Bahsettikleriniz kişilik özellikleri. Adamın kişiliğini sevip evlendiyseniz şimdi neden bunların değişmesini talep ediyorsunuz? Bunları hata olarakta nitelendiremezsiniz.
Eşinizin doğru söylediği bir şey var; birbirinize göre değilsiniz. Buna rağmen ite kaka “hayır boşanmayacağız, değişeceksin” demenin bi anlamı yok. Karakterlerinizi değiştiremezsiniz, hele aşık olmadan fedakarlık yapmak çok daha zor.
Bir de kızlar mesela ona diyorum ki bugün dedem aylardır hasta bi kere gidelim dedim işin çıktı ondan sonra yanına Asla gitmedin benim sadece annem babam ve kardeşlerimle görüşüyorsun akrabalarımla kaynaşmıyorsun gitmiyoruz. Bana dediği şey şu sen gündüz boşsun git ben sana gitme mi diyorum
Bence eleştirilerin ile eşini yormuşsun. 2 senelik vajinusmus süreci de onu eminim yormuştur.
Bence bu durumda sen haksızsın. Sen ilişkin için neler yaptın? Bence bunları bir düşün.
Boşan demek dışında böyle aklı başında mesajlar görmek çok güzel.
Sevgili konu sahibi senin evliliğin için boşanma bu aşamada ani verilen bir karar olur. Daha çok çaba göstermeli ve eşini eleştirmeyi bırakmalısın. Vajinusmus önemli bir problem. Büyük ihtimalle senin de kendi içinde çözemediğin kalıplaşmış tabuların vardır. Ben senin de çok kolay bir insan olduğunu düşünmedim yazdıklarından.
birincisi gezme işini cumartesi gününe ayırması normal. çalışan insan haftanın bir gününü kullanır keyif için. para biriktirmesi de iyi bir şey. cinselliğe gelince yorgunsa tabi istemez. ertesi güne atması falan belki kendini psikolojik olarak ayarlamak için olabilir. ama beddua ve küfür olayı gerçekten eşinizin yanlış itici. ve hemen olayı ayrılığa getirmekte güvensizlik yaratır. o yüzden çocuk falan yoksa yapmayın derim. çünkü daha evliliğiniz oturmamış
Bence sürekli eleştiren tarafta olmayın. Siz eleştirdikçe ben buyum demeyi huy edinir. Zaten beni begenmeyecek, asla olumlu bir yönümü gormeyecek der ve kendini salar. Biraz övgü ve olumlu yanları on plana çıkararak, olduğu gibi kabullenerek daha fazla yol kat edersiniz. Tabii bu evliliği sürdürmek istiyorsanız...
Saygınızı da tuketmemeye çalışın. Evlilikte bence en önemli şey seviyeli tartışmayı öğrenmektir. Ben 1 seneyi devirdikten sonra ailemin uyarılar ve örgütleriyle bu seviyeli tartışma denen şeyi öğrendim ve şimdi gerçekten mutluyum. Bir gerginlik olsa enkaz gibi kalmıyorum. Kolay toparlıyoruz. Bir de bu cinsellikle sık boğaz edilmesi kadın için de erkek için de iten bir durum. İlişkiyi oturana kadar kendi haline birakin bence. Kendinizi bir süre çekip istediklerinizi ve uyumunuzu düşünün . hala duyarsız ve saygısız bir tavır sergilerse de gençliğimizi heba etmeyin.
İkizler burcu ama burcuyla alakası bile Yok. Evet iki yıl çok zor gecti ama doktor bana ameliyat dedi sorunum biyolojikti onu bile sürekli erteledi bu adam ve geç kaldık her seye. Bugün bana çiçek yollamış ama İnan’ın nokta kadar mutluluk duymadım içimde cünkü ben mutlu değilim. Dün her şeyi basıma kaktı babanın evinde bu kadar gezdin mi sanki diye terapisti kabul ederse deneyeceğim etmezse tek bir yolum kalıyor ne yazık ki .... bu arada hepinize sonsuz teşekkür ederim mutluluğunuz daim olsun