Eşimle akraba ziyareti tartışmalarımız

Ama bu dedikleriniz 30 yaştan sonra insanın hayatına giremez, girse de özümsenemez.
Küçüklükten öyle yetişince bu düzen mutluluk vericidir.
O akraba ilişkisi değil kocaman aile ilişkisine dönüyor çünkü.
Kuzenler kardeş gibi oluyor.

Akrabaları orada burada olan biriyim.
Teyzeler Almanya'da 3 senede bir kuzen ya görür ya görmezdim.
Ne kadar sıkı ilişki kurulur?
Şimdi sırf eşimin akraba ilişkileri sıkı diye benden de aynı uyumu beklese yapamam açıkçası..
Onu özgür bırakırım, ben de sadece istediğim kadar eşlik ederim.

Nasıl istediğiniz kadar eşlik etmek.
Mesela bir hasta ziyareti, cenaze düğün vs olsa istemiyorsunuz diye eşinizi tek yollarmısınız.

Haklısınız öyle büyümemiş olabiliriz ama yalnız kalmak zorunda değiliz. Sosyalleşemeyen bi insan komşuda edinemez arkadaşta. Benimsemek lazım. Sonradan bi aileye dahil olduk diyelim. Herkes değişik farklı insanlar. Orda yıllardır alışılmış bir düzen var. Vicdanen sırf istemedigim için o düzeni bozmam şahsen ben. Kafama yatmayan insanla seviye koyarım,özel muhabbete girmem ama kimseyede surat asıp terslemem.

Siz öyle yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın lütfen.

İnsan değişir mi yalanı bazı konularda kılıf bence. Aile ve akraba söz konusuysa herşey bir yana sünnet diye gözyumulur.
Eşimde 30 yaşında. Akraba bağları iyi değil. Aynı şehirde dayısı var hiç evimize gelmedi mesela. Ama ben gittim davette ettim.
Eşim benim memleketime geldikce alıştı. Artık kendisi sorar oldu amcama dayıma gitmiycezmi diye. Neden alışmasın ki. Sevdikten sonra insan herşeye uyum sağlamaya çalışıyor.
Eşime ısrar ediyorum ramazandan önce izin ayarla sizin oraya gidip kalalım diye. Çokmu aşığım kayınvalideme. Hayır. Ama saygısızlık etmem. Israrla davet ederim. Benim ihtiyacım olmayabilir. Ama eşimin ailesine ihtiyacı var. Özlemi hasreti var. İki güne bir ben sorarım aradın mı. Arasana sesini duysana diye.
Böyle şeyler karşılıklı ilerlemeli.

Bir arkadaşım sizinle birebir aynı durumda. Eşini hiç zorlamaz, kendisi gider hem eşinin akrabalarına hem kendi akrabalarına :))) anneniz anlam veremiyorsa anlatın madem “adam kendi akrabalarına bile gitmiyor ki” demek çok mu zor yani.

Mesela bizim adetlerde ramazanda davetler olur. İftara davet edilir. Öyleki 30 gün yetmez. . Yengem ilk gelin geldigi sene abimde evine almak istedi. Özellikle baba tarafından akrabalar topluca gelmek istiyor. Kalabalık olmadıkları için. Yengem o şekilde almak istemedigini tek tek çağırmak istedigini söyledi. Daha iyi ağırlarım diye düşündü. O zaman yengeme demiştim. Onların derdi iyi ağırlanmak değil hep birlikte olmaktı. Kucak kucaga oturmayı seviyorlar yardım ederiz sana merak etme diyerek daveti yaptık. Ztn herkes bi işin ucundan tutar. Uzun sofralar kurulur. Gelenler tatlı meyve alır gelir vs. Sonra yengem dedi ki, böyle daha iyiymiş bir günde bitiyor yıllardır öyle yapar. Amaç ne yedik ne içtik değil ki. Amcam gelse halam gelmese üzülür onlar

Neyseki anne tarafı öyle eve sığmıyor
Benim 150 den fazla kuzenim var. Ve gelin ve damatlarlada aynı samimiyeti kurduk çok şükür . Allah bozmasın birliğimizi.
Yapayalnız gurbet ellerde düşünüyorum. İnsan hergün her dakika bunalmaz mı ya?

Biz sizin tam tersiniziz. Bana daral geldi onun akrabalarından dıdısının dıdısının düğününden. Anlamaya çalışın vallahi bu yaştan sonra piyangodan çıkan elli kişilik akraba topluluğuyla mıç mıç olmayı kafa kaldırmıyor. Ve emin olun buna 30 undan sonra alışılmıyor. Ya Rabbii bayram yaklaşıyor gerçekten de

Eşin haklı hiç görmediği aile ortamına zorla sokuyorsunuz. Ayda yılda bir sefer beraber gidin.

şunu düşünün. Koca bir bayram geçiyor ve kapınızı çalan yok, gidecek kimseniz yok. O bayramın heyecanı tadı olur mu sizin için gerçekten?

Ben kıraathane çalıştırır gibi çay kahve yemek yapardım bayramda. Annemin yeğenleri babamın yeğenleri geldikce. 50 tane çayı tek defada dağıtacak kadar kalabalık olurdu evimiz. Her misafir gidip evde tek kaldıgımızda annem şöyle dua ederdi, Allahım kapımızı kapatıp bizi yalnız bırakma derdi.

Ben gurbette bu şekilde iki bayram geçirdim. Komşuma dahi gidemedim. Eşimde görevdeydi. Keşke memleketimde olsaydım da o kalabalıga hizmet edip o güzel muhabbetlere dahil olsaydım.

O kadar başka tellerden çalışıyoruz ki şöyle izah edeyim. Ramazan kurban bayramı, düğünler, törenler, kandiller, mevlidler, sünnet törenleri, bebek görmeleri.. beni bu günlerde uyutsunlar ertesi gün uyandırsınlar hayatımdan birgün gitti diye üzülmem. Bana o kadar angarya o kadar boş o kadar zahmetli o kadar meşakkatli gelen başka birşeyler yok. Elli tane çay dağıtmam gerekir hale gelse ev, yeminle kaçardım paltomu alıp. Gidince bana haber edersiniz der arkama bile bakmazdım.

Çünkü böyle büyüdük bayramdan bayrama akraba ziyareti gördük. Alıştık yalnızlığa. Size o nasıl tatlı geliyorsa bana da kendi dünyamda rahatsız edilmeden yaşamak huzurlu geliyor. Siz elli bardak çay koymaktaki gocunmuyorsunuz. Benim gücüm kendime kahve yapasıya kadar

Böyle yetiştirilmeseydim sizin gibi olmak isterdim. Ama sonradan özenmelerle olmuyor bu. Tercih hakkım yoktu ve böyle oldum ve İnanın Ramazan bayramı kurban bayramı denince teknoloji ilerlemiş olsa kendimi dondurtur dört gün sonra da çözdürürdüm

Davet edilen yere gelmiyorsa bile bile sizin gibi üzülürüm. Ama cok sosyal biri değil diyorsunuz o yüzden gelmez en yakın arkadaşımın kocası Ultra ultra Asosyal Birtane arkadaşı yok hiç kimseye gitmez kimseyle muhatap olmaz o yüzden üzülmeyin alisin buda eşinizin yetistirilis şekli aslında maalesef yipramsanizda değişen bişey olmaz siz kendiniz sürdürün akrabalık ilişkilerini buna da müdahale etmiyorsa çok isterdim akrabalık bağı kuvvetli olan bir aile de olmak Birtane düzgün akrabam yok görüştüğüm

Tamm da canım sen oyle yetısmıssın ınsan aılesınden ne gorurse onu yapar adam aılesınden gormemısse 30 yasından sonra alısamaz. Iste burda evlılıkte denklık onemlı. Herkes aılesıne uygun esle evlenmelı. Bende gıderım esımde gelır bız dengelıyoruz cunku aıle dusuncelerımız yakın. Sımdı erkek aılesınden ya da kadın gormemısse sende bılerek evlenıyorsun zorlamak evlılıge zarar verır.

Ayy o derece yani Allah iyiliğinizi versin gece gece güldürdünüz beni. Dondurulmak isteyecek kadar

Haklısınız. Alışmakla ilgilş belkide. Bir tane teyzemin gelini var aynı böyle sizin gibi yanına oturur çayını karıştırrım aramızda espiridir. Hiçç yormayız onu. Bazen derim sen yeterki gel ekmeği çiğner sana verrim sağolsun çok iyidir. Böyle düşündügü halde gelir her ortama girer. Sanki ölmüş gömülmeyi unutmuş

Ben bazen derim çingenemiyiz acaba ama yok baya baya normal bi aileyiz. İşten güçten insan ölmez. Yorulursun dinlenince geçer ama yalnızlık dinlenince geçmez.

Hele gurbette olunca daha da özlüyor insan.
Son memlekete gittiğimde pikniğe gittik. Yaşlılar oturdu bebelere baktı, orta yaşlılar yemek hazırladı biz gençler ve çocuklar top oynadık ip atladık vs.

Kimse yoruldum derdine düşmez herkes eğlenir çünkü. Ah ahhh

Ay bi de üşenmeyip özlüyor

Gelininiz kalp ben

Ya diyorum ya eşim benim tam tersim. Ben zorlamıyorum görerek öğrenip alışıyor. Herkes eşim kadar uyumlu değildir elbette. Ama değişmez diye de birşey söz konusu değildir .eşimin amcası hastalandı, ben ısrar ettim de eşim arayıp ilgilendi. Şimdi memelekete gidince yine ben ısrar edip geçmiş olsuna götürücem. Eşim diyor, ben bi yere boş gidilmemesi gerektigini bile senden öğrendim diyor. Öyle alışmamış. Kopuk büyümüşler. Ben bayramda kandilde vs akrabalarımı ararım. Bir günde bitmez benim görüşmem. Ama eşim kimseyi aramaz. Arasada muhabbet edemezler. Çünkü hiç birşey paylaşmamışlar.

Toplumsal değerlerimiz bunlar. Gençler çocuklar sanal alemden başını kaldırmıyor.küçücük çocuklar intihar derecesine geliyor kimse farketmiyor. Aile bağları öyle kopuk ki. Ve bunu modernleşmek gibi yansıtıyor insanlar. Ben buna üzülüyorum.

Ben teyzemin oğlunun kızıyla kendi kız kardeşim gibi ilgilendim. Aynı şekilde başka kuzenlerimde benim dertlerimle ilgilendi. Biz toplandıgımızda telefonları unuturuz.

Herkes böyle olamaz belki ama gelecek nesil için kopuk olmamak gerektiğini düşünüyorum

Benim annemler de akrabalarla gelip gitmeyi bağlı olmayı çok severler fakat ailemizin erkekleri bir yere gitmez sadece kadınlar toplaşır.Erkeklerin geneli böyledir ki eşiniz çok haklı siz haksızsınız.Sizin aileniz birbirine bağlı diye her oturmaya gelmek zorunda değil ha eşlerle gidilen bir davet olursa oraya gelmemesine bende bozulurdum.

Ay bi de üşenmeyip özlüyor

Gelininiz kalp ben
Benim bi halam var. Bi kere diyo ki. Çok özledim kızım diyor. Neyi özledin hala diyorum yedirip içirmeyi özledim diyor
Kadın bayılacak hadde gelir ama evine geleni doyurmadan burnundan getirene kdr yedirmeden bırakmaz. Öyle alışmış

İnsan kalabalıkta yoruldugunu anlamaz ki sulu kuleli gibi çalar oynarız, bazen kuran okuruz her telden insan mevcut

O gelinimiz tüm fotolarda ayagını uzatıp otururken çekilmiş

Eşin haklı bayram harici bu kadar sık görüşmek hoş değil. İyi olan akraba çok nadir olur dikkat edin

Benim için +18 bir ailesiniz anneannem de yedirmeyi içirmeyi sever. İstemiyorum anane valla çekindiğimden değil, istesem yerim diyorum. Olsun ye biraz daha diyor. ‘Ver ruhunu orda, bas git.’ İç sesim bunu haykırıyor kulaklarıma. O kadar gıcığım bu onu da ye bunu da ye ayaklarına.
Panik atağım geliyor ne değişiksiniz

Aslında zorlayarak değil. Mesela bizde misafire açmısın denmez. Sofra kurulur direk.
Halam bi yuvalama, dolma,içliköfte yapar bi kurabiyeler yapar offf. Yani gidince sen çabalarsın keşke sofra açsa diye

Şöyleki dolabında hep hazırlıgı vardır. Garibim gelin geldikten sonra eski özgürlüğünü yitirdi

Yeme içme boldur bizde toplanırken amacımız yemek olmuyor oysaki

Sizin gibi düşünenleri bizim oralara gelin almak lazım ya delirir ya delirir

Ay valla ben kesin delirirdim. Neyseki esim de bende ayniyiz kalabalikti misafirdi gelip gitmeydi hiç sevmeyiz. Esimin abisi ve eltim her ortamda düğünde mutlaka bulunur akraba akraba gezerler ama bizim sevmedigimizi herkes öğrendi şükür bizden beklentileri yok.

SEn git eşini her yere götürmek zorunda değilsin. Onu idare edecek olan da sensin. Sonuçta sen akrabalarını tanıyor ve seviyorsun onun ise sen dışında ortak bir noktası yok. Bir kere iki kere teklif et gelmiyorsa hoş gör. Git gide daha da soğutursun zorlarsan. Seni kısıtlamıyorsa bence çok da ısrarcı olma. Ben eşimin tarafını pek tanımıyorum tüm akrabaları memleketinde kültür farkı çok fazla. Memleketine gittiğimizde bir yere gidince zaman geçmek bilmiyor bi an önce kalksak diye eşimin gözüne bakıyorum. Ya da kayınvalide ile gidince aynı oluyor onların geçmişi geleceği aynı konuşacak konuları, paylaşımları bol ve keyif alıyorlar ben ise zoraki katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…