Eşimle ev konusunda uzlaşamıyoruz

Faylinn

H 🪽 👼🏻
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2021
1.446
806
73
27
Merhaba. Şuan kirada oturuyoruz ve eşimin ailesine yakınız. İkimiz de çalışıyoruz. Ben aslında en başındam burda oturmak istemememe rağmen alttan aldım kendimi net bi şekilde ifade edemedim ve evi burda tuttuk işimi de buraya aldım. Ama kendi aileme çok uzak ailem çok zor geliyor. Eşimin ailesinin arabası var. Ev alma planımız var ve ben burdan almak istemediğimi, en azından anneme 1 vesait, biraz da güzel site tarzı bi yer istediğimi söyledim. Sürekli bunu tartışıyoruz çünkü eşim ailesine düşkün ve onlar da yakınlarında kalmamızı istiyor, benim ailemi düşünmüyorlar. Zaten buraya kiraya gelirken de manipüle edildim. Duygu sömürüsü de var biraz. Çalışıp yorulup eşime yardımcı olmama rağmen fikrimin önemsenmemesi kırıyor. Eşim bana soracağına babasına soruyor o ev alırken yardım edecek vs. diyor. Hem her türlü fedakarlığı yapayım çalışayım onlara gideyim onlarla vakit geçireyim hem de istedikleri yerde oturayım istiyorlar. Eşim nereyi söylesem beğenmiyor. Uzak vs diyor. Ben işimi seçerken ondan fikir aldım onun istediği yere geldim eşimdir dedim. Ama onun bana aynısını yapmayacağını duymak ağırıma gitti. İşimi başka bi yere alma fırsatım olunca tavrımı koymalı mıyım?

Aileye yakınlıktan ziyade güzel bir semt olması önemli. Oturduğunuz yer sizin istediğiniz gibiyse ve kayınpeder yardım edecekse mantıklı olan orda olmanızdır. Siz artık evlisiniz. Ailenizin gelip gitmesini düşünmemelisiniz ki bunu iki taraf için de söylüyorum. Kendi hayatınızı kendi doğrularınız etrafında kurmalısınız ailem de ailem çok saçma.

esinizin
Bir kısmını verecek nasip olursa ama gerek kalmayabilir de
hah işte maalesef bir kısmını verecek ise onun sözü geçiyor, bu sizde değil çoğu ailede böyle.

eşiniz maalesef sizinle eş olduğunun farkında değil bunu hissettirememissiniz , sizin onun emrinizde olan biri olduğunu düşünüyor bence.
en başından net bir tavırla ikinizin her fikrinin bu evlilikte eş oldugunu hissettirseydiniz böyle olmazdı
ekstra olarak babadan para alınacaksa onun fikride alınır dediğim gibi , maalesef maddiyat olarak birilerine bağlı olduğumuzda özgür olamiyoruz

Siz siz olun sakın bu fikrini kabullenmeyin ne olursa olsun karşı durun kendi istediğiniz ve uygun gördüğünüz yerden ev alın. Ev almak hayatta kaç kere olan birşey birkere alıp ömür boyu pişmanlık duymayn. Zaten onların arabaları da varmış onlar rahatlıkla gidip gelebilir. Bu zamana kadar ben seni kırmadım senin ailene yakn oturdk sende beni kırma orta yolu bulup uygun biryere taşınlm dye kabul ettirmeye çalışın aksi takdirde her aileinize gidiş gelişte yasadgnz sıkıntıdan dolayı sürekli içinize nefret soğukluk girecek evliliğinize çok yansr yıllarca kavga edeceğinize bikere edin tam edin istedgnizi yaptrn derim.

Ortak karar verip rasyonel bir yatirim yapmayacaksaniz kredi odemelerine katkida bulunmayacaginizi soyleyin.

%1000000000
Madem konu sahibesinin hiçbir söz hakkı yok o zaman para da koymasın. Hem para koyacak, hem de istemediği yerde oturacak yok daha neler

Merhaba. Şuan kirada oturuyoruz ve eşimin ailesine yakınız. İkimiz de çalışıyoruz. Ben aslında en başındam burda oturmak istemememe rağmen alttan aldım kendimi net bi şekilde ifade edemedim ve evi burda tuttuk işimi de buraya aldım. Ama kendi aileme çok uzak ailem çok zor geliyor. Eşimin ailesinin arabası var. Ev alma planımız var ve ben burdan almak istemediğimi, en azından anneme 1 vesait, biraz da güzel site tarzı bi yer istediğimi söyledim. Sürekli bunu tartışıyoruz çünkü eşim ailesine düşkün ve onlar da yakınlarında kalmamızı istiyor, benim ailemi düşünmüyorlar. Zaten buraya kiraya gelirken de manipüle edildim. Duygu sömürüsü de var biraz. Çalışıp yorulup eşime yardımcı olmama rağmen fikrimin önemsenmemesi kırıyor. Eşim bana soracağına babasına soruyor o ev alırken yardım edecek vs. diyor. Hem her türlü fedakarlığı yapayım çalışayım onlara gideyim onlarla vakit geçireyim hem de istedikleri yerde oturayım istiyorlar. Eşim nereyi söylesem beğenmiyor. Uzak vs diyor. Ben işimi seçerken ondan fikir aldım onun istediği yere geldim eşimdir dedim. Ama onun bana aynısını yapmayacağını duymak ağırıma gitti. İşimi başka bi yere alma fırsatım olunca tavrımı koymalı mıyım?
Ya kusura bakmayın ama anlamıyorum sizi gerçekten en başta bütün ipleri eline veriyorsunuz adına fedakarlık diyorsunuz. Eşiniz zaten ailesine yakın ev tutarak anacı olduğunu belli etmiş zaten dramatik bir şekilde ikna etmeye çalışmış. Bunları kabul etmek en başta çok yanlış. Kabul edince sorumluluğu da kabul etmiş oluyorsunuz zira sonuç sizin yaşadığınız gibi bitiyor. Sizi ciddiye almayan bir eş. Bu saatten sonra ne denir ki pılını pırtını topla git annene desek boşanmayla sonuçlanır. O yüzden tavır koysanız da anca ilişkinizi yıpratır. Net olun olabilecekseniz. Ben senin için bunca şeye tamam dedim şimdi benim istediğim olacak deyin.

ben anlamıyorum artık burdaki konuları, bir kadınla evlendiysen, aynı evde de yaşıyorsan nasıl isteklerini yok sayabilirsin, hele ki ev gibi bir konuda nasıl karşındakinin fikrini umursamazsın ... ne biçim insanllar var, hem ana kuzusu, hem saygısız hem hödük bir de kredi çekip konu sahbesinen mi ödetecek :ruh: tek kuruş vermezzdim ben olsam , madem hiçe sayılıyorum katkım da net şekilde hiç olurdu.

%1000000000
Madem konu sahibesinin hiçbir söz hakkı yok o zaman para da koymasın. Hem para koyacak, hem de istemediği yerde oturacak yok daha neler
Erkekler ve aileleri tam trajikomik ya. Eskiden kizlar evlenip baska yere gidecek diye uzulurler kina gecesi yaparlarmis ya, yakinda bizim erkeklerede kina gecesi yapmaya baslasalar sasirmayacagim. 30 kusur yasina gelmis adamlari salsinlar artik

Aileniz başka bir şehirde de yaşıyor olabilirdi. Senin ailene yakın benim aileme uzak tartışması çok ama çok saçma bence. Hatta mümkünse ikisinden de uzak olsun, kimse ha deyince gelemesin. Öncelikle güzel bir site olsun buna odaklanın derim.

Aileye yakınlıktan ziyade güzel bir semt olması önemli. Oturduğunuz yer sizin istediğiniz gibiyse ve kayınpeder yardım edecekse mantıklı olan orda olmanızdır. Siz artık evlisiniz. Ailenizin gelip gitmesini düşünmemelisiniz ki bunu iki taraf için de söylüyorum. Kendi hayatınızı kendi doğrularınız etrafında kurmalısınız ailem de ailem çok saçma.
Güzel bi semt değil zaten olsa kabul etmemin bi mantığı olurdu. Mesela benim ailemin oturduğı semt çok güzel ve merkezi . Ona rağmen ben orası diye tutturmuyorm , pahalı yerleri de istemiyorm iyi kazanmamıza rağmen mesela. orta yolu bulmak istiyorm. Ama o ailem de ailem diyor. Ailesini yalnız bırakacağını düşünüyor halbuki hepsi birbirine çok yakın tüm sülalesi aynı yerde.

esinizin

hah işte maalesef bir kısmını verecek ise onun sözü geçiyor, bu sizde değil çoğu ailede böyle.

eşiniz maalesef sizinle eş olduğunun farkında değil bunu hissettirememissiniz , sizin onun emrinizde olan biri olduğunu düşünüyor bence.
en başından net bir tavırla ikinizin her fikrinin bu evlilikte eş oldugunu hissettirseydiniz böyle olmazdı
ekstra olarak babadan para alınacaksa onun fikride alınır dediğim gibi , maalesef maddiyat olarak birilerine bağlı olduğumuzda özgür olamiyoruz
Evet zaten pişmanlığım o. Baştan tavrımı koymamak. İstediklerimi net bi şekilde ifade etmemiş olmak.

Back
X