- Konu Sahibi encokkendimiseverim
-
Arkadaşlar ben ne yapacağımı bilemiyorum. Eşimle 2 gündür konuşmuyoruz. Son 1 haftadır gerginlik vardı aramızda. Cuma akşamı telefonda kavga ettik sayılır. Yani o söyledi ben cevap vermedim. (Bu arada iş sebebiyle ayrı yerlerde yaşıyoruz)
Ben de eşim de ayrı yerlerde olduğumuzdan zaten mutsuzuz. Eşim de 1 haftadır ağır bir grip geçiriyordu. Ben de iş dolayısıyla stresliyim. Bir de telefonda birbirimizi yanlış anlayınca aramız bozuldu. Gün içerisinde olan bir olayı anlatıyordum. İsmi geçen biri oldu ve eşim kıskandığını belirten bazı sözler söyledi. Buradan başlayan küçük bi tatsızlığımız oldu, telefonu kapattı. Sonra tekrar aradı özür diledi. Ben de konuyu uzattımSoğuk soğuk konuştum.
Eşim de HEP SEN DEĞİL Mİ, BEN BURADA EVİMDEN, EŞİMDEN UZAĞIM, HASTAYIM, NE HALDEYİM DÜŞÜNMÜYORSUN, ARAMA BENİ SAÇMA SAPAN MESAJLAR DA ATMA dedi.
Asıl mesele de bundan sonra başladı. gerçekten Bencillik yaptığımı, eşimi üzdüğümü düşünerek dün gece aradım. Özür dilediğimi, onu üzmek istemediğimi, kendisini çok sevdiğimi söyledim. Eşim de bana SİZ (annem babam ve beni kastediyor) AİLECE MEMNUNİYETSİZSİNİZ. SENİN İÇİN DE ONLAR İÇİN DE NE YAPSAM YARANAMIYORUM. HER YAPTIĞIMI ELEŞTİRİYORSUNUZ. MADEM HİÇ MEMNUN OLMAYACAKSIN BEN DE ARTIK ANLAYIŞLI EŞ OLMAYACAĞIM. ARKADAŞLARIMIN NEDEN KARILARINA DÜŞÜNCESİZ DAVRANDIKLARINI ANLADIM. SEN DE BENİ O HALE GETİRDİN İÇİMDEKİ İYİ NİYETİ ÖLDÜRDÜN. BEN DE O KOCALAR GİBİ OLACAĞIM SENİ DE GEREKMEDİĞİ SÜRECE ARAYIP SORMAYACAĞIM. SEN BUNU HAKEDİYORSUN ÇÜNKÜ ARTIK O ESKİ ÜSTÜNE TİTREYEN EŞİN YOK dedi.
Kalbim çok kırık, aramız düzelecek mi bilmiyorum. 7 senedir tanışıyoruz ilk defa ondan böyle laflar duydum. Tartışmalarımız olurdu ama böyle şeyler hiç söylenmemişti. Sizce nasıl davranmalıyım?
esin oldukca dolu.ayrica ailen niye durumun icerisinde.üstelik seni kiskanmis bu durumda sizin alttan almaniz sakinlestirmeniz lazim bence,ama siz kendiniz üste cikmaya calismissiniz.yanlis anladigi icin kizmis olabilirsiniz ,fakat kiskanmis sizi bu cok normal gülerek sakinlestirebilidiniz.üstelik kendi arayip özür dilemis,ve siz soguk davranmissiniz.durumunuzu bilemem ama evlilikte cok cok cok mecburi bir durum yoksa ayri kalinmasi iyi degildir.bence siz bir adim atmalisiniz.yaptigi olumlu seylerin begenilmesi ,bunlarin takdir edilmesi her insan icin güzel bir duygu.esiniz hep elestirildigini söylemis.bu onda güven kaybina neden olur ve kendini iyi hissettigi bir ortamda yani begenildigi bir ortamda zayif davranabilir.dikkat edin.esinizi hak ediyorsa övün sevin ama hep elestiri insani yorar.ve hatta biktirir
Çok fazla üzerine gitme bence çünkü bir anlık öfke ile söylenmiş bir sözdür,benmde eşim aynı sözleri söyler ama hiçbir zaman uygulayamaz:) akışına bırak biraz.eşin ve sen neden ayrı yerlerdesiniz yada ne kadar sürede bir araya geliyorsunz,en azıdnan bir araya geldiğinizde ortamın ılınması için çaba sarfedebilirsiniz bu söylediklerim uzakta yaşamak konusunda faydalı olurmu bilemiyorum.
ben eşimi sürekli eleştirdiğimi düşünmüyordum. Ama o öyle düşünüyormuş. Düne kadar ben de bilmiyordum.
Ben de aileyi karıştırmasına şaşırdım en çok. 1 defa daha yapmıştı bunu. SİZ diyor, yani kendi ile beni ayrı görüyor. Ben hiçbir zaman senin ailen, benim ailem tartışması yapmadım. Ondan da beklemezdim
sevmediğim bir huyum var biraz kendimi ön planda tutarım. ilk adımları ondan beklerim. ama dün arayıp içten şekilde özür diledim. hatalarımı düzeltirim yeter ki söyle dedim. Ama beni silmiş sanki. Beni istemiyor musun dedim. İstiyorum dedi. Bunu uzatmayalım. Böyle yaparsak mutlu mu olacağız, mutsuz olmam için mi kendini benden uzak tutacaksın dedim. Hak ettiğin için dedi.
bu kadar küçük bir olayın büyümesine, bu noktaya gelmesine şaşırıyorum.
o kendini yalniz hissederken ,sizi hala ailenizle bir bütün görüyor.yaninda olmadiginizi düsünüyor olabilir.ne bilim kendini asagiliyor olabilir.sosyal konum vs buna sebep olabilir.bende cok sivriyimdir ama hep düsünürüm buna hakkim yok diye ve esime ara sira övgüler yagdiririm.özgüven cok önemli bunu karsilikli saglar insan.bence 1-2 gün dinlenin.sonra mantikli ve sakin bir dille ,en azindan sinirleriniz yatismisken konusur cözersiniz.ilk cümlelerinizde,sevgili degil, evli oldugunuzu hatirlatarak olamali.bu konusmanin seklini boyutunu degistirir her zaman.
eşinin tepkisi fazla olmuş bence ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama anlattıklarına göre eşinin verdiği tepki abartılı sanki yıllardır dolmuş ve birden patlamış gibi konuşmuş.bence ikinizde sakinleşin ve tekrar konuşun.siniri yatışınca eşininde fikirleri değişecektir belli ki aradaki mesafe ayrı olmanızda ikinizi germiş biraz daha sakin olmalısınız
cnm valla adamlar böle sakın ustumuze duşen tavırda konuşunca bızde bıraz sımarıyoruz zmanla bazen sabırlarını tuketebılıyoruz
bak kendıde demış hepsı ust uste gelmış e adamda özurde dılemış ne adamlar var valla demek bı an patladı
zamanla normale döner cnm onada anlayış göster bıraz
tek hoş olmayan ailenı karıştırmş olması hıc sevmem kavga sırasındA eskılerın dökulmesını ortalıga
Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim elbette.
Bazen onu çok zorluyorum farkındayım.
Ama bu kadar uzatmasına ne gerek vardı.
ELEŞTİRİYORMUŞUM.
Tamam da yani hakaret mi ettim sanki.. Söylese dikkat ederim.
ay bende aynıyım cnm ya benımde eşim cok ıyıdır bende bazen zorluyorum
hatta evlılıgın ılk zmanlarında eleştrılerde yaprdım onu böle demeseydın keşke böyle yapmasaydın falan tarzı
sanırım herşey ıstedıgım gıbı olsun ısterdım oda durur durur sonunda eşin gıbı patlardı oda öle konuşunca ancak ozman anlardım hatamı
ay eşin evde olsa verılcek taktık cokta uzakta olunca telle nasıl olmalı acaba
biraz sessiz kalıp , sakinleşmesini beklesen.
sonra rapor alıp 2 günlük eşine süpriz yapsan ?
yüzyüze konuşsanız ?
telefonda hiçbirşey çözülmez
şunu anladım, eşim galiba benimle ilgili rahatsız olduğu şeyleri biriktirip sonra birden patlıyor.
Ben ise o dakika belli ederim, içime atmam söylerim. tavır koyarım, küserim ne bileyim bi şekilde söylerim ama o her şey yolundaymış gibi davranıyordu hep. ben de yanlış hareketlerim varsa dahi bunlardan habersiz devam ediyordum.
sizce onun aramasını mı bekleyeyim?
düşündüm bugün gideyim diye. ama çalıştığı yer şehirden uzak. ulaşım yok gibi bir şey. işten de izin alamaz.
evlilik yıldönümümüzde gittim de gece 10 lara kadar dışarılarda kaldım.
zaman geçtikçe umutsuzluğa kapılıyorum, birbirimize olan sevgimiz yara alacak diye...
di mi evde olsa taktik çok :) hatta tek taktikle de çözerim de. İşte şimdi uzakta, kendini dolduruşa getiriyor. Off iyice dallanıp budaklanacak bu konu. yarın işe gidicem. kahvaltıdan beri bişey yiyemedim. Moralim sıfır. En iyi arkadaşım o benim, dünya kapkaranlık oluyor böyle olunca...
evliliklerde uzaklık yıpratır. ayrı olmak için evlenmiyorsunuz çünkü.
ne yapıp ne edip yüzyüze görüşün. bence eşiniz özlemden dolayıda bu kadar hırçınlaşmış olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?