eşimle kavgamız eve gelmedi

Eşinizi eve giriyorken görüp karşılamıyor musunuz, önce duşa gir sonra gez evde demediniz mi? Bnde sinirlenirdim ama kızardım postalardım banyoya. Yani köylüsün, köyüne dön demek ağır olmuş ve yanlış olmuş. Lütfen. Benim köyüm yok ben, annem, babam İstanbul doğma büyümeyiz. Önceki nesil, dedem, babaannem, Yugoslavya doğma büyümeler. Hani köylü değilim ama köylü milletin efendisidir.

327432364 tekrardan sonra üslup kalmayabilir onu da anlıyorum.
Kelimelere çok takılıyor insanlar ama bazı hareketler de küfür gibi küfür, ağır hakaret ve büyük saygısızlıktır bu kısmı atlıyorlar.

Köylü, avam, varoş vb. lafların zaten genelinin hakaret olarak kullanılması hoş değil, bu ayrı bir konu ama ben üsluba cidden takılamadım.

Konuya aslında tam inanmadığımı da söyleyebilirim ama, geneliyle derin geldiği için irdeleyesim geldi.
Birine "Salak" demek ile, suratına baka baka anlattığı ciddi bir şeye hıı deyip göz devirmek arasında bir fark yok. Bu olay da onun gibi, kadın sesini yükseltir, kelimelerini bozar ve dikkat onun bu kendini yırtmasına kaydığı için, karşı tarafın hakareti görülmez.
Kadına "Senin yaptığın temizliğin işte böyle içine ...." demektir o hareket.
"Sen kimsin ya, işin ne, yine temizle, kumuma kurban ol be ...." demektir.
"Ya bana ne temizliğinden, burası en çok benim evim, beğenmiyorsan git, ben buyum ..." demektir.
Ve pek çoğu.

Üslup kalmaz yani, gülüm balım oturma öyle, hayatım yeni temizledim, aşkım bak kaç kere yıkadımlar geçilmiştir.
Kıymet minderde, temizlikte değil, kıymet kadının emeğine ve yaşam alanına verilmediği için sorun çıkmış. Hiçe saymış işte.

Bak bu açıdan kadın da haklı çıkıyor. :/
Ha teyzenin kavga anlarında neler dediğini, sakinleştirme yönteminin ne olduğunu da tam bilmiyoruz. "İdare et, erkek işte, e sen de kadınsın"cılardan ise, eh ona da patlayıverilir belli mi olur. Orasını tam açmamış.

Bence eşiniz haklı.Köylü derken?İnanın hiç bir köylü bu uslubu kullanmaz.

Çözümü olan seyleri problem yapıp bu problemi hakaretle cozmeye calisan insanlari anlayamiyorum. Mindere kumlu oturdu temizletin temizlemiyorsada o koltugu kocaniza zimmetleyin denizden sonra o koltuk harici baska bir yere oturmasin karsinizdakini kirmadan yasamak cok mu zor ? Ayrica kayinvalidenize yaptiginiz cok terbiyesizce ne kadar dusman gibi olsanizda o uslup kullanilamaz benim gozumde..

Gerçekten cok komiksiniz isviçre ya da avrupa yaşayan insanlar kalbur üstü mü ne görüyorsunuz acaba kendinizi, hic utanmıyorsunuz pişmanlık duymuyorsunuz. Sanki köylüler kiriyle pasiyla oturuyor ne kadar dar bir zihniyetiniz var.

Herkes hata yapar ama siz kotusunuz.

Ay ne kadar Avrupa görmüş,elit ve kültürlü bir hanımefendisiniz.Düzgün bir cümle kurmaktan bir haber modern hanım eşinin koltuğa ıslak oturmasını köylülük olarak adlandiyor.Keşke sizde biraz da olsa köylü olsaydınız da eşinize,büyüklerinize karşı saygı göstermeyi bilseydiniz.Kadıncağız sizi sakinleştirmek için geliyor ve resmen çemkiriyorsunuz.Yazıklar olsun bu halkı köylü-modern diye ayrıştıranlara.Size tek tavsiye önce insan olmayı öğrenin gerisi hallolur

Köylü nasil bir üslup benim ailem gayet ust duzey insanlar ama köyde büyümüşler ve köy kadar duzgun bir yer bulamazsin kocaman sehirlerde kendini üstün görmek neden esine tavrın cok saygisizca ona duzgunce demeyi 20 sene boyunca başarmayıp bu uslupla dediysen yaomasi normal duzgunce canim boyle olurmu niye dikkat etmiyorsun desen emin ol ozen gosterirdi ona ve ailesine uslubunuzu fazla saygisizca kendini beğenmiş ve edepsizce buldum.

Kimse kriz anlarında köylü diye kaynanayla kocayı azarlamıyordur. Konu sahibini haklı bulmanız gerçekten şaşırtıcı.
Niye sasiriyosun ki? Kendi kaynanasi da koyde ve cocuguyla koye gitmemek icin olabildigince direnen bir kadin o da. (Dunki ve bugunki konularindan yola cikarak yaziyorum)
Koy fobisi var arkadasin. Ama bebegine herseyi organik yediriyor. Organik pazardan aliyor sebze, meyve, yumurtayi falan. Zaten onlar da sehirde yetistigi icin abla koyu sevmiyor

Avrupa görmüş demezsiniz diyerek eşinizi aşağılamışsınız güya ama şahsen ben size de Avrupa görmüş demezdim. Bu ne avam, çirkin bir ağızdır? Ayıp yahu.

Bu 2. Oldu geçen başka bir kendini birşey sanan egoist kadın köylüler köyünüze dönün falan Avrupa’da insanları aşağılamamı var bu nedir böyle gerçekten ayıp etmişsiniz bir de yazmışsınız tebrikler diyecek hali yok kimsenin sonradan görme var bide köylüden beter Allah etmesin

Ben o konuda kıza biraz hak vermiştim ama şimdi buradaki yorumlarina bakınca şaşırdım kaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…