Eşimle aramızdaki maaş tartismasi

bizim evde senin benim ayrimi yok.ayriim yapilan evde berekette olmaz.sonucta eşinizde kredi öduyor ortak krediniz.her ay giysi makyaj malzemesi alinmaZ gecinemezsiniz öyle

Sakın ha 5 kuruş bile verip alıştırma dunyanın binbir hali var hatta onun haberi olmadan kenara para koy erkek milletine güvenilmez. En iyisi parayı bulunca yemek için yada yedirmek için yer arar

Böyle tipler mevcut maalesef bende devlette muhendisim daha evlenmeden benim maasimi hesaplayip bana yanasan insanlar gördüm. Bu yüzden ortak hesap iyi bi fikir fakat ikinizde arada kendini zi şımartip harcama yapabilirsiniz senin benim olmamalı

1600 lirayla ev masrafını goremıyorsa kendı harcayacagı 300-400 tlyı alıp kalan kısmı sıze teslım etsın bırde sız deneyın eve faturaya yetıyormu mebla.. yetmezse ustunude tamamlarsınız tabıkı.. :)
kım parayı ıyı yonetebılıyorsa kasa o olsun yanı :)

Ahahah erkeksem evi ben yoneticem nedir yahu. Eşiniz egolu bir insan sanırım. Evi o yonetecekse birakin tüm ihtiyaclari o alsin kendince yonetmis olur. Sizden para almak nedir? Tam tersi evin ihtiyaclarini mutfagini kadindan iyi kim bilecek? Alıp Ne yapacak o parayi, hiç. Verme canım sen. Kendiparanla yönet çok istiyorsan de

Diğer yorumlarınızı da okudum eşinizin tavrı gerçekten çok çirkin ne demek anneme benzersin üst baş alamazsın demek hesap şifresini gizlemek falan?? Ne sanıyormuş kendini ya sizin sahibiniz mi? Evlilikte senin paran benim param olmaz ama erkek dediğin de eşini rahat ettirmeye çalışır sömürmeye değil.

Bizim evliliğimizde de sorun oldu bu ben yöneteceğim tavrı ben de alttan almaya çalıştım ama baktım giden benden gidiyor hiç dinlemedim. Allah var eşimin gizlisi saklısı yoktur kendine doğru dürüst harcama yapmaz ama sırf ben hakim olacağım tavrı bile çok çirkindi ki sizin eşiniz sizden hesaplarını gizliyor bu çok net kul hakkıdır ve kesinlikle sesinizi yükseltin buna.

İkinizde bana tuhaf geldiniz. 10tl ye ihracat fazlasi giydiğimde oldu, 100tl ye gomlek aldigimda. Bi kadinin bi erkege gore ihtiyaclari daha fazla oluyor. Cebine kalacak parayada ortak karar verin. 300 az ama 400 kalabilir. Madem erkekmis evi o yonetecekmis aksamlarida gidip 2.bi is yapsin bi zahmet.

Benim bu konuda tek diyebilecegim sey evli bir ciftin ayrı gayrisi olmaź olamaz yani senin benim olmamalı o nedenle orta yolu bulun neyse konusulur çözülür ...

Bırak işi görsün gününü.

Hiç bir erkeğe yakıştıramıyorum, karısının maaşına göz dikmeyi.

Ben çalışıyo olsam aldığımı veririm kocama. Tek cepten para çıksın ve ne kadar gelir ne kadar gider belli olsun.

Eviniz kira mı? Kira gideriniz var mı yani?
2600+1500 toplam 4100 eder. Kredi borcu çıksa 3100 kalır

Bu arada kredi borcu ev eşyası, evlilik için çekilen kredi mi? Kaç ayı kaldı?

3100 kalandan 800 mutfak çıksa, 500 faturalar çıksa 1800 kalır geriye. 300 sigara dediniz kaldı 1500. Yol parası yemek ikinize 400 desek kaldı 1100. Onu da 550-550 bölüşün bence.

2 tam 2 yarım ikramiyeyi de hiç ellemeden birikime atın. 2600*3=7800 eder.

Eşinizle oturun hesap yapın. Nereye ne gidiyor siz de bilin. Sizi cahil sanmasın. Sonuçta ev idaresi bilmek zorundasınız. Gerekirse market indirimlerini takip edeceksiniz, ona göre alışveriş yapacaksınız.

Bende 1300 maasimin hepsini kocama veriyorum kredi oduyoruz karikoca olmak boyle bisey kredi ikinizin kredisi sanirim evlilikte boyle seylerin lafi olmamali yoksa yuvanin samimiyeti samimiyetsiz olur bilememdim

Oncelikle bu güzel cevabiniz icin cok tsk ederim. Evimiz kira değil. Faturalarımiz elektrik 70 doğalgaz 170 geldi bu ay. Su ise 20 liralık iki ay rahat yeter yani toplmda 250 lira fatura. Bu hesaplara göre bizim çok rahat gecinmemmiz gerekiyor. ArtikKağıdı kalemi elime alıp geli gider hesabı yapıcam önerilerinizi de dikkate alicam mesajinizi kaydediyorum telefonuma :)

Olayın sizin de kontrolünüzde olduğunu unutturmayın.
Faturaları doğalgaz yüksek gelir diye yüksek hesapladım. Telefonları da kattım. Tabi ki sizinki daha iyiymiş.
Sigara parasını ortak harcamalara katmayın, kendisi ödesin.

1-2 ay sikisiksaniz daha z birikim yapin madem oyle, esiniz peki kendi harcamalarina ne kadar harciyor. Bence kalem kalem sabit giderlerinizi yazin once. Kira , faturalar, mutfak masrafi gibi o zaman esinizin evi gecindirip gecindiremedigi ortaya cikar, ve gercekten o para genel masraflariniza yetmiyorsa ya birikim yapmayacaksiniz yada kisisel harcamalarinizi sifira indireceksiniz.

Yapilacak sey belli madem ikinizde eve para getiriyorsunuz oturun hesaplayin nereye gidiyor paralar.

Şu forumda okuduğum en çirkin şeylerden biri, "maaşını bana ver." kredi kartıyla yapın tüm harcamalarinizi, faturaları da.otomatik ödemeye alın paylaşarak. Kimse kimsenin eline para saymasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…