Eşimle ayrılmak üzereyiz.. :( dua edin lütfen..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese merhaba bir gün buraya böyle birşey yazacağım hiç aklımın ucundan dahi geçmezdi.. işte insanoğlunun basına herşey gelebiliyormuş..
Hiç olmayacak bir şeymiş gibi yazmışsınız da eşiniz ve siz birbirinizin ailesiyle gorusmemek için söz vermissiniz çok sağlıklı gibi bahsediyorsunuz ilişkiniz. Ayrıca 2 aile ile de görüşmemek icin ne oldu? Hem kardeşiyle görüşüyor size neden karisiyor? Konu çok muallakta kalmis.

Biz daha önce aileler yüzünden bir ayrılık yaşadık 2 tarafın ailesi de bu durumda payı var sonra biz kendimiz barıştık kimseyle görüşmeyeceğiz dedik :KK43: konu bundan ibaret
Sizin aileniz ne yaptı da, onlarla görüşmemek pahasına evliliğe devam etmek istediniz?

Sanki herşey normal gibi yazmıssınız konuya da.

O dediginiz baska mesele. Burda ikisinin de karariyla gorusmeme durumu oldugu cok net anlasiliyor. Gorusturmuyor gibi durmuyor

Kendisi kardeşle gorusuyor, aileden haber aliyorken ortak alinmiş karara esit şekilde uymuyor zaten hiç gorusmeyen eksik hisseder elbette. Oturup ömür boyu gorusmeyecegiz diye karar almalari da saçma zaten akli basinda olgun hiç kimse omur boyu ailemle gorusmeyecegim diye söz vermez, veremez kimseye. Bana biri boyle bir soz verse ciddiye alamam. Arkadas, akraba degil bu aile neticede. Evliliklerini buna bagladilarsa bitirsinler mutsuz olacaklar belli ki.

Bir insanın ömür boyu ailesiyle görüşmeyecek şekilde yaşayacağını varsayıp,o şartla evliliğe devam edilmez. Bir yerde muhakkak bir patlak verir bu. Nitekim vermişte.
Dogrudur surdurmei zor bi beklenti. Ama kimse de asla ailenizle gosurmenize karışamaz diyemez. Adamin da tadi kacar yani. Gizlice aramk yerine , ben dayanamiyorum, seslerini duymak istiyorum diye konusmaliydi en azindan

Allah size akıl fikir versin diye dua edebilirim ancak. Ne demek ya ailelerle görüşmemek iyi misiniz siz? Böyle saçma bir karara olur verdikten sonra ailenizi aramanız sizi hatalı konukla sokmuş. En baştan ne münasebeti ailemle görüşmemek diyecektiniz. Hadi bakalım düşünün şimdi ne yapacaksınız? O kocanız uğruna görüşmediğiniz aileniz geri kabul edecek mi sizi? Büyük sözüme tövbe kız evladım var ama 8 aydır sesimi dahi duymadan yaşayan evladımı yok kabul ederim ailenizin yerinde olsam

Benim ailem eşimi istemedi eşimin ailesi beni istemedi ailem eşime karşı çok ağır laflar kullandı ve eşim hep sustu bişe demedi ama ayrılık durumuna gelince 2 ay ayrı kaldık aileler daha da ağır ithamlarda bulundu :( ailelerle sorun şu laz Kürt ayrımı...

Herkese merhaba bir gün buraya böyle birşey yazacağım hiç aklımın ucundan dahi geçmezdi.. işte insanoğlunun basına herşey gelebiliyormuş.. eşimle 2 gün önce bi sorun yaşadık sorunda şuydu ailelerimizle görüşmüyoruz biz 2 tarafta ama eşimin küçük kardeşi vs dükkana gelip giderken illaki ailesinden haber alıyor ama ben yaklaşık 8 aydır ailemin sesini dahi duymadım ve 2 gün önce aradım nasılsınız diye sordum görüştüm kapattım eşimde bunu gördü telefonumdan ve bana dediki artık sana karışmıyorum istediğin yere git gez yap et vs artık karım değilsin seninle bir işim yok ailenin yanına git dedi :KK43: dün gece evden çıktı ve gelmedi.. mesaj atmış seninle hiç bir bağım kalmadı sana karışmıyorum bana karışma diye sizden ricam bana dua eder misiniz.. yuvam düzelsin..
Ailenle görüştürmuyorsa boşa zaten ...

Biz daha önce aileler yüzünden bir ayrılık yaşadık 2 tarafın ailesi de bu durumda payı var sonra biz kendimiz barıştık kimseyle görüşmeyeceğiz dedik :KK43: konu bundan ibaret
Tamam da iki aile birden ne yaptı da ayrılık noktasına geldiniz?

Herkes niye kadini linc etti ki? Insanlarin cok kotu aileleri ve cok iyi kocalari olabilir. Kocasini ailesine tercih ediyor olabilir. Herkes ne kadar aileci, hemen topa tutmuslar. Belki ailesi gercekten cok buyuk bi kotuluk yapti

O zaman 8 ay sonra ailesini aramayacak. Madem aile kötülük yapmış silmiş ona göre davranacak. İki tarafında mı ailesi çok kötü? Kocayı aileye tercih ettiği için linç ediliyor zaten. Koca bulunur da aile bulunmaz. Koca bugün koysa kapıya ağlaya ağlaya yine ailesine gitmeyecek mi sanıyorsunuz?

Tersinden dusunelim. Esimin ailesi bana buyuk bir yanlis yapsa, ahlakima namusuma iftira atsa mesela. Sonra gorusmeme karari alsak ve eşimin kendisi arayip görüştüğünü farketsm ben de bu adamin yaptigini yaparim. Kardesi muhtemelen görüşülmeme konusunda payi olmayan biri, yasi kucuk vs olabilir
Yanlış size yapılmış olur, aile eşinizin ailesi olarak kalmaya devam eder kendi istediği sürece. Bunlar kişinin kendi alacağı kararlar. Ailen bana kötülük etti sen de görüşme diyemez kimse kimseye.

Benim ailem eşimi istemedi eşimin ailesi beni istemedi ailem eşime karşı çok ağır laflar kullandı ve eşim hep sustu bişe demedi ama ayrılık durumuna gelince 2 ay ayrı kaldık aileler daha da ağır ithamlarda bulundu :KK43: ailelerle sorun şu laz Kürt ayrımı...
Ya hu tamam ikinizin ailesi de sizi istememiş. Herkes kendi ailesi ile görüşebilirdi,birbirinizi zorlamazdınız. Aileleri silmek nedir? Benim için kabul edilir bir durum değil.
Eşiniz sizinkilerle görüşmeseydi, siz eşinizinkilerle görüşmeseydiniz. Eş için kendi ailesini silen yarın da başka bir durum için eşini siler.

Son düzenleme:
Tersinden dusunelim. Esimin ailesi bana buyuk bir yanlis yapsa, ahlakima namusuma iftira atsa mesela. Sonra gorusmeme karari alsak ve eşimin kendisi arayip görüştüğünü farketsm ben de bu adamin yaptigini yaparim. Kardesi muhtemelen görüşülmeme konusunda payi olmayan biri, yasi kucuk vs olabilir
Bu durumu eşimin bir arkadaşı yaşadı..Adamın ailesi gelinlerinin doğumu sırasında olmadık bir iftira attılar..adam eşinin yanına yetişip eşinden ve eşinin ailesinden özür diledi.Kadın ; " Senin ailendir görüşmene birşey diyemem ama benim için yok hükmündeler, görüşmemi isteyeceksen ,görüştürmeye çalışacaksan bu gün burada bitirelim " dedi..bayramda çocuklarını süsleyip kayınvalideme /kayınpederime bayramlaşmaya geldiler.. kadın asla eşinin ailesi ile görüşmedi ancak adam yine kendisi özelden görüşmeyi sürdürdü.

Aynen öyle tam olarak böyleler içimi okudunuz

Yanlış size yapılmış olur, aile eşinizin ailesi olarak kalmaya devam eder kendi istediği sürece. Bunlar kişinin kendi alacağı kararlar. Ailen bana kötülük etti sen de görüşme diyemez kimse kimseye.
Allah allah Esimin ailesi bana boylr bi kotuluk yapacak ve o da onlar benim ailem diye sahiplenip gorusmeye devm edecek??? Gerçekçi olun lütfen

Benim ailem eşimi istemedi eşimin ailesi beni istemedi ailem eşime karşı çok ağır laflar kullandı ve eşim hep sustu bişe demedi ama ayrılık durumuna gelince 2 ay ayrı kaldık aileler daha da ağır ithamlarda bulundu :KK43: ailelerle sorun şu laz Kürt ayrımı...
Bak güzel kardeşim hiç şaşmaz bu işler hep aynı sonla biter. Eşin eninde sonunda ailesiyle barışacak. Hiç zannetmiyorum ki seni güzel günler bekliyor olsun. Aklını başına al.

Benim ailem eşimi istemedi eşimin ailesi beni istemedi ailem eşime karşı çok ağır laflar kullandı ve eşim hep sustu bişe demedi ama ayrılık durumuna gelince 2 ay ayrı kaldık aileler daha da ağır ithamlarda bulundu :( ailelerle sorun şu laz Kürt ayrımı...

Bunun cozumu herkes ailesini silsin değil ki.
Herkes sadece kendi ailesini arasa sorsa olmuyor mu yani?
Cidden aile silmeye değecek bir şey goremiyorum.
Daha iş hakaretlere gelmeden bile cozulebilir bir meseleyi buyutmussunuz baya.

Görüşmeyeceğiz biraz uç ve saçma bir karar olmuş.
Bunun yerine mesafeli olup evliliğimiz hakkında kimseye söz hakkı vermeyeceğiz diye karar almanız makul olurdu.
O zaman böyle bir karar aldıysanız eşinizin kardeşinin de gelmemesi lazımdı..
Baştan kararınızı eşiniz bozmuş.
Ve sadece ailenizi özleyip aradınız diye sizin ile tüm bağlarını bir çırpıda koparacak olan adam zaten bunu istiyor ve bekliyor olmalı ki ilk açığınızda hemen bu şekilde davranmış.
Burada tavır yapması gereken biri varsa sizsiniz.
Dua etmek istiyorsanız ALLAH'ım sen bana huzuru bulacağım en mantıklı kararı almayı nasip et diye edin.
Niyetim kırmak/yargılamak değil ama konunun içindeyken insan doğru olanı göremiyor biz dışardan bakan bir göz olarak (anlattığınız kadarı ile) eşinizin size yaptığı psikolojik şiddeti görebiliyoruz.

Lütfen bu dediklerimizi iyi düşünün..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X