• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Hiç Konuşamıyorum.

Altınlarınızı alıp ailesine verirken siz de ağzınızı açıp öylece baktınız mı? Benim için bu o evliliğin başlamadan bitme sebebi. Mesele altın değil, eşinizin sizi adam yerine koymaması ve sonrasında da aynı muameleye maruz bırakacak olması. Ne umuyordunuz, tabii ki eltiye bilezik alırken de size sormayacaktı. KPSS kazanmanız da çok düşük bir ihtimal şu şartlarda.

Ben bu tarz durumlara şaşırmıyorum artık klasik eşinden sakınıp ailesine yediren erkek tipi. Çok var bunlardan. Biri de eşimdi. İlk evlendiğimizde 50 tl bizim için çok önemliyken kardeşine yedirirdi. Ben birşey isterdim gerek yok der yemek ısmarlardı. Ben söyleyince de kötü olur paragöz olurdum. Sonra işte kemiğimize kadar harcadım. Oraya mı alıyor “ canım ben dışarda etilerde kahvaltıya gitmek istiyorum” diyorum. Hayır dediğin de de” aa ama paramız var biliyorsun olmasada kartla alıyorsun kardeşine” diye yapıştırdım lafı. Bakım paramıda aldım evde ki airfraydan tutunda lüks görünen malzemelere kadar. Cevap veremez oldu çünkü haksız. Haksızlar. Bilezik takıyorsa sizde öylemi canım önce bana sonra kardeşine diceksiniz. 2 tane yapıcak. Sönmeyin sakın.

Aslında kabul etmedim . Gönlüm hiç razı olmadı ama ne yapae eder ikna ederim , kpss ile atanırsam ona da cazip gelir diye düşündüm.
İkna etmek mi? Bence problemin %70’i sizde. Kafanızda bitirip, ben çalışacağım demelisiniz. Ne diye ikna etmeye çalışıyorsunuz ki? Kusura bakmayın ama adam kazandığı paraya sizi ortak bile etmiyor.

Buradaki esas konu sizin altınınız yok diye kardeşe takılacak takıda. Bazı yerdeki adetlere göre kardeşe bilezik takılır. Aşağısı da kurtarmaz. Sizin yok diye elti adayında da olmasın demek bana kıskançlık gibi geldi. Dıdısının dıdısı değil, kardeşi bu.

Şimdi altını boşverin. Eşiniz düğünde para taksa veya evlenirken kardeşine maddi olarak destek çıksa bu kadar sorun yapar mısınız?
Benim altınım yok diye değil. Benim altınlarımı zamanında eşimin kardeşleri aldı. Babası onlara verdi ve o parayla iş kurdular. Şimdi evleniyor ve sanki borçluymuşum gibi bir de üstüne bilezik mi takacağım ? ( elti adayım canım ciğerim ama bu konunun kişiyle alakası yok) ben zaten zamanında üstüme düşenin kat be kat fazlasını yapmışım

Ben bu tarz durumlara şaşırmıyorum artık klasik eşinden sakınıp ailesine yediren erkek tipi. Çok var bunlardan. Biri de eşimdi. İlk evlendiğimizde 50 tl bizim için çok önemliyken kardeşine yedirirdi. Ben birşey isterdim gerek yok der yemek ısmarlardı. Ben söyleyince de kötü olur paragöz olurdum. Sonra işte kemiğimize kadar harcadım. Oraya mı alıyor “ canım ben dışarda etilerde kahvaltıya gitmek istiyorum” diyorum. Hayır dediğin de de” aa ama paramız var biliyorsun olmasada kartla alıyorsun kardeşine” diye yapıştırdım lafı. Bakım paramıda aldım evde ki airfraydan tutunda lüks görünen malzemelere kadar. Cevap veremez oldu çünkü haksız. Haksızlar. Bilezik takıyorsa sizde öylemi canım önce bana sonra kardeşine diceksiniz. 2 tane yapıcak. Sönmeyin sakın.
Sönmüyorum zaten ama eşim aşırı inatçıdır ve bu konuda asla haksız olduğunu kabul etmiyor. Ben de diretiyorum ama sonuç huzursuzluk

Senin altınlarını verdiği zaman nasıl kabul ettin ve hemen düşünün ertesi günü şuan ki hayat şartları malum durumumuza çok iyi deyil diyosun takacaksa çeyrek taksın ayrıca üniversite okumuşsun çalış sınavlara gir ne derse desin dinleme bak ben orta okul mezunuyum o zamanki kafama tüküreyim okumadım şuan çok pişmanım çocuklar küçük açık öğretime yazılamıyorum ilerde inş hem okuyup hem çalışmak istiyorum sende öyle yap oku iş gir bişey derse de önce sana verdiyi vaatleri hatırlat
İnşallah tek kaybım 6 sene olsun . Henüz daha uzaklaşmadım. Diplomam ve bir sürü sertifikam var. Napıp edip telafi edeceğim. Sizin de gönlünüze göre olur inşallah

Buradaki esas konu sizin altınınız yok diye kardeşe takılacak takıda. Bazı yerdeki adetlere göre kardeşe bilezik takılır. Aşağısı da kurtarmaz. Sizin yok diye elti adayında da olmasın demek bana kıskançlık gibi geldi. Dıdısının dıdısı değil, kardeşi bu.

Şimdi altını boşverin. Eşiniz düğünde para taksa veya evlenirken kardeşine maddi olarak destek çıksa bu kadar sorun yapar mısınız?
Ayrıca eşimin de abisi var. Ben evlenirken bana çeyrek altın taktı. Öyle ev hediyesi falan da görmedim. Gelenek değil bu. Tamamen ailesinin eşimi sömürme yöntemi. Ve eşimin hep mecburiyet algısı. Sanki kardeşini ben doğurdum.
Elbette ki bir takı takılacak ama ona bilezik takmak için ben aylarca maddi sıkıntı çekip kendi ihtiyaçlarımdan kısacağım. Neden böyle bir şeye razı geleyim ki ? Maddi imkanım neye yetiyorsa o olsun.

Çok üzücü kendine yaptıkların :olamaz:

Üniversitenin son sınıfında tanıştığın birinin lafıyla nasıl hareket edip işe girmedin, kpss’ye hazırlanmadın inanılır gibi değil :olamaz:

Küçük çocuğuna bakacak biri varsa özel sektörde de iş bakabilirsin. Hiç korktuğun gibi bir ortam değil. Bazen memurluk daha stresli oluyor, hiç dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Kpss’ye de vakit buldukça çalışırsın. Bir yerinden gir çalışma hayatına. Kendi kazandığın parayla dışarıda kahve de içersin, çocuğuna tatlış elbiseler de alırsın bunlar inanılmaz mutlu eder seni.

Eş seçimin baştan aşağı yanlış zaten. Hayatını kendi kendine çok zora sokmuşsun. Allah yardımcın olsun.

Evden çalışabileceğin işleri de araştırabilirsin bu arada. Belki bir şeyler üretip satarsın.

Madem okulu bırakacak kadar körleştin keşke vaat edilen arabayı alsaydın önce. Direkt gittin nikahlandın heralde.
Okuyan bekarlar umarım ders çıkarır bu konudan.

Benim altınım yok diye değil. Benim altınlarımı zamanında eşimin kardeşleri aldı. Babası onlara verdi ve o parayla iş kurdular. Şimdi evleniyor ve sanki borçluymuşum gibi bir de üstüne bilezik mi takacağım ? ( elti adayım canım ciğerim ama bu konunun kişiyle alakası yok) ben zaten zamanında üstüme düşenin kat be kat fazlasını yapmışım
Sizin düğün paranızın harcandığı yerleri artık daha düşünmeyin. Eşiniz ailesinden aldığı borcu kapamış bir nevi. Şimdi olsa altınlarınıza dokundurtmazdınız ama olan olmuş.

Siz eşinize direttikçe o iyice inada bindirir. Madem bilezik zorunlu değilmiş ailede, çeyrek taksın. Sizin de evinize eşya bir şey lazımsa onu aldırın bu ara ama düğünle kıyas yapmayın.

Bilezik fiyatlarını da bilmiyorum ama sizin gerçekten de sıkışmanıza sebep olacaksa siz de artık çalışmak zorundayım moduna girin. Kendini kötü hisseder belki ya da yarın öbür gün çalışmanıza laf ederse de önceden demiştim olur.

Madem okulu bırakacak kadar körleştin keşke vaat edilen arabayı alsaydın önce. Direkt gittin nikahlandın heralde.
Okuyan bekarlar umarım ders çıkarır bu konudan.
Konu sahibi okulu bitirmiş. Verdiği gereksiz ayrıntıdan dolayı bazı kişiler okulu bıraktı sanmış.

O muhterem hocanıza kul hakkını hatırlatın. Ne ahlaksız insanlar bunlar, herkesi dolandır mış. Hoca canı sıkılıp siyaha beyaz dese siz de beyaz olduğunu doğrular mısınız?
Hanımefendi olay burda hoca gidin milleti dolandırın demiyor siz olayı tamamen yanlış anlamışsınız 😂😂 hocanın anlattığı şey karısının malını kendi malı sanan adamlar içindi Allah aşkına yaaa 😂😂😂 diyanete bağlı adam ciddi ciddi gidin başkalarını dolandırın diye akıl mı verir

Eşinizin asıl ailesi sizsiniz ama siz kendinizi ateşe atmışsınız. Kontrolcü biri eşiniz, sizin de işinize gelmiş bu sevgiden diye düşünmüşsünüz babanız ortada olmadığı için bunu sahiplenmek olarak görmüşsünüz. Bu kontrolcü, bencil insanların özelliği, siz kendiniz çalışın kazanın

Normalde bu şekilde alınan altın borç olarak alınır ve kazanıldıktan sonra size geri verilmesi veya işe eşinizi ortak etmeleri gerekir. Siz bunu kardeşlerine ve babasına söyleyeceksiniz ve kendi paranızı kazanacaksınız. Böyle ailelerde tek taraflı iyilik olmaz. Siz bu adamı boşayacak olsanız size o altınları ve paraları vermek zorunda faizi ile.

İkna etmek mi? Bence problemin %70’i sizde. Kafanızda bitirip, ben çalışacağım demelisiniz. Ne diye ikna etmeye çalışıyorsunuz ki? Kusura bakmayın ama adam kazandığı paraya sizi ortak bile etmiyor.
Konu sahibi okulu bitirmiş. Verdiği gereksiz ayrıntıdan dolayı bazı kişiler okulu bıraktı sanmış.
Arkadaşlar sakin . Lisans diplomam ve kaç tane sertifikam var.

Kendi kendinize kaşınmışsınız. Pembe dizilerdeki saf kız gibi herseye inanıp tamam demişsiniz, araba lüks ev hayalleri vs. Sonra da düğün altınlarınıza göz konulunca bile eyvallah demişsiniz. Eşinizin yaptığı tek doğru şey var, evlenen kardeşine altın takacak olması. Evlenen kardeşe bilezik takılır. Nokta. Sizin altınınız olup olmamasıyla alakalı değil bu durum. Çalışmayı düşünün bence, daha fazla prenseslik yapacak durumunuz yok, bildiğiniz yoksulluk içindesiniz çünkü. Yerinizde olsam ay ancak şu olursa çalışırım gibi boş hayallere de kapılmam. Bir yerden başlarım. Eşimin geliri 70 bin üzerindeyken hamile halimle işe gidiyorum, ay ama ben nasıl çalışayım şimdici arkadaşlara pek hak veremiyorum kusura bakmayın, ne kadar ekmek o kadar köfte

Kendi kendinize kaşınmışsınız. Pembe dizilerdeki saf kız gibi herseye inanıp tamam demişsiniz, araba lüks ev hayalleri vs. Sonra da düğün altınlarınıza göz konulunca bile eyvallah demişsiniz. Eşinizin yaptığı tek doğru şey var, evlenen kardeşine altın takacak olması. Evlenen kardeşe bilezik takılır. Nokta. Sizin altınınız olup olmamasıyla alakalı değil bu durum. Çalışmayı düşünün bence, daha fazla prenseslik yapacak durumunuz yok, bildiğiniz yoksulluk içindesiniz çünkü. Yerinizde olsam ay ancak şu olursa çalışırım gibi boş hayallere de kapılmam. Bir yerden başlarım. Eşimin geliri 70 bin üzerindeyken hamile halimle işe gidiyorum, ay ama ben nasıl çalışayım şimdici arkadaşlara pek hak veremiyorum kusura bakmayın, ne kadar ekmek o kadar köfte
Lüks ev diye belirtmedim ki lüks ev kavramı kişiden kişiye değişir. Özel sektör dememe takılmış birçok kişi . Ya türkiye şartlarında işverenler çok insaflı da ben mi iş seçiyorum. Benim çocuğuma kim bakacak ben haftada 1 gün izinle günde 11 saat çalışırken ?verdiği maaş çocuğumun kreşine yetmez. Doğal olarak iş seçmem neden bu kadar rahatsız ediyor ?
Valla biz sakiniz 😂 üstelik diplomanın ve sertifikaların bazı konularda hiç bir işe yaramadığını buradaki herkes bilir.
elbette hatrı sayılır mesleğim var en azından vasıfsız değilim. Saçma sapan okumak için okunan bir bölüm okumadım.

Back
X