- 10 Haziran 2018
- 1.401
- 2.349
- 133
Siz yetişkin bir birey olarak eşimden ayri yatamam diyorsunuz ama 9 ay anne kokusu almış, annenin kalp atışını bilen, sıkışık karanlık bir yerden tamamen yabancı bir yere gelmiş bebeğin anneden ayrı beşiğinde uyumasıni beklemek fazla değil mi sizceBana göre sizinki de sorun zaten. Size iyi gelen, normal gelen bana gelmedi. Çocuk beşiğinde uyuyabilir ne diye yatağa alacaksın? Ben yatağın içinde eşime sarılıp uyumadan rahat edemem. Koluma yapıştığın için kaç kez geç kaldım işe der hatta bırakmak istemez. Benim için imkansız onla 6 ay yatak ayırmak. Kendi de ayıramaz. Her şey cinsellik değil de sırf sevişmeye bir araya gelmek de çirkin.
Konu sahibi keşke istemeden ve bu kadar erkenden bebek yapmasaydınız. Eşim eve gelip bana kahvaltı, yemek yapan biri olduğu halde, temizliğe yardım ettiği halde ben istemiyorum. Çünkü henüz bir bebeğe ayıracak zamanım yok. 3 ay çok erken olmuş. Çift olarak zaman geçirmek lazım. Şu anda da aileye açılmayın. Eve bir yardımcı alın ve terapiye gidin. O size yardım etmiyorsa siz yardım isteyin. Bir tarafını devirip sizden kölelik beklemesin. Çocuk çok küçük boşanmamak için çaba sarf edin. Baktınız adamda iş yok basın tekmeyi telefonuyla oynamaya devam etsin. Çalışan eden kadınsınız çekmeyin bu derdi. Değmez.
Erkeklerkn ki degil herkesin calisma olayindan bahsettim.calisan sabah uyanan biri gece uyandirilmasin.aksam cocuga baksin vs.ben erkekler cocuk bakmain demedim.ya da ev isi yapmasin....yapsin.ama gece uykusjnu alsin.Biri dışarda çalışıyor biri evde çalışıyor. Bu erkeklerin çalışma olayı neden bu kadar büyütülmüş anlamadım.. böyle annelerin yetiştirdiği erkek çocuklar gelecekte aynı problemlere yol açacaklar...
Ben çalışan bir kadınım normalde, kadın çalışınca da bir şey değişmiyor maalesef yine evde de çalışıyorsun.
ev yükğ iş yükü çocuk yükü... sonra yaşlandığımızda bize daha şimdi, sağlıklı dinamik halimizde bakamayan bu eşler mi bakacak, ya da yuvasını kurup huzur bulmaya çalışan evlatlarımız mı..
Benim eşim gebeliğimin ilk zamanlarında mutfağa giremediğim için sabah kalkıp polikliniğe de gideceğim için kahvaltımı bile hazırlamayıp annemde kalmamı önermişti belki onun için bu bana yardımcı olabilmek adına yapılmış bir şeydi ama düşününce ya annem olmasaydı.. işin hep kolayına kaçmak olduğunu düşünüyorum artık.
bizleri çok güzel kullanıyorlar... pollyanna olamayacağım
Malesef tanidigim yok.yardimciyi kendiniz icin alin.esinize destek olabilmek icin degil.bir gorev dagilimi yapin evde birllikte belirleyin.seni cok iyi anliyorum.bizim ulke olarak kulturumuz mu yoksa evrimden mi boyle bilmiyorum ama guclu olan kadin sevilmiyor.daha guclu olmak zorunda birakiliyor.belki de hata bu.bilemedim.Evet aşık değil. Bence de seven böyle yapmaz aynı noktaya geliyoruz. Evde yardımcı olunca ne olucak peki? Benim iş yüküm azalıcak.. sonra? Ben daha az gergin olacağım. Eşime daha çok destek olacağım. Daha çok hoşgöreceğim falan filan. Yine vermeye devam eden ben olacağım. Böyle bir kısır döngü. Nerede kırılır bilinmez
Bir söz var ya ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin diye. Olacak olan o.
Bu arada neyse üzmiyim demişsiniz merak etmeyin üzülmem, gözünün yaşını kendi silmiş bir kadınım evvelinden beri. Belki de ondan kaybediyorum, güçlü zannedip nasılsa dayanır diyordur belki de. Ay yapamam ay edemem diyen bir tip olsaydım daha kıymetli olurdum muhtemelen:)
durum tespitleri bir yana...
istanbulda bahçelievler yakınında iyi bir aile terapisti tavsiye edebilecek biri var mı?
Bu lohusa psikolojisi değil, eş olmanın gerektirdiklerini göstermeyen insanlara karşı hissedilenler. Benim bir sıkıntım var eş isek ortak olmalısın, benim yetişmekte zorlandığım sorumluluklarım var ya yardım etmelisin ya da bana güç vermelisin. Her akşam yüzünden düşen bin parçayla girdiğin kapıyı açan kadının da yüzünde güller açmasını bekleyemezsin, en azından bir süre sonra. Ben hep enerjisini yükseltmek için türlü munzurluklar yaparken artık kendimde güç bulamıyorum. Artık ben destek olunması gereken taraftayım. Ama yok işte. Anlatamıyorum . Şaka yapıyorum zannediyor gibi davranıyor iki gün düzel 3.gün aynı tas hamam..Kimsenin kariyeri 2-3 ay uykusuz kaldı diye baltalanmaz. Biz ne yapıyoruz o zaman? Nasıl dayanıyoruz? Eve gelip hem çocuk hem yemek hem ev işi...
Bana normal gelmiyoe ayrı yatmak daha doğrusu bunu alışkanlık haline getirmek.
Bilemiyorum bir tek bende mi oldu bu lohusa psikolojisi? Zaten insan kendini çirkin, bakımsız, dönüşmüş ve sıkışmış hissediyor. Bir de eşin terketmiş gibi davranıp rahatını düşünmesi hoş değil.
Siz yetişkin bir birey olarak eşimden ayri yatamam diyorsunuz ama 9 ay anne kokusu almış, annenin kalp atışını bilen, sıkışık karanlık bir yerden tamamen yabancı bir yere gelmiş bebeğin anneden ayrı beşiğinde uyumasıni beklemek fazla değil mi sizce
Öyle diyorsanız öyledirÖzellikle de yeni doğan asla anneyle uyumamalı zaten. Yanında yatırıp öldüren var. Boğuyorlar sağa sola dönerken. Anne yorgun oluyor bilmiyor. O bebeğin yeri beşik, yatağım değil. Anne baba yatağında uyuması 2 taraf için de psikolojik ve fiziksel olarak sakıncalı. Beşiği yatak odasına kurmak lazım sadece ilk başta. Vakti gelince odasını da ayırmak gerekli. Doğru olan bu.
Ben sizin de eşinize aşık olduğunuzu düşünmüyorum. Bir de bir soru sormuşsunuz ya; böyle olmaya mecbur mu bırakılıyorsunuz bilmiyorum ama bu durumdan mutlu değilsiniz. Bazı kadınlar vardır sever sorumluluk almayı. Siz onlardan değilsiniz ama. O yüzden zorlamayın kendinizi. Azıcık naza çekin kendinizi bakalım ne olacak ☺Bu lohusa psikolojisi değil, eş olmanın gerektirdiklerini göstermeyen insanlara karşı hissedilenler. Benim bir sıkıntım var eş isek ortak olmalısın, benim yetişmekte zorlandığım sorumluluklarım var ya yardım etmelisin ya da bana güç vermelisin. Her akşam yüzünden düşen bin parçayla girdiğin kapıyı açan kadının da yüzünde güller açmasını bekleyemezsin, en azından bir süre sonra. Ben hep enerjisini yükseltmek için türlü munzurluklar yaparken artık kendimde güç bulamıyorum. Artık ben destek olunması gereken taraftayım. Ama yok işte. Anlatamıyorum . Şaka yapıyorum zannediyor gibi davranıyor iki gün düzel 3.gün aynı tas hamam..
eğitim seviyesiyle alakası yok anlıyor musunuz.. bir adamın merhametiyle sevgisiyle alakalı. Aileden gördükleriyle alakalı.
Aşık olarak evlenmedim ama çok sevdim değer verdim fedakarlıklar yaptım her zaman saygı duydum...Ben sizin de eşinize aşık olduğunuzu düşünmüyorum. Bir de bir soru sormuşsunuz ya; böyle olmaya mecbur mu bırakılıyorsunuz bilmiyorum ama bu durumdan mutlu değilsiniz. Bazı kadınlar vardır sever sorumluluk almayı. Siz onlardan değilsiniz ama. O yüzden zorlamayın kendinizi. Azıcık naza çekin kendinizi bakalım ne olacak ☺
Öyle diyorsanız öyledir
Aşık olarak evlenmedim ama çok sevdim değer verdim fedakarlıklar yaptım her zaman saygı duydum...Ben sizin de eşinize aşık olduğunuzu düşünmüyorum. Bir de bir soru sormuşsunuz ya; böyle olmaya mecbur mu bırakılıyorsunuz bilmiyorum ama bu durumdan mutlu değilsiniz. Bazı kadınlar vardır sever sorumluluk almayı. Siz onlardan değilsiniz ama. O yüzden zorlamayın kendinizi. Azıcık naza çekin kendinizi bakalım ne olacak ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?