Eşimle aşamadığımız konu

Ben de bunu anlamıyorum.
Kadın çalışıyor. Erkek çalışıyor.
Yükleri eşit.
Ama kadın ek olarak ev işi yapıyor, evin saçma sapan ve zaman alıcı bir sürü işiyle uğraşıyor. Ve erkekler bunu kolay saniyor.

Evlilik resmen kadına zor. Kadına yük.
Resmen bir erkege bakiyorsun. Evde erkek besliyorsun.

Evlenmemek mi en doğrusu acaba.
Sevgili olarak kalmak... adam sana özenli kalır böylece.
Ama anne olmak ister insan.

Suyunu bile almayan böyle adamlarla evlenmeyin bence, daha da önemlisi böyle erkekler yetiştirmeyin lütfen, gelecek nesiller bari bişeye benzesin. "Karı gibi ütü yapmak" nasıl bir tabir? Siz nasıl adamlarla evleniyorsunuz farkında mısınız?
Çok doğru. Ayakta alkışladım.
Bu anne babadan nasıl bir oğul yetişir acaba?

Suyunu bile almayan böyle adamlarla evlenmeyin bence, daha da önemlisi böyle erkekler yetiştirmeyin lütfen, gelecek nesiller bari bişeye benzesin. "Karı gibi ütü yapmak" nasıl bir tabir? Siz nasıl adamlarla evleniyorsunuz farkında mısınız?

At kadar adam bir gömlek ütülemekten acizse yazık, kendi gömleğini ütülemeyi kendi işi olarak görmüyorsa başkalarına yıkma derdindeyse daha da yazık.

Alman adamlar çamaşırıydı bulaşığıydı yemeğiydi her şeyi mızlanmadan yapıyor. Sonra cherry neden yerli malı almak istemiyorsun diyorlar:KK48:

At kadar adam bir gömlek ütülemekten acizse yazık, kendi gömleğini ütülemeyi kendi işi olarak görmüyorsa başkalarına yıkma derdindeyse daha da yazık.

Alman adamlar çamaşırıydı bulaşığıydı yemeğiydi her şeyi mızlanmadan yapıyor. Sonra cherry neden yerli malı almak istemiyorsun diyorlar:KK48:
"Ben neden gömlek ütüleyim ki" diyene "çünkü senin gömleğin de ondan" demek lazım sanırım.

Bu evladi yetiştiren anne de "benim paşa oğlum" diye diye kendini bir halt zannettirerek büyütmüstür kesin.

"Ben bilmem neyim , karı ! gibi ütü mu yapacağım diyen biti varken hayatınızda sakın işten çıkmayın.

Madem çalışıyorsunuz vazgeçmeyin asla.

Bu arada yardımcı gelmesi güzel bir şey. Hem karşıda ki insana iş istihdam mi sağlanmış oluyor hem de sizin yükûnüz azalıyor.

Işte ben erkeğim , yaptığın işi gereksiz görüyorum diyen tipler bunlar.. Kabul etmek zorunda tabii.
Hayat müşterek . Çalışıyorsanız beraber ,ev de ortak olmalı . Madem yapmıyor o zaman yardimciyla destekleyecek. Bu lütuf değil.

Ne işimiz var yerli malıyla? Sanki çok matah bişey. :D Birçok konuda yabancı erkekler daha çok hoşuma gidiyor. Bir Türk'e dönüp bakmam için muhtemelen kör kütük aşık olmam lazım sanırım. Onun haricinde biraz zor.

amaaan boşver ne derse desin. izin almak zorunda değilsin. para senin paran. haftada 3 gün yardımcı al. gelen temizlik, yemek, ütü ne varsa evin işini yapar

Ben de bunu anlamıyorum.
Kadın çalışıyor. Erkek çalışıyor.
Yükleri eşit.
Ama kadın ek olarak ev işi yapıyor, evin saçma sapan ve zaman alıcı bir sürü işiyle uğraşıyor. Ve erkekler bunu kolay saniyor.

Evlilik resmen kadına zor. Kadına yük.
Resmen bir erkege bakiyorsun. Evde erkek besliyorsun.

Evlenmemek mi en doğrusu acaba.
Sevgili olarak kalmak... adam sana özenli kalır böylece.
Ama anne olmak ister insan.

herkes böyle değil ya, hemen umudu kesmeyin.

benim evliliğimde bu konular problem değil.

elbette işleri yarı yarıya bölüp yapmıyoruz, bazen bana bazen ona fazla yük biniyor.
bazen ikimiz de resti çekip bir dönem evi kendi haline bırakıyoruz, dışarıda yemek yiyoruz falan.

hayatta konuşup anlaştığın kişiyi bulunca çözülemeyecek problem yokmuş gibi geliyor bir süre sonra.

herkes böyle değil ya, hemen umudu kesmeyin.

benim evliliğimde bu konular problem değil.

elbette işleri yarı yarıya bölüp yapmıyoruz, bazen bana bazen ona fazla yük biniyor.
bazen ikimiz de resti çekip bir dönem evi kendi haline bırakıyoruz, dışarıda yemek yiyoruz falan.

hayatta konuşup anlaştığın kişiyi bulunca çözülemeyecek problem yokmuş gibi geliyor bir süre sonra.
Ben evliligimde işlerin fazlasını yapmaya razıyım. Çünkü elim yatkın. Ev arkadaslarima da fedakar bir insandim zaten.

Ama bir erkeğin de ben buna mecburmuşum gibi davranıp iş buyurmasina katlanamam. Takdir etmesini beklerim. Etmiyorsa yapmam.

Temizlikçiyi al ve bunu da bir gelenek haline getir.
Düzene oturt yani.
Çocuk olursa, sonrasında çok daha zor yetişmek.
Sırtındaki yüklerle bir oraya bir buraya koşturur, sonra yorulursun.
Kendine değer vermezsen kimse sana değer vermiyor.
Hem de bir kişiye para kazandırmış olursun fena mı??

Çocuk olsa anlarım. Bence yapabilmelisiniz ama imkanınız varsa alın tabi yardımcı neden olmasın ki?

Ben evliligimde işlerin fazlasını yapmaya razıyım. Çünkü elim yatkın. Ev arkadaslarima da fedakar bir insandim zaten.

Ama bir erkeğin de ben buna mecburmuşum gibi davranıp iş buyurmasina katlanamam. Takdir etmesini beklerim. Etmiyorsa yapmam.

konu sahibinin eşi fakir yetiştiği için yardımcı kültürüne biraz uzakmış.

biz de öyleydik, ilk evlendiğimiz yıl, boşu boşuna tüm haftasonlarımızı temizlik için ayırmak zorunda kalırdık, haftasonu planı yapsak, ev batardı iki hafta içinde.
eşim çok karşıydı yardımcıya, sonra yavaş yavaş ikna oldu, şimdi diyor ki, ya ne zamanımızı temizlikle harcıcaz :)

yeni taşındığımız yerde ben biraz kendimiz yapalım, hem düzgün birini bulmak kolay değil hemen diyorum, "valla ben yapmam, sen istiyorsan buyur" diyor :)

ama biz bu hale nasıl geldik biliyor musun? ben KKdaki arkadaşların çoğuna baktığımda kendimi tembel olarak etiketliyorum, hep de böyleydim, hatta evlenmeden önce ben yemek de yapamam derdim eşime, yapıyorum şimdi bir şeyler de, işte beklenti hep düşük olduğu için sorun olmadı.

çevremde gördüğüm ise, genelde kadınlar ilk yıllarda hevesle ev işlerine kendileri talip oluyorlar, hoşlarına gidiyor, zaman geçip işler ağırlaştıkça bir çocuk gelince, yetişemiyorlar haliyle, sonra da eş yardım etmiyor diye yakınıyorlar. iyi de adamı sen öyle alıştırdın diyorum, yani yaptın ettin, suyunu bile ayağına götürdün, e bu adam yapmaz tabi ev işi, sen olsan yapar mısın?

Amaaaaan her dediğine niye takılıyorsunuz ki? Alalım demiş işte. Onu bunu boşver, çağır kadını, yapılsın temizliğin. Kocanda ne derse desin. Boşver. :KK14:

Ya evlenmeden önce bu adamları çok iyi görüyosunuz ama hoşunuza gidiyo bekarken bu türk erkeği egoları tavırları evlenince batmaya başlıyor. Benim eşim her işime koşar. Hastayken naz yapmaz. Kendi işini kendi görür. Ütülerini zaten yılların verdiği alışkanlıkla yapıyo. Bi arkadaşım bana eşimi ezdiğimi o evliliğin mutlu sürmeyeceğini erkeğe biraz erkek gibi davranmak gerektiğini söyledi. Erkeği mutfağa sokmanın yanlış olduğunu. Gittiği geldiği yerler için en azından izin alıyomuş gibi yapmak gerektiğini. bu kızcağız daha nişanlı. Hiç sevmediğim bi laf ama evlenince konuşalım ne olur dedim. Siz de evlenmeden eşiniz böyle tipik türk erkeği karakteriydi ve hoşumuza gidiyo muydu merak ediyorum? Bunlar bir anda dönüşmüyor ya? Benim eşimin daha ağzından duymadım karı gibi lafını.

1.5 senelik evliyim Çocuğum yok eşim genelde çok iyi biri çok çalışkandır sosyal canayakın yediğime gezdiğimemaslamkarışmaz benim için çok fedakarlık yapan bi insan bi sorunumuz var aşamıyoruz bunu ben 1 aydır çalışıyorum ve becerikli biri değilim ev işlerine yetişemiyorum ve eşim inanılmaz Dağınık bi insan bu arada eşim benden daha yoğun ama bende yoğunum neyse eşime askım bi kaç ütü var yapar mısın baş edemiyorum dedim ben koskoca bilmem kimim(mesleğini söyledi) oturup karı gibi ütü mü yapıcam dedi çok kırıldım tabi ki sonra konuştum anlattım dedim ütülerimizi kuru temizleme ye verelim dedim bencede askım verelim dedi hem onlar daha guzel ütüler dedi tamm dedim bide15 te bir kadın alalım dedim be kadar fiyatı aylık 300 ediyo dedim sorun değil alalım dedi tamam dedim sonra Bayağı konuştuk eşim hem çalışan hem evine bakan kadınlar olduğunu söyledi tabi ki vardır ama ben çok yoruluyorum ve eşimin durumu çok iyi yani niye yorulayım ki kendi suyunu bile almaz yani kısaca bana fazladan ekstradan bişey yaptığını söyledi çok büyütürmüşüm ben herseyi istersen işten çık beceremiyosan dedi bi kadının evi önceliği eviymiş ve ben şok oldum bu arada eşim çok fakir bi ailede ve ortamda büyümüş küçümsemek için demiyorum olayı anlatmak için diyorum temizlikçi almak bi Lütuf mu yani ben hak etmiyor muyum bunu
Tabi ikinizde calisan insanlarsiniz sizi cok iyi anlıyorum yoruluyorsunuz ev isleri kolay degil maddi durumunuz cok iyi anladigim kadariyla iyi dusunmussunuz mesala utu temizlik sizlere yemek yapabilecek yardimci bayan alabilirsiniz böylece paraya ihtiyaci olan birinide ekonomiye kazandirmis olursunuz

Yok maaşımdan bahsetmez bile eve bi katkım yok biriktiriyorum sadece ben zaten çok az bi maaşım var
bu durumda en az 1.300 tl alıyorsunuz.300 temizlik,100 de atıyorum kuru temizleme verebilrsiniz..eve vermediğinize göre kendiniz için harcayın yani..
siz de hem kuruş vermeyeyim hem de istediğim olsun diyorsunuz..o da saçma bana göre..

Benim eşim de yardımcı olmazdı seneler önce, hatta burada konu da açmıştım,beni resmen robocop sanıyordu.
Sonra nasıl yaptım bilmiyorum,herşeye yardımcı olmaya başladı. Akşamları bile yemeği o hazırlıyor.
Yani umutsuzluğa kapılma,bunlar yontulabiliyor:KK53:

Hiç bişey demedim sonra kırıldığımı anlattım askım ben boleyim ev işinden nefret ederim dedi en iyisi kadın almak madem yapamıyorsan dedi ama ole bi dedi ki sanki bana çok ayrıcalık tanıyormuş gibi dedi
Kiz sen de diyemedin mi ben de kosssskoca falancanin karisiyim temizlik mi yapcam utu mu yapcam diye aaah ah:KK70:hic hazircevap degilmissin

Back
X