Buna siz karar vermelisiniz. Bazı kaynana ve kayınpeder ilk anlatışınızdan sonra, hadsizce diğerlerine, size, evinize karışma hakkını görür. Bazıları da geline oğlundan daha yakın, korumacı olurlar. Sizinki hangisi?Bir de bu durumu ailesiyle paylaşmalı mıyım? Eşimle mutlu olmayınca onları da ziyaret etmek çok muhabbete girmek istemiyorum. Canım istemiyor
Asla. Aileler işin içine girerse, çözülecek mesele çözülmez hale gelir. Başka bahane bulun gitmemek için.Bir de bu durumu ailesiyle paylaşmalı mıyım? Eşimle mutlu olmayınca onları da ziyaret etmek çok muhabbete girmek istemiyorum. Canım istemiyor
Doğumdan sonra öyle olmuyor maalesef hemen, senin de bakıma ihtiyacın oluyor bedenen çok büyük değişimler geçiriyorsun sağlıklı düşünemiyorsun hormon dengelerin şaşırıyor, en ufak şeyler bile batar hale geliyor, birisi bebeğe baksın da ben de biraz daha uyuyayım diyorsun. Lohusalık ayrı bir dünya. Şöyle yapabilirsin ama bebeği annenle aynı odada yatırıp emzirmesi için sana getirmesinş sağlayabilirsin. Lohusalıkta ne yaparsan yap bolca dinlen. Vücudunun ve ruhunun ihtiyacı olan neredeyse tek şey o. Ben herşeyi yaparım diye kendini parçalama. Sütün gelecek vs süt=dinlenmek.Eşim geçen benimle ufaktan bir pazarlık yapmaya başladı. Annen gelince (doğum için gelecek) siz bizim odada yatın bebekle, ben salonda yatarım kadın rahat etsin dedi. Hayır dedim. Çocuk senin sesine, horlamana vs alışacak. Sonra zorlanırız. Çünkü biliyorum, burada da çok okudum, çoğu erkek alıştı mi rahata, yatağa geri dönmüyor.
Terapi için randevu aldın mı birinden? Bence erteleme. Kabul etmişken git. Malum erkekler bu konuda da zorlar biraz. Terapiden sonuç alırsınız bence.
Telefon için de kurallar ve saatler belirlemek gerek aslında. Akşam şu şu saatler arası telefon yasak olsun mesela ikinize de. Film izleyin birlikte, sohbet edin. Bu telefon denen lanet cidden öldürüyor sohbeti.
Evlendiğimizde ilk aylar evliliğe alışamadım vs diyerek de salonda uyuyakalırdı, yatağa gelmezdi ben sonra yatıcam derdi, sonra bir bakardım ayrı ayrı yerlerde uyanmışız. Şimdi de dinlenemiyorum diyor gelmiyor ama bir de geriye kalan işgisizliği var defalarca konuşmama rağmen değişmiyor. En son 2 dir kavga ediyoeuz bir kaç gğn dğzeliyor sonra yine aynı. Benim zorumla yatağıma gelen bir eş istemiyorum. Evliliğimde hep itici güç ben oldum, bir yerlere gitmek konusunda gezmek konusunda şakalaşmak ilgi ve sevgi göstermek konusunda bile ben hep eşimin peşinde dolandım. Hep depresyonda hep yorgun. Cuma geceleri 00:00-01:00 halı saha maçına bile gidemiyorum artık diye geçen akşam hayıflanıyordu bir de . Sinirlerimi alt üst ediyor. Benim hayatım değişti, çocuk sorumluluğu başka bir şeymiş dedim, arkadaşlarıyla görğşemediğinden şikayet ediyor. Ben ne yapayım peki? Ben de çalışmaya başlayınca ne olacakBu konu da ayrılmak yada boşanmak çok gereksiz olmaz mı?
Yani Orta da biten giden bir evlilik yok.
Bir annenin sürekli bebeği emzirmeye getirmek için, kızının yatak odasına girip çıkması da hoş olmaz eşi yanında uyurken. Bebeğin annesiyle aynı odada olması lazım bana göreDoğumdan sonra öyle olmuyor maalesef hemen, senin de bakıma ihtiyacın oluyor bedenen çok büyük değişimler geçiriyorsun sağlıklı düşünemiyorsun hormon dengelerin şaşırıyor, en ufak şeyler bile batar hale geliyor, birisi bebeğe baksın da ben de biraz daha uyuyayım diyorsun. Lohusalık ayrı bir dünya. Şöyle yapabilirsin ama bebeği annenle aynı odada yatırıp emzirmesi için sana getirmesinş sağlayabilirsin. Lohusalıkta ne yaparsan yap bolca dinlen. Vücudunun ve ruhunun ihtiyacı olan neredeyse tek şey o. Ben herşeyi yaparım diye kendini parçalama. Sütün gelecek vs süt=dinlenmek.
Kendisi bunu ifade ediyor mu? Yani eğitimli insanlara yol göstermek çok saçma geliyor ama yorgunluğu ve depresyon içinde gitmesi gereken yer belli. Yorgunluğu da psikolojik olabilir. Gerçi gitmemek için de bahaneler uydurur kesin o şimdi.Hep depresyonda hep yorgun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?