Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

Erkek kardeşim senin eşin gibi
Yani biz çekirdek ailede büyüdük

Gelinimiz de sizin aile gibi
Erkek kardeşim bıkmış usanmış durumda bu konudan

Her bayram sorunları oluyor
Annesi babası dışında insanlara neden her bayram gitmek zorunda mıyım diyor ki bence de hakkı

Aktiviteleri Doğum günleri bitmiyor eşinin
Her ay birinin D günü
Ya teyze ya kuzen ya yeğen ya anneanne ya babaanne

Bence eşin mecbur değil
Annene babana gitsin yeter

Valla abartmiyorsunuz da kabullenmiyorsaniz durum vahim.boyle insanla evlilik çok zor.hadi akraba muhabbeti nedir bilmiyor olabilir ama kısıtlı arkadaşı olan insanlar bana hep tehlikeli gelmiştir

Kayınvalidenizi iki ayda bir mi görüyorsunuz ne kadar güzel imrendim benim eşim herhafta gitmeye zorlarda zorlar baskı yapar psikolojik şiddet uygular saysam bitmez
biz almanyada yasiyoruz onlar bi sure once kesin donus yapmislar Turkiye deler canim. ama asagi yukari uc/dort ayda bir gelir kayinvalidem (kayinpeder pek istemez gelmeyi). geldiginde asagi yukari 1 ay bende kalir:)) su anda yine bende ama sanirim (umarim) en fazla 8/10 gun kalir döner:)

Bunun aynısını eşin sana yapsa inan illallah edersin. Boşver sen git gör. Bayramdan bayrama beraber gidersiniz.

11 senelik evliyim. Eşim sadece bayramlarda gider akrabalarıma. Ben istediğim zaman giderim kalırım da hatta. Hiç karışmaz. Ben böyle mutluyum. Çünkü o da beni zorlamaz kendi akrabalarına.

Bizde anlattiginizin tammm tersi durumlar ama beni eşim götürmeye çabalamıyor kvalidem götürmeye çabalıyor tee dıdısnin dıdısna:)) Bende kendi teyzeme bile gitmezken tee kayinvalidenin teyzesinin kızına geline gitmek sacmama geliyor istemiyorum. Israr etmemelisiniz çok gıcık bi durum

"Çekirdek ailede büyüdüm ben anne baba dan başka ziyaret edilecek akraba tanımam bilmem" diyenler daha büyük daha kalabalık samimi ailelerde yetişen aile çocuklarıyla evlenmesinler.kimse değer yargılarıni akrabalık birlik beraberligini sizinle evlenince silinmek zorunda değil.herkesin kendine göre yapılması gereken ziyareti,katılacağı rutin akraba toplantısı cenazesi düğünü vardir.
Kimse kimseyi de sürüyerek akraba ziyaretine goturmemeli.kiymeti olmaz zaten.gonulsuz giden surat asar agresif davranışlarda bulunur zehir eder rezil eder.yeni evliler bir iki bayram katlansin bu seramonilere sonra birbirlerini özgür bıraksınlar.
Herkes öncelikle değer yargıları bakımından dengiyle evlensin.

Aynı sıkıntı bizde de var cnm.. Eşim akraba ziyareti sevmez kimseye gitmek istemez düğüne falan sürüyerek gider. Zor bir durum alışmam zaman aldı. Karışmaması tamam ama insan bir ortama girip herkesi eşli görünce daha bir sinir oluyor yaşadığı duruma.. Bence haklı olan sizsiniz. Sürekli olmamakla birlikte eşinizin size anlayış göstermesi gerek.
Evlilik orta yolu bulma sanatı. Eşim benle hiçbir yere katılmayacak bayram seyranda beni yalnız bırakacaksa ben niye evlendim diye düşünüyor insan.. Sanırım farklı kişilik yapısının getirisi bunlar. Baştan bizim gibi bu toplanmaları seven bundan zevk alan birini bulucaktık. Çünkü diğeri karşıdaki insana zulüm gibi geliyor

yav siz kuzeninizi halanızı amcanızı sever onlarla eğlenirsiniz de eşiniz bilmem kaç yaşında tanıştığı ve arkadaş olarak da seçmediği sırf eş durumundan hısım olduğu insanlar için niye boş vakitlerini öldürsün. Hayat kısa beraber eğlenmediğin insanların yanında vakit öldüremeyecek kadar kısa. Kendimi düşünüyorum zaten çalışırken ömrümden ömür gidiyor kendi akrabalarımı bişe en sevdiklerim dışında görmüyorum bir de eşimin bilmem nesine gitmeye zorlansam arıza çıkarırım

Sizin yaptiginiz benim icin bosanma sebebidir , cok net soyluyorum
Nefret ederim boyle ziyaretlerden , esim bana boyle baski yapsa hadi gule gule der ceker giderim
Yapmayin yahu , madem boyle bir takintiniz var o zaman bunu seven bir adamla evlenseydiniz , istediginiz sey karsi taraf icin dunyanin en buyuk eziyeti

Okurken daraldım. Lütfen ısrar etme. Eşinle aynı şeyi düşünüyorum. Benim akraba çevrem de çok geniş değil. Bayramdan bayrama belki görürüm. Ama eşimin çevresi çok geniş. Her gittiğimizde memleketine bütün akrabaları tek tek gezeriz. Çok ama çok sıkılıyorum. Hiç tanımadığım onlarca insanın evine girip çıkıyorum. Gerçekten sinir bozucu oluyor. Bir de eşim arkadaşlarıyla görüşür ve beni kayınvalide gezdirir. Senede bir gidiyorum diye sesim çıkmıyor aynı yerde yaşasak büyük olay çıkardı.

Valla çok zorlarsanız evliliğinizi temelinden sarsacaksınız. Çok ciddi sorunlara zemin hazırlamayın. Kalbinizi kıracak eşinizi bunaltacak bir neden göremiyorum ortada. Akraba meclisinde eşim kalabalık ortamları sevmez içine kapanıktır dersiniz olur biter cnm. Israr etmesin aile üyeleriniz de. Ananıza babanıza saygıda ilgide kusur etmiyorsa sorun yok derim.

Ama hakli. Kime gidecekseniz tek gidin,didinin didisina da goturmeye calismayin ramazan bayrami diye. Gercekten cok yorucu bir sey, kendi esimden biliyorum

Bir de “nolur neneme gidelim,dayima gidelim,emmime gidelim” diye aglasa esim kendimi tutamam gulerim. Sizin esiniz gulmuyorsa yine sanslisiniz bence. Koskoca kadinsiniz yahu,akraba ziyareti icin aglanir mi?

Ben bir de sizin akrabalarinizin sizin eve gelme sıklıgını merak ettim. Sadece siz mi gidiyorsunuz baskalarini ziyarete yoksa onlar da geliyorlar mi?

Adam hakli

Nolur bu eziyeti eşinize yapmayın. Adam gitmek istemiyorsa zorlamayın bir de ağlayarak duygu sömürüsü yapmayın. Eğer anne babanıza gidiyor onlara karşı bir saygısızlık yapmıyorsa diğer akrabalarınıza da gitmeyiversin. Siz kendiniz gidin, soranlara da o kalabalık ortamları sevmez falan deyin. Annenizi de doldurmayın da neden bu adam böyle yapıyor demesin.

Azcık empati yapın, siz istemesiz ve o sizi zorlasa güzel mi olur?

Benim kocam bana sürekli halama gidelim dayıma gidelim dese, hayır deyince küsse kızsa boşarım valla

Anlatınca tuhaf geliyor ama öyle bir noktaya geliyor ki inadı ağlamaktan sinir krizi geçirmekten başka yapacak bir şey bulamıyorum.

Dediğim gibi henüz 7 aylık evliyim. Daha bize çok kişinin gelip gitmişliği yok. Ben üç beş kez kadınları öğlen çayına aldım grup grup. Onun dışında anne babalarımız gelio gidiyor başka kimse değil .Onlar da anladılar galiba eşimin çok hoşlanmadığını gelmiyorlar. Çünkü ailemizin diğer damatlarıyla herkes içli dışlı valla. Ben bu kanaate vardım

Asıl siz abartmıyor musunuz boşanma sebebi falan derken
Eşiniz için bu kadar fedakarlığı yapmayacaksanız ne diye evlendiniz

Ben de eşimin ailesine gidip saatlerce oturup işlere yardım etmekten hiç ama hiç keyif almıyorum ama sevmiyorum diye annene gitmiyorum çünkü sıkılıyorum mu diyim. Hatır için çiğ tavuk yenir demiş atalarımız.

Siz eşiniz için ya da eşim benim için hiç değişip dönüşmeyecekse ne anladım bu evlilikten. Herkes istediği gibi yaşayacak hiç fedakarlık yapmayacak zora gelmeyecekse evlenmeseymiş madem

Ben eşinden yana oy vericem
Eşim beni sürekli halasına babaannesine dayisina oraya buraya sürüklerse gitmem çalışan insanlarız her boş vaktimi başkalarına ayıramam ki.
Eşimin ailesine bayram ziyareti olur gidilecek kadar yakınsak gideriz anane babannesi de yakındı giderdik dayilari yakındı 3 yıldır gitmedim büyüklerde karşılaşırsak gördük o kadar. Benimkiler uzaktı her bayram görmedik tatile gitmeyeceksek gittik çünkü biz deniz kenarında oturuyorduk ailem buyuksehirde.
Bence eşini fazla yıpratıyorsun ağlayarak çözmek fayda etmez zamanla ilişkiniz yıpranır
Ailen de damarları saygılı davranıyorsa görüntülerinde bunu sorun etmemeli
Is yemegi 40 yilda birdir zaten ona gelebilir tabi benim fikrim böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…