Eşimle Kanser hastası kuzenime yüzük almamız :(

3 ay olacak babamı kaybedeli aynı hastalıktan. Durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ben fırsat bulduğum her an opmustum, aklıma gelen şeyleri söylemiştim. Hastalar farklı ama acı aynı. Demem o ki sonradan vicdanınıza yük olacaksa gidip konuşun annesiyle ve verin.

Bilinci gidip geliyordu ben ordayken..Ailesi şuan o kısmıyla ilgilenemeyecek kadar üzgünler ama sonrasında alsaydık keşke demesinler diye almak istiyoruz daha çok
İçim ezildi konuyu okurken. Gönül rabbim şifa versin diye dua etmek istiyor ama yazdıklarınızdan kuzeninizin son zamanları olduğu belli oluyor, rabbim acısız bir göç nasip etsin inşallah.

Esasında böyle bir hediyenin kuzeniniz için şu aşamada anlamsız olacağını düşünüyorum ama annesine vermelisiniz bence, onlar uygun görürlerse takarlar kızlarına. Takmasalar bile acıları yeterince büyük olsa da etraflarında sizin gibi ince düşünceli akrabaları olduğu için sevinirler, yalnız hissetmezler. Yüzük de hatıra kalır.

Aynen katılıyorum ben de bunu demek istedim ama hemen alıntılanıp olayı olay içinde değerlendirmem rica edildi

Sanırım vermesem vicdanıma dediğiniz gibi yük olacak ama onların yükü zaten yeterince ağır bi de ölümünden sonra o yüzüğe bakıp bi daha üzülmelerine sebep olmak var..Yarın eşimle gideceğiz ziyaretine o an içimden geçeni yapacağım sanırım

Allah'tan kuzeniniz icin acil sifalar diliyorum. Cok uzuldum.
Yuzuk icin birsey diyemeyecegim. Abes olur diye dusunuyirsaniz annesi taksin ya da hediye aldik deyin.

Aynen katılıyorum ben de bunu demek istedim ama hemen alıntılanıp olayı olay içinde değerlendirmem rica edildi

Kanserle uzun bir geçmişimiz var ailece
Annem saçımı çok severdi aç derdi geçiştirip açamazdım, içim acırdı, halen saçımı salıp dolaşamıyorum nerdeyse on yıl olacak, son zamanları çok zor, zaten gözü görmez ayrıca aileye daha büyük üzüntü olur, ölmüş evlatlarının tüm yaşayamadıklarını simgeleyen bir hatıra ile onları başbaşa bırakmakta bana kötü gelir, atsalar atamazlar saklasalar içlerini dağlar.
Kanser yatanada bakanada çok zor bir hastalık, o çok ağır dönemde çekirdek aileyi biraz başbaşa bırakmak en güzeli bence, insanlar destek olmak istiyorlar ama inanın son zaman sadece üzüntü üstüne etraftaki insanlar. Sonrasında zaten aileye destek olmak için çok vakit var

Sizce dediğiniz durumda ki bir hasta yüzüğü anlayacak mi, hissedecek mi ?
Hiç zannetmiyorum. Verirseniz ailesinin içini yakarsınız o kadar. Hastaniz bu duruma gelmeden verebilirdiniz belki ama şu an değil.
Hastanızın da ailesinin de rabbim yardımcısı olsun. Hayırlı şifalar nasip etsin tüm hastalara tüm şifa bekleyenlere

Başbaşa bırakmak Tabiriniz çok doğru ben de bundan yanayım,bana veya başkasına, kızını,doktorunun dediklerini anlatacağına bol bol sarılsın öpsün bence ama daha önce yengem yanımda eltisi ile ilgili dert yandı,kızımı aramaz sormaz,bugünlerde arayan soranları insan unutmaz vs vs iç dökmüştü...Hatta başbaşa bırakmayı geçtim enfeksiyon bu hastalarda çok tehlikeli çok az gitmeye çalıştık ama ailesi geleni gideni önemsiyordu...Hastalıkla ilgili açıkçası çok Bilgi sahibi değillerdi..Çünkü her hastaneye gittiğinde enfeksiyonu artmış derlerdi ama bunla ilgili asla önlem almazlardı,eve gelen giden bitmezdi...
Dediğiniz gibi olma ihtimali de yüksek,hatırası deyip bakıp bakıp üzülmek...Düğün nişan isteme neye katılırsa ağlardı annesi..şimdi hep parmağında olacak..”Küpesini takacağım ölene kadar çıkarmam,kızımın hatırası” demişti ziyaretine gittiğimde..eminim yüzük de öyle olur..Derdine dert ekleriz sanırım düşündükçe bn de böyle düşünüyorum artık.

Son düzenleme:
Aile herşeyin farkında zaten hatta ben “dr ümitli konuştu değil mi?” Dedim..Annesi “yok yahu bitti,kızım ölecek. Sadece nefes alıyor o da cihaz yardımıyla” dedi kızarak
Beyne metastaz yapmış o da konuşmayı etkilemiş..Amcamın gelini de kanserden vefat etti son evresiydi tedavi bile olamadı o,vefat ettiği hafta o da konuşamamış cihaza bağlanmıştı keşke mucize olsa keşke güzelim ayağa kalksa evine gitse ahh

Ne denebilir ki Rabbim sevdiği kuluna dert gam keder verirmiş. İnşallah tüm bu yaşadıkları ona mükafat olacaktır. Biz buyukbabami kaybettik kanserden. Büyükbabam ama babamdan farklı değildi benim için acısı da aynen öyle oldu. Beraber yaşıyorduk zaten. Babaydi bana. Son zamanlarını hatırlıyorum ng takıldı ama bilinci yarı açıktı şu şu şu diye sayiklayip ağzını açıyordu tek damla su veremiyorduk sürekli dudaklarını temizliyordum. Görmeye gelenler meyve suyu meyve falan getiriyordu hepsi çöpe gidiyordu. O zaten bişey yiyemiyordu bizimde bogazimizdan geçmiyordu. Palyatif unitesindeydik aslında herkes aynı durumdaydı. Demem o ki aldığınız yüzüğün ona bir faydası olmayacak ki. Baktıkça ailesi kızlarının isteyipte yasayamadigi şeyler için üzülecek. Onun Hayri için ihtiyacı olan birisine verebilirsiniz.

Bahsettiğiniz şekilde ne kadar yaşadı büyükbabanız ? Ng ye takıldı dediniz ya,o şekilde.

doktorlar da mı uyarmamış? Nasıl önlem almadılar çok şaşkınım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…