanmam o yüzden kendi aileme gittim mi bir buçuk saat annemlerde o da yemek çay vs olduğu için sonra diğer yakınlarıma geçeriz ama diğerlerinde oturmalarimiz 20 dk yı geçmez kısa kısa herkese uğrar geçeriz . Bunu sürekli yapmasın ama arada sırada yapsa yeter benim anneme babama ziyarette sorun cikarmasin. Bazen ben hoslanmasam da eşimin sevdiği şeyleri yaparız ama o da hoslanmasa da benim sevdiğim şeyleri yapar . Bunlar gayet normal. Açıkçası böyle bi durum için aglamaniz yok efendim insanlar hep bizi konuşuyo diye düşünmeniz hiç sağlıklı degil

Orta yolu bulmak gerekir. Evliligimde aile olarak daha siki fiki daha aksiyonlu daha aktiviteli olan taraf benim ailemdir. Evliligimizin ilk aylarinda asagi yukari her hafta giderdik birlikte (baaaazen ben yanliz). Son aylarda bunu ortalama iki haftada bir yapiyoruz. Kardeslerimle bir araya gelmekten zevk aliriz, gezmeler olur tozmalar olur. Ama akrabalarimiz cok kalabalik, hangi birine gidip gelelim ki. 16 aydir evliyiz hala evine gidemedigim teyzelerim amcalarim var. Yogunuz; evleri cok yakinda degil ustelik. Arada sitem duysamda napayim yani. Esimi zorlamam, zaten rica etsem kirmaz.
Onun ailesi bi tik daha kopuk. Asiri cok bir araya gelmeyiz; iki ayda bir diyelim. Ama esim ‘benimkilerle az gorusuyoz seninkileride azalticaz’ kafasina asla girmez. Evlilik uyum saglamaktir bi nevii, orta yolu bulmaktir.

O orta yolu bulmaniz gerekir. Anlasma yap; mesela ayda iki kez esinle birlikte gidin (herhangi bi aile programina), diger zamanlarda yanliz git dilersen. Bu abartilacak bi sayi degil bence?

Kayınvalidenizi iki ayda bir mi görüyorsunuz ne kadar güzel imrendim benim eşim herhafta gitmeye zorlarda zorlar baskı yapar psikolojik şiddet uygular saysam bitmez

Eşiniz haklı. Sizin anne babanıza karşı sorumlulugunu yerine getiriyor zaten diğer akrabalara da gitmenizi kısıtlamiyor. Siz de adamı rahat bırakın sevmiyor demek ki öyle ortamları. Zorlamaya gerek yok aynı şey size yapılsa hoşunuza gider mi

Bunu asla değiştiremezsinz sizin akrabalarınzla ilgili değil bu sosyal olarak kalabalık sevmiyor eşli yemeğe bile gitmez diyosnz sizinle dahi farklı insanların olduğu ortama gitmek istemiyor annenize babanıza gidin akrabalrnzda sizden için niye eşiyle bizlere gelmiyor derlerse anneniz anlatsn eşinzn böyle bı huyu olduğunu eminim zamanla akrabalarnz alısr yeni evlisinz daha kuzenimn eside öyleydi kimseyle konuşmaz etmezdi gelse bile çocuklarını alır onları gezdirirdi falan 10 sene olacak alıştık yani hepimz.

Aliskanliklariniz doğrultusunda bir talebiniz var belki bir miktar haklı olabilirsiniz ama ısrarcı haliniz ağlamalarına falan çok itici bir şey bence. Ben de eşinizin konumuna yakınım. Ama şükür eşim bu tarz emrivakilerle gelmiyor. Bu tarz şeylere alışık olmayan birisi icin eşinin akrabalarının içine karışmak asla sosyalleşmek olmuyor, angarya oluyor. Bu angaryayi da ağlayıp sizlanip kabul ettirmeniz zor olur. Eşinizin o inşalarla.bir geçmişi ya da ortak paydası yok biraz anlayışlı olun. Mesela benim x amcam dünyanın en kafa insanı gör sen her hafta gidelim dersin demişti eşim bana. Bir gördüm aman tanrım dünyanın en geveze ve boş konuşan insanı. Siz o ortamda kendinizi çok iyi hissederken eşinizin darlanip binalarına göz yumamazsınız. Bu baskılarla zamanla çekirdek ailenizden bile soğutabilirsiniz.

Adam haklı,
Sadece iş yemegi konusunda haksiz, yilda bir de olsa size eşlik etmeli.

Eşiniz haklı gitmek istiyorsanız siz gidin eşinizi zorlamayın tam tersi olsaydı emin olun sizde gitmek istemezdiniz.

Evlendiğimiz ilk seneler
eşimde beni çok zorlardı senede bir hafta tatilimiz olurdu ondada memleketine gidip 1000 tane akraba ziyareti yapardık
çoğunu eşim bile tanımaz artık okadar söylüyüm

Sonra baktım olcak gibi değil
artık sadece anne,babası ve babannesine gidiyorum okadar diğerleri umrumda değil

demem o ki çok gitmek istiyosan kendin git canım kimseyi zorlama kendinizi yıpratırsinız el için
başkada bi işe yaramaz bu ısrarın

ağrıyarak götürsen eşini ne olcak
oraya gidince somurtup durcak daha iyimi sence bu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…