- 22 Mart 2015
- 37.077
- 184.491
- 598
- 38
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kafanız güzelse yapacak biseyim yok. Ben adamın inancına bisey demiyorum sen niye bana laf ediyorsun? Umrumda olmayan inancı, yorumu değil. Anlamıyorsan o da senin sorunun yumurtacı bayancım.Umrunuzda değilse lütfen yorum yumutlamayın.
Eşiniz kessin. Siz birşey yapmayın bu yıl.strese girmeyin bu kadarGünaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.
Şafii mezhebinde iseniz doğrudur.
Ancak Hanefi mezhebinde kurban bireyseldir.
Konunun kapatılmaması için dini konulara girmeyelim demeye geldim ama girip çıktım![]()
Umurunuzda değilse size ne? Kesmeyin demiş, keserseniz şöyle olur böyle olur kesenler böyledir falan mı demiş? Kendi yorumu.Ben dini inancınıza bişey demiyorum umrumda da değil. Ama kurban kesmeyi düşünen birine ben kesmiyorum sen de kesme demeniz komik.
İyi Tatiller.
Kurban kesmek farz değil yalnız vacip.İlk defa birilerinin adına kurban kesildiğini duydum. Benim bildiğim kurban Allah için Allah adına kesilir.
Karı koca arasında senin paran benim param, senin kurbanın, benim kurbanım mı var? Valla şok oldum. Yıllardır da kurban keseriz ömrü hayatımda da böyle bi şey duymadım. Farz olduğu için kesiyoruz, Allah kabul etsin. Bu kadar.
Kurban kişiseldir(Hanifi mezhebine göre).
Hanifi mezhebinde kişi adına kesiliyor, bir arkadaş da yazmış Şafi mezhebinde aile adına kesiliyormuş. Biz hep böyle gördük. Annem babam ayrı keserdi, ben de para kazanmaya başladığımdan beri kendi adıma bazen ailemle, bazen de yurtdışında kestiriyorum. 10 yıldır evliyim, eşimle de ayrı ayrı kestiririz.yani bir evin içinde karı koca ayrı ayrı mı keser?
ilk defa duydum bunu.
Burası bir forum. İsteyen yorum yapar. Buna karışamazsınız.Umrunuzda değilse lütfen yorum yumutlamayın.
Kurban farz değil vaciptir, mezhep farklılığı oluyor şafiî mezhebinde genellenerek kesilebilir ama hanefi mezhebinde kurban bireyseldir gücü olan kendi adına keser, kenarda bileziği altını olan bir kadının kendi adına kurban kesmesi üzerine vaciptir. Ben hanefi mezhebine mensubum eşim şafii, eşimle ailesi ortak kesti, benim düğün bileziklerim olduğu için üzerime vacip ben kendi adıma ayrı kestim mesela. Dipnot düşeyim dedim sadece iyi bayramlar:)İlk defa birilerinin adına kurban kesildiğini duydum. Benim bildiğim kurban Allah için Allah adına kesilir.
Karı koca arasında senin paran benim param, senin kurbanın, benim kurbanım mı var? Valla şok oldum. Yıllardır da kurban keseriz ömrü hayatımda da böyle bi şey duymadım. Farz olduğu için kesiyoruz, Allah kabul etsin. Bu kadar.
Ya anlamıyorsunuz bir de sataşıyosunuz. Umrumda olmayan dini inancı, YORUMU değil. Okuduğunu anlamayan insanlar ne dolaşıyo buralarda anlamıyorum.Umurunuzda değilse size ne? Kesmeyin demiş, keserseniz şöyle olur böyle olur kesenler böyledir falan mı demiş? Kendi yorumu.
Hanifi mezhebinde kişi adına kesiliyor, bir arkadaş da yazmış Şafi mezhebinde aile adına kesiliyormuş. Biz hep böyle gördük. Annem babam ayrı keserdi, ben de para kazanmaya başladığımdan beri kendi adıma bazen ailemle, bazen de yurtdışında kestiriyorum. 10 yıldır evliyim, eşimle de ayrı ayrı kestiririz.