Eşimle görümcelerim yüzünden kavga ediyoruz

Ay ben böyle şeyleri okuyunca parçalayasım geliyor bu görümceleri ki çok sakinimdir. Ne olur yani insan gibi geçinseler senle abilerinin karısısın sonuçta. Kıskanmakta neymiş tövbe ya
Canım sen onlara uyma bırak ne yaparlarsa yapsınlar gülümse bişey deme eşinde eninde sonunda görecektir bu böyle sonsuza kadar sürmez ki hem hamileymişsinde üzme kendini Allah analı babalı büyütsün takılma hiç

yazdığın her şeye tamam da şu cümleyi okuyunca şok oldum "esime cok yapisiyorlar sankii esim onlarin sevgilisiymis gibii nasil sarilirr nasil operr hele buyuk gorumcemm o coook fenaa evde kaldii ya benden enrdeyse 10 yas buyukk kime saldiricagini bilmiyorr." pardon ama sonuçta onlar eşinizin kızkardeşleri sarılırlar da öperler de. kime ne ? nasıl sarılırlar ne demek insan kardeşine sarılmıcakta kime sarılcak. kime saldıracağını bilmiyor yazmışsınız evde kaldı diye erkek kardeşine mi saldıracak yani bu hatun bu nasıl bir görüştür şok oldum :S sevgilisiymiş gibi davranıyor falan aman allahım ne fesat düşünceler bunlar

yok yok kime saldiricagini sasirdiii o anlamda degil, yanii kime nasil laf yetistiriceginii kime nasil laf sokusturucagini sasirdiii manasinda..

ayrica onlarin bi erkek kardesi daha var esimden 2 yas kucuk onlahic ilgilenmiyorlarr ama HICC..

neden acaba? benim inadima yaptiklarii icin tabikii

kusura bakma o zaman ben yanlış anlamışım cümleleri çünkü yanlış anlaşılabilecek bir şekilde yazmışsınız. o kelimeler yüzünden bi çok insan şok olabilir. ama inat yapıyorlar diyorsanız sizde onlara inat yapın. beraberken kocanızın dibinden ayrılmayın sarılın öpün paso fırsat bırakmayın nispet yapmalarına.

Aynı yerde mi oturuyorsunuz bilmem ama madem işiniz de var, görüşmeyi en aza indirin. Ne sizin, ne bizim insanları değiştirmeye gücümüz yeter. Fazla görüşmemeyi başarırsanız onlara karşı daha az bilenirsiniz. Eşinize de pek bahsetmemeye çalışın bu durumdan, evliliklerde senin ailen, benim ailem noktasına gelmemek en doğrusu. Sizi sinirlendiren konuları da fazla düşünmemeye çalışın, düşündükçe insana daha çok batmaya başlar. Bırakın ister kıskansınlar, ister evlensinler ya da bekar kalsınlar, siz kendi yuvanızla ilgilenin. Görümce sizden epeği büyük olduğu için evlenememesi de onu gergin yapmış olabilir, siz fazla muhattap olmayın ki onun gerginliğinden etkilenmeyesiniz. Laf sokmaya çalışırsa çalışsın, siz kendinize bu tavırlara karşı etkilenmemek yönünde telkin yapın, zamanla gerçekten de en az düzeyde etkilenirsiniz diye düşünüyorum. Siz karnınızdaki bebeğe konsantre olun, işinizi, eşiniz düşünün, bırakın onlar ne yaparsa yapsın. Siz eşinize karşı her zaman iyi ve sevecen olduğunuz müddetçe evliliğinizin ahenginin başkaları tarafından kolay kolay bozulamayacağını bilin.

boşver takma kafana canım sana açık bir şekilde saygısızlıkları yoksa hiç takma
onların yanında gül eşinle samimi ol mutlu olduğunu göster yeter.o da ister kardeşine sarılsın ister öpsün kardeşi sonuçta sen umursuyormuş gibi davranma
eşinlede bu sebepten bozuşma sen ne dersen de o seni anlamaz erkeklerin ailesi söz konusu olunca toz kondurmakta zorlanırlar
bu nedenle biraz umursamaz ol eşinle de kötü olma

cokkk tskk ederim yazdiklarinizz icin,, ama gercektenn ben oyle samimi olduklarina onlarii ilk tanidigimda cok hosuma gitmistii.. ama zamanla anladimkiii ablasinin gercekten sahte davrandiginii cunku diger erkek kardesini hiicc umursamiyorrr ic ilgilenmiyor, oyle biz ailecek cok duskunuz birbirimize der, ama diger erkek kardesini aileden hic saymiyor ozaman galiba cunku ona oyle davrandigini hic gormedim..benim esimde benle cikmaya basladiginda birden kiymetlendi onlarin gozlerinde ben ona sinir oluyorumm..

mesela birgun ben onlara gittim gorumcem hasta yatiyoduu iste oyle uzakgtan slmm fln dedik ondan sonra esim icerii girdi ben sok oldum, 2 defa hasta hasta kalktii esimi optuu sarildiiii birdaha geri yatti yani bana samimi gelmiyorr oynuyor hele bana karsi cok oynuyor esimin yaninda esimin gozune girsin diye ben bunu hissediyorum, haksizmiyim ama sinir olmakla, eger oyleyse lutfen soyleyin..

aynı sorunu bende yaşıuyorum canım. eşimin bi ablası var birde erkek kardeşi. görümcem evli olmasına rağmen senin dediklerinin hepsini yapıyor. zaten kendi kocasınıda koca yerine koymuyor.
Beni çekemediği öyle belli oluyorki. hep birlikte oturup sohbet ederken ona bakıyorum ve beni kötü bakışlarla resmen süzdüğünü görüyorum. Eşime aşırı bağlı. ama küçük kardeşine bukadar davranmıyor bukadar bağlı değil. ama bende okadar saf ve apatalımkı görümcem ne yapsa eşime söylüyordum. oda aynen senin dediğin gibi sana öyle geliyo, seni nekadar çok sevdiğini bilmiyormnusun adın dilinden düsmüyor şöyle iyi böyle iyi deyip duruyor snein iiçin diyordu. Çünkü görümcem ben kadar aptal degil!!!! benim onu şikayet edeceğimi tahmin ettiği için eşime beni övüyor. sonuındada öyle oldu zaten o senı seviyor ama sen kötü düşünüyorsun dedi eşim. bende uzun süredir ağzimi açmıyorum onun taktiğini uyguluyorum. eşimi araya katmadan halletmeye çalışıyorum. sende dikkat et tartışmalarınızı filan sakın yansıtma duymasınlar bilmesinler. arkadasların dediği gibi onların yanında eşinin yanından ayrılma nispet yapar gibi davran naz filan yap iste eşine.

SIKICI bir durum zor onlari hayatinda cikaramazsinda cünki esinin ailesi. Beni kiskaniyorlar diyorsun bencede eeee neden kafana takiyorsun bukadar??? onlarina anlamaya calis ki onlae senin mutlulugunu kiskaniyorlar onlarda mutlu olmak istiyorlar bunun bilincinde ol ve olaylara o gözle bak derim. Yazik onlara. Kisakanilmak güzel tadini cikar yapacagin sey umursamamak iyilikle karsilik vemek ki onlar gibi olursan devam ediceklerdir. Laf sokmalarina karsilik sen acik sözlü almaya calis bi acini yakaladin acik sözlülükle ve iyilikle haraket et. Mümkün oldunca görüsme....

evet haklisin yapmaya calisicam, insAllahh esimde zamanla onun nekadar yapmacik ve sahte oldugunu gorurrr, ama bende artik onlarin hakkainda hiccc birsey demiycemm ama yeri gelince bende senin gibii kendim halletmeye calisicam insAllah olur, halledicem de ii gecinicem anlamina gelmez, bende aynenn onun gibi yapicam esime birsey yansitmadan ona karsilik vericem..

ama bakin benim esim bana diyorki eger biri birsey diyorsa hemen sen lafini ver diyorr anem olsun ablam olsun diyor bakk, ama oyle ummadik anda laf sokuyorki ben birden donup kaliyorumm birsey geri diyemiyorum..

laf sokmak korkaklarin isidir biliyorsun gücsüzler yapar sende karsilik ver ama ayni tavirla degil soru sorarak cevap ver mesela: ismiyle hitap et ve Ne o bisey mi söylemek istiyorsun acik konus konus ablam de yabanci gegilsin gibi sorular yada ne o bisey mi oldu sana sende bi gariplik var uzun zamandir fark ediyorum gibi soru sor . Felsefe yap hayati güzelliklerinden hayata iyimser ve posotiv bakmaliyiz gibi dersler ver . Sonuc: fazla kafana takma onlarla eglen kendince dalga gec bazen saka lar yap ailndin mi gibi soru sor mesela eglenceli oluyor inan. Ben öyle yapiyorum

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Bence yarışta olan sizsiniz eşim var evim var işim var onların birşeyi yok demişsiniz "veee siz kazandınız, 1. oldunuz, tebrikler" diyesim geldi

ben evli degilim ama evlenmek üzereyim ve konuyu okuyunca cevap vermek istedim, bence siz ve görümceleriniz ile (siz diyede belirtiyorum) rekabet içine girmissiniz bırakın umursamayın o da onların erkek kardesi sonuçta ellerinden alamazsınz nasl davranrsa davransınlar siz esinizle mutlu olmaya çalısın onları takmayın bırakn sarılsn öpsün dibinden ayrılmasnlar onlar gidince esinize sikayet etmeyin hiç bir erkek pekde kabul edemez böyle biseyi (ki bazıları kız kardeslerinin nasl olduklarını bildikleri halde laf söyletmezler) bakın bir de hamileymissiniz tebrik ederim, olacak çocugunuz hakknda planlar yapın bi çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel seyi.. bu günlerin degeri bilin derim ben, Allah daha zor günler yasatmasın

görümceymiş eltiymiş bunlarla ancak sinir hastası olursunuz.bence içinizdeki bu öfkeyi biraz baskılamaya çalışın ve soktukları laflara hemen cevap veremiyosanız (bende öyleyimdir) yanlarında sakin kalın sinir olduğunuzu eşinize de onlarada belli etmemeye çalışın.siniriniz geçince çok güzel bi plan yapıp misillemeyle karşılık verin. karşılık veremezseniz daha çok sinir hastası olursunuz. kafaya takmayın demiycem çünkü o insanın elinde olan bişey değil.bari bu şekilde deşarj olunn.ama asla eşinize onar için olumsuz bişey demeyin kötü olan siz olacaksınız. allah sabır versinn..

Üzgünüm ama bende senin onları kıskandığını düşündüm, benim herşeyim var evim var işim var kocam var hamileyim...ama o daha okuyor 30 yaşında evde kaldı demişsin sen daha bir yarışta görünüyorsun. Küçük kardeşine yakın olmayabilir her kardeşin iletişimi farklıdır aynı olamaz ki. Belki de önyargılı olan sensin niye bu açıdan bakmıyorsun. Biz çıkmaya başlayınca kıymete geldi diyorsun peki öncesini nerden biliyorsun?? Belki öncede böyleydi ama o zaman sen yoktun. Eşine sürekli bunları yansıtmanda seni basitleştirecektir aklında olsun...
Anlaman için kendimden bir örnek vereyim benimde erkek kardeşim bana çok düşkündür, mesela henüz anne değilim ama anneler gününde hediye alır...şimdi benim eşim bunu kıskansın mı? Benim çok sevdiğim şeyleri bilir mesela onları alır bize gelirken, veya ben annemlerdeyken...napsın eşim çatlasın mı? İki adımlık yeri yürütmez arabayla alır bırakır...Veya kucaklaşırız kırk yıl görmemiş gibi... kucağına alır hoplatır falan o derece bir ilişkimiz var, bunu evet eşim kıskanıyor çünkü kardeşleriyle öyle bir ilişkisi yok, ama kardeşim eşim var diye yapmıyorki normaldede öyleyiz. Ve burda bir vurgu yapmam lazım bir kız kardeşimiz daha var ama erkek kardeşim ona öyle değildir, bana böyle davranır...bana çok düşkündür. Sizin durumda böyle olabilir belki.

Ben de aBimi öpmeden sarılmadan duramam.. Canımdır o Benim.. Ve gerçekten yengem eğer Ben aBimi çok seviyorum diye kendisini kıskandiğimi düşünürse sanırım ölmeyi tercih ederim !!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…