• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle arabayı paylaşamıyoruz

Taksi bulamadigim icin cocugumu okula goturemedigim gün oldu. Istanbulda sabah saatinde ve is cikis okul cikis saatlerinde bu gercekten olan bir sorun.
Olabilir sorun şimdiye kadar çözülürdu.konu sahibi haksiz degil tabiki.esi inat ettigi icin oda çözüm bulmuyor sanki...yoksa simdiye takside ayarlanirdi diye düşünüyorum.

evle okulum arası araçla 10-15 dk lık bir mesafe, oğlumun kreşi de eve arabayla 5 dk. ancak benim okul da, kreş de yürüyerek veya toplu taşımayla gidilebilecek bir konumda değil. eşimin iş yeri avrupa yakasında, biz anadolu yakasında oturuyoruz ancak araçla, eğer trafik yoksa 20-25 dk da gidiyor o da. iki aracımız vardı, yazın birini sattık. ev alma planımız vardı ancak bazı sebeplerden onu da erteledik. şimdi tek aracımızı paylaşamıyoruz resmen. benim özellikle çocuğu kreşten alıp bırakırken araca çok ihtiyacım var, taksi kullanmayı da denedim ancak taksi sıkıntısı yaşıyoruz resmen bulunduğumuz bölgede, özellikle de sabahları. eşimin servis kullanma imkanı var ama pandemi döneminde katiyen istemiyor, servis güzergahları çok değişti, servisin beni alacağı noktaya da taksiyle gitmem lazım diyor. ki bence bu en makul çözüm, çocukla sefil olacağımıza sen bir çözüm bul servisle idare et bir süre diyorum ama katiyen yanaşmıyor. sürekli arabayı kim alacak kavgası yapıyoruz. bazen o bazen ben taksiyle idare etmeye çalışıyoruz ama istisnasız taksi bulamama gibi bir olumsuzluk yaşıyoruz ikimiz de. geçenlerde eşim kendine iki günlük araba kiralamış ve 600 tl ye yakın para ödemiş. bana 2.arabayı sattırdın , tekrar araba alacağım kendime diyor. 2.el araba fiyatları çıldırmış durumda, kredi çekmesi lazım. zaten hali hazırda kredimiz var, istemiyorum. servis kullan diye diretiyorum. haksızlık mı ediyorum acaba? valla benim servis imkanım olsa seve seve atlarım , taksiyle hem sıkıntı yaşıyoryz hem bütçeye zarar.
Kreşin servisi yok mu ya da eşiniz bırakamaz mı

Arka sokaktan geliyorlar genelde. Kendi komşularımdan biliyorum. Araba mesafesi yerden değil.

Bakın tane tane anlatarak tekrar söylüyorum araçla 5 dk dediğiniz mesafe en en en az 2 km. Normal bir insanın bile yanında çocuk olmadan yürümesi 20 dk.

Sonra bu hanım 20 dk yürüdü çocuğu kreşe bıraktı tamam. Kendisi işe gidecek. Toplu taşımaya ters yerdeymiş. Arabayla 15 dk mesafeyi yürümesi en en en az 1 saat o da maraton koştuysa hadi.

Sonra öğlen kendi okulundan çıkacak çocuğu alacak eve geri getirecek ve iş yerine geri dönecek.

Gerçekten yürüyerek mi gitsin araba onda kalmasın mı?

Peki neden? Kocasının totosu evden servise binene kadar taksi koltuğunda maazallah yamulur ya da yürürse ayakları aşınır diye mi?

Servis zaten İstanbul trafiğinde en konforlu araç. Süresi bazen uzun olsa bile en azından oturur uyur. Araç kullanırken emin olun daha çok yorulur insan.
Kızımın okulu da araçla 5 dakika,yürüyerek 20 -25 dakika sürüyor..biz servise verdik , bana spor evet ama çocuğa eziyet hergün o kadar yürütmek..bunun soğuğu,yapmuru var bir de..kızım 12 yaşında ve çantasını ben taşımama rağmen kıyamadık

Sen bunu nasıl yazarsin yürek mı yedin yiğidim :skandal: çocuklarımi yağmurlu havada bile yurutmem gerektigni yazanlar varkene :skandal:
bugün korkunç bir hava vardı.arabayla çocuğu okula götürdüm eve döndüm sonra öğlen tekrar gittim arabanın içinde yemek yedirdim okula gene bıraktım öğleden sonra da korkunç bir fırtına ve yağmur başladı gene arabayla okula erken gittim içinde 25 dakika bekledim çocuğu aldım markete uğradım eve döndüm.tek arabamız olsaydı o yağmuru yemiştik zatürre başlangıcıydık çocukla şimdi :KK45: bir de küçük bir ev gibi kadının güvenliğini bile sağlıyor dışarda.

Kızımın okulu da araçla 5 dakika,yürüyerek 20 -25 dakika sürüyor..biz servise verdik , bana spor evet ama çocuğa eziyet hergün o kadar yürütmek..bunun soğuğu,yapmuru var bir de..kızım 12 yaşında ve çantasını ben taşımama rağmen kıyamadık
Ya benim oğlum da 3 yaşına 3 ay varken başladı anaokuluna. Trafik yoksa evden araçla 10 dk oğlumun okulu oradan 5 dk da benim okulum. Eşim 40 km ilçeye her gün dolmuşla gitti geldi sonra arkadaş aracını dolmuş gibi kullandılar servis çok erken bırakıp alıyor çocuk perişan olmasın dedi ki ben şehir merkezindeyim çok zorlasam dolmuşla da giderdim.

çantalar 25 kilo oluyor nasıl taşısın taşıyalım?

Eşi bırakırsa çok erken oluyormuş hem kendisi hem çocuğu için.

Ki her sabah 7.10 da çocuğunu servise bindiren bir anne olarak diyebilirim ki 2.5 yaş çocuğu için servis en son seçenek olmalı.
Benim çocuğum olmadığı için bir anne gibi riskleri doğruyu yanlışı çok düşünemiyorum

Benim çocuğum olmadığı için bir anne gibi riskleri doğruyu yanlışı çok düşünemiyorum
dün ankarada tek başına okuldan dönen 12 yaşlarındaki çocuğu 10 köpek parçalamış .çocuk yoğun bakımda.bizim semtte köpek dolu saldırdıkları da oldu .hadi gönder yürüyerek okula için rahat ederek.

kız bu üye gerçekten anlamıyor okuduğunu
bence görmezden gellere bir yenisi eklenebilir :KK70:
lüks aracım yok 2012 bir aracım var ama dayanamayıp içinde şöyleee çocuğumla yayılırken bir resim atacağım ayoll.nedir bu araba düşmanlığı? :KK53: :KK45: ha bana at alırsa kendisi hayrına onla da resim paylaşırım.edit:cins at isterim ama :işsiz:

lüks aracım yok 2012 bir aracım var ama dayanamayıp içinde şöyleee çocuğumla yayılırken bir resim atacağım ayoll.nedir bu araba düşmanlığı? :KK53: :KK45: ha bana at alırsa kendisi hayrına onla da resim paylaşırım.edit:cins at isterim ama :işsiz:
Lüks aracı kim kaybetmiş ki biz bulacaz memur maaşıyla.

Ah ah kazada pert olmasaydı arabamız belki bişecuk ederduk. Şimdi bizde de 2009 var o bile 2 ay önceye göre yüzde 50 artmış.

Kreşin servisi yok mu ya da eşiniz bırakamaz mı
Servis yok. Olsa da çok küçük oglum zaten servis bir seçenek değil. Esim sabah birakayim diyor ancak onun sabah birakabilecegi saat çok erken. Çocuk gecenin kör karanliginda gidiyor zaten, 6 bucukta kaldirmak istemiyorum

Back
X