saygısızlık yaptıgını anlamasını istiyorum, nasıl anlayacak bilmiyorum. dik bir duruş sergilemek istiyorum. resmen hakaret etti çünkü.
ailesinin yapsını bilmiyorsunuz ama eşinizin yapısını biliyorsunuzKızlar, uzatmadan konuya girmek istiyorum. Eşimle olan sorunları yakınlarıma anlatmak istemediğimden ve tarafısz bakış açısına ihtiyacım oldugundan buraya yazıyorum.
Haftasonu Kayseri’ye eşimin ailesine gittik, aile yapılarımız farklı, ne yapacağımı şaşırıyorum oraya gidince. Gülsem mi, sussam mı, konuşsam mı ne yapsam bilemiyorum. Kendim gibi olamıyorum. Onlar sıcak insanlar ama eşim ailesinin yanında çok gergin, beni de geriyor. Bir konu üzerinde konuşurken ben fikrimi belirttim ailesi de beni destekledi ve bu kalkıp “boş boş muhabbet açma, “ben biliyorum ne yaptıgımı bu zamana kadar yanlış bir şey yaptım mı” diye çıkıştı. Benim de kalbim kırıldı tabii, gözlerim doldu birden çıkışınca, lavaboya gittim ailesi görmesin diye arkamdan geldi, “ne geldin şimdi buraya, mal mal konuşuyorsun” falan dedi, ben tabii tutamadım kendimi ağlıyorum, ne yapayım sohbette mi etmeyim senin gibi dedim, etme sus otur falan dedi.
Neyse ailesi anladı tabii, gözlerim kırmızı aglamışım, annesi biz giderken “ iyi geçinin küslük olmaz” vs. gibi şeyler söyledi bende tebessüm ettim. Dünden beri hiç konuşmuyorduk, az once msjla kavga ettik, işte sen yaşlı insanları üzdün, kadının kafasına takılmış, bundan sonra o eve giremeyecksin seni bayramdan bayrama götürcem, kırk yılın başı gittin onda da suratını astın falan dedi.Ya dedim beni azarladın bende tutamadım kendimi agladım dedim.
Kime ne saygısızlıgım olmuş? Kime ne demişim? Bir sürü laf, öfkeden deliriyor, çünkü annesi aramış gece uyuyamamış, hasta kadını üzdün diyip duruyor, ya dedim sen arkamdan geldin laf ettin. Laflarına dayanamayıp ağladım dedim. Birde bana diyorki gelme sen 2 hafta annenlerde kal, şeytan diyor gitme eve. Adam kendini haklı görüyor bu olayda bile, aglaya aglaya bir hal oldum. Her zaman kendi haklı, asla kendinde hata aramıyor. Ailesinin yapısını bilmediğim için nasıl davranacağımı bilemiyorum ve sanki hep benim konuştuklarımdan rahatsız oluyor gibi hissediyorum. Benim ailem çok rahat abimin eşi gelir babamın yanagını bile sıkar, onlarınkini bilmediğim için geriliyorum, bana yardımcı olmuyor, suratını asıp telefonla ilgileniyor.
Gerçekten şimdi akşam ne yapmalıyım? Akıl verin lütfen. Şimdiden teşekkürler. (daha yeni evliyiz bu arada.)
ailesinin yapsını bilmiyorsunuz ama eşinizin yapısını biliyorsunuz
kusura bakmayın ama eşiniz çok kaba
insan eşine mal mal konusuyor der mi?
Yokmuş gibi davran ciddiyim her kafası estiğinde konuşmak varken istediği gibi hakaret edemez patavatsız biraz eşiniz sizin başkalarının yanında içe kapanık olabilir zamanla düzelebilir ama bu hakaret boyutunu asmanız lazımaynen benim olayım da o zaten sanki ben ne dediğimi bilmiyormuşum gibi küçümseyerek davranıyor. sonrada çık o kafadan ben seni küçümsemiyorum ne küçümsemesi diyor, ailesinin yanında saçma davranıyorum gibi bir hali var. kültürler farklı ama ben herşeye çok dikkat ediyorum.
Erkeğin eften püften sebeplerle karısını azarlaması çok yakışıksız bir davranış. Ailesi birşeylerden rahatsız oluyorsa belirtir ona ne oluyormuş ki bir sorsaydınız? Anne baba onun olabilir ama artık sizin de kv ve kp oldular. Bir muhabbet açarken kimseden izin almayın yetişkin bir birey değil misiniz? Evetse öyle davranın. Çocuk gibi ağlayıp sızlanmak gözleri kızartmak hiç hoş davranışlar değil. Kv niz de ikinizin iletişimsizliğini ve evlilik ilişkisindeki yetersizliği hissetmiş ki ondan üzülüyor kadın uyuyamıyor. Bence evlilik için 2 altın kural:Kızlar, uzatmadan konuya girmek istiyorum. Eşimle olan sorunları yakınlarıma anlatmak istemediğimden ve tarafısz bakış açısına ihtiyacım oldugundan buraya yazıyorum.
Haftasonu Kayseri’ye eşimin ailesine gittik, aile yapılarımız farklı, ne yapacağımı şaşırıyorum oraya gidince. Gülsem mi, sussam mı, konuşsam mı ne yapsam bilemiyorum. Kendim gibi olamıyorum. Onlar sıcak insanlar ama eşim ailesinin yanında çok gergin, beni de geriyor. Bir konu üzerinde konuşurken ben fikrimi belirttim ailesi de beni destekledi ve bu kalkıp “boş boş muhabbet açma, “ben biliyorum ne yaptıgımı bu zamana kadar yanlış bir şey yaptım mı” diye çıkıştı. Benim de kalbim kırıldı tabii, gözlerim doldu birden çıkışınca, lavaboya gittim ailesi görmesin diye arkamdan geldi, “ne geldin şimdi buraya, mal mal konuşuyorsun” falan dedi, ben tabii tutamadım kendimi ağlıyorum, ne yapayım sohbette mi etmeyim senin gibi dedim, etme sus otur falan dedi.
Neyse ailesi anladı tabii, gözlerim kırmızı aglamışım, annesi biz giderken “ iyi geçinin küslük olmaz” vs. gibi şeyler söyledi bende tebessüm ettim. Dünden beri hiç konuşmuyorduk, az once msjla kavga ettik, işte sen yaşlı insanları üzdün, kadının kafasına takılmış, bundan sonra o eve giremeyecksin seni bayramdan bayrama götürcem, kırk yılın başı gittin onda da suratını astın falan dedi.Ya dedim beni azarladın bende tutamadım kendimi agladım dedim.
Kime ne saygısızlıgım olmuş? Kime ne demişim? Bir sürü laf, öfkeden deliriyor, çünkü annesi aramış gece uyuyamamış, hasta kadını üzdün diyip duruyor, ya dedim sen arkamdan geldin laf ettin. Laflarına dayanamayıp ağladım dedim. Birde bana diyorki gelme sen 2 hafta annenlerde kal, şeytan diyor gitme eve. Adam kendini haklı görüyor bu olayda bile, aglaya aglaya bir hal oldum. Her zaman kendi haklı, asla kendinde hata aramıyor. Ailesinin yapısını bilmediğim için nasıl davranacağımı bilemiyorum ve sanki hep benim konuştuklarımdan rahatsız oluyor gibi hissediyorum. Benim ailem çok rahat abimin eşi gelir babamın yanagını bile sıkar, onlarınkini bilmediğim için geriliyorum, bana yardımcı olmuyor, suratını asıp telefonla ilgileniyor.
Gerçekten şimdi akşam ne yapmalıyım? Akıl verin lütfen. Şimdiden teşekkürler. (daha yeni evliyiz bu arada.)
he anladım.biz birikimimizi dolar olarak yapıyoruz ailesi de altın olarak yapıyor, haberlerde çıktı dolar düşmüş, ben de yaa valla gitgide düşüyor, zarara giriyoruz, dedim ailesi de bencede daha da düşer bu diyince öyle tepki verdi. bizim ailemizde karşıt fikirde olsa herkes birininin düşüncesini bilir, o ailesiyle konuşmaz yapacagını yapar ama onlarla bunun sohbetine girmez.
benim eski eşim boyleydıişte ona göre bu laflarda bir şey yok adam beni asker arkadaşı sanıyor. bir kadınla en önmlisi karısı ile konuştugunun farkında değil ona göre bu laflarda bir şey yok. ve benim derdim nasıl öğrenecek ama dışarıda tam bir beyefendi şunları birine anlatsam asla bana inanmaz. çocugu delirtmişte ondan yapmış derler, herkese o kadar kibar ki.
Yokmuş gibi davran ciddiyim her kafası estiğinde konuşmak varken istediği gibi hakaret edemez patavatsız biraz eşiniz sizin başkalarının yanında içe kapanık olabilir zamanla düzelebilir ama bu hakaret boyutunu asmanız lazım
he anladım.
1- adam kendini küçük düşmüş sanmış
2- akılsız herif bak dolara yatırım yapıyorsun dolar düşüyor demişsin ve aileside onaylamış.
3-lafın, yatırım işini oglunuz hiç bilmiyora gelmiş
ayy keşke sen laf etmeseydin....
adam az haklı ama aşırı tepkisinde haksız...
yada keşke eşin o dk. ne karıcıgım ben paramızı iyi degerlendiremiyor muyum diye o dk tepki verseymiş.
ayrıca sen doların düşüp cıktıgına bakma. dolar dolardır. yarın bir bakarsın zirve yapmış. şaşar kalırsın. altın daha garantili bir yatırım ama onda da kaybın oluyor.
sen eşine akşam gzel davran. dedi kocacaım ben ve sen farklıyız. bu farklılıklarımız bizi güzel yapıyor. eger dun seni bilmeden kırdıysam üzgünüm. ama nacizane fikrimi belirtmek istedim. eger düşündüklerimiz yanlış ise daha nazik bir şekilde birbirimizi birbirimiz uyarıp, neden yanlış düşündügümzü birbirimize anlatsak izah etsek güzel olmaz mı ? de ve sus.
,top artık onda olsun. biraz daha küs kalmak isteyebilir. ses etme. düşünme vakti ver adama. sonra sana yanaşır zaten.
olayları dogru şekilde degerlendiremiyorusnuz. algılarınız cok farklı. olaylara cok farklı pekspektiflerden de bakıp olasıklıkları iyi hesapladıgınınızda veya degerlendirseniz aslında cok da kolay anlaşırsınız.evet maalesef, hem mutluyuz bir çok konuda ama bazı şeylerde asla anlaşamıyoruz. eşimi seviyorum, huzurluyuz ama bazı konularda öyle şeyler oluyor ki kendimi mi kandırıyorum acaba diyorum. ona göre o haklı bana göre ben
bence normal. neden normal. cunku ilk lafı sen ona sokmusun ( o böyle algılamış ve bunun üzerine bunları demiş )bana hakaret etmeseydi böyle davranabilirdim ama artık bu kadar safça uzlaşmacı olmak istemiyorum, artık yaptıgının farkına varsın. bu sohbettir, her şeyi konuşabilir insan bu demek değil ki gidip dolarları bozduralım altın alalım. birde ailesinin yanında diyorki, mal ortak çok meraklıysan kendi hakkını al bozdur, bu ne çocukça bir şey yahu sadece endişemi belirtmişim, iş ortagımıyız biz de sana bana giriyorsun. böyle demesi normal mi?
Erkeğin eften püften sebeplerle karısını azarlaması çok yakışıksız bir davranış. Ailesi birşeylerden rahatsız oluyorsa belirtir ona ne oluyormuş ki bir sorsaydınız? Anne baba onun olabilir ama artık sizin de kv ve kp oldular. Bir muhabbet açarken kimseden izin almayın yetişkin bir birey değil misiniz? Evetse öyle davranın. Çocuk gibi ağlayıp sızlanmak gözleri kızartmak hiç hoş davranışlar değil. Kv niz de ikinizin iletişimsizliğini ve evlilik ilişkisindeki yetersizliği hissetmiş ki ondan üzülüyor kadın uyuyamıyor. Bence evlilik için 2 altın kural:
1 - iki tarafın da birbirini sevdiğinden saygı duyduğundan emin olmak
2 - evlilik hayatı için yeterli olgunluğa ulaşmış olmak
Sizde bu ikisi var mı?
sen paramızı iyi degerlendiremiyorsun dolar aldın bak dolar düşüyor gibisinden birşey demiş. ailesi de onaylamış evet haklısın altın daha iyi diye. adam da kendini kötü hissetmiş. :)eşinin yaptığı büyük saygısızlık ama merak ettim acaba ailesinin yanında onu küçük düşürecek bir şey mi söyledin farkında olmadan yani ne dedin de esin sana böyle davrandı açık açık anlatır misin bir sakıncası yoksa
bence normal. neden normal. cunku ilk lafı sen ona sokmusun ( o böyle algılamış ve bunun üzerine bunları demiş )
ona göre sen başlattın. ki evet ilk lafı da sen demişsin.
ve ben kadınssam bunca yaşım gördügüm gecirdigim ttüüüm yıllar adına yazıyorum. sen bunu orada bilerek söyledin :) ve haklı oldugunu düşünerek yaptın.
şimdi de sonuclarına katlanacaksın.
üzgünüm eşin kaba ama haklı.
Eşin Git annenlerde kal demiş sana buna hakkı yok ne o öyle kovar gibi sen git deseydin sinirlerim zıpladı.
bu herkesin içinde olmaz. olamaz. yanlış yerde söylemisiniz. adam da küçük düşmüş hissetmiş.ben eşimee "yaa dolar düşmüş, iyice düşerse zrara ederiz acaba dolara yatırmasak mı, ne yapsak" dedim sadece sizce bu laf eşime laf sokmak mı? bir konu hakkında fikir birliğine varmak için endişelerimi belirtirim oda mantıklı bir açıklama sunar ve ben ikna olurum bu kadar basit. ben eşime bir şey demedim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?