eşimle anlaşmazlık

Sizin nasıl bilemiyorum tabi ama benim bir düşüncem var bu konuda. Evde yapılacak her şeye ben karar veriyorum zaten eşimin de çok önemsediği bir şey değil evle ilgili olaylar o benim beğenmemi ister sadece. O yüzden eşim evle ilgili bir şey isterse ikiletmem yaparız hemen. Zaten 4 senede 4 şey istememiştir mesela ama istediği değişimleri hemen yaparız. Ben 500 tane şey isterken, en ufak detaya bile kendim karar verirken ona bunu yapmamak haksızlık gibi geliyor. En abuk subuk isteklerini bile yaparız. sürekli reddedilen insan bir süre sonra evden kopuyor, isteksiz oluyor bu kez de evle ilgilenmelerini bekliyoruz. Ki cam balkon orta yolu bulunur bir şey. Açılır kapanır yaparsınız olur biter. Bunu anlaşmazlık meselesi yapmayın bence
katılıyorum. Bizde durum tam tersi aslında. Eşim 500tane şey ister. Onda mutsuz ev sendromu var, hiçbir şeyi beğenmez; sürekli bir şeyleri değiştirmek ister. Her istediğine de ok dedim şimdiye kadar, kendim istemesem de. Ben şu ana kadar herhangi bir şey istedim mi inanın şu an hatırlamıyorum, ama istemediğim çok şeyi sırf eşim istiyor diye kabul ettim. Kabul etmedim mi zaten ben kabul edene kadar ısrar eder de eder, asla pes etmez; sonunda ben pes ederim...

açılabilir cam da olabilir diyor, gerçi bunlar daha maaliyetli ama ben yine de pek istemiyorum, hem temizliği sorun olur hem de eşim onları bana açtırmaz, yine kedi kaçar diye; yani yaptırırsak sürekli kapalı oturacağız yine de.
Kedilerin kaçma ihtimali var diyorsunuz, bu durumda ikinizi de mutlu edecek çözüm maliyetli olsa dahi cam kapama yaptırıp +cam kapamaya sineklik yaptırmak.
Sineklik yaptırırsanız istediğiniz zaman cam kapamayı açarsınız sineklik olduğu için kediler kaçmaz bol bol da hava girer içiniz açılır😌

katılıyorum. Bizde durum tam tersi aslında. Eşim 500tane şey ister. Onda mutsuz ev sendromu var, hiçbir şeyi beğenmez; sürekli bir şeyleri değiştirmek ister. Her istediğine de ok dedim şimdiye kadar, kendim istemesem de. Ben şu ana kadar herhangi bir şey istedim mi inanın şu an hatırlamıyorum, ama istemediğim çok şeyi sırf eşim istiyor diye kabul ettim. Kabul etmedim mi zaten ben kabul edene kadar ısrar eder de eder, asla pes etmez; sonunda ben pes ederim...
Sizde roller değişmiş biraz da sizde bıkkınlık olmuş. Normal o zaman anlaşmazlık olması. Bu düşüncelerinizi eşinizle paylaşıp orta yolu bulmaya çalışın. Belki bu durumun sizi nasıl etkilediğini, kendisinin dışarıdan nasıl göründüğünün farkında değildir.

Eşim genel olarak balkon sevmiyor, eski evimizin de balkonunu kapattırmıştı. Argümanı kışın da balkonda oturabilelim diye. Bu sefer ise kedilerimizi bahane ediyor. Beni ikna için zayıf tarafımdan yakalamaya çalışıyor. Buraya yeni taşındık ve güvenli olmadığı için kedilerimizin dışarıya çıkmasını istemiyoruz, kediler de meraktan sürekli dışarıya kaçmaya çalışıyorlar. Kedinin balkondan kaçması çok kolay. Kedi balkona çıkmasın diye sineklik yaptırdık ancak yazın balkonu çok kullanacağız ve girip çıkarken kediyi balkona kaçırabilme olasılığımız yüksek. Ben de diyorum ki biz dikkat ederiz, sinekliği kapalı tutarız. Misafir gelirse o zaman da kedileri üst kata çıkarırız orada takılırlar. Ama eşim ikna olmuyor.
Esinizizin argumanlari mantikliymis. Siz neden istemiyorsunuz peki?
Cam balkonlar acilabiliyor zaten. Esiniz kapali kullansin, siz acik.

Bizim site yönetimi de şu filmli siyah camlardan başka cama izin vermiyor, verse hemen kapatıcam. Kışın temizler kapatırım mis gibi. Yazın da açık kullanılır tamamen ne olcak sanki.

Esinizizin argumanlari mantikliymis. Siz neden istemiyorsunuz peki?
Cam balkonlar acilabiliyor zaten. Esiniz kapali kullansin, siz acik.
Bende biraz şey var, kapalı alanlardan hiç hoşlanmam. Açık hava severim; kışın bile açık havada olmayı severim. Bu nedenle balkon dediğin bana göre açık olmalı; evin içinde zaten kapalıyız. Eşim kapalı kullansın ben açık kullanırım diyorsunuz da zaten çoğunlukla eşimle birlikte kullanacağız balkonu kahvaltı edeceğiz orada, oturacağız vs, Camı bir aç bir kapa nereye kadar? hem zaten eşim kedi kaçar diye kapatmak istiyor. Ben de diyorum ki camlarla uğraşacağıma balkon kapısındaki sinekliğe dikkat ederiz olur biter, yani sinekliği sürekli kapalı tutarsak kedi biz dikkat etmeden balkona çıkıp kaçamaz zaten.

Fazla uzun yazmayacağım, özetle yeni taşındığımız ve kış yaz devamlı oturmayı planladığımız bir yazlık ilçedeki ve site içerisinde olan evimizin tek balkonunu eşim camla kapatmak istiyor. Israrla istiyor. Bense kesinlikle istemiyorum. Boğulacak gibi oluyorum. Tabi ki eşim buna karşı olduğumu biliyor ama sürekli gündeme getiriyor, usta çağırıp fiyat istiyor. Hayır dememe rağmen bu konuyu sürekli yeniden açıyor. Diyorum ki burası onun da evi onun da hakkı var ama ben gerçekten istemiyorum. Böyle bir durumda ne yapmak gerek?
Kavga etmeye değmez.Boşver yaptırsın sen istediğin zaman açar oturursun.

Her seferinde esinizin dedigini yapiyorsaniz bir kerede o fedakarlik etsin. Ayrica emekli mi evden mi calisiyor niye eve surekli mudahalede bulunuyor ki?

Back
X