Eşimle barışacağım ama babamı ikna edemiyorum

Melinka

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
115
26
13
41
Bir önceki konumda yaşadıklarımı anlatmıştım. Eşim çok hatalı ancak ben seviyorum eşimi ve barışmak istiyorum. Babam başta olmak üzere yakınlarım barışmamı istemiyor eşimden dolayo geleceğimle ilgili çok büyük kaygıları var. Fakat hayat benim hayatım, bende her ne kadar eşimin adam olup olmadığını bilmediğim halde yaşayıp görmek istiyorum aksi takdirde ömür boyu belki pişman olacağım. Diğer türlü pişman olmakta var tabii ancak ben dediğim gibi eşimi seviyorum ve denemeye değer diye düşünüyorum.
Babam asla ikna olmayacak ve barışsam dahi eşimle görüşmek istemiyor. Ben bu durumda arada kalıyorum ve çok zorlanacağımıda biliyorım bu konuda. Belki eşimle iyi giderse zamanla o da yumuşar. Böyle bir durum yaşayan varmı?

Kendini sevmediğin, acımadığın belli
Bari babanın sana verdiği emekleri düşün
Babanı ikna etmeye çalışmaktan vazgeç

Büyükler çoğu zaman haklı neden kabul etmiyorsun? Senin görmediğini görüyorlar. Üstelik senin iyiliğini düşünüyorlar. Bu kadar mı sevmiyorsun babanı? Sana eziyet eden bir adamı babandan daha mı çok seviyorsun?

Aklını başına al demiştim önceki mesajımda. Tekrarlıyorum. Aklını başına topla!

Aile büyükleri karşı çıktığı halde evlenenleri görüyoruz, hüsran.
Size de karşılar, emin olun vardır bildikleri. Aşık olunca bizim gözümüz kör oluyor, ama dışarıdan bakanlar her şeyi görüyor. Ailenizi dinleyin, yine hüsran olursa yüzlerine bakamazsınız.

Bir dahaki problemde baba ocağına gelmeyecekseniz barışın.

canm eşinden bi kere pişman olup ailene dönmüşsün. ailende sağolsun sana kollarını açmışlar ki bu büyük nimet çogu aile kabul etmiyor geri ve bu yüzden çogu kadın koca eziyeti çekmeye devam ediyor. e geri barışacaktın da niye babanın evine döndün. neler yaşadın pek bilemem. ama aileler asla hatalı çıkmıyor. deneyecem görecem demişsin hadi kocan düzelmemişse. yine ailene mi dönecen. baban demicekmi sana gitme dedim gittin gördün diye. ben ikinci kez yapılan hatayı hata olarak görmüyorum malesef. yinede sen bilirsin evet hayat senin hayatın.

Esinizin kabullenilmeyecek hatalari var demekki ,
elbette yasayip goreceksiniz ama umutla gittiginiz esinizin yanindan daha fazla uzulerek donmenizden korktugu icin ikna edilemeyecek kadar karsi cikiliypr demekki.
zararin neresinden donulse kardir ,
illa ki gitmek istiyorsaniz
"zarara kendi rizasiyla gidene merhamet edilmez"aklinizda bulunsun

Yaşayıp adam olmadığını görüp ailenizin evine dönmeyi düşünmüyorsanız barışın.
Ama barıştıktan sonra bir daha ailenizin yanına dönmeyi hayal bile etmeyin.
Hayat senin hayatın sonuçta, ailenin de bir hayatı var ve onları bu şekilde mutsuz etmeye hakkın yok.

ne kadar sure sonra ayrildiniz, sebepler neydi? baban hangi huyundan oturu istemiyor? guvenmiyosun esine, belli oluyor burdan.. sence yurur mu? bence aileni karsina alma, mahcup olma ihtimalin de var cunku.. gonullerini kirmadan ikna yoluna gtmeye calis, cok istiyosan..
birlessen de hemen cocuk dusunme derim.. tabi Allah bilir, her seyin hayirlisi..

Yasamis denemis biri olarak soyluyorum sakin donme barisma..ne yasadigini bilemem ama bende baba evine gidip sonra barismis biriyim..degistimi hayir..ben degismeye basladim gormezden gelmeye alttan almaya..cunku aileme yine gitmeye yuzum yoku .ailem yalvardi uzulursun donme diye yok dedim seviyorum keskelerim olmasin..ama beni bin kere daha pisman etti..ne mi oldu yine baba evindeyim bosanacagim kararliyim..yine doneyim diye ikna etmeye calisiyor ama nafile..ayni hatayi yapmaya niyetim yok..büyükler gercekten goruyor hissediyor..yoksa hangi anne baba ister gelinlikle ciktigi yuvaya geri donsun kizlari diye..

işte bu yüzden her kavgada ayrılma modu yapmıcak kadınlar evde süründür kavganı et küs ama aileleri isin icine katma bide baban söylenen bi tipse yandın barıssanda söylenir barısmasanda

sen simdi onaylanmak istiyosun belki icten ice bunun icin yazıyosun ama babanın bi bildigi vardır bence madem bu buraya geldi babanı dinle derim ama icinde bitirmedigin icin hep diceksin keske sunuda yapsaydım bunuda yapsaydım da öyle ayrlsaydım o yüzden keske babanın evine gitmeden önce aklında kalan herseyi yapıp yasayıp fırsat sans verip aklında bitirdikten sonra baba evine gitseydin

peki baban neden istemiyor esini hangi huyuna gıcık

Neden aklinda takılı kalsın ki. Yani madem seviyorum diyorsun, şimdi babanın sözünü dinleyeyip barismasan ne fayda? Hep aklında kalır, bu sefer boş yere aileni suclarsin gibime geliyor.
Barış derim ben, babana da izah et durumu. Umarım düzelir ki eşinle ne problemin var hiçbir fikrim yok. Onu da belirteyim.

Etme... Eyleme... Gel baba sözü dinle. Evet o hayat senin ama senin bu hayata gelme sebebin annen ve baban. Ben hiiiiic babam istemedi ama ben dinlemedim diyip sonra da mutlu olan görmedim...

Bidaha kocan aynı saçmalıkları yaptığında kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışmak yerine ailenin evine dönüceksen onları dinlemen gerekiyor.Hem elinde yapacak hiç bişey yok hem kocan yine aynışeyleri yapsa döneceğin yer baba evi.Kusura bakmayın biraz acımasızca olucak ama bu tür kararları kendiniz vermek istiyorduysanız o zaman zamanında okuyup meslek ve iş güç sahibi olup eşinizle sorunlarınız olduğunuzda ayrıldığınız zaman ''dinlemediğiniz'' babanızın evine gitmektense kendinize bir ev tutar ve ailenizide mahfetmezdiniz.ÜStelik bir tek babanız değil akrabalrınızda istemiyor. Birini sevmek uğruna kendinizi düşürdüğünüz durumlar ve kendinize olan saygınızı yok saymanız bilmiyorum bu hallerin karşılığı yok.Yerinizde olsam önce kendimi sevmeyi öğrenirdim.

baban anlamıs demek ondan adam olmayacagını. benım hayatım dıyorsun ama, ileride bişi oldugunda ilk çalacagın kapı babanın kapısı olacak
baban da dogal olarak tekrar bu tarz seyler yaşama istiyor.

Yurumedigi zaman hayat benim hayatim deyip ayaklariniz uzerinde durabilecekseniz kendinize ailenizden bagimsiz hayat kurup ailenizin yanina siginmayacaksaniz barisabilirsiniz.
Cogu zaman hayat sirf bizim hayatimiz olmuyo bizim icin uzulen ailelerimiz var ve tecrubeleri itibariyla bizim goremedigimiz seyleri goruyorlar.
Vardir bir hikmeti herkes hayir diyorsa.
Bu arada kocanizin hatalari neler bilmiyorum ama cocuk degiliz ki ha deyince degiselim. Bi insanin degismesi zor. Bikac ay belki size degisik gosterir kendini ama sonra eski tas eski hamam gider bence.
Hakkinizda hayirlisi olsun

Çok bencilsiniz. Başınız sıkışınca babayı hayatınıza dahil ediyorsunuz işinize gelmeyince hayat sizin hayatınız oluyor. Aynı şeyleri yaşarsanız mutlaka size yine kucak açacaktır babanız. aileler evlatlar gibi nankör olamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…