• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle kurban meselesi

Bir evde bir kurban yeter ya.
Senin adina benim adima neymis ben de ilk defa duydum

Cok istiyorsaniz 10 tane de keser ihtiyac sahiplerine dagitirsiniz

Dert etmeyin bosverin
Allah kabul etsin

Dini yorum yasak mı ya? Polemige sebep olmadan ortadan ortadan da mi yazamiyoruz :D
Burada onlarca kişiyiz, aynı konuya yorum yapmışız. Hemen hemen hepimizin dini inancı aynı yani müslümanız. Ama herkes farkli birsey söylüyor.
Birisi, bir evde bir kurban kesilir herkes adına diyor. Bir başkası, kurban ibadeti kişiseldir diyor.
Birisi maddi olarak zorlanacaksan kesme diyor. Zorlamanın ölçüsü herkese gore değişir sanırım.
Birisi zekat verilecek miktarda altınım var diyor. Diğeri ona, altın varlığıyla kurban kesmek gerekmez diyor.
Hatta biri zekat gramı 80 gramdır diyor. Oysa ben 96 olduğuna eminim.
Biri etin ne kadarının dağıtılması bellidir diyor. Oburu baska miktar söylüyor.
Falan filan..
Herkesin fikri farklı..
Sorsan inancimiz ayni ama herkes baska birsey söylüyor. (Mezhep farkını istisna tutuyorum). Bu nasil oluyor? Insan kadar fikir var? Tvdeki hocalar bile bir konuda agiz birliği yapamıyor. Islam hangisinin anlattığı? Veya burada bu konuda bile birbiriyle celisen bir suru farkli yorum var. Hangisi dogru?

Ya konu burda kurban kimin adına kesilir değil ki

Adam önce bir söz vermiş son dakka annesinin gazına gelip vazgeçmiş.

Bunu da gayet kaba bir biçimde dile getirmiş.

Hem eşinin kalbini kırmış hem de verdiği sözü tutmayarak güvenilmez insan olmuş hem de en ufak şeyde bile başkasının gazına gelebildiğini göstermiş

Ben diyorum ki şu dünyada kimseye güven olmaz. Eşinle dostunla Yiyip içip eğleniceksin onun haricinde şu hayatta tek başınasın.

Ben kurbanımı da kendim keser geçerim. Eşle bile ortak iş yapılmıyor
F Firidev

Günaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.
Ben bağış yapiyorum artık. Ama kestiğimiz zamanlarda hic böyle bir konu uzerine konusmadik. Sen ben nasil oluyor evliliklerde anlamıyorum. Zaten bizde kurbanin isi hic olmaz. Kestiririrz parcalattiririz ve dagitiriz. Evde bir parcadan kavurmasi olur tadina bakilir bana da is çıkmaz

ben kendi kurbanimi ogrenci yurduna bagisliyorum tamamini ... esim kendi aliyo. et gozuyle degil kurban gozuyle bakarsaniz boyle kotu dusuncrler gelmez kalbinize. onemli olan durumunuz olup sevap islemek fakiri gozetmek saglik sihat korunmak icin kurban etmek... en guzelide talebe okuyan cocuklara bagis yapmak

Kurban kesilirken kesen kişiye vekalet verilir kim vekalet verirse kurban onun adına kesilir

Kurbana et olarak baktığımı nerden çıkardınız anlamadım. Dün çok şükür benim adıma kesildi 1/3 dışında dağıttım zaten. Ben bağışa güvenemiyorum dedim. Gözüm kesildiğini görmeyince içime sinmiyor. Ha önceden bilseydim bir yer ayarlanır gözümün önünde kestirip verirdim ama son dk meselesi olduğu için öyle bir sey yapamayacaktım. Ortak kesin diye söyleyenler olmuş. Benim bildiğim ortak kesme diye bir olay yok. Küçük baş hayvan tek kişiye düşer. Derdimi anlatamamışım ki ben size. Sorun son dk eşimin vazgeçmesi ve benim yapmamın vacip olduğu bir ibadeti zorlaştırması canımı sıkmıştı... yani olay et değil tam tersine dini yükümlülük meselesi benim için yoksa ben de kessem eşim de kesmiş olsa o et dağıtılacak...

ya Allah aşkına bu nedir? ne demek iş inada bindi ee iyi madem ikiniz de kesin oturur yersiniz. kurbanın amacı dağıtmaktır. şımarık çocuklar gibi inat edeceğinize biriniz bari makul davranın gidin bir aileye, bir öğrenciye yardım edin, ihtiyaçlarını karşılayın ya da işi inada bindirin müthiş sevap oluyordur öyle bence.

ya Allah aşkına bu nedir? ne demek iş inada bindi ee iyi madem ikiniz de kesin oturur yersiniz. kurbanın amacı dağıtmaktır. şımarık çocuklar gibi inat edeceğinize biriniz bari makul davranın gidin bir aileye, bir öğrenciye yardım edin, ihtiyaçlarını karşılayın ya da işi inada bindirin müthiş sevap oluyordur öyle bence.
önceki mesajimi okursan önce belki konuyu anlarsin, ya da hala anlamaya da bilirsin bilmiyorum.. konuyu biz çözdük eşimle siz merak etmeyin.

önceki mesajimi okursan önce belki konuyu anlarsin, ya da hala anlamaya da bilirsin bilmiyorum.. konuyu biz çözdük eşimle siz merak etmeyin.
ilk yazdığını okuyup cevap verdim, böyle bir konu için 14 sayfayı tek tek okuyacak değilim. millete ateş püsküreceğine kapattır madem konuyu.

Dini yorum yasak mı ya? Polemige sebep olmadan ortadan ortadan da mi yazamiyoruz :D
Burada onlarca kişiyiz, aynı konuya yorum yapmışız. Hemen hemen hepimizin dini inancı aynı yani müslümanız. Ama herkes farkli birsey söylüyor.
Birisi, bir evde bir kurban kesilir herkes adına diyor. Bir başkası, kurban ibadeti kişiseldir diyor.
Birisi maddi olarak zorlanacaksan kesme diyor. Zorlamanın ölçüsü herkese gore değişir sanırım.
Birisi zekat verilecek miktarda altınım var diyor. Diğeri ona, altın varlığıyla kurban kesmek gerekmez diyor.
Hatta biri zekat gramı 80 gramdır diyor. Oysa ben 96 olduğuna eminim.
Biri etin ne kadarının dağıtılması bellidir diyor. Oburu baska miktar söylüyor.
Falan filan..
Herkesin fikri farklı..
Sorsan inancimiz ayni ama herkes baska birsey söylüyor. (Mezhep farkını istisna tutuyorum). Bu nasil oluyor? Insan kadar fikir var? Tvdeki hocalar bile bir konuda agiz birliği yapamıyor. Islam hangisinin anlattığı? Veya burada bu konuda bile birbiriyle celisen bir suru farkli yorum var. Hangisi dogru?
Gram oranının 96 gr olduğundan nasıl emin oluyorsunuz 4 yıllık ilahiyat eğitimi görmüş ve din kültürü öğretmenliği yapan bu konuyu da her sene öğrencilere anlatan birisiyim kaynak ne onu merak ettim, diyanet kaynaklarinda 80-85 gram olarak geçer milli eğitim kitaplarında 80 gr altın baz alınır.
Yorum farklılığına açıklık getirilsin ama mezhep farklılığı hariç demissiniz, yorum farklılığın ana temeli zaten mezhep farklılığıdır ki. Çelişen bir durum yok aslında A noktasından B noktasına gitmek için birden fazla yol vardır hangi yoldan gideceğiniz size bırakılmıştır, mezhep farklılığı da budur. Hükmü değiştirmeden( helal olan bir şeyi haram ya da haram olan bir şeyi helal kılmadan) bazı ibadetlerin yerine getirilisinde birden fazla seçenek verilmiştir: abdesti bozan durumlar,kurban vs gibi bazı konularda

Son düzenleme:
İlk defa evlilikte senin adın benim adım duyuyorum ..
Öyle birşey yokki senin paran benim param diye ayırdığınız için sorun olmuş bence .
Eşinizde kesse sizde kesseniz aynı ..

İbadetle ilgili en ufak bir soru isareti olsa,bir anlasmazlik ciksa hic anlami olmaz o isin. Bundan sonraki ibadetlerinizde bu hususa dikkat etmeniz gerekir

İkiniz de kesmeyin. Biz gücümüz var ama kesmiyoruz
bu nasil sacma bi cevap. konu sahibi acik acik dini gorevlerini yerine getirmek icin 1 mi 2 mi kurban keselim diye bi konu acmis. sizde ciddi ciddi 'ikiniz de kesmeyin' mi diyosunuz? saygisizlik olarak goruyorum yorumuzunu. cok itici bi yaklasim. sizin kesip kesmemenize karisan dolasan varmi, yorum yapan varmi, yok, siz neyin kafasini yasiyosunuzda ikinizde kesmeyin diyosunuz.

sabah sabah yaa.

Bi bu yil kesemedik ama gecen yil kestigimizde esimin ailesi kesmemisti kurban eve gelmeden onlara gitti istedikleri kadar aldilar ne gordum ne sordum benim ailemde kesmeseydi ayni seyi yine yapardim kurban Allah rizasi icin kesililir kim ne kadar almis ne fark eder

bu nasil sacma bi cevap. konu sahibi acik acik dini gorevlerini yerine getirmek icin 1 mi 2 mi kurban keselim diye bi konu acmis. sizde ciddi ciddi 'ikiniz de kesmeyin' mi diyosunuz? saygisizlik olarak goruyorum yorumuzunu. cok itici bi yaklasim. sizin kesip kesmemenize karisan dolasan varmi, yorum yapan varmi, yok, siz neyin kafasini yasiyosunuzda ikinizde kesmeyin diyosunuz.

sabah sabah yaa.

Kurban kesmek farz değil diye biliyorum. Kesmek zorunda değiller, hala cevabımın arkasındayım.
Kesmemek de bir tercih olabilir.
Ayrıca çok güzel bir kafa yaşıyorum, buyurun gelin.

Back
X