Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

Yabani olarak bakmıyorum. Ne haddime. Sadece üzülüyorum kendi adımada toplum adınada. Halamla konuşamam ama halamın çocuklarıyla konuşurum. Dedigim gibi benim ailemdeki insanlar kafa dengi ondandır belki. Kimse kimseyi didiklemez öyle ilgi beklemez. Herşey normal seyirinde ilerler .

Az önce kuzenim diyor erinmedim saydım 179 kişiyiz diyor. Kuzenler. Ve herkesin kendi kuşağından samimi oldugu birileri var. Herkes sıkı fıkı olmasada hep bir araya gelince güzel ortam oluşuyor. Bazılarını yılda bir görrüm bazılarıyla uzakken bile hergün konuşurum. Yetişme şekli demek.

Ben kandillerde bazen cumalarda bayramlarda vs özellikle yaşlıları ararım. Yarın bigün bende yaşlanıcam sonuçta. Beş dk konuşmakla bişey olmuyor. İlla can ciğer sohbete gerek yok. Onun hayır duası yeter. Evet şuan çalışmadıgım için belki rahat ileyişim kuruyorum. Ama ben evlenmeden önce çok yoğun çalışırdım. O süreçte bazen eve geç gelirdim dışardan misafirler oldugu zamanlar da. Ve kuzenler bizdeyse ben gelene kdr beklerlerdi. Ogün yoruldum sabah erken kalkıcam vs önemli olmazdı. Bu benim yetişme şeklim herkes öyle olmak zorunda değil.

Kendi yeğenlerimi düşünüyorum. Bir hala olarak onlara ne emekler verdim. Beni aramasalar veya benim çocuklarımı sevmeseler üzülürdüm. Böyle olmaması için elimden geleni yaparım. Çünkü hayat koşuşturmacasına dalarsak yapayalnız kalırız. Ve bu yalnızlık, istedigimiz kadar arkadaşımız, hobimiz işimiz olsun bizi eninde sonunda üzer. Toplumdaki bozulmaların temel sebebi bence. Ben daha geleneksel düşünüyorum sanırsam.

Kırıcı konuştuysam kusura bakmayın. Hayırlı günler

9 yıllık evliyiz, anne babama gel diye bile zorlamışlığım yoktur eşimi kendi istediği için gelir. Her yıl babaannemleri ziyarete giderim annemlerle eşim isterse gelir bizimle. Bu yıl kendi diyodu yazın gidelim diye. Ben zaten akrabalık ilişkilerini dozunda olduğu sürece severim. Eşimin akrabaları daha yakınlar bize ona gidelim, buna uğrayalım diyorum bazen, bana kızıyor, yahu akraba benim akrabam sen neden stres yapıyosun diyor :) ama bunun hastalığı, düğünü, bayramı, cenazesi var. Elbette kendini soyutlamak doğru değil ama siz görüşün onu salın kendi haline, mecbur ettikçe soğuyup gelmiycek. Bu konuda da kimseyi konuşturmayın, kimsenin haddine değil çünkü. Ayrıca severek isteyerek gelmedikten sonra ne önemi var ki?? Benim için zerre önemi yok zorlamayla gelcekse hiç gelmesin.

Yok estağfurullah, kırıcı konuşmadınız. Ben sizi anladım. Sadece, benim gibi insanların derdini açıklamak istedim.

İşte kafaların uyuşması çok önemli.
Ben annemle, anne-kız bağımız olduğu için, uzun uzun sohbet edebiliyorum, konuşacak şeyler bulabiliyorum. Ama onunla yaşıt halamla, teyzemle "nasılsın, iyi misin" diye sorduktan sonra muhabbet bitiyor.

Yakın yaşta kuzenlerim var ama ben üniversite okurken onlar evleniyordu. Bir süre sonra onların muhabbeti evlilik, çeyiz, çocuk bakımına döndü. Konuşacak bir şey kalmayınca koptuk.
Ortak konular olmayınca iki taraf için de keyifli bir sohbet olmuyor, zoraki görüşmeler hoşuma gitmiyor.
Siz çok kalabalıkmışsınız. İlla ki kafanızın uyduğu insanlar vardır. Eşiniz de uyum göstermiş, sorun yaşamamışsınız.

Ama istemeyen insana baskı yapmak gerçekten sinir bozucu. Demek istediğim buydu.
Ben kırdıysam siz de kusura bakmayın. Mutlu günler

Bizde de tam tersi eşimler kalabalık takılmayı severler mesela sadece teyzeye halaya tek aile ziyaretlerinde sıkıntı olmuyorda cümbür cemaat olunan kalınan evlerde daralıyorum kalabalık gezmelerden nefret ediyorum her taraftan ayrı ses bir birine uyumsuz. Hiç rahat edemiyorum yapı olarakta farklılık olunca uyumsuz olunuyor bence bu konularda eşler zorlanmamalı.

Yoo anladım sizi sıkıntı yok.

Ben memleketimden uzak 5 sene üniversite okudum. Aynı anda açıktan da bi bölüm okuyordum. Ve tam zamanlı çalışıyordum da. Ve evde kalıyordum. Yurttan daha zorlu geçer ev sizde bilirsiniz.
Bazı yaşıt kuzenlerim de ünv okudu, bazısı okumadı evlendi çoluk çocuga erken karıştı. Bazen bi kaç saat için memlekete giderdim. Veya gelip alırlardı herkes derdi ki sen yorulmuyor musun hep bi düğün bi organizasyon olurdu. Yani insan görüşmek isterse sebep çoktur. Aynı zamanda görüşmek istemezse de sebep çoktur...

Keşke öyle olmasa demekten başka birşey gelmiyor elimizden.
Mesafeler,okullar,evlilikler aile baglarına zarar vermemeli. Hadi bizler neyse ben daha küçüklere öyle üzülüyorum ki.
Eve kapanıp tabletten telefondan başını kaldırmıyorlar. Oysa bizler okuldan eve gelir gelmez ödev yapardık ki misafir gelince annemiz kızmasın rahatca oynayalım diye .

Ama şimdiki çocuklar komşuya bile öcü gibi bakıyor. Eve gelene hoşgeldin demeyi bilmeyen çok genç var.

Toplum olarak kendimizi kaptırmışız doyumsuzluk koşuşturmasına Allah hayır etsin sonumuzu.

Adam hakli valla mecburmu surekli surekli gziyarete bende hic sevmem vicik vicik iliskileri

Ailenize ara ara söyleyin eşinizin hoşlanmadığını. Bunun altında bişey aramasinlar adamın huyu bu, zamanla kabulederler. Ama o gelmediğinde sizde bı rahatsızlık hissederlerse bişey var sanırlar. Sizingirusmenize karışmıyormu bence onu zorlayarak inatlasmasina neden olabilirsiniz. Bu defa sizin gitmeniz aileniZin gelmeside ona batar. Boş verin aileniz onu böyle kabullensin

Eşiniz de sosyal fobi olabilr bence üzerine çok gitmeyin yapmak istemediği şeyi zorlamayın

Ayy bune böyle ya, eşim beni zorla akrabalarinin.yanina surekli goturmek istese, bir dusunurdum yani. ( O insanla evliligimi )

Benim de eşimin akraba bağları daha fazla benden ve ben her seferinde ben seni zorluyor muyum diyorum.kendi akrabalarımla bişey yapacaksam da istersen gelme mecbur değilsin diye vurguluyorum.ilk zamanlar da bozuluyordu ama sonradan kabullendi ben de üzülmesin diye bazılarına gidiyorum istemesem de.sonuçta ben kendi akrabalarımla çoğu zaman görüşmek istemiyorsan ne ondan beklerim ne sen onunkilere gitmek isterim.çalışan insan için özellikle haftasonu evde ya da dışarıda kafa dinlemek varken akraba ziyareti çekilmiyor arkadaşım eşin haklı :) bi de biz birbirimizin iş yemeklerine sevmiyorsak gitmiyoruz mesela tek gidince hiç bişey olmuyor o iftara eş olarak gitmek aşırı sıkıcı

Bende çok kalabalık bir aileye sahibim dıdısının dıdısını tanır ve gider geliriz
Eşimin aileside 3-5 kişi olanlarda bir birleriyle küsler..
Ilk zamanlar cok sasiriyordu bizim aile toplanmalarımıza.. ben hic ısrar etmiyordum ister gel ister gelme ben gidiyorum havasındaydım hic bir zaman hadi gel ne olur soyle boyle demedim
Istemedigi zamanlar onu idare etmedim direk gelmek istemdi dedim sonra kendi mahcup olup bana kiziyordu niye oyle dedin diye

Simdi her yere benden önce gidiyor.. eve benden habersiz kuzenlerimi cagiriyor beni deli ediyor.. ne ara bu hale geldi aklim almiyor

Anne babanizla görüşür eyvallahta amca hala ile görüşmek ve sürekli sizinle gelmek zorunda değil. Ne güzel sizin görmenize birşey dememiş ama abartmayin bence. Adam demiş zaten ben kendi akrabalarıma bile gitmiyorum diye, daha ne desin:) ilginç..eşiniz sizin yaptığınızı yapsa ouuu buraya ne konular acarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…