- 26 Ağustos 2014
- 442
- 329
- 103
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
-
Türkiye’de birçok anne kocasından görmediği ilgi ve sevgiyi oğlundan görmeye çalışıyor. Kocasını bırakıp oğluna hizmet hürmet etmeye, derdini problemini hatta sağlık sorunlarını paylaşıp gelinine resmen kumalık etmeye başlıyor. İnsanın annesi ayrı bir yerdedir, karısı ayrı. Ama işte bazı anneler bu sınırı bilemiyor. Bunu televizyonda bir uzman psikologdan dinledim. Emin’im hepimizin çevresinde de böyle teyzeler vardır. O yüzden konu sahibini yerden yere vurmadan önce durumun böyle olabileceği ihtimalini bir düşünelim derim. Arayıp ne konuda anlayabilir Yani anlamadım çünkü...
Belli oluyor 22 yaşında oğlunuzun olduğu nedense gereksiz gocunmuşsunuz. Ben doktorun tespitine dayanarak yazdım. Bilimsel bir gerçek Yani. Siz normalseniz, yaranız yoksa alınmazsınız olur biter.Pardon da hanımefendi, bu konudaki sınır nedir? Adam annesiyle konuşuyormuş. Ne yapacak peki. Sınır nedir. konuşmayacak mı, ya da konuşmasını 5 dakika ile mi sınırlandıracak.
Adam annesiyle konuşmuş karısını boşlamış mı? Hayır. Eş kişisi kayınvalideyi kıskanmış. Olay bu. Vay efendim eşim annesiyle haftada şu kadar gün şu kadar dakika neden konuşuyor.
Annenin sınırı, evlendirdiği oğlunu ayda bir kere 5 dakika telefonla konuşmak mıdır? Hapishanedeki görüş günleri gibi mi olmalı. Evlat evlenince diğer kadının malı mı oluyor. Annelik bağını kim koparabilir. Evlendi diye elini eteğini evladından çekmesi mi lazım.
Anne oğlunu sever gelin kıskanır, anne oğluyla konuşur gelin kıskanır, anne merhaba der dert, nasılsın der dert, zırt desen olay zort desen olay.
Yapmayın yahu el vicdan.
Kadın annesiyle konuşsa eş kişisi laf etse burada adamı darmaduman ederiz. Ama konu erkek annesi ise, kumalığa kadar götürüyoruz olayı.
Benimde 22 yaşında oğlum var. Kocamın yerine koymadım koymam da. Amaaaa ister yarım saat konuşurum isten 1 saat. Kimseyi ilgilendirmez. Evladım istediği süre kadar konuşurum. Gelinim yok ama gelinim olacak kişi bunu dert edecekse çok da tırt derim olur biter.
Gelin hanım kıskanacak diye evladımla bağımı kesmem. Haaa evladım istemez o zaman eyvallah yolun açık olsun derim olur biter.
Ama sırf annesiyle konuşuyor diye kıskanmak üstelik uzmanlar tarafından (ki o uzmanların akıl sağlığından da şüphem var artık) erkek evladın koca kişisi yerine konulması olayını kabul etmek mümkün değil.
benim annem hayatta değil (ay her konuda sanki bu şekilde yorum yapıyorum gibi oldu) herneyse, evleneceğim kişinin annesiyle arasının iyi olmasını çok isterim. herkes huzurlu mutlu olsun.
Kayınvalidemden de annemlerden de farklı şehirde yaşıyoruz. Kv KB ile yaşıyor. Eşim annesini haftada üç kere filan arayıp genelde yarım saate yakın konuşuyor. Ben bu durumdan rahatsız oluyorum çünkü ailesiyle o kadar samimi olmak istemiyorum. Samimi olunca en ufak şeyde arayıp ağlıyor. Uygunsuz saatlerde arıyor. Lütfen kırıcı yorum yapmayın. Sizin eşleriniz de böyle mi ve sizce ne yapmalıyım. Annesi tabiki konuşacak ben konuşmasın demiyorum ama yarım saat çok fazla değil mi
Ay benim kıdem aynı vallaOna bakarsan benim esim her aksam annesine ugrayip oyle geliyor ben öleyim o zaman
Hangi doktor? Uzmanlığı nedir? Kaynak nerede, hangi indexte yayınlanmış? Magazin ekindeki isviçreli bilimadamları asparagasları gibi duruyorBelli oluyor 22 yaşında oğlunuzun olduğu nedense gereksiz gocunmuşsunuz. Ben doktorun tespitine dayanarak yazdım. Bilimsel bir gerçek Yani. Siz normalseniz, yaranız yoksa alınmazsınız olur biter.
Ay aynen. Üstelik sabah 6da gidip akşam en erken 10 da geliyor. Uyanıklarsa kesin ugramadan eve inmez. İstisna olarak erken eve 10 dklıgına yolu düşse 8 dakikası annesinin yanında . Keşke telefonla konuşsada uzak olsamOna bakarsan benim esim her aksam annesine ugrayip oyle geliyor ben öleyim o zaman
Kayınvalidemden de annemlerden de farklı şehirde yaşıyoruz. Kv KB ile yaşıyor. Eşim annesini haftada üç kere filan arayıp genelde yarım saate yakın konuşuyor. Ben bu durumdan rahatsız oluyorum çünkü ailesiyle o kadar samimi olmak istemiyorum. Samimi olunca en ufak şeyde arayıp ağlıyor. Uygunsuz saatlerde arıyor. Lütfen kırıcı yorum yapmayın. Sizin eşleriniz de böyle mi ve sizce ne yapmalıyım. Annesi tabiki konuşacak ben konuşmasın demiyorum ama yarım saat çok fazla değil mi
Ay aynen. Üstelik sabah 6da gidip akşam en erken 10 da geliyor. Uyanıklarsa kesin ugramadan eve inmez. İstisna olarak erken eve 10 dklıgına yolu düşse 8 dakikası annesinin yanında . Keşke telefonla konuşsada uzak olsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?