Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kadın vaciptir farz değildir diye açıklamış.Sizin inancınız böyleyse kendinize yaşayın 'inancınızi' kimseye sen de kesme demeye hakkınız yok...
İkiniz ortak kesin olmuyor mu öyleYok aslinda kendimi tam ifade edemedim sanirim. İlk kez kurban kesecektim heves etmistim. Eşim son anda ben kesicem diyince hevesim kursagimda kaldi. Bir de basta soylese neyse..
Ben bağış yapiyorum artık. Ama kestiğimiz zamanlarda hic böyle bir konu uzerine konusmadik. Sen ben nasil oluyor evliliklerde anlamıyorum. Zaten bizde kurbanin isi hic olmaz. Kestiririrz parcalattiririz ve dagitiriz. Evde bir parcadan kavurmasi olur tadina bakilir bana da is çıkmazGünaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.
önceki mesajimi okursan önce belki konuyu anlarsin, ya da hala anlamaya da bilirsin bilmiyorum.. konuyu biz çözdük eşimle siz merak etmeyin.ya Allah aşkına bu nedir? ne demek iş inada bindi ee iyi madem ikiniz de kesin oturur yersiniz. kurbanın amacı dağıtmaktır. şımarık çocuklar gibi inat edeceğinize biriniz bari makul davranın gidin bir aileye, bir öğrenciye yardım edin, ihtiyaçlarını karşılayın ya da işi inada bindirin müthiş sevap oluyordur öyle bence.
ilk yazdığını okuyup cevap verdim, böyle bir konu için 14 sayfayı tek tek okuyacak değilim. millete ateş püsküreceğine kapattır madem konuyu.önceki mesajimi okursan önce belki konuyu anlarsin, ya da hala anlamaya da bilirsin bilmiyorum.. konuyu biz çözdük eşimle siz merak etmeyin.
Gram oranının 96 gr olduğundan nasıl emin oluyorsunuz 4 yıllık ilahiyat eğitimi görmüş ve din kültürü öğretmenliği yapan bu konuyu da her sene öğrencilere anlatan birisiyim kaynak ne onu merak ettim, diyanet kaynaklarinda 80-85 gram olarak geçer milli eğitim kitaplarında 80 gr altın baz alınır.Dini yorum yasak mı ya? Polemige sebep olmadan ortadan ortadan da mi yazamiyoruz
Burada onlarca kişiyiz, aynı konuya yorum yapmışız. Hemen hemen hepimizin dini inancı aynı yani müslümanız. Ama herkes farkli birsey söylüyor.
Birisi, bir evde bir kurban kesilir herkes adına diyor. Bir başkası, kurban ibadeti kişiseldir diyor.
Birisi maddi olarak zorlanacaksan kesme diyor. Zorlamanın ölçüsü herkese gore değişir sanırım.
Birisi zekat verilecek miktarda altınım var diyor. Diğeri ona, altın varlığıyla kurban kesmek gerekmez diyor.
Hatta biri zekat gramı 80 gramdır diyor. Oysa ben 96 olduğuna eminim.
Biri etin ne kadarının dağıtılması bellidir diyor. Oburu baska miktar söylüyor.
Falan filan..
Herkesin fikri farklı..
Sorsan inancimiz ayni ama herkes baska birsey söylüyor. (Mezhep farkını istisna tutuyorum). Bu nasil oluyor? Insan kadar fikir var? Tvdeki hocalar bile bir konuda agiz birliği yapamıyor. Islam hangisinin anlattığı? Veya burada bu konuda bile birbiriyle celisen bir suru farkli yorum var. Hangisi dogru?
bu nasil sacma bi cevap. konu sahibi acik acik dini gorevlerini yerine getirmek icin 1 mi 2 mi kurban keselim diye bi konu acmis. sizde ciddi ciddi 'ikiniz de kesmeyin' mi diyosunuz? saygisizlik olarak goruyorum yorumuzunu. cok itici bi yaklasim. sizin kesip kesmemenize karisan dolasan varmi, yorum yapan varmi, yok, siz neyin kafasini yasiyosunuzda ikinizde kesmeyin diyosunuz.İkiniz de kesmeyin. Biz gücümüz var ama kesmiyoruz
bu nasil sacma bi cevap. konu sahibi acik acik dini gorevlerini yerine getirmek icin 1 mi 2 mi kurban keselim diye bi konu acmis. sizde ciddi ciddi 'ikiniz de kesmeyin' mi diyosunuz? saygisizlik olarak goruyorum yorumuzunu. cok itici bi yaklasim. sizin kesip kesmemenize karisan dolasan varmi, yorum yapan varmi, yok, siz neyin kafasini yasiyosunuzda ikinizde kesmeyin diyosunuz.
sabah sabah yaa.