Bu konuşma için biraz geç kalmadınız mı?
İkiniz de kesmeyin. Biz gücümüz var ama kesmiyoruz
Neden kesmesinler? Siz kesmiyosunuz diye onlar neden bu mübarek ibadetten faydalanamasınlar?Bu konuşma için biraz geç kalmadınız mı?
İkiniz de kesmeyin. Biz gücümüz var ama kesmiyoruz
Neden kesmesinler? Siz kesmiyosunuz diye onlar neden bu mübarek ibadetten faydalanamasınlar?
Ben dini inancınıza bişey demiyorum umrumda da değil. Ama kurban kesmeyi düşünen birine ben kesmiyorum sen de kesme demeniz komik.Benim inancım böyle, olayı dini bir tartışma haline getirmeyeceğim.
İyi bayramlar
Günaydın kızlar.. Çok büyük bir mesele degil belki ama eşimle kurban olayında anlaşma sağlayamadık. Aslında ortak bütçemiz var (ben yeni doğum iznine ayrıldım, maaşım yakında kesilecek) ama düğün altınları bende kaldığı için kurbanın bana düşmesi gerekiyor. İki gün önceye kadar da böyle konuşmuştuk ama ne olduysa dün oldu. Annesiyle telefonda konuştuktan sonra kurbanı ben kesicem diyor.(kayinvalidemeler kesemiyor, muhtemelen onlara baya bir et payı sözü verdiği için) Bana da düşüyor deyince sen de kes o zaman diyor. Ama aynı anda 2 kurban etini bir günde yetiştiremeyiz diye korkuyorum. Yeni evliyim daha önce öyle pek kurban eti tecrübem yok. Sonraki günde de eşimin mesaisi var, ertesi gün bana yardım edemeyecek. Ya aslında benim esas takıldığım kısım önce senin adına keselim deyip sonra sahiplenmesi. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum. Sen bağış yap diyor ama bende de inada bindi iş sen bağış yap diyorum. Belki abartıyorum bilmiyorum gebeyim de.
Kurban kişiseldir(Hanifi mezhebine göre).Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Biz her yıl bir tane keseriz (gücümüz buna yeter) şimdiye kadar hiç kimin adına olacak diye konuşmadık.
Böyle bir şeyin var mı bende merak ettim simdi
Bir de o var yani, bu kurban işinin amacı belli, hatta payların ölçüsü gideceği yer belli. İnsanlar dolaplarına et koymak için çabalıyor, kurban diye de kendilerini kandırıyorlar.Eğer ki kayınvalidenize et vermek için kurban kesiyorsa eşiniz kasaba gidin bence zaten hiç hoşlanmıyorum bu kurban işinden. İnsanlar iyice et pazarı yaptılar ya.
Sizin inancınız böyleyse kendinize yaşayın 'inancınızi' kimseye sen de kesme demeye hakkınız yok...Benim inancım böyle, olayı dini bir tartışma haline getirmeyeceğim.
İyi bayramlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?