Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

Zorlamamak lazım dıdısının dıdısına tekte gidilebilir isteniyorsa

Boşanan insanlar bekar olur artık kimliğe bile böyle yazılıyor. Bekarlık diyelim arkadaşım dul kelimesini unutalım unutturalım artık
Biliyoruz, sağol engin bilgilerin için. Benim demek istediğim farklı bi şeydi.

Eşiniz sonuna kadar hakli..Siz de sonuna kadar haksizsiniz malesef.Esiniz annenize,babaniza saygili davraniyormus,gorusuyormus daha ne????Anneniz,babaniz ve kardesleriniz disinda kimse ile gorusme zorunlulugu yok.Ben de esimin ailesi ile ayni sehirde yasiyorum.Butun akrabalari burda ve cok kalabaliklar.Annesi,babasi ve ablasi ile gorusuyorum sadece.Digerleri ile de hic gorusmuyorum.Kimse de bunun lafini yapamaz.Hepsi benden yaşca buyuk.Ve ortak noktamiz yok.Halaniz ile akraba oldugunuz icin siz oturup sohbet edebilirsiniz ama ben mesela esimin halasi ile nasilsin iyi misinden ote oturup ne konusabilirim.Kayinvalidem bile der kizim sen gelme ne yapacaksin diye?Senin yasitin degiller der.Biraz empati yapin.Kocaniz %100 hakli..

Arkadaş görüşmeleri için tavsiyem yok ama akraba ziyaretleri için anlaşmanızı yapın, normal günlerde siz tek gidersiniz bayramlarda birlikte gidersiniz. Ailenize de eşinizi anlatın bi zahmet. Hadi amca teyzeyi geçtim de annenize "anne adamın huyu bu beni kısıtlamıyor zaten ben de onu zorlamak istemiyorum" demek çok zor değil. Anneniz de diğer akrabalarınıza açıklar durumu gerekirse. Benim de bazen eşim ve ailem arasında durmam gerektiği zamanlar oluyor. Ailemi asla eşime ezdirmem, haklarında tek bir kötü kelime, eleştiri bile yapamaz. Ama eşimi de aileme karşı korurum aynı şekilde. Annem bazen x bir meseleyi şöyle yapın dediğinde anne hayır eşim öyle yapmak istemiyor der geçerim. Annem de sağolsun üstelemez. Yani Size de tavsiyem aynı şeyi yapmanız.

neden insanları istemediği şeylere zorluyorsunuz bende hiç sevmiyorum akraba oturmalarını benim eşim tarafıda tam tersi artık eşime gitmek istemiyorum demekten bende yoruldum çünkü çoğunu tanımıyorum konuşacak tek kelime bulamıyorum ve çok sıkılıyorum, bunalıyorum resmen nefes alamıyorum anne babanıza gidip geliyormuş daha napsın, lütfen artık bizi zorlamayı bırakın siz kendiniz gidin görün akrabalarınızı biz sizin akrabalarınızı görmek zorunda değiliz 2 yıllık evliyim daha eşimi hiçbir akrabama gtitmesi için zorlamadım.

Ağlamak nedir allah aşkına? Çocuk musunuz siz? Ben bile zaman zaman gıcık oluyorum ota çöpe ağlayan hatunlara. Sonra adamlar ağlamanızı umursamayıp sizden soğumaya başladığı zaman daha büyük dertleriniz olacak.

Ailem kalabalık ve birbirine bağlı bir aile, eşimin ailesi de küçücük ve çok bağlılıkları olmayan bir aile. Ben neden bu adamı halama da gel dayıma da gel diye darlayayım, ne gerek var? Bayramlarda tatile gitmediysek kahvaltıya annemlere gideriz, karşılaştığımız akrabalarla bayramlaşırız biter gider, herkese tek tek gitmeyiz. Gitmek istersem annemleri alır ben giderim. Mecburi eşli katılmamız gereken bir organizasyon varsa ağlamama gerek yok, mecburuz dişini sıkacaksın der geçerim. Zira ben de eşim için bir çok şeye katlanıyorum istemesem de. Evlilik böyle bir şey.

Bunu erkek tarafı yapsaydı eminim neler neler derdiniz
Evet cok haklisiniz tam tersi olsaydi burda linç başlamıştı ama soz konusu taraf kız tarafı olunca akrabalik önemlidir bla bla ...
Bazen bu üyeleri anlayamıyorum.
Ben esimin annesini babasini ziyaret edicem birde üstüne tüm sulalesini mi gezicem ?
Ne gerek var zorunda miyim yani.

Şahsen ben de çok yakınlar hariç herkesle mıç mıç olmayı sevmiyorum Allah'ttan eşim de öyle

Eşiniz haklı. Neden zorluyorsunuz ki. Zorla olunca orda güzel zaman mı geçirdiğinizi düşünüyorsunuz. Eminim zulüm oluyordur. Eşim beni zorla akraba akraba gezdirse gitmek istemem. Zaten annenize babanıza gidiyormuş. Tüm sülaleyi devamlı turlayamaz ki. Ben de hiç sevmiyorum oraya gidelim buraya gidelim.
Eşinizi de evliliğinizi de olumsuz etkiliyorsunuz gibi gözüküyor. Sırf bu yüzden eşiniz sizden uzaklaşabilir onu anlamadığınız ve istemediği şeylere zorladığınız için.

Önce alışkanlıklardan bahsedip sonra "yanlış olan onun tavrı" diyorsunuz. Neden yanlış olan o? Kime göre, neye göre yanlış?
Kimse, evlendi diye eşinin dayısını sahiplenmek zorunda değil.

Kendi akrabalık bağlarınızı anlatıyorsunuz. Güzel ilişkileriniz varmış, sizin adınıza sevindim.
Ama herkes aynı şeylerden mutlu almak zorunda değil. Sizin anlattığınız, sizi mutlu eden şeyler benim için kabus gibi bir şey. Okurken bile ateş bastı.
50 kişi toplanmış, her kafadan bir ses çıkıyor, ortada çocuklar koşuyor...
Değil 50 kişi, 10 kişiye çay servisi yapacak olsam "anne, baba size kardeşlerinizle mutluluklar" deyip kendimi dışarı atarım, arkama bile bakmadan kaçarım.

Şimdi ben böyle bir insanken neden eşimin dayısını, teyzesini sahipleneyim? Bana ne ki?
Çok istiyorsa kendisi gitsin görüşsün. Yeri gelir evde de ağırlanır, gelmek isteyene "gelme" denmez ama düğün, cenaze hariç kimse beni 50 kişilik toplantılara götüremez.
Çalışıyorum, yoruluyorum. Kısıtlı boş zamanımı kimsenin amcasına, halasına harcayamam.

Konu sahibi eşini evlenmeden önce tanımamış gibi ağlayarak baskı yapıyor, eş nasıl haksız oluyor?
Bu huyunu sevmiyorsa ona göre biriyle evlenmeliydi.

kusura bakmayın ama sizin örnek verdiğiniz o kişinin annesi
isteseniz de istemeseniz de büyük bişey olmadıktan sonra orya zorunlu tabii gideceksiniz

başkalarının damadı içli dışlı diye sizin eşiniz de olmak mı zorunda
böyle sinirden kendinizi doldurup isteği dışında bişeyleri yaptırmak için ağlarsanız eşinizi bıktırırsınız
şimdi yenisiniz sonra hiç takmaz

yavaş yavaş kendiniz gidin alıştırın ailenizi de

Eş haklı. Net adam gelmek istemiyorsa sen git.

Sana da engel yok gidebilirsin deniyor.

Adam çalışıyor. Dinlenmek istiyor. Ben de çok sevmem curcunayı akrabam bile olsa o kadar kalabalık zamanla sıkar beni.

Ağlayıp,sızlayıp eşinizi zorla götürmeyin. Bir yerde ters teper .

İlişki zedelenir.

Erkekler çok sıkan,zırlayan, kendine zorla birşeylari yaptıran eşi sevmez. Nitekim kadın için de geçerli bu.

Konu sahibide benim gibi büyümüş büyük ihtimalle. O yüzden zamanla alışacagını düşünmüştür. Çünkü aile kavramı normalde bunu gerektirir. Üstüne basarak söylüyorum normal şartlarda bizim kültürümüzde aile akraba ilişkileri bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla ilerlemez. Bu ülkenin bir çok memleletinde aile akraba misafir önemlidir. Bu bizim ortak toplumsal değerimiz.

O zamann gidip özellikle kimsesiz biriyle evlenmeyi tercih etseydi. Ne demek evlendi diye sahiplenmek zorunda değil. Valla ben anlamıyorum...
Bizim ailemizde de çalışanlar var. Hiç birinin böyle düşündügünü sanmıyorum. Acaba sizler çok kopuk büyüdügünüz için mi böyle düşünüyorsunuz.

Ben fikirlerimi karşıt fikirlere saygı duyarak açıkladım. Bu gidişatın kimseye faydası yok diye düşünüyorum.
Kimseye gitmeyelim, kimse gelmesin, eee ne olacak... nasıl ilerleyecek hayat. Her dk eşindem ilgi bekleyen, sanal alemde akşama kadar takılıp milletin temizliğini, sofrasını takip edip psikolojisini bozan, bi sıkıntısı oldugunda yaslanacak kimseyi bulamayan insanlara dönüşürüz.

Yoğun bi hayat insanın eşiylede ilişkilerini olumlu etkiler. Sizler sıkılmıyor musunuz.
Demiyorum her dk her hafta toplanıyoruz veya toplanmalıyız demiyoruz. Siz gerçekten farklı insanlarla sohbet etmeyi özlemiyor musunuz?
Gelen misafirler veya biz gittigimizde ev sahibi tek başına yapmıyor tabi onca işi. Bazen erken gider yardım ederiz, bazen hazırlık yapıp götürrüz, ve hiç birşeyi yalnız yaptırmayız. 20 yaşlardaki erkek kuzenler bile çay kahve servisi yaparlar.
Kimse sizin çayınızı kahvenizi sohbetinizi özlemiyor mu?

Ya 75 yaşında dayım beni arayıp üç ay oldu kızım ne zaman geleceksin memlekete diyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Beni görmediği zamanı bilmesi bana verdigi değeri gösterir.

Çok fazla polemiğe girip fikrimi anlatırken kimseyi kırmak istemiyorum. Ben kendi eşim ve büyüme şeklime bakarak yorum yaptım değişebilir diye.

Polemiğe girmek için alıntılamadım ki, fikrimi söyledim. Herkesin aynı hayat tarzından hoşlanmadığını belirttim. Sizin gibi olmayan insanlara yabani muamelesi yapmaya gerek yok.

Ben çok kopuk büyümedim, çocukken gayet de görüşürdük. Ama büyüdükçe uzaklaştım, annemler görüşmeye devam ediyor. Düğünlerde bir araya gelince oturur sohbet ederim, herkese gülümserim surat asmam ama içten içe acı çekiyorum.

Sürekli ilgi bekleyen, milletin evini sofrasını didikleyip psikolojimi bozan bir insan da değilim. Akraba ortamı sevmeyen her insan başını sosyal medyadan kaldırmıyor, yalnızlık ve mutsuzluğun dibine vuruyor gibi bir düşünceniz var nedense.
İşim gücüm var, ailem, arkadaşlarım var, hobilerim var. Gidip halamla ne konuşabilirim mesela? Bu mu beni hayata bağlayacak? Ortak noktam yok, keyif almadığım ortamda bulunmak istemiyorum.

Siz çocukluktan beri tanıdığınız insanlarla bir bağ kurmuşsunuz, sohbetlerinden keyif alıyorsunuz. Eşinizin ailesinde o bağ olmasa bile sizin akrabalarınızdan hoşlanıp uyum göstermiş.
Ama konu sahibinin eşi istemiyormuş. Ağlayıp zorlaması bir işe yaramayacak.
Şu konuda haklısınız, insanlar kendine uygun kişilerle evlenmeli. Sonradan değiştiririm diye düşünmek çoğu zaman işe yaramıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…