• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle konuşamıyoruz

Şaşırdım ve üzüldüm açıkcası. Dinlenilmek, sohbet etmek isteyen ve bunu bile alamayan ne çok kadın varmış.
İletişimsizlik, sohbet eksikliği demek aslında eşle bir paylaşımın olmaması demek. Ee bunu yapamadıktan sonra ne anlamı var evliliğin. Cismen var adam ruhen yok. Evde kalabalıktan başka birşey yapmaz ki.
Bilmiyorum. Belki de dinliyor ama benim istediğim şekilde değil. Ya da dinliyor gerçekten ama cevap vermiyor. Diyaloğa çok geçmiyor yani. Monolog olarak kalıyor

Ama onun anlattığı bsey benim ilgimi çekmese de dinliyorum ben onu. Çünkü anlatıyor yani sonuçta. Saygı denen bsey var bi de
ben de oyleyim. biz kadinlar daha cok onem veriyoruz goz kontagina cunku.. benim esim de gozune bakmadan dinlesem sorun etmez yani..

bence kesinlikle sizi sevip sevmemesiyle vs ilgili bir durum degil. anlattiklarinizla ilgilenmemesiyle ilgili bir durum. kisaltin anlatacaklarinizi. o sorarsa detay verin. gereksiz gordugunuz seylerin hepsini anlatmayin. az ve oz anlattiginizda daha ilgili dinleyecektir diye dusunuyorum.

Belki yorumumu garip bulanlar olacaktır ama bu konuda ciddi bir tahlilim var. Erkek yA da kadın karşısındaki insanla vakit geçirmekten zevk almıyorsa, fikirlerini önemsemiyor ya da sıkılıyorsa, bazen de karşısındaki kişiyi küçümsüyorsa aynen böyle davranıyorlar. Dinlemiyorlar, dinlemiş gibi yapıyorlar. Ya da dinliyor ama konu o kadar ilgisini çekmiyor ki, ufff bide cevap mı verecem bu muhabbete diyorlar eminim. Suç asla sizde değil ama adam arkadaş ortamında 72727382 saat laf dinleyebilir. Çünkü onlardan sıkılmıyor. Hatta keyif alıyor. Aileden biri ararsa onlarla uzun uzun konuşur. Çünkü evdeki ortam o kişiye bunaltıcı geliyor. Bok var bunalacak ama bu adamlar böyle. İşten gelip Yorgunum diye eve giren ama aynı dakika arayan arkadaşına at gibi koşan çok adam gördüm ve duydum. Aynı tempoyu evlenmeden önce eşine gösteriyordur çünkü elde edene kadar bu işler. Çok kötü bir şey iletişimsizlik ya. Ama bu adamlar da değişmez

Geçin karşısına tutun ellerinden sohbet edin,konuşun. Dinlemezse dikkati dağılırsa beni dinle diyin. Şahsen ben hep öyle yaparım, eşim sağolsun hep dinler ama bazen tartışırken gözlerini kaçırır ya da konu kapansın ister. O zaman ben de açık açık söylüyorum beni dinle, daha bitirmedim bitirip içimden atmak istiyorum, gözlerime bak lütfen vs vs şeklinde. Bence doğru iletişimden geçen ilk yol tamamiyle şeffaf olmak. Beklentiniz olan bir şey gerçekleşmiyorsa bir de karşı taraftan isteyip öyle deneyin, kadınlar olarak hep içimizden isteyip isteyip, olmayınca da üzülüyoruz. Erkeklere basitçe söylemek yetiyor aslında.
Bazı büyükbaşlara ne yapılsa boş. Eski eşim de onlardan biriydi. Saçma salak tlf da 1 saat konuşurdu kel alaka biriyle. Cok zor böyle erkekler.

Belki yorumumu garip bulanlar olacaktır ama bu konuda ciddi bir tahlilim var. Erkek yA da kadın karşısındaki insanla vakit geçirmekten zevk almıyorsa, fikirlerini önemsemiyor ya da sıkılıyorsa, bazen de karşısındaki kişiyi küçümsüyorsa aynen böyle davranıyorlar. Dinlemiyorlar, dinlemiş gibi yapıyorlar. Ya da dinliyor ama konu o kadar ilgisini çekmiyor ki, ufff bide cevap mı verecem bu muhabbete diyorlar eminim. Suç asla sizde değil ama adam arkadaş ortamında 72727382 saat laf dinleyebilir. Çünkü onlardan sıkılmıyor. Hatta keyif alıyor. Aileden biri ararsa onlarla uzun uzun konuşur. Çünkü evdeki ortam o kişiye bunaltıcı geliyor. Bok var bunalacak ama bu adamlar böyle. İşten gelip Yorgunum diye eve giren ama aynı dakika arayan arkadaşına at gibi koşan çok adam gördüm ve duydum. Aynı tempoyu evlenmeden önce eşine gösteriyordur çünkü elde edene kadar bu işler. Çok kötü bir şey iletişimsizlik ya. Ama bu adamlar da değişmez
Ben garip bulmadm yanlis buldum cok aşırı genelleme yapmissiniz. Burada yazan bir ton kisi var bende boyleyim diye onlarda mi kocalarini sevmiyor.
Benimki disarda da kendi ailesinde de cok konusmaz cok dinlemez zaten. Cok on yargili bir bakış acısı bu birde eminim falan demissiniz.

Eski eşimle bir anim geldi aklıma anı değil de kabusum. Bir pazar günü kahvaltı hazırladım sohbet ederiz kahvaltı ederiz diye nasıl da keyifliydim. Kahvaltıya oturduk bir arkadaşıyla konuşmaya başladı yemin ederim 45 dakika. Ben kahvaltı ettim 4 çay ictim üstüne kahve yaptım ictim adam hala konuşuyor. Ben sohbet etsem haberleri son ses açan büyükbaş saçma bir adamla konuştu durdu. Kahvaltı mı ettim ne oldu anlamamıştım çok kötüydü. Sanki birisi boğazımı sıkıyordu nefes alamıyordum.
Şimdiki eşim öyle mükemmel ki sohbet edelim diye gözümün içine bakıyor. Geçen gün yemekte biri aradı eşimle yemek yiyoruz müsait degil8m yarin ararım diye kapatti🥰 Kızlar yani sorun bizde değil okuzlerdeeee

Ben garip bulmadm yanlis buldum cok aşırı genelleme yapmissiniz. Burada yazan bir ton kisi var bende boyleyim diye onlarda mi kocalarini sevmiyor.
Benimki disarda da kendi ailesinde de cok konusmaz cok dinlemez zaten. Cok on yargili bir bakış acısı bu birde eminim falan demissiniz.
Peki niye karşınızda sizinle konuşmak isteyen biri varken dinlemezsiniz? Ya da neden dinlemiş gibi yaparsanız. Saygısızlık bu. Şimdi yapım bu falan demeyin.

Eski eşimle bir anim geldi aklıma anı değil de kabusum. Bir pazar günü kahvaltı hazırladım sohbet ederiz kahvaltı ederiz diye nasıl da keyifliydim. Kahvaltıya oturduk bir arkadaşıyla konuşmaya başladı yemin ederim 45 dakika. Ben kahvaltı ettim 4 çay ictim üstüne kahve yaptım ictim adam hala konuşuyor. Ben sohbet etsem haberleri son ses açan büyükbaş saçma bir adamla konuştu durdu. Kahvaltı mı ettim ne oldu anlamamıştım çok kötüydü. Sanki birisi boğazımı sıkıyordu nefes alamıyordum.
Şimdiki eşim öyle mükemmel ki sohbet edelim diye gözümün içine bakıyor. Geçen gün yemekte biri aradı eşimle yemek yiyoruz müsait degil8m yarin ararım diye kapatti🥰 Kızlar yani sorun bizde değil okuzlerdeeee
Neden boşanmıştınız o öküzden? Tekrar evlenmiş mi? Böyle boşanan kadınların mutluluk hikayelerini okumak beni çok mutlu ediyor. Sanki kendim mutlu olmuşum gibi.

Peki niye karşınızda sizinle konuşmak isteyen biri varken dinlemezsiniz? Ya da neden dinlemiş gibi yaparsanız. Saygısızlık bu. Şimdi yapım bu falan demeyin.
Yorgunluk olur, konu ilgisini cekmez, kafasi baska yerdedir, o an odak problemi yasiyordur. Belki de saygısızdır ya da bencillik ediyordur ama bu soylediginiz sekilde degil herkes. Oyle olan yok mu? Var. Benim dedigim gbi olanda var.

Neden boşanmıştınız o öküzden? Tekrar evlenmiş mi? Böyle boşanan kadınların mutluluk hikayelerini okumak beni çok mutlu ediyor. Sanki kendim mutlu olmuşum gibi.
Teşekkür ederim canim🥰 Öfke kontrolü yoktu sürekli acaba bugün ne olacak ta kızacak diye ruh hastası olmuştum. Bir örnek vereyim bir akşam üstü beni işyerinden alacaktı. Kış mevsimi nasıl soğuk. Aradım nerde araba diye binanın kapısında goremeyincs. 39 dakika tlf meşgul. Nasıl titriyorum o akşam. Sonra o lanet konuşması bitti aradı geldi. Aptal herif 2 sokak ilerdeymis trafik yoğun diye. Çıkış saatimi biliyorsun insan o an arar tlf nunu kapatir yada deyince delirdi. O kadar hakliykrn resmen bin hakaret işittim yolda arabadan indim. Hep boyleydi. En son kizkardrsim kanser tedavisi gorurken Ukraynaya tatile gitti erkek arkadaslariyla serefsiz. Zaten bitirmiştim de bu son golu oldu. Bosandim.
Binlerce şükür ki beyefendi dünyalar iyisi bir eşim var şimdi. Dilerim ki her kadın böyle bir es bulsun. Huzur dolu evimiz maşallah bin şükür 🥰🥰🧿🙏

ben de oyleyim. biz kadinlar daha cok onem veriyoruz goz kontagina cunku.. benim esim de gozune bakmadan dinlesem sorun etmez yani..

bence kesinlikle sizi sevip sevmemesiyle vs ilgili bir durum degil. anlattiklarinizla ilgilenmemesiyle ilgili bir durum. kisaltin anlatacaklarinizi. o sorarsa detay verin. gereksiz gordugunuz seylerin hepsini anlatmayin. az ve oz anlattiginizda daha ilgili dinleyecektir diye dusunuyorum.
Öyle yaparım artık. Her şey dozunda olsun

Benim eşim öyle değil ama işte. Zaten öyle olsaydı ilişki bitmiş gözüyle bakardım. Mesela ben dışarı çıkmak bseyler yapmak isterim ama o istemez. Buna karşın arkadaşı Kardeşi çağırınca Onun yanına da giden biri değil. Hatta haftasonlarında annesigile bile Gitmek istemez bazen. Ben zorlarım bazen gidelim ayıp olur diye. Gittiğimizde de onlar istiyor diye gideriz. Ya da artık 1 ay sonra özledim falan diye. Ya da mesela benimle doğru düzgün muhabbet kurmayıp da gidip abisiyle ailesiyle iki lafın belini kırmaz. Abisini çok çok sever. Ama onunla konuşurken de Sessizdir. Bu durumda onun yapısı derim. Evet ama yine de eşi olduğum için özen göstermesini isterim. Mesele bu aslında

Yani bu kadar değil bizim sorunumuz. Aksine ben daha çok telefonda vakit geçiririm masadayken de. O bırak biraz falan der. Tv izlemediğimiz zamanlarda tabi. Karşılıklı bi kahvaltı masasında çok da sorunum yok zaten. Hani benim problemim biraz genele yayılınca ortaya çıkıyor. Birikmişler diyeyim yani. Bu arada O günleri eskide bırakmanıza sevindim sizin adınıza 😊

Selam kızlar. Başlıktan da görebileceğiniz gibi eşimle iletişim problemimiz var. 2 yıllık evliyiz. Şöyle ki benim çok takıntılı olduğum konu aslında olması gereken de birisine bsey anlatırken ilgiyle dinlemesi ve mutlaka gözlerime bakması. Ama ben eşime bsey anlatırken ya başka yerlere bakar. Ya anlattıktan sonra bi daha söylesene dinlemedim dinleyemedim falan der. Veya ben bsey anlatırken o araya laf sokar ve başka bsey söyler, anlatır. Son ihtimal de ben anlattıktan sonra hiç yorum yapmaz. Hiç cevap vermez. Yani şu an ilişkide ben bsey anlatırken o gözlerime bakıp beni dinliyorsa cidden çok seviniyorum. Ne kadar saçma değil mi ? Ya da ona bsey anlatıyorum ya. Böyle yavaş yavaş anlatıyorum beni yine anlamadı kesin diye. Ona bunu söylediğimde hayır dinliyorum ben seni diyor. Ya da aklım karışık başka bsey düşünüyordum falan diyor. Beni kaile alıp dinlemesini istiyorum artık. Dinlese de yorum yapsın benimle iletişim kursun istiyorum. Bu sadece benim anlattığım şeylerde geçerli tabi. Normal bi konuyu konuşup tartışabiliyoruz. Ne önerirsiniz ?

Valla bence çoğu dinliyormuş gibi yapıyor ama o kapasite yok yani mesela 100 kelime söylüyosam 10 unu takip edebiliyor adam.
Annesinin yanına gönderiyorum mesela bi olay bi konu var o konuşulacak diyelim iyice dinle diyorum gelince soruyorum en bsştan anlat diye 3 cümle ediyo böyle böyle oldu diye sonucu söylüyor bitti. :D
Bu kadar mı diyorum ne biliyim annem bi sürü şey anlattı kafamı karıştırıyosunuz kadınlar niye bu kadar detay anlatıyor diyor. Sadece önemli olanları duyuyomuş içinden :D hayır kafa da zehir gibi çalışan bi adamsın sen ama.. dinlemiyolar ve ellerinde değil bence :D kapasite bu kadar

Valla bence çoğu dinliyormuş gibi yapıyor ama o kapasite yok yani mesela 100 kelime söylüyosam 10 unu takip edebiliyor adam.
Annesinin yanına gönderiyorum mesela bi olay bi konu var o konuşulacak diyelim iyice dinle diyorum gelince soruyorum en bsştan anlat diye 3 cümle ediyo böyle böyle oldu diye sonucu söylüyor bitti. :KK70:
Bu kadar mı diyorum ne biliyim annem bi sürü şey anlattı kafamı karıştırıyosunuz kadınlar niye bu kadar detay anlatıyor diyor. Sadece önemli olanları duyuyomuş içinden :KK70: hayır kafa da zehir gibi çalışan bi adamsın sen ama.. dinlemiyolar ve ellerinde değil bence :KK70: kapasite bu kadar
Bence de ya. Son kararımız bu şekilde olsun 😂😂

Bence hemen kişisel algılamayın.

Ben de bi ara yakın arkadaşımdan böyle sitemler duyuyordum ama elimde değildi dikkatim çok çabuk dağiliyordu. Çok zorladım kendimi düzelttim sonra.

Bir şey anlatırken gereksiz detaylar vermemeye çalışın. Dikkatinin dağılmaya başladığını fark edince anlatmayı bırakın size bakmasını bekleyin sonra devam edin. Ya da ara ara onu konuşmaya katmak için sorular sorun. Siz anlatıp o dinliyorsa hep sıkılıyor dur.
Tabi onun da çabalamasi gerekiyor. Ben dikkatim dağılmasın diye arkadaşımın gözlerinden ayirmiyordum gözlerimi 😄

Back
X