• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle iletişim sorunu

teacherlife

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2024
290
197
18
eşim bana hiçbir şey anlatmıyor anca ben didikleyip sorarsam öğreniyorum ya da stalk yaparak öğreniyorum bir şeyleri, kendi kardeşi annesiyle konustugu şeyleri bile anlatmıyor ya da iş yerinde yaşadıgı olayları. eşim başkasına anlatıyor laf arasında ve ben o an öğreniyorum. kaç defa konuştum bana anlat konuş diye ne anlatim diyo anlatıncada üstünkörü geçiştiriyor beni, ben ise her şeyi anlatıyorum konuşuyorum paylaşım yapıyorum onunla. sonrasında tartışıyoruz tabi ve kendimi tamamen kapatıyorum asla konuşmuyorum kendisiyle ve çok sinirleniyor bu duruma. benimde artık canıma yetti sürekli aynı durum kaç defa konuştum anlat banada söyle diye ama yok. biri bi şey diyo haberim yok diyorum gidip soruyorum böyle konuşmuşsun diye e sormadın ki diyo bide. gerçekten sabrım kalmadı artık, surat astığımda noldu neden böyle yapıyosun diyo bide utanmadan. beni çok sevdiğine eminim sevgisini bana hissettiriyor gerçekten peşimden ayrılmaz, her istediğimi gerçekleştirmeye çabalar. ama bi iletişimsizlik var aramızda ve bu durum ona karşı uzaklaştırıyor beni. uzaklaştığımda da çok üzülüyor sinirleniyor. bende üzülüyorum diyorum napim ne anlatim diyo ısrarla. oysa ki zorladığımda soru cevap şeklinde gittiğimizde anlatıyor ama yarım yamalak. röportaj yapmam gerekiyo anlatması için. tepki olarak bende onun gibi yapıyorum konuşmuyorum konuştuğumda da onu geçiştiriyorum bu seferde hiç iletişim olmuyo aramızda içi sıkılan yine ben oluyorum ona göre sessiz dursakta sorun yok yeter ki yanında olayım. bide lohusayım şu an ayrı bir batıyor hal ve hareketleri. sizde durumlar nasıl?

Ben de her şeyi anlatırım ama eşim daha sessiz sakindir. İş yerindeki olayları öğrenip napcaksınız ki. Normal muhabbeti iyiyse her şeyi anlatmasın boşverin. Siz tanımıyorsunuz diye anlatmıyodur belki. Eski iş yerinde eşimle birlikte farklı birimlerde çalışıyorduk herkes ortak tanıdık olduğu için anlatıyoduk . Şu an farklı iş yerlerimiz ve o da anlatmaz. Merak da etmiyorum doğrusu. Siz şu an evde bebekle konuşacak birini arıyosunuzdur sizi anlıyorum. Siz muhabbet açın o zaman katılır belki.

Anlattığı şeyleri daha önce sinir anında falan dile getirdiniz mi hiç
Özellikle aile konularında

Önceden de mi böyleydi sonra mı değişti ?
Yani normal kişiliği sessiz biriyse lohusalık duygularınız sizi böyle düşünmeye itmiş olabilir

Başkasına anlatıyorsa size anlatmak istemiyordur sizin tepkilerinizden korkuyor olabilir

eşim bana hiçbir şey anlatmıyor anca ben didikleyip sorarsam öğreniyorum ya da stalk yaparak öğreniyorum bir şeyleri, kendi kardeşi annesiyle konustugu şeyleri bile anlatmıyor ya da iş yerinde yaşadıgı olayları. eşim başkasına anlatıyor laf arasında ve ben o an öğreniyorum. kaç defa konuştum bana anlat konuş diye ne anlatim diyo anlatıncada üstünkörü geçiştiriyor beni, ben ise her şeyi anlatıyorum konuşuyorum paylaşım yapıyorum onunla. sonrasında tartışıyoruz tabi ve kendimi tamamen kapatıyorum asla konuşmuyorum kendisiyle ve çok sinirleniyor bu duruma. benimde artık canıma yetti sürekli aynı durum kaç defa konuştum anlat banada söyle diye ama yok. biri bi şey diyo haberim yok diyorum gidip soruyorum böyle konuşmuşsun diye e sormadın ki diyo bide. gerçekten sabrım kalmadı artık, surat astığımda noldu neden böyle yapıyosun diyo bide utanmadan. beni çok sevdiğine eminim sevgisini bana hissettiriyor gerçekten peşimden ayrılmaz, her istediğimi gerçekleştirmeye çabalar. ama bi iletişimsizlik var aramızda ve bu durum ona karşı uzaklaştırıyor beni. uzaklaştığımda da çok üzülüyor sinirleniyor. bende üzülüyorum diyorum napim ne anlatim diyo ısrarla. oysa ki zorladığımda soru cevap şeklinde gittiğimizde anlatıyor ama yarım yamalak. röportaj yapmam gerekiyo anlatması için. tepki olarak bende onun gibi yapıyorum konuşmuyorum konuştuğumda da onu geçiştiriyorum bu seferde hiç iletişim olmuyo aramızda içi sıkılan yine ben oluyorum ona göre sessiz dursakta sorun yok yeter ki yanında olayım. bide lohusayım şu an ayrı bir batıyor hal ve hareketleri. sizde durumlar nasıl?
Bu tamamen karakterle alakalı bence ben de anlatan biri değilim. Ama arkadaş ortamında konusu geçince konuşurum. Önceden anlatıp şimdi mi anlatmamaya başladı?

Arkadaşlarıyla, ailesiyle nasıl konuşmaları? Onlarla da anlatan, paylaşan biri değilse huyu bu denir ama size gelince susası geliyorsa can sıkıcı.

Ne anlatmıyor mesela ? Sizi, evliliğinizi ilgilendiren konular mı anlatmadıkları , yoksa ailesiyle işiyle alakalı şeyler mi ? Ya da ortak alınması gereken kararları size danışmadan mı alıyor ve siz bunları tesadüfen mi öğreniyorsunuz ? Böyleyse çok sinir bozucu. Ama ciddi konular değilse takılmamaya çalışın. Benim erkek arkadaşım da aşırı ketum. Hiçbir şey anlatmaz kolay kolay. Şöyle ağız tadıyla karşılıklı dedikodu yapmayalı o kadar uzun zaman oldu ki=)) Bi yandan iyi oluyor kafa dinliyor insan , az konuşan adam candır =)

Benim eşimde işini anlatmaz,çok önemli bir mevzu yoksa hiç konusu açılmaz.Bazen babasıyla ilgili bir mevzu varsa annesiyle kardeşiyle konuşur bana söylemezse merak bile etmem ama onun dışında her konuda sohbet ederiz.Eşiniz hiç mi sohbet etmiyor , yoksa kendi sınırları dışında sohbet açıyor siz sınırlarını mı ihlal ediyorsunuz??

Benim eşimde işini anlatmaz,çok önemli bir mevzu yoksa hiç konusu açılmaz.Bazen babasıyla ilgili bir mevzu varsa annesiyle kardeşiyle konuşur bana söylemezse merak bile etmem ama onun dışında her konuda sohbet ederiz.Eşiniz hiç mi sohbet etmiyor , yoksa kendi sınırları dışında sohbet açıyor siz sınırlarını mı ihlal ediyorsunuz?
işle ilgili konularda bilmene gerek yok tanımıyosun zaten diyor ama ben merak ediyorum çalıştığım dönemde o da bilmiyordu iş arkadaşlarkmı ortamı falan ama ben anlatıyordum böyle böyle oldu diye, annesi ve kardeşiyle olan konuşmalarıda üstünkörü anlatıyor sonra sanki hepsini anlatmış gibi bi şey söylüyor oysa ki haberim yok anlatmadın bunu dediğimde söyledim ya simdi ne fark eder diyo

Lohusa olduğun için takıyorsun belki de.Anlatmıyorsa anlatmasın.Seni sevdiğine eminsin ilgisi alakası da var boşver gerisini.Benimki de anlatmıyor.Ben hasta olduğumda en ufak ayrıntıya kadar anlatırım ama o hasta olduğunda ben asla anlamam.Doktora gizli gider gelir.Geçen gün görümcemde otururken yan boşluğum ağrıyor dedi kız kardeşine öyle öğrendim.Saldım gitti.Kim ne yaparsa yapsın umurumda değil.Taktıkça hasta oldum.zona geçirdim üzüntüden.Yavaş yavaş kafayı değiştiriyor um.Önce kendim

Benimki eskiyi anlatmayı sever.Anılarını (özellikle annesiyle olan)Ama günlük hayatını hiç anlatmaz
hım evet sanırım hem özledikleri icin hem tebrik almak için anlatıyorlar. günlük hayatıysa erkeklik öğretisi olan dırdır gibi görüp anlamıyor gibiler bende genelde öyle gözlemledim

Akrep burcu ketumluğu sezdim. Neyse burçtan bağımsız böyle insanlar çok zor maalesef. Değişeceğini sanmam huyları böyle, ancak cok sorarsanız ağzından laf çıkar ya da o an konuşası varsa. Çok önemli konuları bile anlatmaya değersiz görüp anlatmadan durabiliyor bunlar çok acayip ama arkadaş ortamlarında falan tam tersi olabiliyorlar cok eğlenceli cok konuşkan.

Bir süre hiçbir şey sormayın siz de anlatmayın bakalim ne yapacak. Çıt çıkarmayın onun gibi belki sıkılıp konuşmaya başlar

Back
X