eşimle çok farklıyız... anladıkça üzülüyorum,

Mev*can bayıldım yorumuna canım
bizde pek anlaşamayız eşimle yani aslında kırmaz beni gelir nereye çağırsam yada nereye istesem götürür ama pek coşkulu olmaz çabuk sıkılır anlarım ama uyum sağlamaya çabalaması hoşuma gider benim, dert etmem sevmezse yapmak zorunda değil elbette, seni istemediğin biryere götürebilirlermi, pasifler genelde erkekler zaten, alışverişi, sinemayı konseri tiyatroyu pek azı takip eder gerçekten, takma kafana derim, seni seviyorsa sende seviyorsan, huzurun varsa, mutluysan, yapışık ikiz gibi gezmeye gerek yok, allah huzurunu bozmasın kimsenin canlar; amin....

tebrik ederim, sorunumuz aynı, ama senin bakış açın olumlu.....
bende öyle onsuz maça giderim, o gelmiyor diye oturup durmam, ama ben onunla ev dışında yaparken mutlu olacağımız aktiviteler istiyorum, yani bazıları birlikte spora gider, kimileri müzik kursuna gider, ben ehliyet aldım onada ısrar ediyorum ama ben uğraşamam sınav vs diyor, yani kendim herşeyi tek yapacaksam, birlikte yaşamamızın anlamı ne diyorum bazen...

bak en azından iyi yanı var hemde ne büyük iyi yan

zaten öyle oluyor, o plan yapmaz, ben yapıyorum oda gelir ama sıkılır hemen..

ne kadar güzel bir açıklama özelliklede "ben ortak yönlerimizin olmamasını hayatım boyunca dert etmedim,etmemde,beni sevsin,kızını sevsin,babam gibi bir baba olsun bize,o yeter.." ....
bende hep aynı şey için dua etmişimdir...

"Herşeyi tek yapacaksam, birlikte yaşamamızın anlamı ne" derken sanki koca kavramının içini tamamen sosyal aktivitelerde bulunabileceğim bir kanka olarak doldurmuşsunuz gibime geldi. Örneğin resim konusunda hiç ilgisi olmayan birini resim kursuna yazdırırsak o bundan keyif değil sıkıntı alır.

Arabanızın olmadığını düşünüyorum. Siz ehliyet almışsınız eşiniz almak istememiş bunlar çok normal. Belki hiç ihtiyaç duymayacak ehliyete o yüzden şimdiden para ve zaman ayırmak istemiyordur.

ayy çok gülüyorum eşinin cvpları kes yanlız
bian aklıma çocuklar duymasındaki haluk geldi, meltemde ondan değişik birşeyler istiyordu. haluk da demişti ki, değişik ne yapacaz.
bungee jumping mi yapalım her akşam bööööle tepetaklak, hayır bu da bi rutin be kardeşim, her akşam her akşam bungee jumping mi yapalır demişti. meltem de böyle olmuştu. tamam haluk tamam senden bişey istemiyorum demişti

tam isabett..........
o diziyi izlerken hep gülme krizine girer, adam ya adam der haluk için kendinle örtüşüyor ya

evlenmekte ki amaç ne? bence birlikte keyif alarak sürülecek bir ömür, isteklerim ona uymuyor, sevmiyor o tarz şeyler buna üzülüyorum, he Allah başka dert vermesin, sağlıktan ayırmasın, şiddet yok,eşim iyi, bunlara şükretmiyorum değil yanlış anlaşılmasın lütfen..

araba var, kayınpederimle ortak aldığımız, genelde onlar kullanıyor, eşime bende diretiyorum ki sende al, istediğimiz yere giderken şöför aramayalım her zaman kendimize, ama prosedürlerle uğraşamam diyor, kurs sınav sorular vs, bu sefer ne yaptım ben aldım,
ama hayat hep böyle gider mi? onun kendini aşmasını istiyorum, kendimce yanlış bişeyde istemiyorum...

Sorun nedir tam bilmiyorum ama anlattığınız kadarı ile sürekli bi değiştirme çabasındasınız
Bu adam şimdi mi böyle oldu ?

Yani önceden çok kendini geliştirmeye yönelik birşeyler yapar ve dilediğiniz gibi uzun uzun yorumlar mı yapardı ?
Öyleyken sonra değişti ise bişey diyemem de

Adamın karakteri böyle ise kabullenmen lazım, sonradan evlenince ben değiştiririm diye düşünmek sizde büyük hayal kırıklığı meydana getirmekten başka bi işe yaramaz..

Sizi anlıyorum. umarım zaman içerisinde birlikte ortak bir yol bulursunuz.

Evlilikteki amaç elbette mutlu ve keyifli bir hayat geçirmektir ancak bu herkes için her zaman mümkün olamıyor ne yazıkki...
ancak anlamadığım şey şu; evliliğinizin başından beri sosyo kültürel olarak sizi tatmin eden bir tutum sergiliyordu da sonradan mı böyle oldu yoksa en başından beri böyleydi de siz mi yeni farkındalıklar yaşayarak bu durumdan rahatsız oldunuz. Eğer evlenmeden daha sosyaldik diyorsanız bu herkes için böyleydi çünkü her zaman dışarda buluşmak zorundaydınız ki bizde öyle yapardık.

evlenmeden önce etkilemek adına daha dikkatli konuşurdu,
ben söylemeden sinemaya felan kendi teklif ederdi,
yani sonuçta her akşam aynı evde olmadığımız için buluşmak adına sosyal hayatta olurduk, ve bunu keyifle yapardık,
ama şimdi ona bunları söylediğimde, cevabı, şimdi evliyiz, aynı ortamdayız, eşimsin, sevgiliyken olduğu gibi peşinden mi koşayım diyor...
biraz düz mantık mı? ne bileyim değişik bişey işte...

olumlu düşünmesem eminimki evlilik çekilmez bir hal alırdı.ben genelde empati yaparak çözerim bi çok sorunumuzu..

bak mesela,

eşimle alışverişe gideriz,zaten çok gezip zor beğenen biriyim ee bide çocuk var yanımızda,eşim öfler püler strese sokar beni,bende derimki ben şu şu mağazaya bakıcam,kızım benimle gelsin hadi sende kendine git bi şeyler bak yada misal tekno.. git.koşa koşa gider kendisi de.alışveriş sonrası buluşur yemek yeriz..

eşim mangal delisidir.kar kış demez sürekli mangala gitmek ister.bende hiç ama hiç sevmem.bi hafta gidersem onunla diğer hafta arkadaşlarınla git derim.gideceğim zaman büyük piknik alanlarını tercih ederim.evde kendime bi şeyler hazırlarım eşimde mangalını yakar,bende bu bahaneyle kızımla güneşli havada bol bol oynarımeşimde mutlu olur bende hemde ortak şeyler yaparız.

dışarda yemek yiyeceğimiz zaman eşim ocakbaşı ister ben hamburgerci,pizzacı bu seferde içinde oyun parkı olan,menülerinde hem et,hem çocuk menüsü yapan yerlere gideriz.kızım parkta oynar,eşim adanasını,etini yer bende köfte yada hamburgerimi..yada avm ye gideriz.eşim ayrı yeden yemek alır,ben burger dan ortada bi yerde oturup beraber yeriz.

bu gibi örnekler çoğaltılabilir.önemli olan öfleyip püflemeden,kavga etmeden sorunları halletmektir.ikinizde bi şeylerden biraz taviz verince görüceksiniz ki ortak yapmaktan zevk aldığınız ne çok şey var

süpersin,Allah bozmasın

Bu hemen hemen her ilişkide yaşanır
Şöyle ki önceden evde buluşma gibi bi imkan yoktur, madem birlikte vakit geçireceğiz şuraya gidelim buraya gidelim olur
Evlenince de tabi tamamen evde olmak doğru değil, arada çıkıp nefes alabilmeli insan.. İş stresini atabilmeli, rutinden kurtulmalı..
Ama sevgililik dönemi kadar da sık olmaz tabi ki
Hem ekonomik şartlar hemde iş yorgunluğu nedeniyle biraz yan gel yat osman moduna girmiş olabilir eşin

Konuşup belli bir düzen oturtabilirsiniz, hafta bir olabilir mesela..
Bunlar çözülecek şeyler çok şükür, Allah başka dert vermesin

amin,
çok sağol, dediğin gibi osman modunda şuan
bende, biraz onu anlamaya çalışmacağım, onun bazı şeyleri sevmemesi, benim sevmem kadar doğal sonuçta,

mesela beğendiğim bi kitap oku desem, NE GEREK VAR
sinemaya gidelim, NE GEREK VAR
ben bilmem eşim bilire başvurayım, SAÇMALAMA

yani örnekler çoğaltılabilir, hayatta değişiklik istemeyen bi insan...

gülesim geldi :):):) Benim de tam tersi canımm,,, inan o da bi tuhaf oluyor... Eşim acaip aktiftir, evde durunca batıyor bişeyler sanki Sevgiliyken de böyleydi, evlenince birz durulur dedim, yok :) ailesinden ayrı bi şehirde üni okumuş 5 yıl ve sürekli ortamları rahat eğlenceli özgür aktifmiş... alışmış hayat tarzı olmuşş... Ben de ona nazaran daha sakinimdir... Tamam desem haftanın her günü dışarıya çıkarız muhtemelen,, az biraz dingillemeye çalışıyorum... Ortası yok mu bu heriflerin
Bazen yoruluyorum onun tarzına enerjisne yetişicem diye... Birgün sinemaya gideriz, ertesi gün bowlinge gidelim der, sonraki gün cafeye, sonraki gün spora, maça, oyun oynamaya vs.. Geçen evde film izledik nasıl olduysa:),, geç saate kadar,,, saat gece 2 gibi, tam yatıcaz tuttu acıktım ben dedi:) hadi boğaz yapalım ortaköyde de kumpir yiyelim demez mi kurtlu musun sen ya dedimmmmm:):) Ayarlarıyla mı oynadılar kocacımın bilemedim ki :):):)

Benim eşimde işi gereği sürekli kitap okur gezmeyi dolaşmayı sevmeyen biriydi..bende tam tersiydim tabikisürekli yanında uzun uzun konuşurdum ama inan onun ağzından lafı cımbızla alırdım birde benimki çok kısık sesle konuşurdu..bazen derdim x bey bir sesli harf alabilirmiyim diyE ) nemi oldu moralim bozulsada hiç belli etmedim ben bildiğim gibi davranmaya devam ettim evliliğimiz yerine oturmaya başladıkça baktım o benden daha çok konuşur olmuş ..şimdi gayet iyiyiz birlikte zaman geçirmeyi çoook seviyoruz...yani sana tavsiyem sakın içine kapanıp ona uyma sen hep pozitif ol bak gör oda zamanla sana uyum sağlayacaktır

Son düzenleme:
Bu tarz farklıyız, anlaşamıyoruz heyecansızız diyerek üzülen kadınlarımızı gördükçe aklıma hep aynı şey geliyor...
Sizi üzmek istemiyorum... Ama insan beraber vakit geçirmekten keyif almadığı bir insanla evliyken o ilişkinin monotonluğunda kaybolmaz mı? Bu durum onu boğmaz mı? Bence beraber yapmaktan hoşlanacağınız aktivitelere yoğunlaşın. Tamam, iyi olmak düzgün olmak, ağırbaşlı olmak güzel meziyetler ama aile olgusunun ilişkilerdeki heyecanın sürmesi için bu dedikleriniz yetersiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…