- Konu Sahibi isimolmasa
-
en büyük hata eşininde senin sevdiğin şeyleri sevmesini beklemendir..
kimse kimseyle aynı olamaz.
eşime sinemaya gidelim derim off oturarak saatlerce film izleyemem,dvd si çıkınca alayım evde izleyelim der.en son beraber 7 yıl önce gitmiştik sinemaya
tiyatroya gidelim derim sigara içiliyormu orda der
yürüyüşe gidelim derim ben zaten yorgunum ben otururum ama sen yürüyebilirsin der.
alışverişe gidelim derim üfleye püfleye gelir.
maça gidelim derim ben futbol sevmem der.vs vs
ben pembe severim o kahverengi.
ben başka takımı tutarım o başka.
ben süslü severim o sade..
ben çok aktifimdir,eşim ise bi o kadar pasif..
daha niceleri var yazsam sayfalar almaz ama bunlar dertmi benim için deil.
biz 10 senedir seviyoruz birbirimizi.sinemaya gelmesin benimle dert deil,bırakırım çocuğumu arkadaşlarımla giderim.
maça gelmek istemesin,alırım evime dijitürkü kendim izlerim.
zevklerimiz uymuyor diye varsın almasın hediye,çok isterse götürsün beni kendim alayım.
ben ortak yönlerimizin olmamasını hayatım boyunca dert etmedim,etmemde,beni sevsin,kızını sevsin,babam gibi bir baba olsun bize,o yeter..
o konuda maşallahı var, arkadaşlarıyla akşam takılmaz..
evet aynen kadınlar daha canlı hayatta bence,
diyorum eşime, sevgiliyken gezer tozardık, heryere giderdik, cevap: ee şimdide evimizdeyiz işte, napalım cafeye mi gidelim akşamları diyor
Eşinle farklı olmak çok normal bir durum ve sanırım çoğumuzda öyleyiz. Bu durumda sinemaya gidelim mi veya yemeğe çıkalım mı şeklinde değil mesela akşam için sinemaya iki bilet alın siz yönlendirin.
bak en azından iyi yanı var hemde ne büyük iyi yan
en büyük hata eşininde senin sevdiğin şeyleri sevmesini beklemendir..
kimse kimseyle aynı olamaz.
eşime sinemaya gidelim derim off oturarak saatlerce film izleyemem,dvd si çıkınca alayım evde izleyelim der.en son beraber 7 yıl önce gitmiştik sinemaya
tiyatroya gidelim derim sigara içiliyormu orda der
yürüyüşe gidelim derim ben zaten yorgunum ben otururum ama sen yürüyebilirsin der.
alışverişe gidelim derim üfleye püfleye gelir.
maça gidelim derim ben futbol sevmem der.vs vs
ben pembe severim o kahverengi.
ben başka takımı tutarım o başka.
ben süslü severim o sade..
ben çok aktifimdir,eşim ise bi o kadar pasif..
daha niceleri var yazsam sayfalar almaz ama bunlar dertmi benim için deil.
biz 10 senedir seviyoruz birbirimizi.sinemaya gelmesin benimle dert deil,bırakırım çocuğumu arkadaşlarımla giderim.
maça gelmek istemesin,alırım evime dijitürkü kendim izlerim.
zevklerimiz uymuyor diye varsın almasın hediye,çok isterse götürsün beni kendim alayım.
ben ortak yönlerimizin olmamasını hayatım boyunca dert etmedim,etmemde,beni sevsin,kızını sevsin,babam gibi bir baba olsun bize,o yeter..
tebrik ederim, sorunumuz aynı, ama senin bakış açın olumlu.....
bende öyle onsuz maça giderim, o gelmiyor diye oturup durmam, ama ben onunla ev dışında yaparken mutlu olacağımız aktiviteler istiyorum, yani bazıları birlikte spora gider, kimileri müzik kursuna gider, ben ehliyet aldım onada ısrar ediyorum ama ben uğraşamam sınav vs diyor, yani kendim herşeyi tek yapacaksam, birlikte yaşamamızın anlamı ne diyorum bazen...
o konuda maşallahı var, arkadaşlarıyla akşam takılmaz..
evet aynen kadınlar daha canlı hayatta bence,
diyorum eşime, sevgiliyken gezer tozardık, heryere giderdik, cevap: ee şimdide evimizdeyiz işte, napalım cafeye mi gidelim akşamları diyor
ayy çok gülüyorum eşinin cvpları kes yanlız
bian aklıma çocuklar duymasındaki haluk geldi, meltemde ondan değişik birşeyler istiyordu. haluk da demişti ki, değişik ne yapacaz.
bungee jumping mi yapalım her akşambööööle tepetaklak, hayır bu da bi rutin be kardeşim, her akşam her akşam bungee jumping mi yapalır demişti. meltem de böyle olmuştu. tamam haluk tamam senden bişey istemiyorum demişti [/COLOR]
"Herşeyi tek yapacaksam, birlikte yaşamamızın anlamı ne" derken sanki koca kavramının içini tamamen sosyal aktivitelerde bulunabileceğim bir kanka olarak doldurmuşsunuz gibime geldi. Örneğin resim konusunda hiç ilgisi olmayan birini resim kursuna yazdırırsak o bundan keyif değil sıkıntı alır.
Arabanızın olmadığını düşünüyorum. Siz ehliyet almışsınız eşiniz almak istememiş bunlar çok normal. Belki hiç ihtiyaç duymayacak ehliyete o yüzden şimdiden para ve zaman ayırmak istemiyordur.
evlenmekte ki amaç ne? bence birlikte keyif alarak sürülecek bir ömür, isteklerim ona uymuyor, sevmiyor o tarz şeyler buna üzülüyorum, he Allah başka dert vermesin, sağlıktan ayırmasın, şiddet yok,eşim iyi, bunlara şükretmiyorum değil yanlış anlaşılmasın lütfen..
araba var, kayınpederimle ortak aldığımız, genelde onlar kullanıyor, eşime bende diretiyorum ki sende al, istediğimiz yere giderken şöför aramayalım her zaman kendimize, ama prosedürlerle uğraşamam diyor, kurs sınav sorular vs, bu sefer ne yaptım ben aldım,
ama hayat hep böyle gider mi? onun kendini aşmasını istiyorum, kendimce yanlış bişeyde istemiyorum...
Sorun nedir tam bilmiyorum ama anlattığınız kadarı ile sürekli bi değiştirme çabasındasınız
Bu adam şimdi mi böyle oldu ?
Yani önceden çok kendini geliştirmeye yönelik birşeyler yapar ve dilediğiniz gibi uzun uzun yorumlar mı yapardı ?
Öyleyken sonra değişti ise bişey diyemem de
Adamın karakteri böyle ise kabullenmen lazım, sonradan evlenince ben değiştiririm diye düşünmek sizde büyük hayal kırıklığı meydana getirmekten başka bi işe yaramaz..
tebrik ederim, sorunumuz aynı, ama senin bakış açın olumlu.....
bende öyle onsuz maça giderim, o gelmiyor diye oturup durmam, ama ben onunla ev dışında yaparken mutlu olacağımız aktiviteler istiyorum, yani bazıları birlikte spora gider, kimileri müzik kursuna gider, ben ehliyet aldım onada ısrar ediyorum ama ben uğraşamam sınav vs diyor, yani kendim herşeyi tek yapacaksam, birlikte yaşamamızın anlamı ne diyorum bazen...
olumlu düşünmesem eminimki evlilik çekilmez bir hal alırdı.ben genelde empati yaparak çözerim bi çok sorunumuzu..
bak mesela,
eşimle alışverişe gideriz,zaten çok gezip zor beğenen biriyim ee bide çocuk var yanımızda,eşim öfler püler strese sokar beni,bende derimki ben şu şu mağazaya bakıcam,kızım benimle gelsin hadi sende kendine git bi şeyler bak yada misal tekno.. git.koşa koşa gider kendisi de.alışveriş sonrası buluşur yemek yeriz..
eşim mangal delisidir.kar kış demez sürekli mangala gitmek ister.bende hiç ama hiç sevmem.bi hafta gidersem onunla diğer hafta arkadaşlarınla git derim.gideceğim zaman büyük piknik alanlarını tercih ederim.evde kendime bi şeyler hazırlarım eşimde mangalını yakar,bende bu bahaneyle kızımla güneşli havada bol bol oynarımeşimde mutlu olur bende hemde ortak şeyler yaparız.
dışarda yemek yiyeceğimiz zaman eşim ocakbaşı ister ben hamburgerci,pizzacıbu seferde içinde oyun parkı olan,menülerinde hem et,hem çocuk menüsü yapan yerlere gideriz.kızım parkta oynar,eşim adanasını,etini yer bende köfte yada hamburgerimi..yada avm ye gideriz.eşim ayrı yeden yemek alır,ben burger dan ortada bi yerde oturup beraber yeriz.
bu gibi örnekler çoğaltılabilir.önemli olan öfleyip püflemeden,kavga etmeden sorunları halletmektir.ikinizde bi şeylerden biraz taviz verince görüceksiniz ki ortak yapmaktan zevk aldığınız ne çok şey var
evlenmeden önce etkilemek adına daha dikkatli konuşurdu,
ben söylemeden sinemaya felan kendi teklif ederdi,
yani sonuçta her akşam aynı evde olmadığımız için buluşmak adına sosyal hayatta olurduk, ve bunu keyifle yapardık,
ama şimdi ona bunları söylediğimde, cevabı, şimdi evliyiz, aynı ortamdayız, eşimsin, sevgiliyken olduğu gibi peşinden mi koşayım diyor...
biraz düz mantık mı? ne bileyim değişik bişey işte...
Bu hemen hemen her ilişkide yaşanır
Şöyle ki önceden evde buluşma gibi bi imkan yoktur, madem birlikte vakit geçireceğiz şuraya gidelim buraya gidelim olur
Evlenince de tabi tamamen evde olmak doğru değil, arada çıkıp nefes alabilmeli insan.. İş stresini atabilmeli, rutinden kurtulmalı..
Ama sevgililik dönemi kadar da sık olmaz tabi ki
Hem ekonomik şartlar hemde iş yorgunluğu nedeniyle biraz yan gel yat osman moduna girmiş olabilir eşin
Konuşup belli bir düzen oturtabilirsiniz, hafta bir olabilir mesela..
Bunlar çözülecek şeyler çok şükür, Allah başka dert vermesin
mesela beğendiğim bi kitap oku desem, NE GEREK VAR
sinemaya gidelim, NE GEREK VAR
ben bilmem eşim bilire başvurayım, SAÇMALAMA
yani örnekler çoğaltılabilir, hayatta değişiklik istemeyen bi insan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?