- 12 Aralık 2014
- 3.508
- 4.604
- 133
- Konu Sahibi biromurluk
-
Iyi akşamlar kızlar.
Eşimle her ay maaşimdan üç yüz lira ona vermeni istiyor ben ise vermek istemiyorum. Şimdi size içeriğini anlatayım. Eşim 2600 maaş ve iki tam 2 yarım olmak uzere 4 adet ikramiye alıyor. Ben özel sektörde 1500 liraya çalışıyorum 3. Maaşını henüz almadım yeni başladım ise. Zaten daha 5 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladım ise. Aylık bin lira kredimiz var.esimin maasindan kesiliyor yani onun maasindan 1600 lira para kalıyor . Evlendigimizden beri sadece bi kere ikramiye aldı. Benim maasimin 200 lirası yol ve yemeğe gidiyor.elimde kalan 1300 liranin ise 700 lirasını her ay biriktiyoruz.kaldı elimde 600.şimdiye kadar olan kısım başlangıç kismiydi asıl derdim şu ki : eşim evi geçindiremiyorum diye bu ay birikim yapmicaz 1000 liranin bana verceksin dedi . Ayrıca diğer aylarda benden 300 lira para istedi . Yani diğer tüm aylarda elimde sadece 300 lira para kalicak. Ben kabul etmedim ve vermeyeceğim dedim . O da vereceksin dedi. Ve bana çok kızdı ben erkeksem bu evi ben yönetcem dedi. Bu 300 lira ile ben hem makyaj hem kiyafet v.b tüm ihtiyaclarimi karşılamayı bekliyor.
Size bu durumda ben napayim? üniversite okurkende hiç rahat hayatimda 50 liralik kazak giymedim hala. uni bitince ise girip her istediğimi alırım dedim ama yine nasip olmayacak sanırım
Diğer yorumlarınızı da okudum eşinizin tavrı gerçekten çok çirkin ne demek anneme benzersin üst baş alamazsın demek hesap şifresini gizlemek falan?? Ne sanıyormuş kendini ya sizin sahibiniz mi? Evlilikte senin paran benim param olmaz ama erkek dediğin de eşini rahat ettirmeye çalışır sömürmeye değil.Aynen öyle en çok koyan bu zaten bana. iyi bi hayatım olsun ileride kocamın eline muhtaç olmayayım diye iki uni bitirdim gecesine gündüzleyle ders çalıştım tam okulu bitirdim ise girdim oh dedim istediklerimi rahatça alabilcem artık dedim. Hoppp koca sorunu elimdeki paraya göz dikti . Yorumlarinizdan sonra bende asla vermemeye karar verdim cok diretirse işten çıkarım bnde bilirim sabah mis gibi sıcacik yatağında yatmayi. Tsk ederim yorumunuz için
isten cikma vermiyorum sonu nereye giderse git deEvlenmeden rengini belli etmiyorlar ki nerden bileyim hayat flört döneminde toz pembe evlilik ise bambaskaymis aynı evin içine girmeden gerçekten insanlar birbirini taniyamiyor
Ben çalışıyo olsam aldığımı veririm kocama. Tek cepten para çıksın ve ne kadar gelir ne kadar gider belli olsun.
Iyi akşamlar kızlar.
Eşimle her ay maaşimdan üç yüz lira ona vermeni istiyor ben ise vermek istemiyorum. Şimdi size içeriğini anlatayım. Eşim 2600 maaş ve iki tam 2 yarım olmak uzere 4 adet ikramiye alıyor. Ben özel sektörde 1500 liraya çalışıyorum 3. Maaşını henüz almadım yeni başladım ise. Zaten daha 5 aylık evliyim. Evlendikten sonra başladım ise. Aylık bin lira kredimiz var.esimin maasindan kesiliyor yani onun maasindan 1600 lira para kalıyor . Evlendigimizden beri sadece bi kere ikramiye aldı. Benim maasimin 200 lirası yol ve yemeğe gidiyor.elimde kalan 1300 liranin ise 700 lirasını her ay biriktiyoruz.kaldı elimde 600.şimdiye kadar olan kısım başlangıç kismiydi asıl derdim şu ki : eşim evi geçindiremiyorum diye bu ay birikim yapmicaz 1000 liranin bana verceksin dedi . Ayrıca diğer aylarda benden 300 lira para istedi . Yani diğer tüm aylarda elimde sadece 300 lira para kalicak. Ben kabul etmedim ve vermeyeceğim dedim . O da vereceksin dedi. Ve bana çok kızdı ben erkeksem bu evi ben yönetcem dedi. Bu 300 lira ile ben hem makyaj hem kiyafet v.b tüm ihtiyaclarimi karşılamayı bekliyor.
Size bu durumda ben napayim? üniversite okurkende hiç rahat hayatimda 50 liralik kazak giymedim hala. uni bitince ise girip her istediğimi alırım dedim ama yine nasip olmayacak sanırım
Oncelikle bu güzel cevabiniz icin cok tsk ederim. Evimiz kira değil. Faturalarımiz elektrik 70 doğalgaz 170 geldi bu ay. Su ise 20 liralık iki ay rahat yeter yani toplmda 250 lira fatura. Bu hesaplara göre bizim çok rahat gecinmemmiz gerekiyor. ArtikKağıdı kalemi elime alıp geli gider hesabı yapıcam önerilerinizi de dikkate alicam mesajinizi kaydediyorum telefonuma :)Eviniz kira mı? Kira gideriniz var mı yani?
2600+1500 toplam 4100 eder. Kredi borcu çıksa 3100 kalır
Bu arada kredi borcu ev eşyası, evlilik için çekilen kredi mi? Kaç ayı kaldı?
3100 kalandan 800 mutfak çıksa, 500 faturalar çıksa 1800 kalır geriye. 300 sigara dediniz kaldı 1500. Yol parası yemek ikinize 400 desek kaldı 1100. Onu da 550-550 bölüşün bence.
2 tam 2 yarım ikramiyeyi de hiç ellemeden birikime atın. 2600*3=7800 eder.
Eşinizle oturun hesap yapın. Nereye ne gidiyor siz de bilin. Sizi cahil sanmasın. Sonuçta ev idaresi bilmek zorundasınız. Gerekirse market indirimlerini takip edeceksiniz, ona göre alışveriş yapacaksınız.
Oncelikle bu güzel cevabiniz icin cok tsk ederim. Evimiz kira değil. Faturalarımiz elektrik 70 doğalgaz 170 geldi bu ay. Su ise 20 liralık iki ay rahat yeter yani toplmda 250 lira fatura. Bu hesaplara göre bizim çok rahat gecinmemmiz gerekiyor. ArtikKağıdı kalemi elime alıp geli gider hesabı yapıcam önerilerinizi de dikkate alicam mesajinizi kaydediyorum telefonuma :)
Iyi akşamlar kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?