eşimle arabayı paylaşamıyoruz

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.465
20.676
598
evle okulum arası araçla 10-15 dk lık bir mesafe, oğlumun kreşi de eve arabayla 5 dk. ancak benim okul da, kreş de yürüyerek veya toplu taşımayla gidilebilecek bir konumda değil. eşimin iş yeri avrupa yakasında, biz anadolu yakasında oturuyoruz ancak araçla, eğer trafik yoksa 20-25 dk da gidiyor o da. iki aracımız vardı, yazın birini sattık. ev alma planımız vardı ancak bazı sebeplerden onu da erteledik. şimdi tek aracımızı paylaşamıyoruz resmen. benim özellikle çocuğu kreşten alıp bırakırken araca çok ihtiyacım var, taksi kullanmayı da denedim ancak taksi sıkıntısı yaşıyoruz resmen bulunduğumuz bölgede, özellikle de sabahları. eşimin servis kullanma imkanı var ama pandemi döneminde katiyen istemiyor, servis güzergahları çok değişti, servisin beni alacağı noktaya da taksiyle gitmem lazım diyor. ki bence bu en makul çözüm, çocukla sefil olacağımıza sen bir çözüm bul servisle idare et bir süre diyorum ama katiyen yanaşmıyor. sürekli arabayı kim alacak kavgası yapıyoruz. bazen o bazen ben taksiyle idare etmeye çalışıyoruz ama istisnasız taksi bulamama gibi bir olumsuzluk yaşıyoruz ikimiz de. geçenlerde eşim kendine iki günlük araba kiralamış ve 600 tl ye yakın para ödemiş. bana 2.arabayı sattırdın , tekrar araba alacağım kendime diyor. 2.el araba fiyatları çıldırmış durumda, kredi çekmesi lazım. zaten hali hazırda kredimiz var, istemiyorum. servis kullan diye diretiyorum. haksızlık mı ediyorum acaba? valla benim servis imkanım olsa seve seve atlarım , taksiyle hem sıkıntı yaşıyoryz hem bütçeye zarar.

Yani eşiniz bir yakadan bir yakaya geçiyor inanın zor. Çocuğu araç olmadan bırakamazsınız
önce çocuğu bıraksanız sizi bırakıp geçse eşiniz olmuyor mu diyecem bunun dönüşü de var tabi
Bence ikinci araba sizin için lüks değil bu durum da gereklilik olmuş.
İstanbul gibi bir yerde eviniz ve işiniz yakın çok iyi bir şey.
Bunu sağlayan fedakarlık yapanda eşiniz bu durumda araba onunda ihtiyacı

Krediniz varmış zaten şu zamanda bir kredi daha çekip geri ödemeyle bir dünya masraf altına girmeniz mantıklı değil. Dediğiniz gibi araba fiyatları çıldırmış.

Ben burada özveride bulunması gereken kişiyi eşiniz olarak görüyorum. Çocuk var diye o da. Eğer çocuğu okula o bıraksaydı tam tersi düşünürdüm açıkçası.

ay bilemedim
herkes 2. arabayı alın demiş
çok masraflı değil mi araba yaa
biz bir arabaya zor yetişiyoruz
bence eşiniz servisle gitsin, arada bir illaki yürüyebilir yahu, millet işe metrobüslerle minibüslerle gidiyor.
Sanki herkesin metrobüs ayağının dibinde mi?? Yooo??!!
millet bir ton da vesaite binmek için yardırıyor, bindiğinde de ayakta gidiyor üstelik.
Servisi olan insanın dertlenmesini inanın anlayamıyorum, kurusa bakmayın. Üstelik benzin bu kadar pahalı, trafik bu kadar yoğunken hali hazırda bir imkanı kullanmamak hem çevreye duyarsızlık hem keseye zarar.
Eşinizi haklı göremedim.

Arabayla o kadar uzun mesafe yapması zaten bütçeye zarar. Servis kullanmalı kesinlikle.

Benim kuzen İstanbul da trafik sıkıntısı çektiği için kendi dukkanin üst katından bir ev daha aldı ..öyle nalet trafikte araba kesinlikle ihtiyaç ...

Hemfikirim anne veya baba farketmez çocuk öncelik olmalı

Ay çok katıldım bu yoruma. Benzin, araç sigortası, mt vergisi hem de bir değil iki araba için. Taksi parasıyla eş bulamadım.

Ben de Anadolu yakasındaym eşim Avrupa yakasında çalışıyor. Servis yok. İki ya da üç vesait gidiyor işe ama arabayı bana bıraktı. Çocuklarla arabasız olmaz. Servis imkanı da varken eşiniz bencilce davranıyor. İncileri dökülmez servisle gitse yani benim eşimin dökülmedi henüz :) yani birde araba ile diğer yakaya geçmek işkence değil mi. Benim tüm tanıdıklarım isparka kadar araba ile gidip arabayı bırakıp metrobüs tercih ediyorlar o trafigi çekmektense.

Birde şöyle bir fikir vereyim size, azıcık yasa dışı olabilir ama bilmiyorum. Korsan taksiler var. Öyle sarı taksi değil, emekli amcalar kendi araçlarıyla belli bir ücret karşılığı nereye isterseniz götürüyorlar. Kahvede oturuyor arıyorsun getirip götürüyor. Bizde de tek araba var, zorda kalınca da bir Çetin abimiz var onu arıyoruz. Bu çetin abi görümcemi üç sene falan işe götürüp getirdi her gün. Aylık anlaşmıştı onlar. Böyle de bir çözüm bulabilirsiniz sanki.

Çocuk kimdeyse öncelik ondadır aksini kesinlikle kabul etmiyorum

İStanbul'da gayrettepede çalışıyorum. Öyle böyle trafik yok, servisle gidip geliyorum paşa paşa. Yani eşinize hiç hak veremedim ben, kadının eve önce gitmesi, daha az zahmet çekmesi bence daha önemli. Çocuğu da siz alıp bırakırken üstelik. 2 araba da aşırı masraflı. Bu kadar küçük aileler için 2 araba aşırı iyi maddi durumları yoksa gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…