• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kurban meselesi

Kurban sizin adınıza kesilse kayınvalidenize pay vermeyecek misiniz yani?? Kesebilecek durumda olduğu halde kesmiyor da ona mı kızdınız??

Yok aslinda kendimi tam ifade edemedim sanirim. İlk kez kurban kesecektim heves etmistim. Eşim son anda ben kesicem diyince hevesim kursagimda kaldi. Bir de basta soylese neyse..

Günaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.

Biz hep bir sene bNa etli keseriz bir sene eşime diğer kişi de bağışla olur hibe olur adını ne koyarsan artık kesildiğine emin bir yerden kestirebilirsin
Eşim bana sevgiliyken hibe kestirmeye başlamıştı hatta

Siz kesince kv nize büyükçe et payı vermeyecek misiniz? Bunu sorun edeceğinizi düşündüyse ilk yılınızda orta yolu bulmak için kendi kesmek istemiştir. Çok mantıksız değil.
Seneye işler yoluna girince siz kesersiniz. Genelde eşler her yıl sırayla kesiyorlar.
Eşiniz size de keselim ya da bağış yapın demiş ne de güzel demiş. İki kurbanın altından kalkamam diye birşey yok kasaba verirsiniz olur biter. Ya da bolca bağış yaparsınız ince iş vs kalmaz zaten.
Fikir olsun diye söyleyeyim. Bu yıl eşim ile olan payımızın büyük bir kısmını çocuk evlerine bağışlayacağız müdür ile görüştük kabul ediliyormuş. Diğer yıl da yavaş yavaş bağışa geçiş yapacağız alışkanlık biraz da bağış yerine kesmek istemek.

Verirdim zaten iki kisi azicik bisey yedigimiz ettigimiz, kendi husnukuruntu yapti sanirim. Ya da benim ailesine iyilik yapiyor durumumu kabul edemedi.

Yok aslinda kendimi tam ifade edemedim sanirim. İlk kez kurban kesecektim heves etmistim. Eşim son anda ben kesicem diyince hevesim kursagimda kaldi. Bir de basta soylese neyse..
Geçen sene ilk evlilik yıldönümüzdü kendi adına kestirdi ben bişey demedim bu sene sana de eti san akestirelim dedi tabi iki taraflı paya girmek gerçekten çok zor açıkcası onu ben çok istemeyebilirim çünkü onunla uğraşabilecek yürek de yok dolap da yetersiz zaten evime gelse bol bol koyar dağıtırdım sanırım bence zamanı geçmeden bağış yapabilirsin

Verirdim zaten iki kisi azicik bisey yedigimiz ettigimiz, kendi husnukuruntu yapti sanirim. Ya da benim ailesine iyilik yapiyor durumumu kabul edemedi.
Bence de çok sıkıntılı bir durum yok ortada.
Muhtemelen aileme fazla pay verelim demeye çekindi ya da sizin rızanız olmazsa haram ederse vs diye korktu.

Kari koca arasinda boyle seylerin lafi olmaz ki. Bunca yillik evliyim senin paran benim param senin kurbanin benim kurbanim olmamistir aramizda

Resmen kandirilmissiniz, sonucta sizin adiniza diye satin alinmis, bugun sen ayri kes demek ne demek!
Ben iyimser degilim acikcasi, yine de rezil etmeyin bayrami kendinize derim. Ama esinize acayip gicik oldum

Günaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.
Şimdiden hırs içinde kısasa kısas yapıyorsunuz. Siz eşsiniz farkında mısınız? Kiminle neyin yarışını yapıyorsunuz?
Bu yıl eşiniz kessin seneye siz niyetlenin illa ki altın bende bana da düşer neyin kafası hem siz kesseniz kayinvalidenize hatırı miktarda et vermeyecek misiniz?

Bir kurban kesmek hırsı yüzünden de ilk yuvasını yıkan siz olacaksınız galiba..

Daha yeni evlisiniz . Sizi anliyorum aslinda sözden cayılmasi sizi sinirlendiriyor. Bu erkekler anneleriyle konuşmaya görsünler. Akillarinin bir kismi gidiyor. Takilma bu kadar. Kurban sonuçta Allah için kesiyorsun. Bu defalik sen bağisla çünku sana da düşuyor. Birak o da annesinin gönlünu almis olsun. Çunku hir gür cikarsa bu özel günlerde ileri ki zamanlarda kalici olabiliyor.
Çok önemli değil inan..

Benim bildigim bir ailede kesilen kurban es, cocuk herkes adina gecer. Bizim orada boyle demisti bir buyugumuz ve kimin adina olacak muhabbeti asla yapilmaz. O kurban butun aileyi kapsar.
Şafii mezhebinde iseniz doğrudur.
Ancak Hanefi mezhebinde kurban bireyseldir.
Konunun kapatılmaması için dini konulara girmeyelim demeye geldim ama girip çıktım:ruh:

1 evden biriniz kesseniz yetmez mi. Senin paran benim param degil ikinizin kazandigi da ortak yani bence..

Şafii mezhebinde iseniz doğrudur.
Ancak Hanefi mezhebinde kurban bireyseldir.
Konunun kapatılmaması için dini konulara girmeyelim demeye geldim ama girip çıktım:ruh:
Iki mezheptende degilim. Bektasiyim. Bir buyugumuz oylee demisti. Demekki mezhepsel olarak farkliliklar varmis. Yeni ogrendim. :)))))) Konu sahibi o zaman gecen bayram esiniz adina kesilmisse bu yil sizin adiniza kesilsin. Neden son anda karrar degistiriyor. Ince hesaplara girilmemeli. :)

Hani ortak kesiliyor ya kurban ikiniz ortak kesin o zaman

Cok anlamsiz bi inat olmuş. Imkan varmış, ikiniz de kesin. Fazla sevap goz çıkarmaz. 2 hisse etle uğraşmak zor olacaksa, birini bağışlayın. Ne fark eder sen ben? Siz kesseniz kayinvalidelere vermeyecek misiniz?
Bu bayram 4 oldu bizim. Eşimin kurbani,benim kurbanim, oglumuzun iki akika kurbanı. Ama hepsini bagisladik, eve hic et gelmeyecek. Insallah Allah kabul eder.

Back
X