- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
Konu sahibi eşinin parasıyla oynayabilir mi bu şekildeTartışma konusunda ikinizde birbirinizin damarına basmışsınız, birbirinizi sinirlendirmişsiniz. Pek de haklı haksızlık bir durum yok.
Ama bence daha büyük bir sorun var.
Bir evlilikte nasıl senin paran benim param olur, buna bir türlü anlam veremiyorum. Yani evlenince bence şahsa ait değil, haneye, aileye ait toplu para olur. Yatırım yapılacaksa, iş kurulacaksa ortak karar verilir. Bir taraf diğer tarafı saymadan hareket etmez, edemez. (Tabi erkek/kadın savurgandır, bağımlılıkları vardır, boşanma düşünülüyordur, o zaman tabi ki ayrı birikim yapılır. Bunu normal, rutin giden bir evlilik için söylüyorum.)
Bence üzerinde düşünmeniz gereken konu bu.
Ben eşler arasında benim param senin paran olayını kesinlikle anlamıyorum. Paramız ayrı olan biriyle neden eş olayım ki? Konuda ikiniz de aynı zihniyetsiniz anladığım, yok mu kredi kartınız alın kitabınızı?
Lafini yapacaginiz parayi vermeyin.Hakliyken haksiz olmussunuz.Sonucta esinizde bir kazanim elde etmeye calisiyor.Kim icin ikiniz icinMerhaba hanımlar. Az önce eşimle tartıştık. Su an sinirliyim ve mantıklı düşünemiyorum sizden yorum istiyorum. Benim şahsıma ait toplu bir param var. Eşim bunla altın gümüş al sat işine girdi. Ben bunlarla uğraşmasını baştan beri hiç istemedim. Böyle bir bilgisi de yoktu önceden. Sürekli telefonda vunları takip ediyordu 7 24. Neyse en son yuklü sayılabilecek bir para kaybı yaşamaktan kıl payı kurtuldu az bir zararla kurtuldu yani. 3 aydır bu para bizde desek 3 aydır birşey kazanamadık. Az kazandı o da kayıpla gitti diyelim. Birkaç kez bunun tartışmasını da yaptık. Oynama şu parayla yatıralım sabit dursun diye. Neyse az önceki meseleye geleyim. Ben kpss ye hazırlanıyorum. Coğrafya videosu dinleyip ezberlemeye çalısıyorum.çıkmaz bunlar çalışma dedi bana. Ben de çıkıyor bunlar dedim. O da hah işte bilmeden konuşma dedi. Bazen sen de bilmeden konusuyorsun gümüş altın için yaptıgım yorumlardan bahsetti. Bilmeden konuşuyormuşum. Neyse konuyu geçtik ben bana kitap lazım dedim. Yok sana kitap dedi. Ama gerginiz ikimizde. Ben dedim ver paramı. O dedi yok sana para vermicem paranı. Tartıştık. Kavga ettik. Çok sinirliyim şu an. Ne düşünüyorsunuz.
Benim yazdığım mesajdan nasıl böyle bir anlam çıkardınız inanın hiç bilemedim şu an :) Ben diyorum ki "benim param" olayı olmamalı. Mevcut parayla ilgili "ortak" karar verilmeli. Buradaki sorun bu.Konu sahibi eşinin parasıyla oynayabilir mi bu şekilde
Hayır risk varsa frenlenmeli
Hele bu işten anlamayan hırslı bir adamsa
Benim param diye size belitirttim ne oldugunu anlayın diye.. Yoksa benim param desem zaten hiç vermezdim. İkimizin parası tabiki ama benim fikrimin bir önemi yokmuş gibi davranmasına sinir oluyorum. Pynama al sat yapma riskli diyorum anlaşamıyoruz. Ortak karar veremiyoruz. Derdi parayı en hızlı şekilde katlamak çoğaltmak. Ben de bu hırsını sevmiyorum. Bana göre değil böyle şeyler. Hoşlanmıyorum. Anlatabildim mi. Kpss kitabı almak için beni her kiseferinde yalvartıyor sinir ediyor. Ben de o yuzden ver paramı dedim. Adam kendi gerekli gördüğü şeyleri alır. Bana hiçbir şey almaz diye de bir şey yok. Ama konu kitap olunca tüyleri diken diken olıyor. Ne zaman kitap istesem kavga ediyoruzParayi şahsi paraniz olarak goruyorduysaniz hiç vermeyecektiniz. Evlilik içinde " borc para verilmez, benim param, senin paran" diye birsey se olmaz cok cirkin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?