• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kurban meselesi

Firidev

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
460
128
123
Günaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.

Eğer dini açıdan bakarsan kurban vacip farz değil Yani illa kes kes denmez.ama gönlünüzden geçiyor ve maddi durumunuz el veriyorsa kesin ve bence dağıtın bir kısmını. Hem doğraması kolaylaşır hem de sonra zorluk yaşamazsınız. Vicdanınız rahat eder

Düğün altınları sende diye sen kes deniyor.yav bu erkek tarafı asiret filan mi zannediyor.tutsa sadece iki bilezik takilsa.birini onlar taksa birini sizin taraf .Ve kadinda kalsa bunlar kadın multi trilyoner bi sey mi oluyor.sizin aileye özel değil çoğu ailede duydum gördüm.sanki gelinde iki bilezik 10 bilezik mi oluyor kendi kendine

Günaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.

Böyle güzel bir konuda anlaşmazlığa düşmek çok kötü olmuş. Bizim ayrımız gayrımız yoktur, senin benim yoktur. Evlendikten sonra 2 defa kesebildik (5 senede) ikisinde de eşim vekalet verdi. Sonuçta aynı evde yaşıyoruz. O kurban kesti ben kesmedim, o dinen borçsuz ben borçluyum gibi düşünmedim.

Ve pay konusunda da hassas olmak gerekiyor. Eğer birinin aklına, "ona çok verdi bana az" gibi cümleler gelirse bayram anlamını yitirir.

Yeni evlisiniz size tavsiyem hisse dağıtmak, kurban kesmekle alakalı değil. Eşinizle bir olmayı önünüze hedef koyun ki ileriki zamanlar da da böyle sorunlar yaşamayın

Kayınvalideniz siz nasılsa pay vereceksiniz diye mi kesmiyor kurbanı gerçekten? Böyle düşünerek insanların günahını alıyor olabilir misiniz?
Eğer gerçekten böyleyse yazık onların haline

Eğer ki kayınvalidenize et vermek için kurban kesiyorsa eşiniz kasaba gidin bence zaten hiç hoşlanmıyorum bu kurban işinden. İnsanlar iyice et pazarı yaptılar ya.
Bir de o var yani, bu kurban işinin amacı belli, hatta payların ölçüsü gideceği yer belli. İnsanlar dolaplarına et koymak için çabalıyor, kurban diye de kendilerini kandırıyorlar.

Kurban sizin adınıza kesilse kayınvalidenize pay vermeyecek misiniz yani?? Kesebilecek durumda olduğu halde kesmiyor da ona mı kızdınız??

Siz kesince kv nize büyükçe et payı vermeyecek misiniz? Bunu sorun edeceğinizi düşündüyse ilk yılınızda orta yolu bulmak için kendi kesmek istemiştir. Çok mantıksız değil.
Seneye işler yoluna girince siz kesersiniz. Genelde eşler her yıl sırayla kesiyorlar.
Eşiniz size de keselim ya da bağış yapın demiş ne de güzel demiş. İki kurbanın altından kalkamam diye birşey yok kasaba verirsiniz olur biter. Ya da bolca bağış yaparsınız ince iş vs kalmaz zaten.
Fikir olsun diye söyleyeyim. Bu yıl eşim ile olan payımızın büyük bir kısmını çocuk evlerine bağışlayacağız müdür ile görüştük kabul ediliyormuş. Diğer yıl da yavaş yavaş bağışa geçiş yapacağız alışkanlık biraz da bağış yerine kesmek istemek.

Back
X