Eşimle kavga ettik

Bence hala cogu kadinin kafasinda yalnis seyler var, eslerimize yardim ettiklerinde tesekkur etmememiz gerekir. Cunku bunu yapmak onlarin bize yardim ettigini kabul etmek oluyor ama yalnis. Ikinizde calsiyorsaniz ev isleride ortak olmasi gerek, senin nasil evinse onunda evi. O nasil yorgunsa sende yorgunsun. Evliligin basinda belirlenmesi gereken seyler bunlar.
Benim esim yardim eder, yemek yaparama sevdiginden degil sadece dirdirima dayanamadigi icin

Eşinize hiç sorumluluk vermemiş ailesi sanırım.. ben çalışmadığım halde çocukla çok yoruluyorum eşim yardım eder sağolsun elinden geldiğince..

Kardeşim ve eşi de çalışan insanlar.. yemekleri kardeşim yapar bulaşığı eşi yıkar.. ev işlerini de ortak yaparlar..

Haftada 1 de olsa yardımcı alın en iyisi.. bu gidişle hasta olucaksınız canınıza acıyın biraz.. annenize de acil şifalar diliyorum.. Rabbim sizlere bağışlasın.. anneler bu şekilde konuşabilir ne var yani bunda.. gelinimizin annesi de ne bulurlarsa onu yerler arada oğlunuz da yemek yapar falan diyodu.. kıyamadıkları için annelik güdüsüyle konuşabilirler.. bu kadarını da hoşgörsünler bi zahmet gık dedirtmiycekler insana

Acaba sizde yan gelip yatsaniz o zmn bari degerinizi anlarmiki?

Kadınlar klübünden öğrendin kesin diyor evet dedim bide tıstıs dedim kafama yapıştırdı bir tane

Ciddi bir haksızlık var gerçekten.Ne mantığıma ne kalbime uymuyor bu tip bencil merhametsiz hareketler.Hiçbir zamanda onaylamayacağım.Kadınlara hamal muamelesi yapılıyor.

Böyle yapacaklarsa ya evhanımıyla evlensinler.Ya da onlarda herşeye ortak olsunlar.Kadının maaşını alırken iyi.

Vicdanları nasıl rahat ediyor anlamıyorum.Kadın çalışmayım dese ona da itiraz ederler.Bolluk içinde yaşadıklarından tek başına ev geçindirmeyi de göze alamazlar.

Okuduklarımdan çıkardığım maalesef Türk erkeklerinin geneli böyle .Merhametli olanlar ancak destek oluyor, öbürleri ittire kaktıra ,canı isterse ya da hiç umursamayıp kılını kıpırdatmıyor.

Son düzenleme:
bence iki taraf da birbirine teşekkürü alışkanlık haline getirse daha iyi olur. çünkü hem biz kadınlar hem erkekler en ufak işte bile gönlümüzün okşanmasını istiyoruz.

Tamam işten cik der herhalde. Borçlar çok onuda uzattirir. Ama işten çıkmak istemiyorum memurum on yıl oldu neredeyse.
o zaman maaşınızın hepsini vermeyin
bir kısmını kendinize ayırın
yetişemediğinizi psikolojinizin bozulduğunu söyleyin
acımayın paranızın hepsini vermeyin

Valla erkeklerin çalışan kadın istemesi boşuna değil. Hem ev işlerini yapacak kadın, hem çocuklara bakacak hem de eve para getirecek.

Çöpsüz üzüm yani.

anlatmak istediğim oğlumun aile sorununu

gelin hanımın annesi gelip bana söylemesi........

bu erkekleri seçip evlenen biz kadınlarız,

İki kişiniz alt tarafı yani olay sadece sofrayı toplamaması değil ki siz düzenli biri değilsiniz anladığım kadarıyla yani daha çocuk yok evi dağıtan yok ama yetişemiyorum diyorsunuz. Ev banyo balkonlar berbat ev dağınık misafir çağıramıyorum diyorsunuz niye temizleyemiyorsunuz onu anlamadım sonuçta eşiniz de yapsa sizin yaptığınız gibi olmaz bir haftasonunu ayırıp bir güzel süpürün silin zaten size bir hafta gider yani bu sadece eşinizle alakalı bir durum değil. Kim dağıtacak kim pisletecek o ev işten gelip yemek yiyi biraz oturup yatıyorsunuz neden o kadar kirli eviniz? hiç mi vaktiniz yok çocuk olunca ne yapacaksınız? o zaman ayda bir kadın alın bari.

Bu kadar çok üzülmeyin. Bir haftasonunuzu ayırın heryeri derleyip toplayın sonra da herşeyi kafanızda sıraya koyun mesela tüm çamaşırları aynı anda yıkatıp topla,as, katla çok yorucu sıraya koyun, salı günü renkliler yıkansın cuma günü beyazlar gibi böylece az olduğundan akşamları hızlıca hepsini halledersiniz. Haftasonu alış verişinizden sonra hafta boyunca yapılacak yemeklerinizi liste yapın. Tüm gıdalarınızı yemek olacak şekilde hazırlayın dolaba koyun mesela ıspanak yapacaksanız, ıspanakları doğrayın, soğanını doğrayın güzelce poşetleyip dolaba koyun ya da mercimek pilavı yapacaksanız mercimekleri önceden haşlayıp dolaba koyun. Eve geldiğinizde dolaptan poşetlediğiniz hazır yiyeceklerinizi çıkarın hızlıca yemeğinizi yapın ,yemek pişerken de siz etrafı toplayın. Hepsi 40-45dk sürüyor bu şekilde. Bunlar size pratik olma konusunda tavsiyelerimdi ama eşiniz için bir fikrim yok maalesef
Eşinize de kızmakta çok haklısınız ama Türkiye' de çoğu anne oğullarını bu şekilde yetiştiriyor. Biraz teşvik belki yardımcı olabilir. Mesela eve gelir gelmez iş bölümü yapın "Canım ben yemeği hazırlayım sen de çamaşırı topla yoksa yemek çok gece kalacak gibi" gibi cümleler kurun. Yapmazsa eğer, yemeği bilerek çok geç hazırlayın. Sürekli yapmasını isterseniz mutlaka yavaş yavaş yapmaya başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…